Menu
 

Topic:

Verzending niet aangekomen?

Smvn&d  schreef op: 29-11-2015 11:36:03
Hoe zat het nou ook al weer?
Ik heb vrijdag 4 bestellingen op de bus gedaan, 3 voor mensen van ml, en 1 voor iemand van marktplaats, ik heb haar gevraagd of ze het wilde ophalen of verzonden wilde hebben, zij wilde verzonden hebben.

Gister om 3 uur krijg ik al een mailtje dat ze het niet heeft gehad, ik reageerde daarop dat het pas 3 uur was en ik vroeg of de postbode uberhaupt al geweest was, nee die was nog niet geweest, toen heb ik dus gezegd dat ze nog maar even moest wachten.

Savonds een mail, ik heb het niet gehad. Ik heb gezegd dat ze dan toch echt nog even tot dinsdag moet wachten, nou daar was ze het niet mee eens, het moest vandaag bezorgd, ik heb uitgelegd dat postnl niet op zondag en maandag bezorgd, en ik daar niks aan kon doen. Toen vroeg ze om een track en trace, terwijl het brievenbuspost is..

Ik vertrouw dit niet, mede omdat ze ook al steeds vergat het geld over te maken, en pas toen ik duidelijk zei dat ik het ging posten als het geld binnen was stond het op mijn rekening (zelfde bank). 


En nu is het dus ineens niet aangekomen, terwijl verder iedereen het wel heeft gekregen. En ze gaat al mailen voordat er uberhaupt een postbode geweest is.

En ik heb nu al serieus 10 mailtjes gehad.. Tja kan ook niks anders dan afwachten.

Heb al even op internet gelezen, en de wet hierin is grijs, tis particulier, dus het hangt erom, zij wilde expliciet verzenden, dus volgens mij ligt het risico dan ook bij haar. Maar goed ik weet het niet en word hier nu al dood moe van. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Verzending niet aangekomen?
Banana  schreef op: 29-11-2015 11:39:37
heel officeel trekt de verzender aan kortste eind die blijft verantwoordelijk of je nou wel of niet bijzet dat risico voor koper is 
wij hebben dat toen uitgezocht 
maaar de manier waarop je dit omschrijft is het voor dubbeltje op eerste rang zitten gewoon ff negeren en anders hart tegen hart spelen 
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Gewoon Ik  schreef op: 29-11-2015 11:46:25
Volgende keer voor 50 cent extra track en trace erbij doen. Daar moeten ze dan maar voor betalen.

 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Maya  schreef op: 29-11-2015 11:47:26
Ik heb laatst via marktplaat wat gekocht en dat heeft gewoon 4 dagen geduurd voor het bij mij bezorgd werd, nu heb ik de verkoopster er niet om gemaild en gewoon af gewacht, maar dat duurde ook lang en ook gewoon via post.nl, dus het kan soms gewoon even duren voor het bezorgd wordt.
Ik zou diegene gewoon negeren hoor, dit lijkt me niet pluis.
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Smvn&d  schreef op: 29-11-2015 11:49:50
Het was haar keuze te verzenden. En als ik op internet lees is het dan haar risico. Maar eerlijk gezegd denk ik dat ze het wel gehad heeft.
Ik maak altijd fotos van poststukken via mp. En die heb ik dus wel.

Maar ik heb tegelijk aan 3 mensen van hier verstuurd, jolanda, bloem en stefke. Die hebbe het alle 3 gister gehad. 
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Sammy  schreef op: 29-11-2015 11:50:29
Verschrikkelijk sommige mensen. Soms heb je al een vreemd gevoel als iemand iets bij je besteld en kun je er bijna de klok er op gelijk zetten dat het 'verkeerd' gaat. Je trekt inderdaad als verkoper aan het kortste eind. Maar als ik dit zo hoor en het via Marktplaats gebeurd is zou ik persoonlijk niet eens meer op haar mailtjes reageren...
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Kees  schreef op: 29-11-2015 11:52:43
Irritant dat er altijd wel zo iemand bij zit he...
volgens mij is het haar eigen risico, het is wazig maar het kan gebeuren.
nogal vreemd als de rest het wel ontvangen heeft.

