Menu
 

Topic:

Dochter van 6 heeft kiespijn

Radijsje  schreef op: 16-11-2015 11:28:11

Vorige week op controle geweest bij onze nieuwe tandars (oude was niet erg vriendelijk ook niet voor de kinderen) ze bleek gaatjes te hebben in de achterste kies.
afspraak gemaakt over twee weken zal ze geholpen. Nu begon gisteravond de kiespijn........zo zielig. Heb vanmorgen direkt gebeld kan pas morgen om 9.00 uur terecht.
Zo juist belde school om haar op te halen want ze heeft echt pijn.
Nu is onze dochter angstig voor de tandarts mede door de oude tandarts en nu ben ik zo bang dat ze morgen niet mee werkt of zo en dat de tandarts haar niet kan helpen. Heeft iemand nog tips ofzo?

 
Quote
Navigatie
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Jen9  schreef op: 16-11-2015 12:55:04
paracetamol geven. Ik zou er rekeing mee houden dat de kies getrokken gaat worden.
Verder.. moeilijk hoor...  Misschien vertellen dat de tandarts ervoor zorgt dat de pijn weggaat?
 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Nelia  schreef op: 16-11-2015 12:55:32
Wat naar voor je meisje! Is je nieuwe tandarts op de hoogte van jullie geschiedenis met de oude tandarts? Neem aan dan dat ze er rekening mee zullen houden. Hoe ze zal reageren is vooraf lastig te bepalen. Wellicht vooraf aangeven dat je begrijpt dat ze bang is, dat jij erbij blijft, maar dat het ook nodig is om van de pijn af te komen? Moeilijke situatie, jammer dat zo'n hork het verpest, toch moet je proberen het niet groter te maken door er compleet in mee te gaan. Weet dat dit makkelijk klinkt ... Sterkte! 
 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Joyce_1979  schreef op: 16-11-2015 13:34:55
Hier ook een meisje met kiespijn.

Mijn dochter van 5 heeft een stukje van haar kies afgebroken. Door angst hadden we besloten om dit op te lossen met een stappenplan. Helaas hebben we dit niet gered. Hier vanaf het weekend ook erge kiespijn en al een hele dikke wang.
Ze kon vanochtend terecht en nu krijgt ze 2 dagen een antibiotica voor de pijn en de ontsteking en woensdag moet haar kies eruit.

Ze kon kiezen tussen een kinderwortelkanaalbehandeling of de kies laten trekken. De tandarts denkt dat het trekken minder traumatisch zal zijn omdat ze voor de andere behandeling lang stil moet blijven zitten en hij niet zeker wist of dat ze dan helemaal klachtenvrij wordt. Ze heeft zelf gekozen voor de tand eruit. Maar ze realiseert zich niet wat er precies gaat gebeuren. Ik ben zelf heel angstig voor de tandarts dus ik ben zelf hartstikke zenuwachtig.

Sterkte met je dochter.


 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Radijsje  schreef op: 16-11-2015 13:35:07
Ja nieuwe tandarts is sinds woensdag op de hoogte. Ze heeft al heel lang verkleuringen in haar onder kiezen maar onze vorige tandarts deed daar nix aan omdat het nog een melkgebit is.
Vorige tandarts was ook heel erg bot/onaardig en daardoor hebben ze nu een angst ontwikkeld. Ik heb haar al uitgelegd dat de tandarts haar zieke kies gaat beter maken en dat de tandarts zorgt dat ze dan geen pijn meer heeft.
Dus nu nog hopen dat ze meewerkt, ben zo bang dat ze de mond niet open doet of zo en dat de tandarts dan zegt hier kan ik nix mee of zo....................pfff had het liever zelf gehad dan haar.....

 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Joyce_1979  schreef op: 16-11-2015 13:37:14
Misschien kan je wel eerst aangeven dat de tandarts eerst gaat kijken en dan met haar gaat overleggen wat ze eraan gaan doen. Dat geeft haar iets meer controle over de situatie.
 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Boterbloem  schreef op: 16-11-2015 13:45:40

Mijn tandarts heeft een zalfje wat kennelijk wat verdoofd bij prikken die gezet worden.
Nu zegt hij dat het helemaal niet zo heel veel werk doet, maar het kinderen soms wel erg geruststeld, omdat de pijn van zichzelf vak niet zo erg is van de behandeling (na een prik dan he).
Bij mijn dochter hielp het geweldig! Het is gewoon het idee.


Mijn zoon is een moeilijke in de tandartsstoel. Tandarts blijft de hele tijd rustig tegen hem praten, maar hij heeft de neiging weg te rennen. Hij moet van ons, maar ooooh het staat mij soms zo tegen. Maar ik zit al helemaal niet te wachten op een ontsteking bij hem... Dan ben je nog verder van huis.

En hij heeft vanaf het begin al een super tandarts. Maar heeft gewoon angst zeg maar...
De dokter gaat hij ook niet graag naar toe, terwijl deze man echt super lief is!
Maar het idee dat iets pijn kan doen geeft bij hem al angst.

Maar dat lijkt me minder lastig als wanneer door een nare tandarts komt... Bah!
Hopelijk is ze snel van de pijn af!

 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Radijsje  schreef op: 16-11-2015 13:47:04
Bij haar is ook een stukje kies afgebroken voor de kies waar een gaatje inzit.
Zelf ben ik ook geen held bij de tandarts (doe alles met verdoving) maar wat moet dat moet. Ik hoop dat ze morgen pijn vrij is. Ze is nu lekker thuis, sinaprilletje gehad en ligt lekker op de bank.
 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Kyla  schreef op: 16-11-2015 18:37:04
Ik kan zeggen dat het zalfje echt wel verschil maakt. Het verschrikkelijkste bij de tandarts vind ik de spuiten, brrrr, maar het zalfje maakt heeel veel verschil. Ik ben dus het type dat liefst zonder verdoving in de stoel ligt.

