Menu
 

Topic:

Bevalplan vreemd?

Mv4  schreef op: 27-02-2016 22:26:14
Over 9 weken verwachten wij onze zoon en dus moet er een bevalplan komen.

In ons plan hebben wij het eigenlijk alleen over na de bevalling omdat we alle medische dingen prima vinden zolang het maar zorgt voor een gezonde baby.

Het plan is dan ook gemaakt met het idee van zo willen wij het als alles loopt zoals het moet.

De punten zijn



  • Vader knipt navelstreng door

  • moeder pakt baby aan

  • eerst kennis maken

  • pas na uur baby aankleden

  • vader en moeder kleden samen baby aan in bed

  • als moeder gaat douchen houd vader baby vast




Dit is voornamelijk omdat de 2 laatste bevallingen kinderen gelijk werden weggehaald vanwege medische dingen en we nu dus hopen het anders te doen.

Zijn dit rare ppunten?
Vergeten we nog iets?
 
Quote
Navigatie
RE: Bevalplan vreemd?
Melissa  schreef op: 27-02-2016 22:43:15
Het is jouw bevalplan. Wat maakt het dat je vraagt of het vreemd gevonden kan worden? Al wil je dat iedereen een verentooi draagt tijdens de bevalling, het is jou bevalling en daar gebeurd wat belangrijk is voor jou!

Is er niets wat je vast wil leggen voor tijdens de bevalling? Wat jij nodig vind aan medische ingreep is niet hetzelfde als wat een verloskundige of gynaecoloog nodig vind. Zo zet ik er in dat ik alleen op eigen verzoek getoucheerd wil worden. Dat ik niet aangeraakt wil worden tenzij door mij verzocht of in overleg (leven en dood situaties uitgezonderd). En uiteraard word er niet in mij geknipt en geprikt. En na de bevalling, geen oxytocine prik, navelstreng geheel laten uitkloppen voor het doorknippen. Ik pak zelf mijn baby wel aan, eerst uitgebreid bloot kennismaken en borstvoeden. Ach ik heb twee kantjes, zal je er niet mee vervelen.  
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Baby2  schreef op: 27-02-2016 22:53:27
Nu zie ik een bevalling voor me waarbij iedereen een verentooi draagt 
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Monica Mv 2  schreef op: 27-02-2016 22:57:31
Moet je tegenwoordig een bevalplan hebben??

Ooh lieve hemel. Ik word echt oud geloof ik. In onze tijd zag je vanzelf wel hoe het liep en lieten we het op ons afkomen 
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Mv4  schreef op: 27-02-2016 22:58:33
Dank je wel melissa!

Onze verloskundige is al van het zo min mogelijk toucheren, niet aanraken, navelstreng uitkloppen en geen prikken dus vandaar dat dat er niet in hoeft.

Daarnaast weten ze bij de praktijk van mijn vorige bevallingen en daar houden ze rekening mee, ik heb zelf 2 bevallingen gehad bij deze verloskundigen en er 2 gezien waar zij bij hielpen dus ik heb de volste vertrouwen in hen.

Het ging mij er vooral om of het geen rare punten zijn omdat het voor het eerst is dat we een plan mogen maken en ik graag wil dat er realistische punten in staan.

Dochter werd geboren zonder hartslag en huilen en zoon was zo wit als vaatdoek en ernstig ziek dus beiden niet bij me gehad na bevalling.
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Xsara  schreef op: 28-02-2016 09:02:19
ik kan me zo verbazen over het hele verhaal bevalplan!! 

het zal wel aan mijn eigen ervaring liggen maar ik heb altijd het idee dat je niets te zeggen hebt over hoe het gaat, met name als je in het ziekenhuis bevalt, omdat het dan al medisch is en je toch alleen bezorgt moet zijn om het feit dat je kind veilig en wel ter wereld komt en dat ze het dan weghalen om te bekijken lijkt mij niet  meer dan gebruikelijk... 

daarnaast verplaats ik me dan even in het ziekenhuis en het personeel, ze zien tientallen patienten op een dag en moeten zich iedere keer weer inlezen en houden aan een plan waar ouders zich op vastpinnen. als ik dan denk aan het feit dat ze eerst moeten gaan uitleggen waarom ze een kind komen weghalen terwijl het kind misschien een slechte score lijkt te hebben en ze jou en je kind willen helpen dan maakt me dat eigenlijk gewoon boos.. 