Ik zou nu antwoorden dat ze tot dinsdag moet afwachten en anders 50/50 doen?

 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Smvn&d  schreef op: 29-11-2015 11:55:26
Had indd meteen al raar idee vanwege het overmaken. En heb dus ook een foto van haar envellop gemaakt.

Was t iemand van hier zou ik direct samen een oplossing zoeken. Maar dit zaakje klopt niet. Mij al mailen voordat de postbode is geweest.
En verwachten dat het vandaag bezord word.

Van de week ook via mp een heel raar verhaal. Vrouw bestelde iets. Toen het af was zegde ze af. Toen ik zei ik vind dit niet leuk het is op bestelling gemaakt toen maakte ze het 2x over en eiste 2x de bestelling. Toen heb ik haar geld terug gestord en gezegd sorry ik ben hier klaar mee (ze liep ook te dreigen)
Deze vrouw heeft exact hetzelfde besteld...

Heb er raar gevoel bij.
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Kim Mv Sem  schreef op: 29-11-2015 12:10:29
Het is niet gegarandeerd dat post de volgende dag al aan komt, ligt er ook aan in welk depot het terecht komt en of de bezorger zo eerlijk is om de post ook daadwerkelijk diezelfde dag te bezorgen. Voor het zelfde geld had die postbode die dag geen zin meer of is hij/zij ziek geworden en wordt het dinsdag pas bezorgd.

Maar hoe ik het lees heeft ze het gewoon ontvangen en wil ze het gratis hebben.

Laat je hierdoor niet ontmoedigen en ga gewoon door met de bestellingen! Ze zijn niet allemaal zo!
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Smvn&d  schreef op: 29-11-2015 12:33:13
Heb nou via mp al zoveel gezeik, naja niet persee gezeik, maar heel veel die mailen dat ze het willen, niks meer laten horen, of mensen die als je het klaar heb het afzeggen, of dus dat het niet aankomt.
Terwijl hier op ml heb ik nu zoveel verstuurd, en nog nooit wat mis gegaan, natuurlijk kan er wat misgaan. Maar ik post tegelijk 4 enveloppen, en om 3 uur smiddags gaat ze al zeuren, dat klopt niet.

Ze blijft ook maar mailen, heb haar link van post nl gestuurd en nu zegt ze dat ze wel afwacht, heb ook gezegd dat ze als ze wil foto mag zien. Na dat berichtje over die foto zei ze dat ze wel ging afwachten.. 

Ben der ff klaar mee via mp. En via hier genoeg mensen die wat bestellen, en dat vind ik wel mooi zo, wil ook niet alleen maar met bestellingen bezig zijn, zeker niet als het me daarnaast nog een berg tijd kost aan gezeik. Dus ga gewoon lekker hier verder voorlopig, tis en blijft een hobby, vind het leuk om te doen ook voor andere, maar hier gaat het op een leuke manier, en als er hier eens wat niet aankomt dat weet ik ook dat het echt zo is, en dan word het gewoon opgelost, maar dit vertrouw ik gewoon niet.
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Debby1977  schreef op: 29-11-2015 12:57:04
Hm, nee die wil er een slaatje uit slaan. Als het er volgende week zaterdag nog niet is dan kun je pas wat zeggen. Ik heb ook weleens gehad dat post een week later pas eens aankwam. Als jij het niet vertrouwt dan zal dat ook zo zijn. Ik zou sowieso geen geld terug geven
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Anne  schreef op: 29-11-2015 13:00:44
Ik zou ook nog even geduld verwachten hoor, post doet soms vreemd.
Maar inderdaad, het klinkt best raar, volg je gevoel meis. 
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Sunshine  schreef op: 29-11-2015 13:14:43
Nouja de post verzendingen komeb niet altijd na een dag binnen.
Wat een ongeduld zeg.

Ze kan mooi wachten tot dinsdag.

Voortaan op mp zetten.
Verzenden op eigen risco.
Foto maken van de envelop.

