Menu
 

Topic:

vriendschap beeindigen hoe ?

Anno1980  schreef op: 06-11-2015 09:17:57
Paar jaar geleden ontmoet ik een vrouw met wie het gelijk klikt, zij is nagelstyliste (aan huis) en ik kwam daar voor mijn nagels. Onze oudste kinderen zijn even oud kortom helemaal leuk. Door een aantal mensen werd ik gewaarschuwd voor haar maar ik trok me daar niets van aan.

Gedurende een aantal jaar gaan wij goed met elkaar om maar af en toe liep ik tegen dingen aan dat ik dacht hmm, maar niet de moeite waard om het te zeggen. (zoals mij altijd af laten rekenen als we bij Ikea gingen ontbijten, gat mij niet om die 2 euro maar principe en als ik dan zei jij tracteert had ze of geen geld of moest even naar toilet). Nogmaals voor mij geen issue. De kleding van mijn dochter ging naar haar, fietsen die te klein waren, ik reed haar oppas heen en weer als ze geen auto had en we samen weg wilden (oppas moest anders op de fiets in het donker), omdat haar vriend vaak weg is voor zijn werk at ze regelmatig bij ons, ik paste regelmatig even op als ze weg moest, allemaal leuk, kortom gewoon normale dingen die vrienden voor elkaar doen in mijn ogen.

Tweede irritatiepuntje van mijn kant kwam omdat zij wat spullen had die ik wel wilde hebben (stonden op MP) dus toen ik bij haar was gaf ik dat aan (ging om keukenspullen en een barbiespeelkeuken). Ik mocht het overnemen voor het geld wat op MP als hoogste bieding stond. Ik vond dat wel apart gezien het feit wat ze allemaal al van mij gratis had gekregen maar oke ik heb het betaald.

Wij kwamen in financieel zwaar weer, dus mijn nagels kon ik niet meer betalen, ben hier eerlijk in geweest naar haar. Bij mij op het werk kwam iemand die het wel gratis wilde doen als ik voor haar wat administratiewerk ging doen. Prima geregeld heb dit ook tegen vriendin gezegd. Ze vond dit niet leuk, maar begreep het wel. IK bleef voor haar wel haar administratie voor nagelstudio doen (gratis). Nu is dat niet veel werk, maar ergens diep van binnen knaagde een stemmetje als tegenprestatie zou ze mooi jouw nagels kunnen doen.

Op een dag was mijn oudste daar aan het logeren en kreeg ik van haar een app dat ze gek werd van de kinderen (druk) en dat ze zoveel hadden opgegeten en dat ze geen filantropische instelling was ze trok het niet dus melde ze dat mijn oudste naar huis kwam. Toen ging er bij mij iets om, haar kids zaten hier soms dag en nacht en kregen gewoon wat mijn kinderen kregen.

Vanaf die dag ben ik wat terughoudend geworden, ik hield de boot een beetje af om te kijken of ze zelf zou komen, maar nee. Toen mijn jongste weer wat kleding bracht en ik niks hoorde (nog geen dank je wel) was het voor mij helemaal klaar. Normaal ben ik iemand die alles gewoon zegt, alleen in dit geval is het zo lastig, er is geen ruzie geweest, het is echt mijn gevoel, ik ben er klaar mee. Heb gewoon geen contact meer gezocht. En tot op de dag van vandaag heeft ze dus nooit iets gevraagd. Ergens wil ik dit wel uitspreken maar zij is zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust en zal het niet begrijpen (voor zover ik haar kan inschatten) en ik wil ook niet dat het nog goedkomt dus waarom moeite doen.

Maar het knaagt wel dat ik dit niet mooi opgelost/uitgesproken heb.

Geen idee wat ik wil met dit verhaal, misschien gewoon bevestiging of een frisse blik van jullie
 
Quote
Navigatie
RE: vriendschap beeindigen hoe ?
Mamsie  schreef op: 06-11-2015 12:13:07
Ik vind ook dat je tegen vrienden alles zou moeten kunnen zeggen, ik probeer wel altijd opbouwend te zijn, en niet afkrakend.
Ik heb eigenlijk nooit echt ruzie met een vriendin, uberhaupt nooit echt ruzie. Maar dat komt ook omdat we in de vriendschappen eerlijk naar elkaar kunnen zijn.
En met mijn beste vriendin, heb ik zo'n relatie dat ze me ook mag corrigeren als ze vind dat ik iets heel stoms doe, of andersom. we zijn transparant naar elkaar toe, maar wel altijd bemoedigend.