Er is tegenwoordig geen vertrouwen meer in het personeel en geen begrip meer dat het leven nu eenmaal niet alijd zo loopt als je plant.. 

mijn eerste dochter is levenloos geboren en de 2 kinderen erna was ook spannend, ik ben godsblij dat ze hebben ingegerepen met mijn zoon en hij met een spoedkeizersnee is gehaald. geen haar op mijn hoofd die eraan heeft gedacht dat ik even de regie zou overnemen over hoe het zou gaan.. ik had de kinderen ook graag gelijk bij mij gehad.. maar hun gezondheid ging mij voor..

het is niet persoonlijk naar jou to maar meer in het algemeen bedoeld... ik verbaas mij dus nogmaals over het feit dat men de indruk geeft dat je de regie over zoiets als bevallen kunt hebben.. eigenlijk is het ook nog komisch! maar goed dat is mijn mening!
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Vera  schreef op: 28-02-2016 09:18:10
Ik wordt ook beetje moe van al die bevalplannen van tegenwoordig. Ik snap dat je de regie wilt houden over de bevallling maar ik denk dat je op het moment van bevallen zo en zo alleen met jezelf bezig bent en moet vertrouwen op de deskundigheid van de verloskundige of arts. Dan kan je nog zo veel willen maar of het dan verstandig is en haalbaar? Trouwens zijn veel van de punten hier in het ziekenhuis al standaard. Mijn kind is pas aangekleed na een uur, ik wilde toch ook echt wel gedouchst worden.
Ik ben 3 keer bevallen en 3 keer heb ik te maken gehad met complicaties en dat het me geen bal kon schelen en alleen een gezond kind in de arm willen houden. En toen werd mijn kind in mijn armen paars en kreeg ademnood.... Als jij dan alleen wilt zijn met papa dan heb je toch echt een probleem want dan zijn ze echt te laat. Als je het op je iegen manier wilt doen dan moet je misschien besluiten om thuis te bevallen, zonder mediische indicatie, dan heb je nog enigzinds de regie.
Mijn advies, laat het gaan...... stel de punten op als leidraad als de bevalling voorspoedig verloopt en bespreeek het maar sttel je er niet te veel op in. Een bevalling is zo en zo uniek.....
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Vera  schreef op: 28-02-2016 09:18:33
ps komt nu heel rot over als ik dit terug lees, dat bedoel ik helemaal niet zo! 
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Mama Van Drie  schreef op: 28-02-2016 09:36:54
Het zijn op zich geen gekke punten toch?

Ik ben dan ook al oud, bevalplan......dat moest nog uitgevonden worden volgens mij toen ik bijna 22 jaar terug beviel van mijn eerste.
Als ze toen geen flinke knip hadden gezet dan zat hij er nu nog in denk ik.
Tweede was ik maar wat blij dat ze met 42 weken gingen inleiden, denk dat hij anders ook nog gezeten had haha
En nummer drie is met een KS geboren, die lag dewars en kon er dus niet eens ut dus die had ook nog binnen gezeten, wel gezellig zo met zn drie voor hun haha.....