Zou haar ook mailen.
Van dat ze rustig kan afwachten tot dinsdag.
En dat het haar risco is ,had ze het moeten komen ophalen.
En dat als ze niet ophoud jij melding maakt bij mp
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Inky69  schreef op: 29-11-2015 13:32:59
Voor bestellingen die je op mp verkoopt, zou ik pas beginnen met iets te maken als het geld gestort is, niet eerder.
Ik heb laatst een broekje verkocht op facebook, ook via brievenbus post en dat duurde dus echt 2 weken voordat het binnen was.
Ik zou niet meer reageren op de mails.
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Sammy  schreef op: 29-11-2015 13:44:27

Via Marktplaats is er gewoon veel gezeur. Dat is voor mij ook de rede dat ik voor mijn (piepkleine) bedrijfje niet via Marktplaats handel, maar een eigen website heb opgezet. Het geen garantie dat het dan altijd goed gaat, maar wel vele malen minder.
De keren dat ik via Marktplaats iets te koop zet, moet je echt achter mensen aan blijven gaan en dan nog is er complete radio stilte. Vind als je geboden hebt en je ziet er van af, waar is dan je fatsoen gebleven om te zeggen dat je er toch vanaf ziet?

Heb via mijn website een keer een bestelling gekregen en die voelde al niet oké. Heb het gevoel toch genegeerd en had 2 dagen later de koper al in de mail, waar het bleef want ze had niks ontvangen en wat ik dacht daaraan te gaan doen. Alleen de toon die gebruikt werd al, ik werd er gewoon naar van. Ik stelde voor om even een weekje te wachten, omdat al vaker gebleken was dat het toch bezorgd werd. Nou echt nog geen week later, hing ze weer op pittige toon in de mail... Ze had afgewachte, nog steeds niks ontvangen en ik had nu bedenktijd genoeg gehad om aan te geven wat IK daar aan ging doen. Heb haar, omdat ik mijn naam niet te grabbel wilde gooien, geld terug gestort. Maar het bleef niet goed voelen. Heb mijn verlies maar genomen, ging gelukkig niet om een groot bedrag. Maar heb daarna wel mijn maatregelen genomen. Ze kan nu mijn website niet meer op, ze is geblokt. En gekgenoeg kwam een paar dagen na het blokkeren exact dezelfde bestelling binnen, zelfde artikel in de zelfde kleuren. Heb toen zelf de bestelling genannuleerd, geld terug gestort en gezegd dat het artikel helaas niet meer op voorraad was. Niks meer van gehoord...
Soms moet je echt naar je gevoel luisteren en als het niet goed voelt, het ook niet doen. En als je op bestelling maakt, eerst betalen dan pas aan de slag. En eenmaal op maat besteld, is afnemen en geen geld terug! Dat zijn vrij normale voorwaarden die helaas soms erg nodig zijn.

 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Nelia  schreef op: 29-11-2015 13:56:18
Pffff, deze vrouw spoort echt niet en verhaal klopt van geen kanten... Wat kunnen mensen het verpesten voor de goeden. Je zou tegenwoordig bijna een filmpje maken bij de brievenbus. "Kijk, hier heb ik jouw envelop en jouw adres staat erop en voldoende postzegels (ook hot-item) en die doe ik nu in de brievenbus. De volgende lichting is op...".
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Spatje  schreef op: 29-11-2015 14:15:04
Idd afwachten.  Ik heb toen 14 dagen op een flesje van Vera gewacht. 

Volgende x extra laten betalen voor track en trace via de brievenbus. 
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Pup78  schreef op: 29-11-2015 14:22:50
Als je het vrijdag gepost hebt is er toch nog niets aan de hand lijkt me. Dit komt waarschijnlijk gewoon dinsdag alsnog bij die mevrouw aan. Tegenwoordig gebeurd dat zo vaak. Bij mij gebeurd het regelmatig dat ik een week moet wachten voordat iets bezorgd is... Ben altijd juist verbaasd als iets al de volgende dag er is haha.
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Smvn&d  schreef op: 29-11-2015 15:58:15
Ik doe nu ook niet meer maken zonder dat er geld op mijn rekening staat, behalven via hier dan, maar hier is het vertrouwd, en heb met iedereen contact via fb of ap omdat dat voor mij handiger is omdat ik eerst voorbeelden door wil sturen zodat ik zeker weet dat het goed is, en dat gaat makkelijker via fb of ap. En hier vertrouw ik iedereen, en als het eens mis gaat nouja jammer dan, eigen schuld.
En als iemand hier zegt dat het niet aangekomen is geloof ik het direct en lossen we het gewoon op.

