Menu
 

Topic:

Partijtje.. Ideeen..

Smvn&d  schreef op: 21-03-2016 12:48:30
Al weken denk ik mij suf, en ik vind het gewoon echt heel lastig.

N is bijna jarig, en dan natuurlijk een partijtje. Alleen is hij vreselijk lastig, vorig jaar is hij bij zijn eigen partijtje weggelopen en hebben we de hele boel om moeten gooien.
Hij kan niet goed tegen drukte en herrie, en het liefst moet alles exact hoe hij wil.
Vorig jaar hebben we het thuis gedaan met veel spelletjes, bingo, dat soort dingen, alle kinderen vonden het leuk, behalve N...
Dit jaar dacht ik eraan om misschien een springkussen te huren, maar dat zou ook nog weleens in een drama uit kunnen lopen.

Het is zo lastig, het ene moment wil hij wel een partijtje, dan weer niet.

Het liefst wil hij naar een trampoline park, maar daar vind ik de kinderen nog wat te jong voor (6&7 jaar zijn ze) plus dat ik het dan echt moet afhuren omdat het anders te druk is. Dus dat gaan we maar niet doen.

Wie heeft een geniaal plan? Met backup plan.

Aantal kindjes, tussen de 5 en de 10 (zonder N & D meegerekend) ligt er een beetje aan wie hij uitkiest. Maar heb sowieso al meer dan 5 namen gehoord, echter kan dat zo weer omslaan. En zowel meisjes als jongens. 
 
Quote
Navigatie
RE: Partijtje.. Ideeen..
Smvn&d  schreef op: 23-03-2016 18:14:30
sorry ben helemaal vergeten dat ik dit topic had 

Ik laat hem tot max 10 kindjes uitnodigen omdat het in zijn klas nogal vaak zo is dat er een aantal gewoon niet komen opdagen (niet alleen bij n hoor)
2 jaar geleden zijn er 4 kinderen niet op komen dagen, als je dan maar 5 kinderen heb uitgenodigd, kun je je voorstellen hoe je kind zich voelt.

Het moet inderdaad leuk zijn voor hem, daarom ga ik ook geen dingen doen waarvan ik weet dat hij het niet leuk gaat vinden ook al denkt hij nu van wel. En bowlen met hekjes ed klinkt heel leuk, maar een kind met vreselijke faalangst die minder punten als een ander als een enorme afgang ziet, is niet zo leuk 

Ik weet het, lastig kind.

Hij wil wel een partijtje, en dan weer niet, en dan weer wel, hij is zelf heel erg aan het twijfelen omdat hij het vorig jaar niet leuk vond. Dus het moet echt leuk zijn voor hem. En dat is gewoon lastig omdat zijn interesses bij andere dingen liggen. Hij vond het bijv. wel een idee om zijn laptop op de tv aan te sluiten en iedereen zijn servers te laten zien en proberen.. tja. 

Dus we gaan wel iets doen, alleen ga ik even goed uitzoeken hoe of wat. debby tagde mij in iets leuks, dat moet ik nog ff aan hem laten zien.

dat met dieren klinkt ook erg leuk.

boerderij is niet echt zijn ding (vies, stinkt, blabla)
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Debbel79  schreef op: 23-03-2016 19:15:08
Ja, leek mij ook echt leuk sis! Ik zag het voorbij komen op fb en moest gelijk aan jou denken!
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Femke  schreef op: 23-03-2016 19:58:08
Wij hebben ook.het serpenti feestje thuis gehad uit zoetermeer....ze deden het hartstikke leuk..zelf de dieren uitgekozen,  leuk ff spelletjes tussendoor gedaan deed die mw ook zelf en erna patatjes gehaald...ijsjes erbij   heb nog nooit zo'n makkelijk feestje gehad.
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Bepje  schreef op: 23-03-2016 20:28:33
Die bedoelde ik, die Wanouk en Femke noemen. Leuk en interessant voor kinderen die wat willen leren.

