Menu
 

Topic:

Wat is nu lekker rundvlees

Monica Mv 2  schreef op: 09-02-2012 11:51:13
Pfff ik ben het zat

Ik eet dus alleen maar rundvlees in m'n uppie, bij mijn moeder of in een restaurant, en ik vind al het vlees wel lekker.

Maar mijn man (en dus ook automatisch de kids) vind rundvlees niet lekker. Dus kook ik al 14 jaar alleen maar varkens of kippenvlees.

Maar rund is ook nog eens goedkoper en gezonder. Mijn man houd absoluut niet van rood vlees en als je rood vlees doorbakt, tsja, dat kunnen jullie wel raden hé '

Hebben jullie goede ideetjes en lekkere recepten om mijn man toch aan het rundvlees te krijgen??

 
Quote
Navigatie
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Monica Mv 2  schreef op: 09-02-2012 11:52:39
Ooh ja, kunnen jullie je voorstellen, Kirsten 8 jaar en Guus 6 jaar hebben dus nog nooit rundvlees gegeten.

 
Quote
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Anita_mv4  schreef op: 09-02-2012 11:53:54
Ik zou het roerbakken
Nou ja ik roerbak best veel kip, rund, varken niet want dat vind ik niet lekker

Misschien dat is een keer proberen?
 
Quote
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Moontje  schreef op: 09-02-2012 11:55:40
Naar mijn idee is rundvlees een stuk duurder dan varkens en kip.

Tja ik vind alle rundvlees lekker. Alls je man niet van rood vlees houdt zou je eens de a la minute lapjes kunnen proberen. Lekker bakken in olijfolie met knoflook.

 
Quote
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Melissa  schreef op: 09-02-2012 11:57:06
Lekker suddervlees, moet je de goede doorregen lappen nemen (dus geen magere lappen maar lekkere vette) en die heerlijk laten sudderen tot ze zowat uit elkaar vallen, het vet snij je eraf als je het vlees op het bord doet, lekker met rode kool en gekookte aardappelen.

Heerlijk biefstukje (wel de goede van de slager nemen), eerst alleen wat zwarte peper en verse gemalen knoflook erover doen, dan in een hete pan (echt heet heet), dikke klont roomboter erin, even een minuutje aanbakken aan elke kant, zilverfolietje erom en even 2 minuutjes laten rusten, op het bord leggen, wat van het bakvocht erover heen en wat zout erop doen (niet van te voren want dan trekt het het vocht uit het vlees)

Verder heb je rundersaucijzen (net als varkens maar dan gezonder)

Rundergehakt (voor door de pasta of om gehaktballen van te draaien)

Hier eten we juist geen varkensvlees, omdat ik het niet gezond vind (en ik het ook niet kan klaarmaken trouwens, is altijd zo taai als een schoenzool)
 
Quote
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Angelique  schreef op: 09-02-2012 11:57:15
nou en lekker stoofpotje met suddervlees heeeeeerlijk zal van de week weer is maken
 
Quote
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Karien  schreef op: 09-02-2012 12:07:23
Wij eten best vaak rundvlees...
rundgehakt om te roerbakken (pasta, taco's, bijv.)
En rundvlees heb ik wel altijd magere runderlappen, en kruid ik en dan bakken. En dan wat water erbij, grote ui en een bouillonblokje en dan een paar uur laten sudderen.
Doe het soms ook wel eens in de snelkookpan, gaat sneller en vlees is heerlijk zacht. Wij noemen het pluisjesvlees...hoe we daar op komen eigenlijk geen idee.

We eten het vaak bij bijv. rode kool.
Of hachee van maken en dan frietjes erbij.

Biefstuk heerlijk, met een pepersausje of gebakken uien en champignons erbij.
 
Quote
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Karien  schreef op: 09-02-2012 12:08:58
Roerbakken met biefstukreepjes en peultjes, paprika, ui,
en dan noodles erbij met een woksaus? Vinden ze dat wat?
 