Nee, ik heb het all keren op mij af laten komen, nummer 1 duurde lang, nummer 2 was een bevalling uit een boekje, helaas had hij wel vruchtwater binnen gekregen en lag dus een nachtje op de kinderafdeling, niet leuk maar wel belangrijk, ze hebben drie keer zn maagje gespoeld.
Het enige echte min punt was dat ze daar ook zo nodig een flesje moesten geven terwijl ik BV ging geven.
Mijn man zei dat nog maar ze deden het maar...en eerlijk...hoe stom kan je zijn als je een baby hebt die misselijk is van het vruchtwater dan toch flesvoeding erin doen.....maar goed, dat is nu 19 jaar terug. 
Hij is trouwens altijd een serieuze flesweigeraar geweest, zal de ervaring wel zijn van die ene nacht ;-)

Ik vind het op zich dus niet verkeerd dat je wat punten hebt maar ikzelf zou niet hemel en aarde bewegen om dat ook perse uit te voeren, het kan altijd anders lopen, dat zou ik voor mezelf wel in gedachten houden.
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Mv4  schreef op: 28-02-2016 09:40:29
Xsara en Vera ik denk dat jullie het een beetje anders opvatten als dat het bedoeld is.

Dit is meer het plan voor als alles goed gaat en we thuis bevallen.

Op het moment van complicaties zal het me een worst wezen wat er in het plan staat als alles maar goed gaat met mij en de baby!

Het is ten alle tijden niet de bedoeling dat we alleen gelaten worden met baby, we willen alleen sommige dingen graag zelf doen omdat we daar nooit eerder de kans voor hebben gehad vanwege complicaties.

De laatste bevalling is mn zoon bij ons weggehaald voor de nodige controlles maar daarna heeft de visite de baby eerder vast gehad dan wij en dat willen we graag voorkomen.


Daarom staan er ook alleen puntjes in voor na de bevalling en niet voor tijdens omdat we het volste vertrouwen hebben dat de verloskundige weet wat ze doet.
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Melissa  schreef op: 28-02-2016 09:53:12
Er gebeuren veel handelingen tijdens een bevalling die protocol zijn, maar voor de aanstaande ouders van belang zijn dat ze niet gebeuren. Ik vind het juist vreemder om niet aan te geven wat belangrijk voor jou is. Elke vrouw is anders, en waar de een een bepaalde handeling als prettig ervaart wilde volgende moeder het helemaal niet. Alleen toch maar fijn dat vrouwen zelf er over na denken. 

Een  bevalplan is ook geen eisenpakket. Het is een wensenpakket. Iets wat je vooraf met je verloskundige bespreekt en aanpast zodat jeop een lijn zit. Zo had ik bij Olivier gezegd dat ik geen oxytocineprik wilde, toen gaf de vk aan dat wanneef ik erg zou bloeden of als de placenta na een ruim uur niet geboren was zij deze toch wilde zetten. En zo hebben we het opgeschreven. Fijn voor beide partijen om dit te weten.

De verloskundigen gaven aan dat ze mijn bevalplan fijn vonden. Ik had er meerdere 'bijzondere' dingen er in staan. Daardoor moesten ze hun protocol loslaten, ze moesten in sommige situaties omdenken. Ze gaven aan dat zo'n bevalling ze bewuster maakten van de handelingen die ze normaal automatisch doen en dat dit hun scherp hield.

Zolang je het maar met je zorggever overlegd en niet indient als eisenpakket willen de meeste zorgverleners graag meewerken.
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Jen9  schreef op: 28-02-2016 10:13:26
Ik vind het een beetje een zorgwekkende ontwikkeling en ben het met Xsara eens....   Heb een beetje het idee dat ze claims willen voorkomen... krijgen een beetje Amerikaanse cultuur hier.. zodra iets niet gaat zoals t helemaal hoort wordt er een klacht ingediend of erger.. een proces aangespannen... valt me steeds meer op dat stichtingen en bedrijven dit proberen te voorkomen op allerlei manieren....  Klant is misschien koning... maar geen god.



