Menu
 

Topic:

Wat nu toch te doen?

Even Zo  schreef op: 02-02-2016 11:06:56
Mijn ex kwam zondag dochterlief thuis brengen, deed vrijdag met ophalen al vreemd en zondag kwam de aap uit de mouw.
Hij wil met dochter(12) naar een groot buitenlands pretpark op zich niks mis mee natuurlijk was het niet dat hij weet dat dat pretpark voor mij héél veel betekend en ik al jaren aan geef dat ik daar graag met haar naar toe wil voor de eerste keer, juist om die reden.(staat voor volgend jaar eindelijk op de planning)

Nu betaald hij het niet zelf aangezien hij al jaren niet werkt en nu ook zijn recht op bijstand heeft verspeeld.
Heeft dus zijn bekende "ik ben zielig ding" gedaan waardoor deze mensen hem dit dan cadeau willen doen, zo misselijkmakend!
Hij heeft dus ook doelbewust dit pretpark gekozen, wetende wat dit voor mij betekend.
Helaas weet ik niet wie het zijn anders had ik ze kunnen vertellen dat hij heus niet zielig is, hoe hij het doet ik weet het niet vorig jaar is hij nog op kosten van een ander naar het buitenland op vakantie geweest en wie zijn hypotheek betaald????

Ik ben zo boos op zijn walgelijke spel zijn manipulaties en dat narsistische gedrag van hem, dat ik ju al dagen misselijk rondloop om te bedenken wat ik nu toch moet.
Dochter weet nog van niks.
Ik heb al zo vaak toegegeven en ingeschikt en ja en amen gezegd maar dit......ik kan het niet alleen de gedachte al en de tranen springen in mijn ogen.
Wat moet ik nu toch??

 
Quote
Navigatie
RE: Wat nu toch te doen?
Annie  schreef op: 02-02-2016 22:58:33
Ik denk dat je eens je eigen verhaal moet lezen met wat meer afstand en wat zou jij dan adviseren als een vriendin dit zou vertellen? 

 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Nelia  schreef op: 02-02-2016 23:16:36
Zijn nu allemaal aan het gissen, maar moeilijk advies geven zo. Wellicht was inloggen en topic op anoniem verstandiger geweest...

Hier ook uit elkaar. Kan mij zo'n soort situatie zo slecht voorstellen. Nadat ex vanavond bij ons had gegeten, heeft hij een handtekening gezet onder het formulier voor het aanvragen van nieuwe ID-kaarten. Zei tegen hem dat dat soort dingen bij sommigen al ellende veroorzaakt. Waarom misgunnen mensen elkaar toch zoveel ?
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Mamsie  schreef op: 03-02-2016 11:23:26
pfffff ik vind dit nogal een egoistisch verhaal eigenlijk...en beide partijen lijken te vergeten dat het om dochter draaid, niet om de eerste te kunnen zijn, niet om eigen herrinneringen door te duwen.
En dan kun je nog zo emotioneel zijn, dat is niet je uitgangspunt.

 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Jen9  schreef op: 03-02-2016 11:37:56
Van je laatste postings word ik een beetje verdrietig en bozig.. Geen woorden aan vuil maken, en hoppa.. dat kind laten gaan....     
Ik kan me echt geen herinnering bedenken (het et is een mooie herinnering zeg je), waarbij het te beladen wordt om nog een keer te gaan.. al was ik er bevallen....  En in de familie bespreken... meen je toch niet.. t Gaat me allemaal een beetjet e ver eerlijk gezegd.
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Myself  schreef op: 03-02-2016 11:38:16

Jij hebt denk ik de indruk dat je ex dit espres doet om jou een hak te zetten?
Omschrijf ik het zo goed?



Probeer daar juist niet in mee te gaan, gun hem dat lolletje niet, sta erboven.
Gun je dochter een plezierige tijd en ga zelf op jullie momenten met de mensen die je mee wilt hebben.
Want dat zij er dan al geweest is, moet toch voor jullie de pret niet drukken?
Al was ik als kind 100x meegenomen naar een pretpark, denk dat ik het echt wel leuk was blijven vinden.

