Menu
 

Topic:

bril kapot

Anoniem  schreef op: 19-04-2016 11:10:39
Ik moet even spuien hoor, ik ben zo boos!
Mijn dochter is brildragend en door een kereltje op school geslagen op haar bril. Gevolg een glas helemaal bekrast, montuur krom en een snee in haar wang van haar montuur. Het is gezien door de juf en er is opzet in het spel (kereltje is 'lastig' dus gedrag is bekend) en mijn dochter heeft er geen schuld aan en is nu ook nog doodsbenauwd en durft niet naar school.
Blijkt ook dat hij haar wel vaker te grazen heeft gehad, dus dat het een soort pest gedrag is.
Ik heb direct nieuwe glazen besteld en montuur recht laten zetten. De factuur is naar school gegaan en school heeft die aan de ouders gegeven. Dit is inmiddels al 3 weken terug.
Nu kwam school met de mededeling: schoolverzekering betaald het niet want het is opzet. En de verzekering van de ouders zouden gezegd hebben dat wij het op moesten geven. Dit geloofden wij beiden niet maar voor ik iemand voor leugenaar betitel moet ik het wel uitzoeken en wat schetst mijn verbazing??
Wij moeten inderdaad eerst de bril opgeven bij onze ziektekostenverzekering, als wij zelf nog een bedrag in ons potje 'brillen' hebben dan gaat daar de bril uit betaald worden (dus dan betalen wij de schade van de bril terwijl wij geen partij zijn in deze!!!) dat is toch te krom voor woorden????) 
Als onze verzekering niet betaald dan moeten wij dat kereltje aansprakelijk stellen en dan hebben we KANS dat de wa van de ouders dit vergoed als ze geen eigen risico hebben. En de ouders hebben al medegedeeld dat ze geen 100 euro hebben dus als de verzekening van hun niet uitkeerd hebben we het maar te pikken
Al met al duurt dit circus dus al een aantal weken. Ik heb direct 100 euro voorgeschoten aan kosten want mijn dochter kan niet zonder bril, maar wat als je dit als ouders niet kan?! En dan mag je ook nog je zuur gespaarde brillenpotje (waar wij dik voor betalen) aanspreken omdat iemnd zijn handen niet thuis kan halen?
Is NL nu echt zo vreselijk krom aan het worden???!! Ik voel me zo in mijn recht aangetast! Mijn dochter wordt belaagd, het is gezien, juf erkent dat het kereltje een verleden heeft en niet acceptabel gedrag vertoond en er gezocht wordt naar passend onderwijs maar ze dat niet zo snel kunnen vinden.  En dan krijgen we buiten dat bril gedoe ook nog te horen dat het volgens het huidige school systeem handiger is om met onze dochter te gaan leuren bij scholen omdat zij geen enkele reden heeft om niet aangenomen te worden op een andere school en dat kereltje niet geplaatst kan worden. Dus mijn dochter heeft een trauma, een kapotte bril en zou op een andere school moeten (als wij dat zouden willen) omdat zij geen probleem gedrag vertoond.....
Grrrrrrr
Sorry, einde klaagbericht!
 
Quote
Navigatie
RE: bril kapot
Baby2  schreef op: 19-04-2016 11:15:40
Het is inderdaad de omgekeerde wereld! 
 
Quote
RE: bril kapot
Mv5  schreef op: 19-04-2016 11:42:00

Slaat echt nergens op. Als school zijnde zou ik het desnoods opgeven als ongelukje als ze het bij opzet niet vergoeden. Vind echt niet dat jullie hiervoor op moeten draaien. Als mijn kind zoiets zou doen zou ik het zelf betalen als mijn verzekering het niet zou dekken. Desnoods schieten jullie het voor, maar dan wordt het terugbetaald, hoe dan ook.
En dat jullie kind naar een andere school zou moeten omdat dat probleemkind nergens terecht kan, slaat nergens op. Dat zou ik de school ook wel even vertellen.

 
Quote
RE: bril kapot
Xsara  schreef op: 19-04-2016 12:27:34
ik zou met de ouders gaan praten en een regeling afspreken desnoods van 10 euro per maand.. Die ouders moeten het gedrag van hun kind accepteren en staan voor de gevolgen.. daar kan ik niet tegen... bah ben het helemaal met je eens... 
 