Daarnaast ben ik ook iemand geweest die veel gaf, nu ik lichamelijk ff niet top ben, merk ik dat mensen dat nog steeds van me verlangen, maar dat is mijn issue en mijn probleem, ik ben degene die dat te lang hebt toegelaten.
Dat ik daardoor vrienden verlies dat is dan maar zo, maar op dit moment kan ik niet meer geven dan ik doe.
En gelukkig de echt dierbare vrienden snappen dat.
En wie dat niet snapt, dan is dat maar zo
 
Quote
RE: vriendschap beeindigen hoe ?
Jolanda1974  schreef op: 06-11-2015 12:48:37
Ik zou dus lastig mijn mond kunnen houden. Ik ben wel iemand die dingen uit wil spreken of laten weten hoe ik me er onder voel.
Hier is ook een jaren lange vriendschap doodgebloed. Ik laat gewoon niks meer van me horen en zij heeft me inmiddels van facebook verwijderd. De reden.. heel simpel.. ik sprak haar aan op tegenstrijdigheden die zij vertelde maar zij denkt alles beter te weten.. Dus ja dan ga ik ook geen moeite meer doen..

Bij een ander persoon doet het wel pijn.. ik weet dat zij om mij andere meiden ook niet meer ziet en ik zou nog steeds willen weten waarom en wat ik "verkeerd" heb gedaan.
 
Quote
RE: vriendschap beeindigen hoe ?
Fransje72  schreef op: 06-11-2015 13:50:27
Ik heb het ook gehaf met mijn beste vriendin, die ook getuige was op mjjn huwelijk. Ineens werd het contact, van haar kant, minder. Toen de jongste werd geboren had ze geen tijd om op kraambezoek te komen. Ik heb toen een mail gestuurd met sat ik haar vreselijk miste, maar dat ik haar niet het conract houden kon afdwingen. Dat mijn deur altijd voor haar openstond, maar dat het contact opnemen nu eens van haar af moest komen. Nog een keer een belletje gehad dat ze zo blij was met mijn mail en dat ze me niet had durven opbellen. Daarna niets meer gehoord. Tot 2 jaar geleden, toen ze in scheiding lag en ik hoorde dat haar bijna ex man, haar onder druk zette om alle contacten te verbreken.Het wordt nooit meer zoals vroegee, maar ik ben blij dat ze weer "in mijn leven" is.
ik zou het dus ook uitspreken, persoonlijk of in een brief. Je blijft er anders mee rond lopen
 
Quote
RE: vriendschap beeindigen hoe ?
Myself  schreef op: 06-11-2015 15:12:34
Ik heb eens een vriendschap per mail beeindigd.
We waren ieder veranderd, uit elkaar gegroeid, mannen klikten niet met elkaar meer, geprobeerd alleen met haar af te blijven spreken, maar zij bleef maar vast houden met zijn vieren.
Daar hadden wij echt geen trek meer in.

Maar goed, dat per mail was een bewuste keuze, ik wilde zorgvuldig zijn met mijn woorden, niet kwetsen, wel constateren en het netjes afhandelen.
Werd toen ook gelijk netjes op gereageerd door haar, we hebben elkaar bedankt voor de leuke momenten en verder het beste toegewenst.

Elkaar nog een paar keer gezien, hoi zeggen kan gelukkig dan ook nog met haar, alhoewel haar man dat niet meer doet en star langs ons heen kijkt, maar daar had ik dat dan ook wel van verwacht.
 
Quote
RE: vriendschap beeindigen hoe ?
Nimma  schreef op: 09-11-2015 11:44:17
Ik zou er ook klaar mee zijn!,.

het is tenslotte geven en nemen in een vriendschap en niet alleen nemen!.. 

nee dat gaat er bij mij niet in
 
Quote
Navigatie


Reageren op vriendschap beeindigen hoe ?
Naam
Bericht