Ze pikken zoveel meer op dan je denkt, ze proberen zoveel te schipperen tussen papa en mama, ze willen iedereen te vreden houden, onderschat niet hoeveel meer een reactie op zoiets doet met je kind.
(heb zelf als kind in die positie gezeten)
Wees de verstandigste en denk   'ik wil mezelf blijven en me niet tot een ander niveau / omgang met elkaar laten uitdagen'.
Emoties even uitschakelen, hoe moeilijk dit vast ook zal zijn.

Veel succes

 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Kate  schreef op: 03-02-2016 11:44:11
Ik snap ook weinig van je verhaal en het is dus moeilijk om je te adviseren.  Ik kan sowieso moeilijk begrijpen dat een plek als een commercieel pretpark met massa's toeristen zo'n speciale betekenis heeft. Maar dat ligt aan mij.

Over wat je ex met je dochter onderneemt, daar heb jij in principe weinig over te zeggen. Blijkbaar kan hij het financieren dus hij gaat toch wel. Als je het dan toch niet kan tegenhouden, dan zou je het jezelf makkelijker maken als je het loslaat en zijn bezoek volledig los ziet van jouw trip met haar. Of, als het zo belangrijk voor je is dat jij daar als eerste bent, kan je dan niet alsnog eerst gaan, dus jouw planning naar voren halen?


 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Anne Mv 3  schreef op: 03-02-2016 14:17:57
Laat het los.. Ex is je blijkbaar voor (hoe rot dat ook is..), als het voor jullie beladen wordt om alsnog een keer naar dat park te gaan, ga dan ergens anders naar toe..
Voor jou en je familie is het speciaal, maar heeft/krijgt het die waarde ook voor je dochter?
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Dano  schreef op: 03-02-2016 14:57:18
Naja ik snap je wel ( al snap ik niet hoe je een emo- waarde hecht aan een pretpark? Maar ja je kan het niet uitleggen dus laat maar) maar hij weet het , wat het betekend. Stel je hebt die emo bij de maccie D. Je zegt al een tijdje ik wil met haar naar die maccie D, en plotseling zeg hij ik ga daarheen. Ja ik snap je gevoel, hij kaapt het even voor je neus weg, terwijl hij het weet.

maar  eee kun jij niet gewoon mee dan? Het is jullie kind samen dus je principes opzij en lekker met zijn drieën weg? Alles voor je kind enzo? Daarna weer ieder zijn eigen weg. Sorry ik begrijp gewoon nooit dat twee mensen samen een kind krijgen en vervolgens elkaar verwensen. Sorry 😱   Uiteraard kun je uit elkaar maar dat kan toch ook gewoon. Principes opzij voor je kind enzo
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Even Zo  schreef op: 03-02-2016 15:27:25
Na alles gelezen te hebben opgenomen gerelativeerd en vooral weer een grote slik gaat ze gewoon heen.

Uitleggen waarom het mij zo aangrijpt kan ik niet, even ergens anders doen gaat niet.
Of ik er zelf nog heen wil? Geen idee, denk het niet.

Wat ik jammer vind is dat er volledig vanuit wordt gegaan dat ik nooit mijn eigen emoties opzij zet en dat ik mijn ex niks gun.
Nogmaals ik lig hem nooit een strobreed in de weg, nooit gedaan ook, ook niet toen we pas net uit elkaar waren (misschien had ik juist wat vaker voor mezelf op moeten komen dan had dit misschien ook niet gebeurt?!) 
Heb haast het gevoel dat ik mijzelf moet verdegigen als moeder omdat ik het slecht met haar voor heb omdat ik voor 1 keer een keer er wel wat van wil zeggen.

Maar goed ik slik voor haar met alle liefde en laat haar gaan en hoop dat ze het leuk hebben.


 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Smvn&d  schreef op: 03-02-2016 15:47:30
Maar het maakt toch helemaal niet uit wat TO bedoeld? Ze zegt toch dat het voor haar een zeer speciale betekenis heeft, en dat is niet zomaar. 
Waarom moet ze bijna gaan vertellen wat dat dan precies is voordat mensen het snappen.

Het is gewoon voor haar en haar familie heel speciaal. En het gaat erom dat haar dochter neutraal naar die plek kijkt, en niet al herrineringen daar heeft waardoor hetgeen dat zo speciaal is anders gaat over komen, zo moeilijk is dat toch niet te snappen? Ze schrijft het heel duidelijk op.

