Menu
 

Topic:

Wat in bad en oed voor de luchtwegen

Monica Mv 2  schreef op: 08-12-2015 11:30:23

Ik heb behoorlijk last van mijn astma, al een paar weken. Dokter heeft eerst extra puffers voorgeschreven en vandaag heb ik 6 buisjes bloed moeten prikken omdat ik waarschijnlijk ook wat zuurstof tekort heb.

Maar ik heb het ook heeeeel koud, dat komt volgens haar doordat het lichaam nu hard werkt. Dus kruip nu iedere avond in bad met badedas. Maar zat te denken, als ik nu eens iets voor de luchtwegen haal voor in bad. Maar wat? Hebben jullie een goed idee wat gewoon bij de kruidvat verkrijgbaar is?

Ik weet zeker dat ik geen griep heb, dat voelt heel anders. Maar de combi astma en een kind wat al 5 maanden in het ziekenhuis/revalidatie centrum ligt zal niet heel goed zijn voor mijn lijf. Dus ik ga straks naar Guus en vanavond weer naar huis, eten en dan languit in bad.

 
Quote
Navigatie
RE: Wat in bad en oed voor de luchtwegen
Anne  schreef op: 08-12-2015 11:43:16
Van kneipp heb je daar producten voor, bij kruidvat
 
Quote
RE: Wat in bad en oed voor de luchtwegen
Bettie  schreef op: 08-12-2015 12:33:41
Hier adviseerde de huisarts stomen met kamille.Je hebt van Kamillosan druppels. Ongetwijfeld kun je die ook in een superheet bad doen.
 
Quote
RE: Wat in bad en oed voor de luchtwegen
Banana  schreef op: 08-12-2015 12:40:35
nou ja ik denk beter niets juist met astma is dat helemaal niet verstandig krijg je volgens mij alleen meer last 

anders had ik gezegt kamille of euqaliptus (of hoe je het schrijft 
maar juist die dingen zijn in combi met astma niet echt fijn 
 
Quote
RE: Wat in bad en oed voor de luchtwegen
Ingrid  schreef op: 08-12-2015 12:41:08
Wat hier altijd hielp is of slaap zacht eucalyptus. Of bad olie met eucalyptus.  De slaap zacht is net iets zachter van geur dan de badolie. 
 
Quote
RE: Wat in bad en oed voor de luchtwegen
Vera  schreef op: 08-12-2015 12:55:08
kamille is heel rustgevend. Tea three kan ook in bad (maar maar 3 druppels) en helpt om alle mogelijke virale virussen te killen. Maar pas hier wel mee op, nogmaals niet te veel want dan kan het shadelijk zijn en zelfs astma opwekken denk ik.
Kan het niet zo zijn dat je tot op het bot gespannen bent? dan zou ik gaan voor een lekkere kamille of ;avendel bad zodat je even kan ontspannen, hup in bed en een nacht goed slapen..... Sterkte meid, je kunt dit er echt neit bij hebben nu!
 
Quote
RE: Wat in bad en oed voor de luchtwegen
Spatje  schreef op: 08-12-2015 14:40:44
Mijn dochter mag van de kinderlongarts absoluut geen menthol of eucalyptus in bad. Sterker nog.  Van stoom wordt ze kortademig. 

Ik zou als je dan toch wilt stomen er niks bij doen. 
 
Quote
RE: Wat in bad en oed voor de luchtwegen
Kriebel  schreef op: 08-12-2015 22:41:15
Mijn zoon en ik hebben oom allebei astma.  Maar wij kunnen als wij zoveel last hebben niets in bad verdragen.  Van menthol en eucalyptus wordt het alleen maar erger. 

 
Quote
RE: Wat in bad en oed voor de luchtwegen
Satekroket  schreef op: 09-12-2015 09:02:35

Heb je een vernevelaar? Dat is bij Astma beter dan stomen. Stomen met warme damp met menthol of iets dergelijks prikkelt je bronchien en dat is niet goed.
Onze dochter vernevelt met fysiologische zoutoplossing. Dat is koude nevel wat je 3-4 keer per dag 10-15 minuten inademt.
Geen medicijn en geen bijwerkingen. Een vernevelaar is niet duur. (wij hebben er een van 40 euro en is prima) Misschien dat je ziektekostenverzekering betaalt.
Beterschap!

 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat in bad en oed voor de luchtwegen
Naam
Bericht