Menu
 

Topic:

alimentatie

Marjolein852  schreef op: 28-02-2016 23:15:30
Er zijn meerdere meiden hier die een scheiding achter de rug hebben.

Helaas wil mijn man ook scheiden en ben ik nu (buiten het emotionele) bezig met de financiele afwikkeling.

Graag tips waar ik aan moet denken!

(zelf inkomen vergaren wordt hem niet ivm invaliditeit/ziekte; 3 kinderen en eigen huis)

 
Quote
Navigatie
RE: alimentatie
Debby1977  schreef op: 29-02-2016 06:56:32
Heb je wel een uitkering van het uwv bijvoorbeeld? Als je dat niet hebt dan zul je bijstand moeten aanvragen.

Wat een ellende, ik wens je veel sterkte.
 
Quote
RE: alimentatie
Kees  schreef op: 29-02-2016 07:33:28
Naast je uitkering kun je toeslagen aanvragen bij de belasting

Belangrijke tip; probeer dit zakelijk te zien hoe moeilijk ook. Geen beren op de weg zien, er zijn vele mogelijkheden om het voor jou te kunnen dragen

Sterkte!
 
Quote
RE: alimentatie
Kim Mv Sem  schreef op: 29-02-2016 07:42:32
Inderdaad bijstand aanvragen als je geen uwv uitkering hebt maar ik weet niet hoe dat verder gaat met jouw ziekte/invaliditeit. Als je bijstand aanvraagt als "gezond" persoon moet je cursussen volgen en stages lopen om je kansen te vergroten op werk..... althans hier in deze gemeente. Verder kijken waar je op kunt besparen (abbo's enz)

En je hebt het over een eigen huis.....bedoel je daar je huidige koopwoning mee? Kun je die kosten dragen? Zo niet moet je verhuizen.....dan kun je bijzondere bijstand aanvragen als je zelf geen geld hebt voor bv verf, inrichting enz maar hou daar rekening mee dat dat soms als lening gegeven word en niet als gift!

Kinderen en eigen huis is geen reden om niet te hoeven werken, ik zou ook moeten gaan werken met de tijd als ik een bijstandsuitkering zou aanvragen en dat terwijl ik een gehandicapte zoon van 4 heb en een dochter van 6 maanden, dat heb ik laatst uitgezocht omdat mijn man ook aangaf te willen scheiden.
Dus je moet het dan echt gooien op je eigen ziekte/invaliditeit.....bedenk goed wat je gaat zeggen tegen dat soort instanties.
Ik zeg het niet om je aan te vallen maar om te helpen.

Verder word je zorgtoeslag hoger en je kindgebondenbudget ook als alleenstaande ouder. Gewoon ff googlen op alleenstaande ouder en toeslagen.

Mijn man en ik hadden de plannen zover klaar liggen dat hij de vaste lasten hier zou dragen van de koopwoning, ik kon dan hier blijven wonen en ik kon mijn eigen lasten (zorgverzekering, abbo foon enz betalen) ik kon dan van de toeslagen rondkomen zodat ik zelf voor de kinderen kon blijven zorgen (dat vinden we beide erg belangrijk) maar het ligt er natuurlijk aan wat jullie inkomsten zijn.....

Verder kun je dingen navragen bij de gemeente/belastingdienst enz.

Heel veel sterkte de komende tijd!


 
Quote
RE: alimentatie
Saskiamv2boys  schreef op: 29-02-2016 08:55:06
Oh wat vervelend  meid. Ik heb er gelukkig geen ervaring mee, maar geef je wel een knuffel
 
Quote
RE: alimentatie
Jantjemv3  schreef op: 29-02-2016 10:18:25
Och meid wat rot. Ik zit zo'n beetje in dezelfde situatie, mijn man wil ook scheiden maar ik heb een baan van 24 uur, dus dat ligt financieel anders. Sterkte met alles uitzoeken. Wat mij emotioneel heel erg hielp is 'stoppen met vechten tegen de echtscheiding'.  Hoewel dat heel zwaar is (en vooral makkelijker gezegd dan gedaan, omdat het allemaal zo verrot veel pijn doet), geeft het jezelf ook zoveel lucht. En focussen op de relatie die nog mogelijk is als ouders. succes!

 
Quote
RE: alimentatie
Zijlijn  schreef op: 29-02-2016 11:08:55
wat naar!
veel sterkte gewenst!

alimentatie, eventueel ook partneralimentatie, is afhankelijk van het gezamenlijk inkomen en leefomstandigheden tijdens het huwelijk.
Als jij geen inkomen hebt en je man veel verdient is het anders dan wanneer jullie beide een inkomen hebben en dat min of meer gelijk is.

Als je onder een bepaald bedrag verdient (ik meen 31000 per jaar bruto, berekend op jouw eigen inkomen van twee jaar geleden) dan heb je recht op een toevoeging; dat betekent dat je een advocaat kunt inhuren tegen een sterk gereduceerd tarief ( je betaalt per zaak dan maximaal 800 euro, afhankelijk van je inkomen ook)

Misschien is het een idee je gegevens te verzamelen en een orienterend gesprek aan te vragen bij een advocaat (eerste gesprek is meestal gratis)
zodat je zelf goed weet wat je rechten en plichten zijn en er iemand zorgt dat het voor jou en je kinderen het gunstigst wordt geregeld.

Het kan ook zijn dat jullie er met een mediator uit kunnen komen.
 
Quote
RE: alimentatie
Zijlijn  schreef op: 29-02-2016 11:11:36
p.s. je kunt ook, met behulp van je advocaat, voorlopige voorzieningen aanvragen. Dan wordt er binnen een korte periode ter zitting bepaald welke afspraken er gelden voordat de 'grote'zaak van de echtscheiding voorkomt. Hier was dat heel handig omdat ex er ineens vandoor was met alle financiele gegevens en middelen, en ik met alle lasten

 
Quote
RE: alimentatie
Marjolein852  schreef op: 29-02-2016 14:27:03
Grrr. Heel bericht getypt: Weg!!

Bijzondere bijstand ga ik een uitzoeken, net zoals toeslagen en subsidies. Nu hebben we alleen kinderbijslag en hypotheerente aftrek.

 Man probeert huis te behouden, ik heb een WAO uitkering. 

Jantje, sterkt meid!

Jeetje Zijlijn.. Wat een .. van een vent!

Ik ga alle tips na en kijk wat ik er mee kan doen. Dank!


 
Quote
Navigatie


Reageren op alimentatie
Naam
Bericht