En daarnaast is het ook nog eens zo dat ex er niet heen wil om een leuk dagje met dochter te hebben, maar om te gallen.

Dus ja ik zou boos zijn, en ik zou misschien zelfs eerder gaan. Of ik zou nog een stapje verder gaan en een dag van te voren zeggen dat haar ID kaart toch nergens te vinden is en ze dus helaas niet mee kan... Aan mij zou hij een goede hebben, hij kiest maar lekker een andere plek. Genoeg pretparken lijkt mij.

Je kan niet altijd maar ja en amen blijven zeggen, zo te lezen is dat al vaak genoeg gedaan, ik zou dit keer dus op mijn strepen gaan staan, jammer dan wat hij daar van vind.
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Boterbloem  schreef op: 03-02-2016 16:02:32

Lees vooral veel pijn bij TO...


Lijkt mij heel moeilijk, als jij hier zo naar uitkijkt en ineens gebeurd er dit.


Je noemt hem narcistisch. Ik kan niet oordelen of hij dat is natuurlijk, maar als dat daadwerkelijk zo is dan heb je al heel wat voor je kiezen gehad waarschijnlijk... Ken het van dichtbij en dat is super zwaar.
Vooral omdat het slachtoffer vaak aangekeken worden en de narcist mooi weer kan spelen...

Het gunnen naar je dochter staat hier totaal los van wat mij betreft.

 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Kees  schreef op: 03-02-2016 17:54:24
Ik snap het verhaal niet goed maar kan me inleven in je gevoel.

heeft niks met jullie dochter te maken maar met je eigen verdriet denk ik.
dat is zwaar.

ik snap de teleurstelling en weet je? Je mag ook boos zijn. Dat is een gezonde emotie, neem de ruimte ook.

laat je niet al te gek maken, dan heeft je ex je alsnog in zijn greep.
probeer het los te laten en concentreer je op jullie eigen uitje

 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Anne Mv 3  schreef op: 03-02-2016 18:00:10
Je dochter weet toch dat jullie daar graag naar toe wilden gaan met haar? Dan zou ik dat door laten gaan.. want anders 'wint' je ex..

Sterkte, want het is echt naar dat het je zoveel pijn doet..en dat je zo machteloos bent omdat je blijkbaar niet normaal kunt communiceren met ex
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Jen9  schreef op: 03-02-2016 19:22:14
Eerder gaan dan hij zou ik nog snappen.

Nee, ik weet niet wat die emotionele gebeurtenissen en bijzondere gevoelsn  hierbij zijn, en dat maakt denk ik ook niks uit, het gaat hier namelijk niet om jou.

Ik denk ook niet TO, dat je je emoties nooit opzij zet. Maar nu doe je dat niet.

En als je nu gaat dwarsliggen, wat ik wel zou begrijpen, daar niet van, dan wint je ex... want eerlijk gezegd denk ik dat hij daarop uit is. je dochter is nog te jong om te begrijpen waarom je haar niet zou laten gaan.....   Dan gaat t namelijk om jou, niet om haar. Dat gaat wrijving brengen en dan heeft je ex zeer zeker zijn zin...
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Isabelle  schreef op: 03-02-2016 21:28:41
Ik heb je verhaal ooit eens gelezen. En dit is idd een heel bijzondere plek voor jullie.
Vind het misselijk van je ex, dat hij je op deze manier een hak probeert te zetten.

In iedere andere situatie zou ik ook zeggen, probeer je eigen emoties aan de kant te zetten. Maar dit is zoiets overweldigends voor jullie geweest.
Dit is gewoon echt heel kinderachtig....anders kan ik het niet noemen.

Ik ben nooit voor actie/reactie.
Maar in deze situatie zou ik er voor zorgen, dat ik zo snel mogelijk zou boeken.
Desnoods ga je aankomend weekend. Maar dit is iets wat je je echt niet moet laten afnemen!!!!
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Annie  schreef op: 03-02-2016 22:03:36
Misschien snap ik het niet omdat ik de achtergrond niet ken, het verhaal niet ken en wat hier staat voor mij in ieder geval echt niet heel duidelijk is, ik kan me er gewoon niets bij voorstellen.

Ik snap gewoon niet hoe herinneringen van een dochter met haar papa zo erg kunnen zijn dat het een emotionele plek in een pretpark naar beneden haalt ofzo. Ik begrijp het echt niet. 
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Minou  schreef op: 03-02-2016 23:03:31
Isabelle heeft je verhaal ergens gelezen..hier? 