Maar goed, snap je plan en zou ook zoiets invullen denk ik... Naar jou toe, Mv4 dan ook helemaal geen verwijt, snap je bevalplan helemaal, maar ben erg blij dat ik gewoon op de ouderwetse manier afspraken kon maken met mijn vk....
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Proestie  schreef op: 28-02-2016 11:13:18
Ik ben wel voor een bevallingsplan, ik heb er bij de jongste ook 1 gemaakt. Dit omdat er tijdens mijn 2e bevalling dingen zijn gebeurd waardoor ik me zo rot voelde, maar niet bij machte was om dit aan te geven, mijn bevalling blokkeerde (belofte van de vk aan mijn man dat ze me niet alleen zou laten in de tijd dat mijn man op oppas moest wachten en dan doodleuk koffie gaan drinken met een kennis op de gang, opmerkingen die mijn bevalling hebben beinvloed)
Bij de derde een hele andere verloskundige praktijk ivm verhuizing en zij gaf ook aan; schrijf op wat je graag zou willen. Zo had ik het ook opgeschreven, als een wensenlijstje en dat de gezondheid van de baby en mij voorop stond. Ze hebben dit erg serieus genomen en mede daardoor heb ik mijn laatste bevalling als heel fijn ervaren.
Zo had ik er dus in staan; Mocht mijn man tijdelijk niet bij mij kunnen zijn ivm oppas, dan wil ik niet alleen gelaten worden mits er een spoedgeval is. Toen de vk kwam had ik 5 cm ontsluiting en zijn ze gebleven tot aan de echte bevalling, terwijl ik zei en voelde dat het nog wel even ging duren (duurde ook nog 4,5 uur). Het feit dat ze daar zo stellig waren gaf mij echt een gerust gevoel terwijl de oudste 2 al bij de oppas waren.
Mijn ervaring is dat kleine opmerkingen je kunnen maken of breken. Je bent zo kwetsbaar op zo'n moment en ik vind dat je dan niet ook nog voor jezelf op hoeft te komen. Een bevallingsplan kan je daar bij helpen.
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Chloe  schreef op: 29-02-2016 22:36:24
Ik vind de inhoud van het plan inderdaad niet vreemd, maar het concept bevalplan wel. Ken dit ook niet en mijn jongste is toch pas 7. Als er specifieke dingen zijn die je echt wel/niet wil, dan kun je dat toch al eerder bespreken. En verder vind ik dat je toch echt ook wel vertrouwen mag hebben dat artsen en verloskundigen weten wat ze doen. Niet alles hoeft altijd op de in jouw ogen meest ideale manier te gaan. Dus eigenlijk eens met Xsara en Vera
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Bettie  schreef op: 29-02-2016 23:26:23
Bij de eerste met een (kort van tevoren) geplande KS en ik heb eigenlijk alles over me heen laten komen. Vooraf werden er heel veel vragen gesteld die ook in de lijn van zg. bevalplan liggen. Zowel tijdens/na de ks ging mijn (al bekende) lichamelijke conditie heel snel achteruit waardoor alle dingen compleet anders verliepen dan we van tevoren hadden gewenst. 

Toen ik nog maar heel pril zwanger was van nr. 2 én we voor de eerste controle bij de gyn kwamen (met 9 weken) was na de controle de eerste vraag van hem wat ik bij deze ks anders zou willen dan bij de eerste. Heb alleen mijn eigen conditionele wensen aangegeven en dat heeft hij bijzonder serieus genomen. Zelfs zo...dat als mijn dossier geopend werd er een soort van veelkleurige kerstboom begon te knipperen. En daardoor elke arts/arts-assistent en verpleegkundige het dossier volledig lazen. En...eerlijk = eerlijk....ik zou die ks zo weer overdoen. Heb alle wensen omtrent baby e.d. helemaal losgelaten én overgelaten aan oordeel van de verpleegkundigen op dat moment. En juist dat zorgde er ook voor dat alles megarelaxt ging.
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Mv5  schreef op: 01-03-2016 13:02:14
ik had er ook nog nooit van gehoord. mijn kinderen werden gewoon geboren, niet meer en niet minder. medici deden wat nodig was en dat vind ik prima. heb daar verder geen speciale wensen bij gehad.
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Boterbloem  schreef op: 01-03-2016 14:36:34

Mocht ik ooit moeten bevallen dan zou ik wel heel graag duidelijk willen maken dat ik in principe geen pijnstilling wil.
Bij de eerste moet het bij de tweede werd het gedaan zonder dat mij ook maar iets gezegd is...


