Menu
 

Topic:

De echo

Melissa  schreef op: 03-11-2015 08:18:51
Hier is de echo. Ze hebben niet het beste apparaat om echo's mee te maken bij de verloskundige. In het ziekenhuis is echt veel duidelijker. Maar toch. De bovenste kan ze niets in vinden, de onderste zit een vlekje in wat een embryootje moet voorstellen.




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: De echo
Cir  schreef op: 03-11-2015 21:24:41
mooie echo zeg.
Ik zie ook een waas er in maarja, die achoscopist zal vast weten waar ze het over heeft. Het is afwachten.
 
Quote
RE: De echo
Son  schreef op: 03-11-2015 21:31:05
Ik wilde ook niks zeggen, maar naar mijn idee zit er "iets bovenin"
Maar ja...als t echt zo was had de echomevrouw dat toch wel gezien ?
Heb je meer fotos melissa ?
 
Quote
RE: De echo
Minou  schreef op: 03-11-2015 21:57:27
Denk dat de vlk dat wel had gezegd dan hoor. 

Afwachten
 
Quote
RE: De echo
Mamsie  schreef op: 04-11-2015 06:50:20
Wat spannend Melissa!
Noa was ook 1 van een tweeling, en die hebben ze pas ontdekt nadat ze met 20 weken was overleden.
Heel bizar eigenlijk dat dat nog steeds kan in Nederland.
Maar was ook een leeg vruchtzak werd me verteld, maar toch niet....
Spannend!
Verklaart wel je ineens mega misselijkheid....
 
Quote
RE: De echo
Smvn&d  schreef op: 04-11-2015 07:36:45
Sorry ik heb wel de ervaring leeg vruchtzakje en 2 weken later een kloppend hartje... dus wees nog maar nergens zeker van.

Maar ff serieus, als t er 2 zijn wil je dan reactie van je familie filmen

En geen vk gaat je thuis helpen bij een 2ling ben ik bang. Weet ook niet of je dat moet willen. Lastig. Jou kennende ga je het toch doen. Maar vaak komen ze ook te vroeg.. of is er 1 zwak.. best risico hoor. 
 
Quote
RE: De echo
Melissa  schreef op: 04-11-2015 08:06:02
Dit is de andere foto



Ik ga niet zomaar thuis bevallen. Maar ik ga me zeker goed inlezen mocht het een tweeling zijn. Wat zijn de risico's,  war zijn de percentages.  Ik las gisteren vooral dat artsen graag een keizersnede doen, snel weeopwekkers geven en toch hameren op die oxytocine prik want de placenta zou minder snel komen. Maar dat is zorg voor later. Eerst maar kijken of er over twee weken een of twee zijn. En dan zien we verder.
 
Quote
RE: De echo
Mamavonn  schreef op: 04-11-2015 08:19:58
Zou je graag willen dat het er twee zijn? 
 
Quote
RE: De echo
Melissa  schreef op: 04-11-2015 08:25:06
Daar ben ik nog niet over uit. Het zou wel heel bijzonder zijn En best leuk/bijzonder om mee te maken. Maar het zo ook vreselijk onpraktisch zijn. Ik maak nooit genoeg melk voor twee. Hoe doe je dat met samen slapen. Hoe groot moet de auto dan wel niet zijn. Hoe ontzettend druk ga ik het dan krijgen.  Dus mijn gevoel zegt ja. Mijn verstand zegt nee. Gelukkig heb ik er niets over te zeggen en is het afwachten. 
 
Quote
RE: De echo
Mama Van Drie  schreef op: 04-11-2015 08:54:01
Eerst maar afwacgten idd, je hebt in ieder geval de goeie instelling van nog niet druk maken als je nog niks weet.
En ik weet zeker dat ook dan alles wel z'n weg gaat vinden.

Wat betreft het medische gedoe mocht het zover zijn, je gaat je goed inlezen en ook dan weet ik zeker dat het z'n weg wel gaat vinden, dat je de juiste keuzes gaat maken want ik denk dat ok voor jou geldt dat de veliiggeid van de ongeboren baby voorop staat en niet je eigen belang ( mag ik hopen) maar daar ben ik wel van overtuigd.

Mochten het er idd twee zijn dan is het samen slapen het minste probleem denk ik, een auto zal een 7 zitter moeten worden wil je met z'n allen weg kunnen, en BV...tja.....het is wel mogelijk maar zal ook wel het nodige kosten van jezelf denk ik. 
Maar zijn allemaal dingen om daar later pas over na te denken, eerst maar eens zien of het er twee worden/zijn.
 
