Menu
 

Topic:

Help mijn dochter hangt de clown uit

Ff Zo  schreef op: 12-12-2015 17:50:30
Pfff ik ben inmiddels ten einde raad. 

Mijn dochter  kan nooit eens 5 minuten normaal doen. Of ze ligt gek te doen op de grond, of ze zit met haar tong uitstekend met haar billen te schudden of hangt ineens weer aan een wildvreemde. Dit alles gebeurd overal waar we komen. Voor een buitenstaander heel grappig, maar ik ben er inmiddels zo verschrikkelijk klaar mee. Heb haar al 1000x uitgelegd normaal te doen, maar dat gaat goed tot de volgende locatie en dan gaat het weer van voor af aan. Het is volgens mij puur aandacht trekken en zich geen houding weten te geven.Ik vind het heel erg om te zeggen, maar soms schaam ik me voor dr (gedrag). Als ik haar er op aanspreek krijg ik terug: nou dit is nu eenmaal mijn ding. 

Hoe maak ik mn dochter van 6 nu duidelijk dat ze op moet houden met dat aandacht trekken? En dat ze zonder dat gek doen ook wel aardig gevonden wordt?
 
Quote
Navigatie
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
Baby2  schreef op: 12-12-2015 19:49:06
Doe met haar mee, misschien vind ze het een stuk minder grappig als haar mama ook ineens de clown uit gaat hangen!
 
Quote
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
Boterbloem  schreef op: 12-12-2015 19:52:51
En wat als ze wel zo is?
En dat je verwacht dat ze zich dus anders voor gaat doen dan hoe ze is?

Het kan heel veel redenen hebben,
misschien is het onzekerheid of iets anders.
Maar zou daar wel eerst zeker van willen zijn.

Dingen die niet kunnen zou ik wel uitleggen met waarom het niet kan,
maar dingen die wel kunnen zou ik dan ook gewoon toelaten.
 
Quote
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
Ma Dalton  schreef op: 12-12-2015 20:01:56
Kan ze wel rustiger zijn op andere plekken? Thuis of op school?
 
Quote
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
Ff Zo  schreef op: 12-12-2015 20:15:22
Meedoen heb ik al geprobeerd...werkt niet hihi

Ja ze is altijd en overal druk, kan moeilijk tot niet stilzitren. Tot juf haar aan een werkje zet of ze achter de tv zit ofzo

En ze mag zeker anders zijn, maar wel tot zo'n hoogte. Wild vreemden om de nek springen en ik hou van je zeggen, vind ik niet acceptabel. Met je billen schudden middenin een restaurant of supermarkt ook niet 

Ze is enig kind en de aandacht is vaak op haar gevestigd...en dat heeft ze dondersgoed door. Er wordt natuurlijk ook vaak om gelachen wat het gedrag alleen maar voedt naar mijn idee.

Ik leg haar heel vaak uit dat dingen niet kunnen, maar het lijkt niet door te dringen.
 
Quote
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
Mama-van-aimy  schreef op: 12-12-2015 20:53:10
Vriendinnetje van mijn dochter had/heeft exact hetzelfde gedrag als jouw dochter.

Zij is getest en bleek ADD te hebben.

Ik wil hiermee niet zeggen dat jouw dochter dat ook heeft hoor maar ik moest gelijk aan dat vriendinnetje denken.
 
Quote
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
Kees  schreef op: 12-12-2015 21:13:59
Herken het wel een beetje van mijn oudste.
ik heb het zelf alleen nooit vervelend gevonden maar het hoorde bij hem wel lollig.
hij is nu 9 en het neemt wat af.maar het is nog steeds een dwarrel
maar je geeft haar aan normaal te doen maar wat is dat precies?
 
Quote
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
Bepje  schreef op: 12-12-2015 21:44:16
Kun je afspraken met haar maken ? dat ze thuis dat allemaalmag en elders niet ? an moet ze wel goed weten wat ze elders wel moet doen, mogelijk begrijpt ze dat ergens niet goed. Wildvreemden om de nek gangen etc is wel typisch. Kan ze uitleggen met welke reden ze dat doet ? Wat denkt ze dan dat mensen denken en zeggen ?  Kortom : heel veel erover praten en goed gedrag belonen maar dan moet ze eerst weten en begrijpen wat de bedoeling is en waarom.
 
