Menu
 

Topic:

eastpak rugzak

Jen9  schreef op: 25-11-2015 19:44:47
Mijn zoon moet ongveer 10 kilometer fietsen naar school. Hij heeft een gabbag rugza,, erg comfortable, maar met hoosbuien komt de regen toch door de rits heenzetten. ondanks dat mijn zoon en ik de eastpaks eigenlijk niet mooi vinden, gaan we er toch maar aan als deze wel droog blijven.

iemand ervaring en welk formaat zou hij dan moeten hebben?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: eastpak rugzak
Toedeledoki  schreef op: 26-11-2015 21:11:36
Hier is het 50 minuten, op dinsdag 45 minuten. En de 2e helft van het jaar is het op donderdag 45 minuten (ipv dinsdag).



 
Quote
RE: eastpak rugzak
Jen9  schreef op: 26-11-2015 21:15:34
Denk echt dat t komt omdat t zo'n iemiemienieschooltje is, meestal moeten leerlingen best een klein stukje lopen naar t andere lokaal.. hier niet, dat scheelt behoorlijk in effectieve lestijd....  Maar t huiswerk is wel gewoon naar die 37 lesuren... ;-)
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Suus  schreef op: 26-11-2015 21:37:20
Oh hier is het 60 minuten per lesuur. Hw valt mee, uitgangspunt is dat het werk op school gebeurt
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Suus  schreef op: 26-11-2015 21:39:07
hoeveel vakken hebben jullie?
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Toedeledoki  schreef op: 26-11-2015 22:04:03
VWO (atheneum)

Nederlands
Engels
Frans
Biologie
Aardrijkskunde
Geschiedenis
Wiskunde
Wetenschap & Techniek
Tekenen
Muziek
MTO (Technisch ontwerpen, volgens mij wordt dit het 2e half jaar Audiovisuele vormgeving)...

Mentorles
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Jen9  schreef op: 26-11-2015 22:13:45
Mavo:

Duits
Engels 
Frans
Nederlands 
Biologie/verzorging 
Geschiedenis
Aardrijkskunde
Rekenen
Wiskunde
Levensbeschouwing 
Muziek
Gym
Handvaardigheid
Srudiehulpuur. ..Heeft iedereen..
Science



  • Voor mijn gevoel  vergeet ik nog wat.......


Pee dag 2.5 uur bezig met huiswerk.
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Jen9  schreef op: 26-11-2015 22:15:33
O ja..informatica en mentoren. 
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Jen9  schreef op: 26-11-2015 22:31:16
mentoren is mentoruur. maar dat heeft hij niet elke week...
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Marielle77  schreef op: 26-11-2015 22:59:42
Onze zoon zit ook in de brugklas, heeft deze periode 32 uur les. Hier ook lessen van 50 minuten. Hij doet VWO en heeft (als ik net goed heb geteld   16 vakken.

wat betreft de rugzak heeft hij een Eastpak en die is tot nu toe droog gebleven, van binnen dan.
Hij heeft de padded pak'r, die is voor hem groot genoeg. Hij hoeft ook geen laptop of ipad mee.
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Marielle77  schreef op: 26-11-2015 23:00:10
Oh dat is wel erg dubbelop twee keer 

 
Quote
RE: eastpak rugzak
Marielle77  schreef op: 26-11-2015 23:02:23

Quote Jen9:
Mavo:

Duits
Engels 
Frans
Nederlands 
Biologie/verzorging 
Geschiedenis
Aardrijkskunde
Rekenen
Wiskunde
Levensbeschouwing 
Muziek
Gym
Handvaardigheid
Srudiehulpuur. ..Heeft iedereen..
Science



  • Voor mijn gevoel  vergeet ik nog wat.......


Pee dag 2.5 uur bezig met huiswerk.



Tekenen nog misschien?
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Jen9  schreef op: 27-11-2015 08:32:00
Nope, dat wordt afgewisseld met handvaardigheid///;-)

Maar t was informatica...