Dat is ook niet netjes dat mensen niet eens de moeite nemen om even fatsoenlijk af te zeggen, zo is het voor iedereen toch moeilijk plannen lijkt mij. Heeft hij niet een paar beste vriendjes/vriendinnetjes met garantie dat ze wel komen ? Dan kun je thuis gezellig wat knutselen of spelletjes met een film en patat ofzo.
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Smvn&d  schreef op: 23-03-2016 20:58:22
Ja ik zal dat ook eens aan hem voorleggen.

Maar eerlijk gezegd hou ik daar niet zo van, dus eigenlijk liever niet. 

Ja het is een beetje een aparte klas kwa ouders, er zijn er ook heel veel jarig in 2 weken tijd, dus soms ook dubbele partijtjes, al spreek je van te voren af welke dag, dan nog doen ze het rustig ook op die dag (bijv die keer dat er bij nick een paar niet kwamen, had nog van te voren overlegd)

bij deem dus ook op gerekend automatisch, en daar kwamen ze allemaal haha, oeps.
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
K  schreef op: 24-03-2016 08:50:10
In Boskoop heb je villa kabaal, hier kun je kinderworkshops en themafeestjes boeken. In een zaal met alleen jouw groepje, begeleiding wordt geboden op een heel leuke manier! 
Mijn zoon heeft hier een thema circusfeestje gedaan, dat was echt ontzettend leuk! Kijk even op hun site!
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Mv5  schreef op: 24-03-2016 08:59:43
Zijn er dingen voor nick zijn leeftijd die hij zelf ook leuk vindt? Want als hij alleen dingen leuk vind voor kids van 10-11 jaar dan wordt het erg lastig.
Wel heel raar dat je zomaar niet komt inderdaad. Het kan altijd dat je niet kan of een ander feestje hebt, maar dan kun je dat toch even laten weten? Volgens mij zou ik een kind dat zomaar niet kwam opdagen niet meer uitnodigen een volgende keer hoor.
Zo'n dierenfeest klinkt wel leuk, alleen zouden die slangen er bij mij dus echt niet inkomen (heb een enorme slangenfobie, zelfs speelgoedexemplaren vind ik eng). Of mad science, dat is ook erg leuk en leerzaam voor kinderen, zowel voor 'normale kinderen' (bestaan die?) als voor nick.
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 24-03-2016 09:21:38
Ik vind 10 kindjes ook wel erg veel, al snel worden er groepjes gevormd en de concurrentiestrijd is dan vele malen groter, waardoor meestal het kindje dat jarig is er gek genoeg ineens buiten valt, met alle gevolgen van dien. Ik heb dat hier 1x gedaan en nooit meer. Hier mogen ze max 4 kindjes uitnodigen en dan met onze eigen kinderen zijn ze met 6 en dat is meer dan genoeg. Het leuke is ook dat ze dan ook samen iets ondernemen en geen groepjes gaan vormen. Veel gezelliger.
Als het een rustig feestje moet zijn dan zou ik bioscoop doen en dan thuis of bij mcdonalds iets gaan eten.
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Xxx  schreef op: 24-03-2016 09:27:25
Lastig hoor.
Waar doe je voor HEM goed aan.
Finn had ook altijd andere intresse dan zijn vriendjes. Gelukkig is dat bijgedraaid door zijn intresse in voetbal.
Dus werd het een voetbal feestje dit jaar.

Misschien iets thuis dat hij zich terug kan trekken  als het nodig is?
Wat wil hij zelf heel graag?

Ik herken het niet wat betreft hoeveelheid vriendjes en groepjes. 
Hier zijn ze ook met 8 tot 10 kinderen op een feestje en nog nooit meegemaakt.
Misschien het verschil in jongens en meisjes?
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Smvn&d  schreef op: 24-03-2016 10:42:31
Het gaat nu inderdaad even om hem, wil dat het voor hem leuk is.

Kinderen die voorheen niet zijn gekomen die nodig ik ook niet meer uit, tenzij N er echt op staat, maar dan waarschuw ik hem wel dat het kan zijn dat ze niet komen.
Het aantal zal afhangen van wat we gaan doen, stel nou dat we echt iets gaan afhuren, dan mag hij van mij de hele klas nog vragen. 
Doen we thuis iets dan hou ik het denk ik op 8, dan is het 10 in totaal, en kunnen we er vanuit gaan dat er 5/6 komen. 