Ineens kreeg ik een prik en toen ik vroeg waarom bleek het pijnstilling te zijn.

Verschrikkelijk!
Viel telkens in slaap en werd met mega pijn wakker. Panisch werd ik er van...
En het was nergens voor nodig, kon de pijn prima aan.

Voor de rest zou ik mijn man denk ik instrueren.
Goed overleggen wat wij samen willen en dat hij dan het woord voert wanneer ik het niet doe.

 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Mamsie  schreef op: 01-03-2016 18:39:43
Wat een negativiteit over het bevalplan....

Een bevalling gaat het best als je bevalt op jouw manier!
Of dat nu thuis is, of in het ziekenhuis, of je nu wel of geen pijnstilling wilt.
Als het gaat zoals jij het wenst gaat het het best.
Dat is de reden van een bevalplan.

Een bevalplan werkt ook alleen maar als je het ook weer kunt loslaten op momenten dat dat moet.
Maar verder is het juist ideaal en vermindering van complicaties als je zelf duidelijkheid hebt en je daar op kunt richten.

TO er staan geen gekke dingen in je plan, en al zouden ze er wel in staan, als jij dat wil, dan wil je dat....
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Jomi  schreef op: 01-03-2016 19:21:30
Mijn jongste is 7 jaar, maar geen sprake geweest van een bevalplan.

Van te voren heeft ze wel gevraagd of ik pijnstilling wilde,want dat werd niet standaard gegeven en moest ik dus 'aanvragen'mocht ik het willen.

Ik liep overtijd en mocht kiezen van de vk of ik me door liet verwijzen naar de gyn. Zij gaf wel aan dat die dan waarscgijnlijk ging inleiden en ik mocht van haar nog lopen.

Alles ging dus in goed overleg.
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Melissa  schreef op: 01-03-2016 19:37:57
Heel fijn dat het bij sommigen wel in goed overleg gaat. Bij mij bij de eerste en tweede totaal niet. Zij waren de zorgvrleners die er zo veel verstand van hadden en ik was slechts de patient. Bjj de eerste wist ik ook niet beter, dus heb me overgeleverd aan de verloskundige. Resultaat? veelvuldig getoucheerd, ctgband, geprikte vliezen, draadje IN het hoofdje van de baby, ruggeprik en bijna weeopwekkers gekregen. Toen hij er uit was hebben ze direct de navelstreng doorgeknipt, hebben ze hem een lepeltje vitamine K gegeven en mij een injectie oxytocine , dit alles niet in overleg, ik werd  op de hoogte gesteld, niet meer niet minder.

Bij de tweede thuis bevallen, verloskundige heeft nooit gevraagd hoe ik het zou willen. Toen ik belde dat ik weeen had werd ik niet serieus genomen, kon nog niet. Na wat gediscuseer kwam ze kijken, en haar conclusie was dat dit geen sterke weeen waren en het nog een hele tijd kon gaan duren. Toen ik een uur later belde dat ik dacht dat het bijna zover was werd ze boos, dat kon echt niet. Toch na wat boze woorden van mijn moeder kwam ze kijken en ik had 9.5cm ontsluiting. Toen moest ik op een bed gaan liggen, op mijn rug wilde ze een randje weg masseren. Ik kon de pijn niet opvangen op mijn rug en was in minder dan 3 uur vsn de eerste wee naar bijna  volledige ontsluiting gegaan,maar ze wilde niet stoppen. Toen ik begon met scheeuwen dat ze nu haar vingers eruit moest halen liep ze boos weg want het was voor mijn eigrn bestwil, en toen floepte mijn tweede er al uit. En weer, direct klem op de streng en de schaar in papas handen om te knippen ... weer een theelepel vitK er in en weer een injectie in mij  bovenbeen.