Man, wat een toetsen al he, in de bruglas.. regelmatig 6 in de week.. Heb echt wel met die guppen te doen hier.. 10 km, fietsen en da ook nog dat huiswerk.. Hij moet van mijnwel zijn hobby's blijven uitoefenen (zolang hij er lol in heeft hoor.. dat vooropgesteld....) Hoor veel mensen.. dan maar van..... wat dan ook... af... In mijn ogen volgt t kind dan een te hoog niveau.....
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Son  schreef op: 27-11-2015 08:41:30
Ik denk dat ze soms te veel krijgen, heeft niks te maken dat ze dan een te hoog niveau hebben. Tis gewoon bijna onmogelijk om al dat huiswerk op tijd af te hebben en daarnaast nog sport te beoefenen. Ik zie t hier ook. Vaak pas om 4 uur thuis en meestal de hele middag huiswerk. En niet omdat ze t moeilijk vindt, maar omdat ze serieus is en alles goed wil maken en leren.. ze haalt top cijfers meestal,dus geen sprake van te hoog niveau...helaas wel tijdgebrek voor andere dingen buiten t weekend.

 
Quote
RE: eastpak rugzak
Tessa_mv2  schreef op: 27-11-2015 09:01:13

Mijn dochter heeft een leren schoudertas, wilde ze heel erg graag.


Hoeft maar een klein stukje te fietsen, dat scheelt, En heeft een kluis en deelt alles op in voor en na de pauze. Want echt goed voor je houding is dat natuurlijk niet. Ze wilde nu ook wel een eastpack maar de tas was duur zat, ze moest hem sowieso 2 volle jaren gebruiken. Volgend jaar mag ze een eastpack.

Vorig jaar was de tas vooral heel erg zwaar en vol, dit jaar hoeft ze veel mindere boeken mee omdat ze nu met een ipad werkt. Ze heeft dubbel. En veel boeken en ipad.
Thuis werkt ze als het kan uit de boeken (wiskunde en bio geen boeken van) en op school via de ipad. In het begin nam ze dubbel mee omdat ze heel erg moest wennen aan de ipad. Nu scheelt het in elk geval een hoop gesleep. Maar al die uren naar dat schermpje kijken.... ik weet nog niet zo goed wat ik daarvan moet vinden.

Lesuren zijn hier 50 minuten.
Ze heeft nu (2vwo) 33 lesuren per week.

Er zijn weken bij dat ze idd niets anders kan doen dan huiswerk maken. En dat heeft ook hier niet te maken met een te hoog nivo want ze haalt hele hoge cijfers maar het is wel erg veel wat ze moeten doen en dat wat ze doet doet ze serieus.
Maar afgelopen week bv heeft ze maar weinig hoeven doen (vorige week rapport dus nu nieuwe periode) en dan geniet ze daar echt wel van.

Ze is 1 dag in de week om half 3 uit. Die dag werken wij allebei en dan werkt ze heel veel vooruit,  het is dan toch niet gezellig in huis zegt ze haha. De andere dagen is ze meestal kwart voor 4 thuis en op maandag rond half 5.


Ze heeft een keyboard gekregen voor haar verjaardag en probeerd elke dag wel even te spelen daar neemt ze ook echt de tijd voor. In het weekend moet ze de ene keer meer doen dan de andere keer, maar op het moment kan ze wel leuke dingen doen met haar vriendinnen.

 
Quote
RE: eastpak rugzak
Jen9  schreef op: 27-11-2015 10:06:43
O, training af en toe afzeggen vind ik geen probleem hoor, maar helemaal geen hobby's meer uit kunnen oefenen, denk dat dat wel wat zegt over t niveau.Cijfers alleen zeggen niet alles over t niveau....

