Menu
 

Topic:

inrichting kleinste slaapkamer

Anmv3  schreef op: 15-12-2015 16:29:44
Ik ben benieuwd naar hoe jullie het kleinste slaapkamertje hebben ingericht.
we hebben een leuk huis op t oog, maar kleinste kamer is 2 bij 3.
Nu is onze kleinste kamer 2.20 bij 4.10 dus het verschilt nogal qua formaat.
Moet een bed, bureau en kast in kunnen staan..dacht misschien aan een hoogslaper , maar kom
je dan niet raar voor het raam te liggen ? Raam is bijna even breed als de kamer..
 
Quote
Navigatie
RE: inrichting kleinste slaapkamer
Mam Van Twee  schreef op: 15-12-2015 16:40:09
Onze kleinste kamer is nog iets kleiner (2,30 bij 1,90) en daar hebben ze alleen geslapen tot kleuterleeftijd - dus met kleiner bed en kleine kledingkast.

Het is ook afhankelijk waar de deur zit. Bij ons zat die tegenover het raam, aan 1 kant - dus had een muurtje van ca 1 mtr naast de deur waar bv de commode gestaan heeft en waar eventueel ook een bed/kast kon staan.


Als je dat hebt is een hoogslaper met bureautje en/of kastruimte een goed haalbare optie.

Het ligt erook aan hoe hoog de kamer is - dan zou je bed in de breedte boven de deur kwijt kunnen. Kledingkast eronder en bureau bij het raam oid.

Ik zou vooral ff googlen naar efficiente hoogslapers en kijken hoe die in de ruimte uitkomen.
 
Quote
RE: inrichting kleinste slaapkamer
Liva  schreef op: 15-12-2015 18:47:50
Let ook bij een hoogslaper op de ruimte die er nog is tussen matras en plafond! Ikea heeft mooie hoogslapers, maar voor ons was die te hoog...
Je kunt er ook voor kiezen een gewoon laag bed dwars voor het raam te zetten... maar ook dan is het goed meten of het echt pas. Bed is vaak met ombouw tegen de 2.10... Kan het dwars ervoor, dan kan tegen de muur waar de deur zit een burootje staan naast het bed en tegen de andere muur een kast, kun je zelfs nog een leuk ladekastje of iets dergelijks plaatsen. Echt goed meten dus... ook klein is leuk in te richten . Kijk bijvoorbeeld dat de ruimte onder het bed, als je voor een gewoon bed gaat, iets hoger is. Dan kun je onder het bed nog opbergdozen zetten waar speelgoed in kan...
 
Quote
RE: inrichting kleinste slaapkamer
Marjolein852  schreef op: 15-12-2015 18:49:30
Bij mijn dochter heeft mijn man een hoogslaper gemaakt over de breedte van de kamer. Dit zit ook gedeeltelijk voor de deur naar de tuin (begane grond woning). Haar bureau staat eronder. En op deze manier genoeg ruimte over om te chillen.. (puber).

Kledingkast is een vaste inbouwkast.


 
Quote
RE: inrichting kleinste slaapkamer
Jarofe  schreef op: 15-12-2015 19:49:50
Hier van het  kleinste kamertje  een  bedstee gemaakt  voor  ons.
2 Persoons bed past er net in hoofdeinde bij het raam voeten richting  deur.
Kamer is 1,50 breed lengte 3 meter.

Het is echt  knus geworden. Kinderen  hebben  nu allemaal  een gelijkwaardige  kamer, op de gang hebben  wij de kledingkasten staan.

 
Quote
RE: inrichting kleinste slaapkamer
Kees  schreef op: 15-12-2015 21:52:29
En de kamers omgooien? 

Ik heb in het nieuwe huis een slaapkamer van bijna 20 m2 en eentje van nog geen 9 m2.

Ik heb besloten om de kinderen samen in de grootste te leggen en zelf in de kleinste.
mijn bed kan er precies in en een kleine kast en verder niks.
de kledingkasten staan in de gangkast (ook grote ruimte)

Dus wellicht is dat een idee?
 
Quote
RE: inrichting kleinste slaapkamer
Mie  schreef op: 15-12-2015 21:59:20
Ik zou nog ff doorzoeken naar een ander huis.

Eerlijk gezegd vind ik 2x3 m geen kamer maar een hokje. Als ik voor langere tijd ergens zou willen wonen zou ik zo'n kamertje als het ff kan willen voorkomen.

Kijk, als het niet anders kan dan heb je het uiteraard maar mee te doen, maar volgens mij schreef je "dat je je oog er op had laten vallen" dus het is dan nog niet zeker neem ik aan.
 
Quote
RE: inrichting kleinste slaapkamer
Anmv3  schreef op: 15-12-2015 22:30:04
Nee nog geen concrete plannen,  maar wel een huis wat ons verder aanspreekt. Er zal 1 van de kinderen op dat kamertje moeten slapen. Andere grotere huizen zijn boven ons budget..trouwens veel huizen hebben het kleinste kamertje zo klein. Waar we nu wonen is een huurhuis. Een flink huis dus we gaan sowieso inleveren qua ruimte helaas.
 
Quote
RE: inrichting kleinste slaapkamer
Channy81  schreef op: 15-12-2015 22:58:35
onze kids hebben beide een kamer van 2x3 ik zal morgen eens kijken of ik hier een foto geplaatst krijg.  Ze hebben allebei hoogslaper bureau en kast erin. Bij mijn dochter staat hij ook half voor t raam 
 
Quote
RE: inrichting kleinste slaapkamer
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-12-2015 00:34:32
Is het misschien een idee om 2kinderen samen te laten slapen en dan van het kleine kamertje een speelkamer te maken met bijv al hun speelgoed, een bankje en tv/spelcomputer of als ze kleiner zijn een mooi groot tafelblad aan de muur maken met stoeltjes?
 
Quote
RE: inrichting kleinste slaapkamer
Anmv3  schreef op: 16-12-2015 10:06:07
De jongste is 8 dus echt speelgoed hebben ze niet meer. Ben benieuwd naar een foto ! Zag een stoere hoogslaper met daaronder een bureau blad en een soort van chillbankje. Aan de andere kant zou tv aan de muur gehangen kunnen worden en plankje voor Playstation..Dan heeft hij alles wat ie nodig heeft 
 
Quote
RE: inrichting kleinste slaapkamer
Channy81  schreef op: 16-12-2015 17:20:01

links in de hoek staat een kast
 
Quote
RE: inrichting kleinste slaapkamer
Bepje  schreef op: 16-12-2015 18:12:32
Wij hebben 2 van die kleine kamertjes en zelf hebben we een hele grote. Helaas is dat nu eenmaal zo. Ze hebben een tijd in een stapelbed geslapen en een kamertje was speelkamer maar nu liggen ze ieder apart.  De kleding ga ik eerdaags bij ons in de kast leggen zodat er in de lege kast speelgoed kan, er speelt er nog eentje mee.  Eigenlijk is een hoogslaper met een bureau eronder het aller handigst, zoals je zelf al zei.  Zoals het nu bij ons is kan er geen bureautje in en dat heeft de oudste toch het liefst. We bedenken iets waardoor het huidige bed een hoogslaper wordt waarschijnlijk. Dan is er nog net een hoekje over om kussens of een zitzak neer te leggen.  
 
Quote
Navigatie


Reageren op inrichting kleinste slaapkamer
Naam
Bericht