Dus bij de derde een bevalplan (en een andere verloskundige) .  En de bevalling is heerlijk verlopen. Ik ben binnen een uur bevallen. Thuis in een bevalbad. Ik ben 1 keer getoucheerd op eigen verzoek. Na de geboorte eerst baby kijken, voelen en voeden. geen VitK, geen injectie oxytocine. Na een half uur uit het bad gekomen. Lekker met baby in bed warm onder een deken. Tegen die tijd ook de navelstreng af geklemt en geknipt. Rustig ruim een uur gewacht op de placenta. Allemaal o.a. omdat ik het zo in het bevalplan had staan en omdat we het zo overlegd hadden.


Ook bij deze bevalling ga ik mijn  wensen opschrijven en bespreken met mijn verloskundige. Zo kan ik terug kijken op een goede bevalling waarin ik weet dat we het beste hebben gedaan voor onze gezondheid.
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Smvn&d  schreef op: 01-03-2016 20:29:41
Ik ken het ook niet, een beval plan, maar het lijkt mij geen slecht idee.
Bij mijn eerste gave ze mij net als bij bloem zonder ook maar te vragen een spuit met iets, waardoor ik ging hallucineren en mij zijn hele bevalling tot op de dag van vandaag niet kan herinneren, ik weet er niets meer van. 
was in het ziekenhuis, en na de bevalling wilde ik naar huis, mocht niet, moest eerst plassen daarna mocht ik pas weg, dus heb gelogen dat ik had geplast, en hup mocht weg. Tijdens de zwangerschap zelf ben ik ook niet echt serieus genomen.

Bij de 2e durfde ik niet eens meer in het ziekenhuis te bevallen. Dus thuis bevalling, van te voren duidelijk gemaakt geen prikken enzo. 
Toen het begon, en ik belde, geloofde ze het ook niet dat ik weeen had, want ik praten nog te goed, en als er zoveel weeen tussendoor kwamen dan kon ik niet door praten... Ze zei dat ze wel even kwam kijken binnen een uur, ze kwam, zag mij, en zei, nee hoor dit zijn nog geen echte weeen, maar ik zal wel even kijken of er al ontsluiting is.... dat deed ze dus.. bingo, 10cm! ze is heel snel naar haar auto gerend voor haar tas 
kind bleek klem te zitten, sterrekijkertje, was nooit opgevallen, dus moest geknip worden, maar dat ging allemaal perfect verder, heb die bevalling als heel relaxt beschouwd, het ging heel snel, alles in totaal iets meer dan 2 uur. Waarvan een uur persen. op het stukje dat ze dacht dat ik nog niet aan het was na, ging het perfect. bevallen doet helemaal niet zo'n pijn.. en dat wist ik nog niet want ja van de eerste keer kon ik het me niet herinneren 
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Kees  schreef op: 01-03-2016 20:55:26
Ik ken het alleen vd zwangerschap van de jongste en vond het een aanfluiting eerste klas!

Zeer van belang was de zorgelijke situatie van mijn ex, en ik wilde thuis op een baarkruk.

Op een zondagmiddag een onbekende VK die van niks wist en geen baarkruk mee had en ik tijdens het persen effe gauw moest bijpraten waarom de vader als een zombie op de bank zat

Dus nee...voelde dat bedachte plan totaal niet als iets serieus dus ik vind het echte onzin maar dat is mijn persoonlijke ervaring!

Hoop van harte dat het je brengt wat je verwacht TO
 
Quote
RE: Bevalplan vreemd?
Tancheng  schreef op: 27-04-2022 04:30:22
Osmanthus fragrans tea is a kind of precious flower tea made from exquisite tea billet and fresh
 
Quote
Navigatie


Reageren op Bevalplan vreemd?
Naam
Bericht