Uitzonderingen daargelaten. Maar goed, ik vind zijn sport en muziek net zo belangrijk als school... Dat scheelt natuurlijk ook. Hij heeft t ook gewoon heel hard nodig die dingen.. prima rapport trouwens. In t weekend al het huiswerk wat hij al heeft opgekregen voor de rest van de week alvast maken.. Dat scheelt. Op woensdag is hij helaas pas 5 uur thuis, direct door naar gitaarles, half 7 daarvan thuis, eten en dan huiswerk.. En net op woensdag heeft hij een aantal vakken die hij donderdag ook heeft en die hij dus niet van tevroen kan maken.. Tot nu gaat t , en een keer afzeggen is natuurlijk geen probleem.

Bij mijn zoon ook een nieuwe periode, maar toch al 6 toetsen deze week... ;-)

Zelf lijdt hij er totaal noet onder hoor... Ik meer, met al dat overhoren, ben er zelf ook 2 uur per dag mee bezig haha.. Maar daar hoor ik de meeste vmbo-ouders over... Mijn zoon kan zich heel moeilijk concentreren, dus vaker overhoren....
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Son  schreef op: 27-11-2015 10:11:51
Is ook belangrijk hoor ! Zeker,ben ik t mee eens, maar ik zie gewoon dat t veel tijd kost allemaal en snap dat er geen tijd meer kan zijn voor hobby's. Dochter danst in de avond, dus heeft dat probleem niet 

Dat overhoren en helpen...zucht lastig was dat...werd hier geleidelijk  minder , nu hoef ik bijna nooit meer te helpen eigenlijk
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Jen9  schreef op: 27-11-2015 10:13:22
Doe t maar liefde hoor, maar ondertussen hangt hij letterlijk op zijn kop, speelt een riedeltje weg.. Als ik m zou laten tesetn zou er wel wat uitkomen denk ik... ;-)
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Son  schreef op: 27-11-2015 10:27:50
 
Wij kregen vaak de slappe lach,  probeerden we ezelsbruggetjes te vinden bij moeilijke dingen en soms waren die dan hilarisch.

Ze heeft dan in de klas tijdens ren toets echt bijna de slappe lach gekregen toen ze die vraag kreeg. T antwoord was wel goed  
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Jen9  schreef op: 27-11-2015 10:32:13
O ja, ezelsbruggetjes zijn hier ook schering en inslag....

ren-toets???
Wat is dat?

Vandaag nog t woord antiek.. moest een zin bij verzonnen worden...

Mijn moeder is niet antiek, ze is wel oud, maar niet waardevol  snotjong  OO, als ze die vraagt....... zal mij benieuwen.. 
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Toedeledoki  schreef op: 27-11-2015 10:40:54
Mijn zoon kan zich ook heel slecht concentreren.... idd wat jij zegt... hangt ondersteboven op z'n bureaustoel

Heeft er wel meds voor (maar die zijn om 16 uur wel uitgewerkt.

Dan kan hij nog iets kortwerkends nemen maarrrrr dan moet ie dat niet vergeten he (gister ook weer vergeten/afgeleid)

Begon ook steeds niet met z'n huiswerk als ie (om 16 uur) uit school kwam.

Ik werk 3 dagen en als ik dan thuis kwam, dan had ie nog amper wat gedaan.... moedeloos werd ik ervan.

Weer tot 's avonds laat aan dat huiswerk met nul concentratie nog over.

Heb nu een beloningssysteempje opgezet.... om hem ook te laten voelen dat als hij WEL begint, hij 's avonds WEL vrije tijd heeft.

En het lijkt erop dat het kwartje (deze week pas ;p) eindelijk gevallen is. (WOEHOEEE)
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Jen9  schreef op: 27-11-2015 10:50:00
School heeft ook wel eens geopperd dat er wel wat uit een test zou komen, maar ook zij vonden t totaal onnodig hem te laten testen. Het is een zo ontzettend gelukkig kind. Dit maakt hem tot wie hij is, erg muzikaal, zeer origineel, ontzettend veel humor. Niemand heeft er last van (niet helemaal waar, ik word er soms hoorndol van... ;-), sterker nog, ze lopen allemaal met m weg....