Quote
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Lente-marjolein  schreef op: 09-02-2012 12:21:02
Ik vind rundvlees duurder dan kip en varken, maar veeeeeeeel lekkerder.
Als we gehakt eten is het rundergehakt, runderworst vind ik ook lekkerder. Het allerlekkerste is een stoofpotje met rundvlees.
 
Quote
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Lonneke  schreef op: 09-02-2012 12:41:02
hachee?
 
Quote
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Satekroket  schreef op: 09-02-2012 13:15:01
Stoofpotje maken van runderlapjes met uit en champignons.
Rund is hier wel duurder dan kip of varken.
Gisteren was er iets op de tv over varkensvlees. ESBL bacterien.brrrrrr.maar die zullen ook wel op rundvlees zitten.
 
Quote
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Onsjanneke  schreef op: 09-02-2012 15:04:04
Ik zou het dan langzaam gaan opbouwen.

Gewoon een keertje rundergehakt door de pasta of een runderworstje bij het eten. En niets zeggen. Waarschijnlijk merkt niemand het verschil.

Daarna idd hachee of goulash maken

en daarna aan de biefstuk.
 
Quote
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Jomi  schreef op: 09-02-2012 15:45:50
Eet je dan ook geen rundergehakt?
wij eten eigelijk alleen rund en kip, zelden varken
Rundergehakt
rundersauzijcen
runder hamburgers/grillburgers
 
Quote
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Marjolein852  schreef op: 09-02-2012 23:31:14
Wij eten praktisch geen varkensvlees.. vinden het niet zo lekker. (muv slagersachterham voor op brood)

Rundvlees is trouwens duurder dan varkensvlees..

Recept ideeen?

Zal een toppertje delen:

Italiaans stoofvlees:

800 gr. runderlappen bestrooien met peper en zout. Vlees aanzetten tot het bruin kleurt. Vuur laag zetten. Gesnipperd uitje erbij en 2 teentjes uitgeperste knoflook erbij. 400 ml stevige rode wijn erbij, aanvullen met water (tot vlees onder staat). Aan de kook brengen en vervolgens een potje zwarte olijven (uitgelekt) toevoegen, 10 blaadjes verse salie erbij en 10 zongedroogde tomaten (in stukjes) op olie erbij. En sudderen maar..

De alcohol vd wijn verdampt. Geen zorgen erover!

Lekker met spaghetti en een groene salade. Vergeet de geraspte kaas niet!

Mijn kinderen van 8, 6 en bijna 4 smullen ervan.

Nog eentje dan... Indisch stoofvlees..

800 gr runderlappen in stukken van 2 cm. Peper en zout erover en aan bakken. 3 grof gesneden uien erbij en 2 geperste knoflook teentjes erbij. Vervolgens geraspte gember (van een stuk van 4 cm ) erbij, Na 1 minuut een klein blikje tomatenpuree erbij en een schep sambal (of een verse rode peper in ringetjes) erbij. Weer een minuut of 2 fruiten en dan 9 eetlepels ketjap erbij. Even roeren en aanvullen met bouillon. (water erbij tot alles onder staat en 2 bouillon blokjes erbij) en Sudderen maar... Lekker met rijst en broccoli/sperziebonen.

Het sudderen duurt bij beide gerechten ongeveer 2 uur...

 
Quote
RE: Wat is nu lekker rundvlees
Mvl&d  schreef op: 10-02-2012 07:51:46
Zeker nu met deze winterse dagen eten we veel stoofschotels: hachee of goulash, zo lekker !
En in pasta's of wraps eten we sowieso altijd rundergehakt. Of wokgerechten met biefstukreepjes. Het lekkerste gehaktballetje is ook van rundergehakt. En runderworstjes vinden we ook veel lekkerder dan varkenssaucijzen.

Snap bijna niet hoe je zonder rundvlees kunt doen !
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat is nu lekker rundvlees
Naam
Bericht