Menu
 

Topic:

simpel Duits recept?

Jen9  schreef op: 08-05-2016 20:08:10
Heeft iemand een simpel Duits recept, t liefst 1 met een Duitse naam? Het is voor het huiswerk van mijn zoon.. Nu heeft hij zelf van alles opgezocht, maar als ze het ze;f moeten maken wordt dat te ingewikkeld en tijdrovend.... ;-)
 
Quote
Navigatie
RE: simpel Duits recept?
Sammy  schreef op: 08-05-2016 20:17:08
Flamkuche!

Een goed en vooral makkelijk recept staat op de website van Laura's Bakery
 
Quote
RE: simpel Duits recept?
Spatje  schreef op: 08-05-2016 20:20:46
Bratwurst met sauerkraut oder flamkuchen
 
Quote
RE: simpel Duits recept?
Vera  schreef op: 08-05-2016 20:23:30
snitzel......smon (schrijf je dat zo) met abrikozengelei ernaast...

 
Quote
RE: simpel Duits recept?
Jomi  schreef op: 08-05-2016 21:04:44
Knoedels!
 
Quote
RE: simpel Duits recept?
Toedeledoki  schreef op: 08-05-2016 21:12:31
Dit is heel simpel en lekker (en Duits )

http://www.smulweb.nl/recepten/1128800/Aardappelsalade-a-la-petra


 
Quote
RE: simpel Duits recept?
Xsara  schreef op: 08-05-2016 21:21:18
Pommes!!! hahaha 
 
Quote
RE: simpel Duits recept?
Ik  schreef op: 08-05-2016 21:27:44
pretzels

dat zijn die zoute krakeling broodjes die je daar overal kan kopen
simpel en goedkoop te maken




Bereidingswijze

Bereid het deeg volgens de gebruiksaanwijzing en laat het ca. 10 min. rijzen op een warme plaats.
Snijd kleine bolletjes van het deeg en rol ze uit tot dunne rolletjes.
Vouw de rolletjes tot een krakeling.
Bekleed een grote en diepe bak met bakpapier en leg hierop de krakelingen naast elkaar. Laat ze ca. 10 min. rijzen op een warme plaats.
Bestrooi de krakelingen met zeezout en vul de bak met koud water zodat de krakelingen onder water staan. Laat de krakelingen ca. 10 min. weken.
Verwarm de oven voor op 200*C.
Klop de eidooier los met 1 el. water.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de krakelingen. 
Bestrijk ze met het eimengsel en bestrooi ze licht met zeezout.
Bak de pretzels midden in de oven


 
Quote
RE: simpel Duits recept?
Ik  schreef op: 08-05-2016 21:29:48
 
Quote
RE: simpel Duits recept?
Ik  schreef op: 08-05-2016 21:32:09
oja en daar worden ze Brezeln genoemd wat armen betekent .. De krakeling staat voor gekruiste armen 
 
Quote
RE: simpel Duits recept?
Monica Mv 2  schreef op: 08-05-2016 22:52:44
Kaiserschmarn of knödel
 
Quote
RE: simpel Duits recept?
Dropje  schreef op: 08-05-2016 23:00:34
Reibekuchen

soort rösti maar dan lekkerder 
 
Quote
RE: simpel Duits recept?
Wanouk  schreef op: 09-05-2016 07:22:17
Knödels!! Heerlijk ook. Samen met goulash.

 
Quote
RE: simpel Duits recept?
Satekroket  schreef op: 09-05-2016 08:25:29
http://www.chefkoch.de/rezepte/819141186405890/Omas-beste-Frikadellen.html

Kijk ff op chefkoch.de  daar vind je ook alle ingredienten in het duits en de beschrijving.
Frikadelle is gewoon een gehaktbal, maar dan op zijn duits.

 
Quote
RE: simpel Duits recept?
Jen9  schreef op: 09-05-2016 14:03:52
Super, dank je wel.. Ik laat m uitoeken straks ;-)
 
Quote
Navigatie


Reageren op simpel Duits recept?
Naam
Bericht