Ik heb haar gevraagd of ze het wilde ophalen of verzenden, en zij wilde verzenden, dus ik vind het dan toch haar risico, ook vanwege haar vage gedrag, kijk via hier zou ik het anders vinden omdat ik gewoon zeker weet dat het inderdaad zo is, en hier kies ik er zelf voor om op verzending te werken omdat iedereen ver woont, dus ja dan vind ik dat ik een oplssing moet geven, en er samen uitkomen zeg maar. Het kan gewoon gebeuren dat het mis gaat.
Maar het is wel toevallig dat ik hier op ml 20 dingen verstuur en alles komt netjes en goed aan, en telkens op mp is er gedoe. 
Ik denk dat het daar vaak is 'ik kan het altijd proberen'. Want waarom heb ik dan hier nooit problemen..

Ik laat haar indd voorlopig maar even wachten, en dan even kijken wat ik doe. Weet het ook niet zo goed, omdat ik eigenlijk zeker weet dat ze het wel heeft, ze mailde om 3 uur al, naar mijn idee had ze het toen al, en open gemaakt, en heeft ze niet negedacht dat het pas 3 uur was en leek het haar logisch om te mailen dat ze het niet gehad had ofzo.. Maar goed dat is dan weer mijn theorie.
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Gewoon Ik  schreef op: 29-11-2015 16:16:03
Kunnen er over zulk soort mensen ook melding gemaakt worden bij mp? Kijk jij trapt er niet in maar er zijn er vele die er wel intrappen en geld terug storten.
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Smvn&d  schreef op: 29-11-2015 16:21:54
Nee want die andere vrouw, daar heb ik een hele discussie mee gehad en die liep te dreigen en alles, en toen heb ik mp gemaild, en ze snapte de situatie, maar konden niks doen, omdat ze alleen kopers en verkopers in contact brengen. En zeiden dat ik het wel juridisch wel kon aanpakken, maar goed hun kunnen niks dus. Ik kan ook niet bewijzen dat ze het gehad heeft natuurlijk.

Alleen bij echte oplichting doen ze wat.

Voortaan bij mp ga ik gewoon via brievenbus pakketje verzenden, dat is nieuw en kost 3,95 en heb je track en trace. Dan kost het 2 euro meer, maar goed ik doe dan gewoon 2 euro bij de prijs erbij ofzo.
Maar ben nu ff mp moe.
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Smvn&d  schreef op: 29-11-2015 16:25:28
Tis ook niet gewoon ff iets verkopen, ik ben er lang mee bezig en maak het speciaal, en vraag er niet veel voor. Gewoon de materiaal en verzendkosten, en dan aan de hand van hoelang ik bezig ben wat extra, maar dat is nooit meer dan 5 euro. En dan ben ik soms wel 3 uur bezig. 
En dat vind ik niet erg, juist leuk, maar het is niet leuk als het dan op deze manier gaat.

Bijv. die plexiglas naambordjes, ik vraag tussen de 15 en 20 euro (afhankelijk van de maat, bij de grootste heb ik veel postzegels nodig bijv. en meer materiaal). Bij een bedrijf betaal je al gauw 60 euro voor de kleinste maat. Maar ik wil het gewoon een hobby houden, en gewoon paar euro verdienen, zodat ik weer wat nieuwe spullen kan kopen. Dat vind ik leuk, en het is gewoon zo leuk om te doen, en als je zelf dan niks te maken heb, heb je toch nog wat te maken voor andere. 
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Gewoon Ik  schreef op: 29-11-2015 16:28:04
Volgens mij ben je met die van mij nog langer bezig geweest, en die kwamen netjes de volgende bezorgdag om half 7 aan.
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Smvn&d  schreef op: 29-11-2015 16:30:52
Haha ja dat was wel ff een werkje inderdaad! Maar dat vind ik ook juist leuk om te doen.
Alleen is het niet leuk als je dan klaar bent mensen zeggen dat ze het toch niet meer willen, of dus een heel vaag verhaal met dat het niet aangekomen is, en het klopt gewoon niet, ik weet het zeker. Maarja je kan het nooit bewijzen.