Quote
RE: bril kapot
Anoniem  schreef op: 19-04-2016 12:35:27
Als de ouders naar ons toe waren gekomen met excuses en een gepsrek aangingen hadden we ws indd een regeling afgesproken of wellicht de schade zelf betaald in goed overleg. Maar dit zijn ouders die zich , ook naar school toe, niet aan aanspraken houden. En het vervelende is, het gaat gewoon maar door want iedereen zit gevangen tussen regeltjes en procedures en zij zijn de lachende derden...en ben ben nog steeds gefrusteerd :-(
 
Quote
RE: bril kapot
Jomi  schreef op: 19-04-2016 12:44:34
Waarom hebben jullie geen contact opgenomen met de ouders? 

Ik heb zoiets al vaker aan de hand gehad (vanuit beide kanten) en altijd is het geregeld met de ouders onder elkaar.

Je zegt dat de ouders zich niet afspraken houden, maar je hebt ze nu niet eens de kans gegeven. Als je er samen niet uitkomt kan je het altijd nog via school spelen.

Bovendien had je ook die ouders kunnen vertellen dat jullie dochter echt last heeft van hun kind en of jullie misschien tot een oplossing kunnen komen.

Het kan dat ze niet willen meewerken of eat dan ook, maar jij he t het niet eens geprobeerd en nu zit je vol frustratie.
 
Quote
RE: bril kapot
Jessiemv3  schreef op: 19-04-2016 12:44:54
WIj hebben onlangs ook zoiets gehad alleen toen was mijn zoon 'de schuldige', alleen niet bewust, het was een ongeluk. School kon het bij ons ook niet via de verzekering regelen (omdat het op het schoolplein is gebeurd tussen twee personen dus niet in school) dus wij hebben het gewoon via onze aansprakelijkheidsverzekering geregeld. Vind het dan ook een vreemd verhaal dat jullie het via de ziektekosten verzekering moeten regelen.
Vraag de ouders naar hun aansprakelijkheidsverzekering, daar moeten ze het gewoon kunnen claimen, ongeacht eigen risico.

Vervelend voor je dochter maar het een trauma noemen vind ik wat vergaand. Het jongetje mag het natuurlijk absoluut niet doen en ik keur het echt af maar zo te horen is het jochie ook niet op zijn plaats in het reguliere onderwijs. Wil het daarmee niet goed praten maar soms sta je als school ook echt met je rug tegen de muur. 
Op een andere school zitten ook genoeg kinderen met 'gedragsproblemen' maar helaas is dat ons huidige onderwijssysteem met te weinig plaats in het speciaal onderwijs. Ik snap je boosheid hoor en dat zakt vast wel weg zodra het wat minder vers is. Succes!
 
Quote
RE: bril kapot
Anoniem  schreef op: 19-04-2016 13:12:23
Ik vind dat ik het best een trauma mag noemen als we nu beseffen dat het geklier al langer bezig is en het kind al maanden onverklaarbare nachtmerries had en boos en opstandig is. (we dachten dat het een incident was maar dus niet) Dat ze nu niet meer in de buurt durft te komen van het kereltje vind ik ook erg traumatisch te noemen. Maar waar ik nog het meeste moeite mee heb is dat de ouders van het kind zich niet van hun beste kant laten zien. 
Het wordt mijn probleem dat de ouders van dat kereltje hun verantwoordelijkheid niet nemen en daarbij weten we dus ook gelijk dat het gedrag van het kind dus deels buiten zijn schuld om is (zo lijkt het) Maar dat maakt het niet minder zuur

 
Quote
RE: bril kapot
Ils33  schreef op: 19-04-2016 13:24:03
Ik begrijp je heel goed. Vind het ook heel erg voor je dochter. Vind dan ook dat vooral school hier iets mee moet, je dochter moet zich veilig kunnen voelen op school. En ook al kan het mannetje er niet alles aan doen. Er moet toch iets meegedaan worden. Misschien een kwestie van teveel prikkels hem binnen even een boek laten lezen ofzo? Ligt een beetje aan zijn problematiek hoe je dat aan moet pakken. Wat betreft de kosten vind ik ook zeker dat die niet voor jullie  zijn. Hoop dat het alsnog goed komt. Knuffel voor je dochter.
 