Dus het is wel ergens op internet gezet, waarom nu zo " vaag"?


Snap dus beide kanten van de reacties, maar het zit je heel hoog en dat kan ik wel uit je verhaal opmaken.


Jammer dat er mensen in het gedrag van je ex trappen en hem geld geven..ooit valt hij door de mand. 

Sterkte, ben benieuwd hoe het verder gaat
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Even Zo  schreef op: 04-02-2016 11:39:55
Ze kan het alleen gelezen hebben als ze van een bepaald besloten forum lid is geweest, en dan zou ik haar ook persoonlijker moeten kennen, verder heb ik het nooit volledig gedeeld op internet.

Eerder heen gaat hem helaas niet worden, ze gaan de eerst volgende vakantie al.
Ik laat het maar zo, weet het anders ook niet.
Wil niet dat dochter het gevoel krijgt te moeten kiezen dus zwijgen,grote glimlach opzetten en veel plezier wensen en daarna zelf maar verwerken dat en hartewens niet meer doorgaat.

Zo gaat dat hier en zo zal het blijven gaan, hij veranderd nooit en ertegenin gaan heeft alleen maar averrechts effect.
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Caithy  schreef op: 04-02-2016 11:55:12
Hij vraagt toch om jouw toestemming, die zou ik dan weigeren. Het is het buitenland en jij moet je toestemming geven toch?
En dan zou ik toch kijken of je eerder kan gaan (extra uren werken ofzo)
Succes 
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Sunshine  schreef op: 04-02-2016 11:58:07
Pak jullie tassen.
Boek en vertrek vrijdag op zaterdag.
Of volgend weekend.
Je bent er zo.
Misschien dan niet zoveel dagen.
Maar dat ben je er wel geweest.

Komop laat je niet alles afpakken.
Hij weet dat hij je zo te pakken heeft.
Laat hem dan niet winnen.
Wat je zegt hij houd toch nooit op.
Dus als hij dit van je af kan pakken.
Zal hij daarna het volgende doen.

Gewoon even heel impulsief wezen.
En gaan met die banaan,komop



 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Isabelle  schreef op: 04-02-2016 13:18:16
Je hebt drie opties in deze:

Of je onderneemt actie en vertrekt zo snel mogelijk.
Je verleent geen toestemming.
Of je moet het accepteren.


Accepteren lijkt me onmogelijk, gezien de situatie. Dus blijven er 2 opties over.
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Sunshine  schreef op: 04-02-2016 13:24:58
Als ze geen toestemming verleent.
Verleent hij het de volgende keer ook niet.

Ik zou alles op alles zetten en zo snel mogelijk vertrekken
Iniedergeval voordat hij wilt gaan.

Als het echt zoveel betekend voor je.
Dan vecht je ervoor en laat je het niet afpakken.

En misschien moet je plan hier en daar aangepast worden.
Maar liever dat dan helemaal niks.

 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Jen9  schreef op: 04-02-2016 13:35:51
Ervoor vechten... zou dat niet averechts werken bij dochter? ze is 12 en kan kiezen waar ze wil wonen.. zou dat zijn hele insteek niet zijn?

Eerder ernaartoe gaan, snap fdat je daarvoor zou kiezen, mar anders zou ik t in t belang van het kind laten rusten.
 
Quote
RE: Wat nu toch te doen?
Kate  schreef op: 04-02-2016 18:57:29
Ik weet niet hoe jullie met elkaar omgaan, maar is het nog een optie om nog eens een goed gesprek te hebben met je ex? Dat je hem een kop koffie geeft en in een normaal gesprek nog eenmaal duidelijk maakt dat je het erg moeilijk vindt om hiermee te deale  en dat je het  zeer op prijs zou stellen als hij dit moment aan jou gunt omdat het heel veel voor jou betekent.

Dat  je dat echt enorm zou waarderen en dat dit misschien wel een mooi moment is om de strijdbijl te begraven. En dat jij het belangrijk vindt dat jullie je best doen om een goede verstandhouding te krijgen maar dat daar wel twee mensen voor nodig zijn? Misschien is hij wel voor rede vatbaar?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat nu toch te doen?
Naam
Bericht