Quote
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
Ff Zo  schreef op: 12-12-2015 22:07:54
Tja wat is normaal inderdaad...ruim begrip

Ik herhaal dagelijks hoe ik het zou willen zien. Gaat dan hooguit een dag goed. Ze mag best een praatje maken met mensen (wil juist ook weer niet haar spontaniteit afnemen), maar zoals bijvoorbeeld  vanmiddag bij de scapino hangt ze de vrouw die ons hielp aan de been. Ik corrigeer haar ter plekke dat dat niet kan....ja maar ik hou van haar zegt ze dan. Dan zeg ik dat ze haar wel aardig kan vinden en dit mag ze ook wel tegen de mevrouw zeggen, maar letterlijk aan dr been hangen kan dus niet. Zag dr ook helemaal ongemakkelijk voelen. Dit soort dingen gebeurt meerdere malen per dag alleen dan in een andere context. Niet alleen die vrouw voelt zich dan ongemakkelijk  maar ik ook behoorlijk. Ik vind dat niet normaal gedrag En herken dit ook totaal niet bij andere kinderen.
 
Quote
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
Stefke  schreef op: 13-12-2015 04:13:14
Misschien afspraken maken met je omgeving dat ze er vooral niet om lachen / in mee gaan?
 
Quote
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
Anne  schreef op: 13-12-2015 09:54:45
Misschien haar filmen en dan laten meekijken terwijl je corrigeert?
 
Quote
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
Proestie  schreef op: 13-12-2015 10:08:06
Zoals ik het lees wil ze de aandacht op zich gevestigd hebben. Misschien kun je het lijntje met haar wat korter houden en haar in zulke situaties veel positieve aandacht geven. Dan is het misschien in haar ogen niet nodig om zo gek te doen dat ze aandacht krijgt.
Je kunt ook per situatie steeds aangeven aan haar wat je verwacht en vooral vertelt wat ze wel mag doen ipv wat ze niet mag doen; bijv we gaan nu naar Scapino en papa gaat daar nieuwe schoenen uitzoeken. Jij mag wel helpen. Kijk maar welke schoenen jij mooi vindt voor papa. Wil jij die mevrouw vragen of ze ons zo wil helpen?
 
Quote
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
M&j  schreef op: 13-12-2015 11:54:12
Daar heb ik er twee van

Nu ze ouder zijn blijken ze allebei ADHD te hebben.
 
Quote
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
Ma Dalton  schreef op: 13-12-2015 12:57:51
als er ook situaties zijn waar het goed gaat dan kan ze haar gedrag kiezen, maar als het dus eigenlijk overal niet lukt ( tv kijken of iPad ofzo tel ik niet mee) dan zit dit stukje in je kind. Dat een kind van  aan het been van de winkeljuf hangt en zegt dat ze van haar houdt vind ik eigenlijk niet de clown uithangen, maar niet goed aanvoelen wat de situatie van haar vereist. Als ze op school normaal meekomt enzo doet het sociaal lekker zou ik het gewoon wel steeds blijven benoemen. Ik heb een tweede zonder diagnose omdat ik nooit heb door laten testen, maar die wel "bijzonder" is. En bij hem gaat het op die manier redelijk goed, maar nooit geweldig. Voor hem maak ik iedere raportbespreking de balans op tussen ( opnieuw) hulp zoeken of doorgaan. Maar hij scoort verschrikkelijk goed en met een beetje bijsturing van onze kant heeft hij toch ook een paar vriendjes. Dat is ook al anders geweest. Toen deed hij het sociaal echt slecht en hebben we hulp gezocht. Als jouw moppie op school en met vriendinnen lekker loopt zou ik het laten.. Maar anders zou ik met dit gedrag eens via school kijken wat de beste route is. 
 
Quote
RE: Help mijn dochter hangt de clown uit
Kaatje  schreef op: 13-12-2015 13:28:40
Ik herken het wel deels bij mij jongste zoon, waar wij als ouders allebei met name in nieuwe situaties heel afwachtend zijn, springt hij direct in het diepe. Hij heeft altijd direct aanspraak ook met vreemden. Kan ook direct in de benen hangen, of voor de billen petsen.
ik ben vooral op zoek naar een goede weg hierin. Ik wil inderdaad zijn spontaniteit en enthousiasme laten bestaan, maar met name het fysieke contact probeer ik te begeleiden.
Omdat hij er zo leuk/schattig uit ziet accepteren mensen hem erg makkelijk en laten ze (te) veel toe.
Dit laatste geeft hem weer het gevoel dat alles maar mag, zucht. Soms is het makkelijker als buitenstaanders hem sneller afpakken
 
Quote
Navigatie


Reageren op Help mijn dochter hangt de clown uit
Naam
Bericht