Quote
RE: bril kapot
Anoniem  schreef op: 19-04-2016 14:49:20
School heeft het initiatief genoemn om de ouders te benaderen omdat school vind dat wij geen partij in dee waren. Het is op school gebeurd en het is duidelijk gezien wat er gebeurd is. Men had verwacht dat de verzerking ingeschakeld zou worden en het afgedaan zou zijn. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik de ouders ook niet ken, komen nooit op school. Dit soort ongelukjes zijn al vaker op school gebeurd maar ik denk dat die ouders het dan uit eigen zak hebebn betaald, want ook op school is deze procedure nog nooit voorgekomen op deze manier.
Ik heb wel aangegeven met de ouders in gesprek te willen gaan mochten er problemen zijn, maar verder zou dit niet mijn probleem moeten zijn.  Dit was overigs nog voor dat wisten dat dit geen incident was maar een structureel probleem, dus dan zouden wij nog heel coulant geweest zijn. Inmiddels wil ik niet meer met de ouders in gesprek omdat er dan te veel emoties bij komen en ik denk dat je dan geen gestructureerd gesprek meer kan voeren zonder dat je alleen naar je eigen kind kijkt. En dat wil ik niet, ik wil best de omstandigheden van het kereltje begrijpen en ik kan daar normaal wel mee dealen maar dan moet er nu niet een lastig gedoe zijn over een bril. Als ik echt kwaad wil kan ik ze nu ook nog aansprakelijk stellen voor die snee in haar wang (wat een lelijke streep is geworden)....nu moet de boel even bezinken en even aankijken of er nu genoeg gehandeld is om het te tackelen.
Wat er wel gelijk gebeurd is op ons initiatief is een gesprek met de kinderen samen om te vertellen wat het gedrag oproept bij mijn dochter. Maar de juf is gestopt met het gepsrek omdat het jongentje niet de indruk gaf er iets mee te willen doen en geen antwoord gaf op de vragen. En ik weet van de juf dat ze vreselijk correct is naar kinderen toe, dus dat het geprek op een rustige toon gevoerd is zonder schuldvraag. Wij willen namelijk geen ouders zijn die wijzen naar andere kinderen en onze dochter leren hier lering uit te trekken dat ze weerbaarder moet worden maar ook dat ze naar de juf gaat (ze heeft weken niks gezegd)
 
Quote
RE: bril kapot
Bepje  schreef op: 19-04-2016 15:34:48
Ik heb geen idee want weet niks van verzekeringen maar heb je je eigen verzekering al om advies gevraagd ? Of je eventuele rechtsbijstand ?
Als die snee echt lelijk geheeld is dan zou ik die er wel in meenemen want stel dat daar later nog ies mee gebeuren moet om het mooier te krijgen. 

Bovenstaande is zwart/wit buiten het gedrag van het jongetje om want ik begrijp dat dat hoor zit. Wat gaat school doen zodat jouw dochtertje zich veilig voelt op school ? Hebben zij daar een plan voor ? Is er op of via school iets van hulp mogelijk of via de schoolarts ?
 
Quote
RE: bril kapot
Anoniem  schreef op: 19-04-2016 15:40:28
Ik kan wel een rechtbijstand aanvragen maar daar heb ik geen zin in. Als er niks uit komt dan laten we het zo en hebben we het gewoon zelf betaald maar het gaat me om het principe. Het is nu een bril, straks is het een vinger....hoe wordt dat dan opgelost? 
En morgen hebben we een gesprek met school over bovenstaande (gedrag klasgenootjes) en construcieif plan voor ons kind(eren)
 
Quote
RE: bril kapot
Smvn&d  schreef op: 19-04-2016 15:40:28
Ik ben eerst benieuwd hoe oud deze kinderen zijn?