Quote
RE: De echo
Banana  schreef op: 04-11-2015 09:11:45
idd overal valt een mouw aan te passen samen slapen in co en om wisselen ja dan is voeden in je slaap lastiger kunnen er immers niet makkelijk twee terglijk drinken maar ook daar komt vast weer oplossing voor joh 
auto tja 4 kids in een gemiddelde auto lukt ook neit dus word dan toch al snel 7 zitter dan kan die 5de er dus ook geowon bij 
bv joh de eertse 2 gingen bij jou niet vlekkenloos ook drie ook niet maar ging al veel beter toch de wonderen zijn de wereld niet uit 
mijn jongens hebben nooit echt genoeg gehad en nu krijgt mijn dochter slagroom e die it aan de boven grens op mama melk 
een lijf is een raar iets het zal je verbazen 
zzal lichamelijk wel uitdaging zijn de zwangerschap geboorte en de eerste maanden 
had me zo leuk geleken twins maar ben zo blij dat het er gewoon weer een is 
 
Quote
RE: De echo
Evelyne  schreef op: 04-11-2015 09:22:06
Spannend hoor allemaal. Maar inderdaad je instelling is goed. Eerst maar kijken hoe of wat en dan daarna dingen gaan regelen als dat nodig is.
Ik heb er geen ervaring mee maar ik denk dat als het een tweeling is dat het best druk zal zijn in het begin maar dat je daar ook wel weer je ritme in krijgt.

Nu nog maar gewoon lekker zwanger zijn. Hoe voel je je? Ben je nog steeds erg misselijk?
 
Quote
RE: De echo
Melissa   schreef op: 04-11-2015 09:28:04
Ik voel me zwaar KUT.  Ik ben de hele dag Door misselijk,  ik heb bijna dagelijks maagpijn. Mijn onderrug doet echt zo'n pijn en zit vast. Ik heb een ontstoken spatader waardoor mijn been is opgezwollen en dat doet echt zo'n pijn. Verder val ik af Door de misselijkheid en overgeven maar mijn figuur is de deur uit. Heb het idee dat ik echt wel 10 kilo ben aangekomen. En ik moet elk half uur plassen.  Zo, dat is pas klagen. Ik hoop dat ik snel rond de 16 weken zit, dan voel ik me vaak wat beter.
 
Quote
RE: De echo
Evelyne  schreef op: 04-11-2015 09:39:23
Ah meis niet leuk zeg. Daar valt weinig goeds over te zeggen. Nou kop op en hopen dat de weken snel om zijn.
Sterkte!
 
Quote
RE: De echo
Deborah Mv..  schreef op: 04-11-2015 09:51:55
Ik denk ook iets te zien hoor...

4 of 5 kindjes maakt ook niks meer uit qua auto . Kindjes slapen toch altijd bij je in bed... Dus gooi je manlief eruit.
En qua melk, kun je misschien gebruik maken van donormelk?

Kijk altijd naar de mogelijkheden. Dat zou toch een ontzettende leuke verrassing zijn.
 
Quote
RE: De echo
Ik  schreef op: 04-11-2015 09:58:33
Hihi nou idd, voor een 4e moet je ook al een mpv/7-zitter hebben dus dan heb je een plekje over

Ik zie trouwens op mijn telefoon ook op die ene foto linksboven een soort van grijze schaduw maar op mijn laptop zie ik het dan weer niet..op die 2e foto die je vanmorgen geplaatst hebt zie ik niks. Maar het is idd allemaal even afwachten, wij zijn geen experts

Kan me voorstellen dat je baalt nu je je niet lekker voelt,dat valt niet mee als je al zoveel kinderen hebt rondlopen..betekent nog niet dat je niet blij bent

Maar vraag anders wat bij de huisarts tegen de misselijkheid, al haalt het maar de scherpe randjes eraf!
Als het echt niet gaat kan je man ook zorgverlof aanvragen he, af en toe een uurtje eerder naar huis om bij te springen..dat is wettelijk zo geregeld.
 
Quote
RE: De echo
Mama Van Drie  schreef op: 04-11-2015 10:13:37
Zo...dat is idd zwaar kut als ik hhet zo lees, de hele dag misselijk zijn is al een beproeving op zich en dan al het andere er nog bij.