Ik vind die dieren niet zo eng, zelfs een vogelspin niet, maar ik vind dieren geen speelgoed, en het gaat dus een beetje tegen mijn princiepes in. Mij kan je niet vertelen dat die dieren het fijn vinden om door tig kinderhandjes te gaan.
ik breng zelfs mijn honden weg bij een partijtje thuis 
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Daisy1977  schreef op: 24-03-2016 14:36:11
Het is ook geen lego-bouwer/-speler of wel? In Vlissingen (maar wellicht ook elders in het land) heb je "mijnblokje", hier kun je lego-feestjes houden naar wat voor thema je ook wilt. Lijkt mij ook erg leuk!
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Daisy1977  schreef op: 24-03-2016 14:37:41
Sorry, even opgezocht, het heet "blokjebijblokje" (www.blokjebijblokje.nl).
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
M.m.  schreef op: 24-03-2016 14:42:23
Sis, je kunt ook de speeltuin, incl 'clubhuis' van 't Kasteel (bij hockeyclub roomburg) afhuren. Volgens mij is dat echt niet zo duur als jij nu noemt. En het is daar geweldig!
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Smvn&d  schreef op: 24-03-2016 19:17:31
Bedoel je de speelschans?
Die is toch openbaar en voor iedereen 24/7 toegankelijk?
Denk niet dat je die kunt afhuren.

De speeltuin hier in de wijk kun je niet afhuren, alleen het zaaltje, met niks erin verder, en dat is dus zo achterlijk duur.
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Smvn&d  schreef op: 24-03-2016 19:18:30
Ja bouwen vind hij wel leuk, maar is ook wel een dingentje haha. En heb al een paar meiden namen gehoord die hij wil vragen.. 

Ik vergeet het steeds met hem te bespreken.
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
M.m.  schreef op: 24-03-2016 19:40:54
Nee, ik bedoel 't Kasteel. De speelschans is aan de Koninginnelaan. Je kunt clubhuis en speeltuin afhuren.

En, anders ook leuk: de nieuwe waterspeeltuin in Cronesteyn. Net klaar volgens mij, of bijna klaar. Bij De Tuin van de Smid.

En de boerderij (weet naam ff niet) aan het kanaal richting Vlietlanden, daar kun je kaas maken enzo, en koeien aaien, weet ik het.  


 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Smvn&d  schreef op: 24-03-2016 23:01:38
Waterspeeltuin vind hij geweldig, hebben we hier in de wijk ook, niet super groot, maar wel erg leuk. Daar zijn we vorig jaar ongepland uit wanhoop maar heen gegaan.

Zal eens uitzoeken of het klaar is bij cronenstein. Al is het wel erg koud, weet niet of er veel veranderd is, maar die vlotten enzo.. Is met die kou en leeftijd misschien niet heel handig? 
Weet jij of je daar met de auto kunt komen? Ben er heel vaak geweest maar nog nooit met de auto. 

Boerderij is niet zo zijn ding.
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Nelia  schreef op: 24-03-2016 23:17:59
Wat raar dat ouders nog een feestje plannen of dat kinderen niet op komen dagen! Hier komt echt iedereen tenzij ze bv. een weekendje weg gaan of een groot feest hebben. Bij ons zijn ook veel kinderen in april jarig. Dit jaar vieren onze kinderen het samen met 2 vriendjes en huren we een zwembad (25-meterbad en een kinderbad) af bij een dorp verderop. In totaal 24 kindjes (uit verschillende groepen) en tot nu toe één afmelding i.v.m. weekendje weg. Fijne is dat ze nu niet zoveel feestjes achter elkaar hebben en we de kosten kunnen delen.
 
Quote
RE: Partijtje.. Ideeen..
Daisy1977  schreef op: 30-03-2016 12:39:08
En, ben je er al uit?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Partijtje.. Ideeen..
Naam
Bericht