Maar wat verwacht je van de ouders? Je bent heel erg boos nu, maar is dat terrecht?
Er is wat gebeurt, blijkbaar veel meer, het is bijzonder dat zowel jullie als de juf pas nu achter vreselijk pest gedrag van lange tijd komen, dan is die andere school zo'n gek idee nog niet. Blijkbaar zijn ze daar niet in staat om op te letten.

Dat van die zorgverzekering is raar, volgens mij hoort dat gewoon via WA te gaan, jij belt jou verzekering en die regelen het met de tegenpartij. Dat is tegenwoordig geloof ik gebruikelijk en heel irritant. Vroeger was het gewoon eigen WA van degene die het gesloopt had. Erg omslachtig nu. 

Ik heb ook een moeilijk kind, die slaat ook weleens, welliswaar nooit zomaar, maar je heb altijd kinderen die stiekem gigantisch lopen te gallen, en vervolgens piepen als ze een mep krijgen (en de ouders roepen mijn kind doet niks), jij wilt niet met de ouders praten, dus hoe weet jij zeker dat jou dochter helemaal geen aandeel hier in heeft? Wat dat aan gaat kun je niet op de ogen van de juf vertrouwen, die kan wel gezien hebben dat hij geslagen heeft, maar niet wat er eerder is gebeurt, dat heb ik nou al zo vaak mee gemaakt, en puntje bij paaltje geeft het betreffende kind toe al de hele tijd aan het pesten te zijn geweest.

Ik zou niet te snel oordelen en juist wel met de ouders praten. Die ouders vinden het vast ook niet leuk, wij hebben altijd alles gedaan om alles goed te laten lopen, en nog steeds, maar niemand die dat ziet, iedereen oordeeld op het gedrag van het kind 'tja geen opvoeding blabla' terwijl ze geen flauw idee hebben van wat er speelt, en wat er allemaal al aan gedaan word. Mijn kind heeft 8 uur per week begeleiding in de klas, 2 dagdelen per week, om hem te helpen met bepaalde situaties om te gaan, en alsnog niemand die het weet, heb al van 5 ouders gehoord dat er op die dagen een stagiere is, nou niet dus. En ik ga het ze ook zeker niet aan hun neus hangen. Maar oordelen en boos zijn om iets, maar vervolgens niet met de ouders willen praten is gewoon niet eerlijk. 

En die bril, ja dat is gewoon kut, en moet vergoed worden als jij dat wil, maar je bent er zelf ook voor verzekerd dus je kan het ook anders doen. Zelf heb ik zoiets van, naja jammer dan. Ik denk niet dat kinderen bewust een bril kapot maken, maar dat die bril er gewoon tussen in zit zeg maar.
Net als wanneer 2 kinderen vechten en 1 heeft een bril, en die bril gaat stuk, ze vechten beiden, dat die ene een bril heeft kan je weinig aan doen. Dat die bril dan stuk gaat vind ik dan ook niet persee de verantwoordelijkheid van het andere kind, tenzij het kind de bril aftrekt en er op gaat stampen oid, maar in hoeverre is er anders opzet in het spel? En dit laatste is gewoon even een voorbeeld situatie he, bij jullie ligt dat natuurlijk anders.

Ik zou eerst eens rustig worden en het even laten zakken en nadenken, en na gaan wat er gebeurt is, al is dat misschien een beetje laat. En ik zou er zeker van willen zijn dat er echt zomaar en voor niets is geslagen. Voor hetzelfde geld is het kind al de hele dag gepest en was een opmerking van jou kind net de druppel. Heb ik hier ook wel mee gemaakt, mijn kind weken en weken lang vreselijk gepest, en ineens was hij er klaar mee, en hij pakte precies het kind dat voor het eerst een rot opmerking maakte. En nee dat mag niet, heeft straf gehad ect, maar het is ook weer niet onbegrijpelijk. 
 
