Bettie schreef op: 20-05-2016 21:29:10 |
Zie net in het (on)gezonde topic steeds weer voorbij komen dat veel van jullie koken zonder pakjes
en zakjes. Willen jullie mij dan eens helpen aan bijv. een goed recept voor: groentensoep macaronisaus/spaghettisaus champignonsaus nasi/bami kip hawaï saus Heb in het verleden wel eens wat geprobeerd naar aanleiding van eerdere topics hierover. Maar kreeg alleen maar bergen commentaar van het thuisfront. Maar zou dolgraag de pakjes en zakjes de deur uit doen. |
Quote |
Mvi schreef op: 27-05-2016 09:03:06 |
Voor bami gebruik ik altijd een boemboe dat is indonesische kruidenpasta |
Quote |
Mvi schreef op: 27-05-2016 09:04:35 |
Champignonsaus maak ik door champignons en uien te bakken in peper en zout, daarna kookroom met een
scheutje rode wijn heerlijk! |
Quote |
Xxx schreef op: 27-05-2016 09:05:03 |
In sugocasa zitten nog wel wat toevoegingen. In boemboe kruidenpasta zitten ook veel zouten en toevoegingen. |
Quote |
Mvi schreef op: 27-05-2016 09:07:51 |
Is ook zo maar toevoegingen zijn niet altijd te voorkomen.je kunt met een vijzel idd 20 indonesische
kriden gaan stampen, maar bij de toko heb je ze al helemaal bereid. Ik vind pakjes en zakjes echt
die honig maggi troep..niet te eten zo zout. |
Quote |
Sandra schreef op: 27-05-2016 09:35:10 |
bami: 2 varkenshaasjes zakje chinese wokgroenten scheutje ketjap 2 teentjes knoflook 1 ui 1 theelepel laos 1 theelepel gemalen komijnzaad 1 theelepel kurkuma 1 theeleper korianderzaad olijfolie 1 roodpepertje of theelepel sambal mie koken varkenshaas in stukjes marineren met ketjap en teentje knoflook uithe fruiten met knoflook en olie en vlees met kruiden en sambal in de pan als het gaar is groente erbij en evt nog scheutje ketjap Mie erdoor en pindasaus erbij dit is een lekker milde bami mijn kinderen vinden het heerlijk |
Quote |