Ik zou zeggen dat de tandarts gaat kijken en dan gaat beslissen wat hij kan doen om haar te helpen.

Sterkt voor je dochter!
 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Caithy  schreef op: 16-11-2015 22:00:41
Nog geen ervaring van de kids mbt gaatjes, maar mijn tandarts kan goed een prik geven. Hij pakt je kaak beet en knijpt erin, je voelt je spuit niet eens!
 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Mama Van Drie  schreef op: 17-11-2015 07:44:52
Sterkte voor je dochter, ik hoop dat de nacht een beetje goed gegaan is, vaak speelt kiespijn dan erger op.

Wel vind ik het raar, of raar is niet het juiste woord, dat je niet gelijk dezelfde dag terecht kan, zeker met een kind wat pijn heeft.
Als ik nu mijn tandarts bel dat ik kiespijn heb dan kan ik dezlfde dag terecht, altijd.

Mijn kinderen hebben nog geen ervaring met tandarts ellende, oudste is nu 21 en heeft nog geen gaatjes, middelste is 19 en heeft er 1, jongste is 11 en ook nog niks.

Ik als kind heb al zoveel ellende meegemaakt bij d etandarts dat ik daar een angst door heb gekregen, hoewel die nu wel vel minder is geworden met het ouder worden, er zijn altijd zovel ergere dingen denk ik maar als puber vond ik het een drama om heen te gaan.
 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Proestie  schreef op: 17-11-2015 07:55:03
Het is een beetje een inkoppertje, maar als je als moeder bang bent voor de tandarts en zo zenuwachtig voor je kind dan breng je dat ook over.

Maar de tandarts weet hier vast wel raad mee. Mijn zoontje van 7 moest pas een gaatje vullen. Hij heeft geen kik gegeven. Ze deed alles in stukjes van 3 tellen. Ze boorde dus terwijl ze tot 3 telde en stopte dan weer even. Zo was het goed behapbaar. Achteraf zei hij dat het wel heel vervelend voelde. Dat hoort er ook wel een beetje bij en ik had hem daar ook op voorbereid.

Onze tandarts gaf aan dat ze in principe niet met een verdoving beginnen bij kinderen, maar dat de situatie voor beide te doen moest zijn.
 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Jolanda1974  schreef op: 17-11-2015 08:07:43
Is het wel kiespijn?? Ik heb ook eens bij de weekendtandarts gezeten omdat ik door de grond ging maar het bleek een zeer heftige oorontsteking te zijn.. 
 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Mv5  schreef op: 17-11-2015 08:57:05
Hier helaas genoeg ervaring bij de tandarts met mijn vierde. Mijn ervaring is dat je altijd eerlijk en realistisch moet blijven tegen een kind. Niet zeggen dat het geen pijn doet of dat ze niks voelt. Leg uit dat de kies kapot is en dat de tandarts gaat proberen die te maken. Dat kan vervelend voelen of pijn doen, maar het is wel nodig. Als ze meewerkt kan de tandarts zijn werk beter doen, dus is het sneller voorbij en lukt het ook beter.
En probeer je eigen angst niet op haar over te brengen!
 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Radijsje  schreef op: 17-11-2015 11:53:50
Alles is goed gegaan, het was inderdaad de afgebroken kies waar ze last van had, deze is helemaal schoongemaakt en opgevuld zoals de tandarts zegt met een soort kauwgum. Ze deed het heel leuk mocht alles aanraken en alles stap gewijs. Over twee weken weer terugkomen en dan wordt de andere kies stapgewijs aangepakt en gelijk gesealt. Moet wel wat vaker terug maar dat is voor haar beter. Erg zenuwachtig was ze niet en ik gelukkig ook niet! Over mijn eigen angst weet zij niets want ik ga altijd alleen!
 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Chantal31  schreef op: 17-11-2015 12:29:34
Mijn dochter 7 is helemaal hysterisch al als ze het dingetje in de mond doen van het wegzuigen. De laatste keer moest ze polijsten omdat er een minigaatje zat nou echt wat een draaaamaaa!! Bijna 3 kwartier gezeten en onze tandarts is zon geduldige lieve vrouw en zij had al zoiets van ok dan niet dan zie ik je snel weer met echte pijn. Nu klaagt ze dat haar kies pijn doet dus moeten we weer terug. Mn man gaat dan mee want ik heb nu al zoiets van dat word wat. Hoe krijg je een kind uberhaubt weer kalm zodat ze de tandarts de gang laat gaan?
 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Radijsje  schreef op: 17-11-2015 13:28:52
Blijven gaan en alles in stapjes laten doen zij mijn tandarts vanmorgen.
School heeft net toch wel gebeld ze heeft nog last van haar kiesje, waarschijnlijk napijn. nog maar even aankijken. snap ook best dat het gevoelig kan zijn na een behandeling.
 
Quote
RE: Dochter van 6 heeft kiespijn
Chantal31  schreef op: 17-11-2015 14:42:11

Dat doet onze tandarts al gelukkig maar dan nog krijssen. Het is echt een drama.


Ja dat heb ik zelf ook na het vullen toch nog een paar uur last. Hoop dat ze er snel vanaf is.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Dochter van 6 heeft kiespijn
Naam
Bericht