Quote
RE: bril kapot
Anoniem  schreef op: 19-04-2016 17:35:37
He bericht weg!
We spreken over kinderen van 8 jaar..... En wij zijn niet verzekerd voor die bril want het is buiten de schuld om van ons kind, onze verzerking is dus geen partij. Dat weten we zeker en dat heeft school ook aangegeven. mijn dochter stond op de gang te wachten op een vriendin en hij komt langs en geeft haar al lachend een knal op haar bril en lacht er vervolgens om dat haar bril krom stond. De andere haantjes zagen het gebeuren en vlogen op hem. Mijn dochter heeft niets teruggedaan en is gaan huilen (met een dikke wang) Dit kereltje zit in allerlei trajecten binnen school omdat hij aggressief gedrag vertoond,en meestal zonder aanleiding (dit is bekend op school maar we wisten allemaal niet dat hij mijn dochter ook 'pakte'.). En eerlijk gezeg vind ik niet dat ik met de ouders moet praten over het gedrag van hun zoon. Ik heb het gesprek tussen de kinderen laten gaan,zodat er begrip van beiden kanten kwam, daar kwam niks uit en nu moet school het verder overnemen. Ik verwacht van school dat hij veilig is voor mijn kind(eren). E ik vind niet dat ik aan die ouders moet uitleggen wat dat gedrag met mijn kind doet (en eignelijk heel de klas) en met het vingertje gaan wijzen.  Dan krijgen wij als ouders straks een hoop heisa en daar pas ik voor.


ps voor alle duidelijkheid, we waren ook niet boos om die bril, ook al was het gelijk duidelijk dat het opzet was. Als kind berouw had getoond of,zoals Sis stelt, de druppel even overliep, en wij als ouders zonder dat wij er verder mee belast werden die bril vergoed hadden gekregen hadden we niet gemauwd. Maar nu voel ik me gewoon in mijn rechts-gevoel aangepast. En nu er ook naar buiten is gekomen dat dit gedrag dus structureel is en de school ook niet weet wat er met het kind aanmoet en mijn kind niet naar school durft, daar heb k wel een probleem mee. Wanneer is passend onderwijs ook passend voor mijn kind? Dat is een beetje de grote vraag nu?
 
Quote
RE: bril kapot
-claudia-  schreef op: 19-04-2016 17:39:03
ik vind dat de ouders van het betreffende kind, dit moet aangeven alszijnde schade die hun kind gemaakt heeft bij jou.
Opzet of niet of wat voor een problemen dan ook, dat doet er niet toe. Feit is dat hij de bril kapot heeft gemaakt.

Lijkt me toch dat dat mogelijk is, om de schade bij hen te verhalen. En anders maarus een berichtje naar rechtsbijstand hoor.
 
Quote
RE: bril kapot
Suus  schreef op: 19-04-2016 19:10:00
Ik zou het even laten bezinken. Ik begrijp dat he boos bent maar vind je ook tegenstrijdig in je verhaal. Laat het even landen en bepaal dan wat je gevoel erbij is.
 
Quote
RE: bril kapot
Caithy  schreef op: 19-04-2016 20:51:03
Ik zou in gesprek met schooldirecteur en iber gaan. Ook zou ik de wijkagent informeren over dit incident. Blijkbaar wil de school niets zijn in deze (het gebeurt op school, dus is schoolaansprakelijk)  dan maar via de politie...

Vreselijk voor je dochter!!
 
Quote
RE: bril kapot
Jolanda1974  schreef op: 20-04-2016 12:44:30
Ik vind de houding van school erg laks.. het gebeurd onder hun dak dus ik vind dat zijn sowieso actie moeten ondernemen.
 
Quote
RE: bril kapot
Anoniem  schreef op: 20-04-2016 17:20:33
Gesprek met school is geweest. In gesprek ook helder waarom school deze schade heeft geinitieerd en niet de ouders naar ons gestuurd heeft om de schade op te lossen. Ook is erkend dat er een probleem speelt op dit moment en hoe school hierme bezig is. Er zijn verschillende factoren en daar kan ik dan wel begrip voor hebben. Mijn dochter wordt ook in de gaten gehouden, dus al met al een constructief gesprek waar ik als 'ouder' mijn onvrede mocht uiten maar waar we ook zonder eigen emotie' besproken hebben hoe lastig een en ander loopt of het moment. Wij voelden ons in ieder geval gehoord.... Nu hopen dat het een en ander snel weer stabiliseert in de klas
 
Quote
Navigatie


Reageren op bril kapot
Naam
Bericht