Ik zou dus wel de huisarts bellen en iets vragen voor de misselijkheid of is er een reden voor dat je dat niet wilt?
Je rug, als dat vast zit dan zou ik daar ook actie voor ondernemen, beter nu als dat je later.

Zorgvervlof, klinkt leuk maar is echt niet altijd realiseerbaar in ieder beroep, maar misschien zijn er wel mogelijkheden voor je man, (deels) thuiswerken voor een paar uur?

Mijn moeder heeft 4 kinderen gekregen en was bij alle vier 9 maanden lang misselijk, mijn oudste zus ook misselijk en ik heb bij alledrie niks geen last gehad.

Ik hoop voor je dat het met de 16 weken minder wordt.
 
Quote
RE: De echo
Sapperdeflap  schreef op: 04-11-2015 10:33:12
Waarom bel je de arts niet voor een middel tegen de misselijkheid? Je hebt er al drie rondlopen en zij en jij hebben er niets aan als je je zo beroerd voelt.

Wat betreft tweelingen: ik zou echt het hele thuisbevallen en dergelijke loslaten. Het ziekenhuis is niet eng, gynaecologen zijn niet eng en iedereen heeft echt het beste met jou en de baby's voor. Er zijn genoeg redenen waarom een verloskundige geen tweelingzwangerschap mag begeleiden. Een tweelingzwangerschap is zwaar. Veel zwaarder dan een eenlingzwangerschap. Daarnaast zijn de risico's veel groter. Zo heb je meer kans op vroeggeboorte en ook de risico's tijdens de bevalling zijn vele malen groter. Zodra de eerste geboren is, moet de tweede er snel achteraan komen bijvoorbeeld.

Ik heb zelf twee eenlingzwangerschappen gehad en een tweelingzwangerschap. Ik ben blij dat mijn oudste twee een tweeling zijn, want twee baby's is echt heel veel meer werk dan een. Borstvoeding en dergelijke lukt wel, maar onderschat het hebben van een tweeling niet. Ik zou echt niet hebben gewild dat ik een tweeling kreeg terwijl ik al andere kinderen had met betrekking tot aandacht geven en dergelijke. Desalniettemin is een tweeling geweldig!

Van drie naar vier is geen grote overgang. Van drie naar vijf wel. (sowieso zou ik nooit vijf kinderen willen, maar hee! Je bent mij niet!)

Wacht nou maar de volgende echo af. Wellicht is het er maar eentje en is de tweede nooit tot ontwikkeling gekomen. Mochten het er wel twee zijn, dan raad ik je echt aan om alle hulp aan te pakken die je kan krijgen. Kan je man minder werken/thuis werken? Kan je moeder op de oudste drie passen? Creche/bso voor de andere kinderen?
 
Quote
RE: De echo
Melissa  schreef op: 04-11-2015 10:54:23
Ik wacht eerst de volgende echo af voor ik daar overal overname ga denken. We zien nu eerst wel. Na de volgende echo is er nog genoeg tijd om dingen te regelen.

Ik weet niet waarom ik de huisarts er niet voor bel. Misschien ontmoedigt omdat ik de vorige keren ook niets kreeg. Hetzelfde met mijn maag. Ik heb maagpijnaanvallen gehad e vorige zwangerschappen,  daar word je niet vrolijk van. Omeprazol helpt, heb ik bij Dominiek ( andere huisarts) wel gekregen. Maar mijn huidige huisarts zegt niets te kunnen doen. Zetpil paracetamol en uitzitten,  rij  als zo'n aanval drie dagen duurt ... Ook bij de HAP wilden ze er niets voor geven. 
 
Quote
RE: De echo
Mamavonn  schreef op: 04-11-2015 10:57:34
Je kunt ook iets homeopatisch proberen als okugest van vsm bijvoorbeeld.
 
Quote
RE: De echo
Ik  schreef op: 04-11-2015 11:00:40
Ik mocht destijds in mijn zwangerschap Suprimal reistabletten slikken, 2 per dag.. in die reistabletten (géén ander merk nemen!) zit ook de stof Emesafene dat wordt voorgeschreven bij zwangerschapsmisselijkheid. Suprimal reistabletten zijn vrij verkrijgbaar, maar meestal alleen te koop bij de apotheek (zelden bij drogist)  Ik nam er 1 in de ochtend en 1 in de avond voor het slapengaan.
De apotheek kan je dat ook wel vertellen dat deze tabletten zijn toegestaan .
 