Misschien zou hij anders havo kunnen, misschien wel, maar zie verder bij mijn zoon, let wel bij mijn zoon, dus ik veroordeel niemand, alleen maar nadelen, zou absoluut niet willen dat hij die andere karaktertrekken gaat missen, of dat ze gaan afnemen...

Dan maar afgeleid, en ik meer werk;-)
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Toedeledoki  schreef op: 27-11-2015 10:56:57
De mijne heeft PDD-NOS en adhd kenmerken. Heb de meds ook lang tegengehouden maar halverwege groep 7 gaf hij aan dat zijn hoofd een enorme disco was.  Toen zijn we er toch wat mee gaan doen.
Hij is ook gelukkig, muzikaal (absoluut gehoor en drumles), en wat je zegt origneel en erg veel humor haha.... droogkloot is het .
Hij heeft geen last van bijwerkingen gelukkig en is gewoon zijn eigen ik gebleven
Het geeft 'm alleen wat meer rust in zijn hoofd. Hij hangt nog steeds op z'n kop op de bureaustoel hoor en moet 'm regelmatig tot de orde roepen
In de vakantie krijgt hij 't niet.
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Jen9  schreef op: 27-11-2015 10:57:59
Kijk, dan heeft je zoon er zelf last van.. en dan vind ik t een heel ander verhaal.. Wat fijn, geen bijwerkingen.. dat hoor je niet veel!
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Toedeledoki  schreef op: 27-11-2015 11:01:58
Nou ben er ook heel blij mee !
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Suus  schreef op: 27-11-2015 11:07:18
Mijn dochter heeft;

frans
nederlands
engels
grieks
latijn
wiskunde
geschiedenis
aardrijkskunde
natuur
filosofie
design
tekenen
handvaardigheid
gym
mentorles elke dag

hier ook moeite met hw.

 
Quote
RE: eastpak rugzak
Suus  schreef op: 27-11-2015 11:08:10
Muziek vergeten
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Jen9  schreef op: 27-11-2015 11:51:25
Ik zie weinig Duits terug komen.....

levensbeschouwing is trouwens ook filosofie.....
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Suus  schreef op: 27-11-2015 12:02:13
Duits is hier vanaf de 2e. Ik dacht dat filosofie en levensbeschouwing net iets anders waren, maar kan het eigenlijk niet uitleggen.
Dochter moet komende weken extra vak gaan kiezen, vandaag heeft ze proefles chinees 
 
Quote
RE: eastpak rugzak
Tessa_mv2  schreef op: 27-11-2015 12:09:19

Hier ook duits vanaf de tweede.
Mijn vriendin haar dochter had wel in de eerste duits (en frans) en ging toen van school wisselen ivm verhuizing.


Daar begonnen ze in de tweede met duits, ze had een flinke voorsprong daarop maar op frans liep ze behoorlijk achter dat ze dat niet meer kon inhalen.
Best vreemd dat dat niet landelijk gelijk is.

Dat overhoren........ow jongens haha
Wat een tijd kost dat. Moet zeggen dat dat nu veel minder vaak hoeft. Dat is wel fijn.
En ezelsbruggetjes. Ook zo leuk! Maar het helpt wel.


 

 
Quote
RE: eastpak rugzak
Toedeledoki  schreef op: 27-11-2015 12:39:59
Duits is hier ook vanaf de 2e, en Grieks ook trouwens (op het gymnasium iig de mijne doet atheneum)

Ik hoop echt dat hij nu het licht gezien heeft w.b. huiswerk, deze week ging het voor het eerst echt goed .... dat geeft me toch een rust !








 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op eastpak rugzak
Naam
Bericht