Wat zouden jullie doen als ze blijft volhouden dat het niet bezorgd is? Het gaat maar om 15 euro.. incl verz. (maar wel 3 uur werk geweest..)
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Smvn&d  schreef op: 29-11-2015 16:37:54
vind die prijzen trouwens sowieso altijd lastig hoor te bepalen, ben daar zo slecht in.

Ik probeer gewoon alles mee te rekenen, en dan paar euro extra.
Heb net toevallig 100 postzegels gekocht (want worden weer 8ct duurder volgende maand! dacht ik sla maar ff in haha)
enveloppen, a4 die zijn 2 euro voor 5 (weet iemand waar je die goedkoop kunt kopen? Ik koop ze nu bij bruna, natuurlijk ook niet de goedkoopste, maar de enige winkel waar ik zelf heen kan). Dus 40ct. Voor mijn vinyl is het ong 50 ct, de folie die daar overheen gaat ook, nou ik print dan de etikkete met een laber writer maar dat is mijn eigen keus en niet nodig inprinciepe, maar voor mij handiger. 
Je gebruikt een mesje en mat, die zijn 15 euro per stuk, en moeten regelmatig vervangen, maarja dat kun je ook niet berekenen, een mesje kan na 2 weken stuk gaan (heb ik 1x gehad) maar kan ook 4 maanden mee gaan geloof ik (dat staan bij de handleiding, maar heb hem nog niet zolang).
Bij het plexiglas reken je ook dat mee, en zijn de verzendkosten hoger omdat ze wel zwaarder zijn.

Normaal reken ik enveloppen enzo niet mee als ik dingen verzend, maar omdat ik hiervoor wel best dure enveloppe nodig heb hou ik er wel rekening mee zeg maar.

En dan kijk ik naar hoelang ik er mee bezig ben. 

Maar blijf het lastig vinden. Bij sommige dingen leer je echt pas als je het eens gedaan heb, heb nu bijv. al 2 dingen gehad waar ik niet veel voor vroeg, maar wat vreselijk veel werk bleek, en ook meer vinyl als ik verwacht had. Dus dan pas ik de volgende keer de prijs wat aan. 
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Gewoon Ik  schreef op: 29-11-2015 16:56:33
en er waren kinderen die zeiden huh geen snoepjes, maar daarna waren ze allemaal blij met het glas met hun eigen naam.
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Smvn&d  schreef op: 29-11-2015 16:57:55
oh is het al geweest partijtje?
Leuk! Ze waren ook erg gaaf, vond ze leuker als die gekleurde bekers. En achteraf hadden we ze dus wel gekleurd kunnen maken haha!

 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Gewoon Ik  schreef op: 29-11-2015 17:06:32
Ze waren toch een beetje groter dan ik verwacht had en ze paste niet op die bekers die ik zag. Denk wel dat zwart gewoon het mooiste uitkwam ze waren echt heel erg gaaf.

 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Gewoon Ik  schreef op: 29-11-2015 17:07:36
Trouwens niet erg hoor dat ze wat groter waren ze kwamen echt heel erg mooi uit op de glazen en die kosten ook geen drol bij de action
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Smvn&d  schreef op: 29-11-2015 18:43:06
Ja jij zei natuurlijk anzichtkaart formaat, en pas later kwamen we op het idee van die bekers haha. Had inderdaad niet gepast op die gekleurde!
 
Quote
RE: Verzending niet aangekomen?
Gewoon Ik  schreef op: 29-11-2015 18:46:16
Niets veranderlijker dan de mens 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Verzending niet aangekomen?
Naam
Bericht