Quote
RE: De echo
Ik  schreef op: 04-11-2015 11:04:10
http://medischcontact.artsennet.nl/archief-6/Tijdschriftartikel/20569/Pillen-niet-taboe.htm
 
Quote
RE: De echo
Tijn  schreef op: 04-11-2015 11:12:20
Spannend zeg! En goed van je dat je je nog niet druk gaat maken tot de volgende echo. 
Ik vraag me af hoe je man er in staat?

Ik ben bij alle 4 de kinderen ook heel misselijk en ziek geweest maar ik ben dus wel naar de HA gegaan om iets te vragen tegen de misselijkheid. En ik kreeg emesafene. Het haalt echt de scherpe kantjes eraf. Ik heb het juist wel gedaan om ook nog een beetje een leuke mama te zijn voor de 3 die al rond liepen.

Wat betreft de auto. Ik denk juist wel dat het een verschil maakt 4 of 5 kindjes in een auto vervoeren. Wij hebben een 7 zitter maar gebruiken de 7e plaats dus om de kinderwagen neer te leggen. Want als er echt 7 personen in een auto zitten hoe ga je de kinderwagen dan meenemen? Ja zou in een skikoffer kunnen maar dan moet je daar wel het hele jaar mee rond rijden.

En wat er meerdere hier ook al zeggen probeer hulp te aanvaarden van wie dan ook! Maar ik snap ook dat dat nu nog lastig is als nog niemand iets weet. Laat je oudste 2 lekker bij iemand spelen en breng je jongste even naar een vriendin/ opa of oma zodat je zelf even bij kunt tanken.

Succes!
 
Quote
RE: De echo
Ladyb  schreef op: 04-11-2015 12:23:32
Omeprazol is verkrijgbaar zonder recept, word ook niet meer vergoed. 
 
Quote
RE: De echo
Mv4  schreef op: 04-11-2015 13:37:01
en bij de drogist is ook nexium te koop, werkt ook heel goed tegen maag aanvallen
 
Quote
RE: De echo
Melissa  schreef op: 05-11-2015 10:18:39
Ik lag er gisterenavond in bed nog even over na te denken. De verloskundige had het na de echo eigenlijk niet meer over het tweede vruchtzakje als mogelijke tweeling. Volgens mij ging zijn er meer van uit dat de lege vruchtzak voor een miskraam kon gaan zorgen. Dat we twee weken gaan af wachten om te kijken wat er gebeurd. Ze zei ook dat wanneer  ( en niet 'als')  het bloeden zou starten ik mocht bellen zodat we gingen kijken of de goede embryo bleef zitten of niet. 

Ik denk echt dat ik nergens vanuit moet gaan en moet afwachten. Ook wel sneu als je zit te plannen voor twee en er geen komt. Ik probeer het even van me af te zetten. Zit er echt niet de hele tijd aan te denken hoor. Veel te druk voor ( gelukkig )
 
Quote
RE: De echo
Gigi  schreef op: 05-11-2015 11:02:38
Was er wel een duidelijk kloppend hartje te zien?
Hopelijk voel je je snel wat beter!
 
Quote
RE: De echo
Melissa   schreef op: 05-11-2015 11:04:22
Ja. De goede vrucht klopte het hartje goed n die wad precies zo groot als verwacht 
 
Quote
RE: De echo
Mama Van Drie  schreef op: 05-11-2015 12:29:10
Is dat standaard dat een lege vruchtzak een miskraam wordt? Kan eht niet zo zijn dat die lege vruchtzak gewoon blijft zitten en met de geboorte meekomt?

Mijn moeder had zoiets van haar eerste kind, volgens de vroedvrouw zoals je dat toe nog noemde was alles aanwezig voor twee baby's behalve de baby zelf.
Dat is wel meer als 50 jaar terug en vroeger vroeg je niet zo door over hoe en wat.

Je kan idd niet meer als gewoon afwachten, met je misselijkheid en je andere klachten plus je kinderen heb je wel wat anders aan je hoofd nu denk ik ;-)


 
Quote
RE: De echo
Lisette  schreef op: 05-11-2015 17:10:35
Kan alle kanten op. Gelukkig doet je ene kindje het wel goed!

Eerst was het ook leeg beide zakjes. 2 weken later pas 2 baby's te zien. 
Ook al had ik bij tweede echo 9 weken moeten zijn. Gyn zei dat het 2 verschillende zwangerschappen zijn en dus wel eens voorkomen dat de ander pas later bevrucht is. 


Ik duim mee dat alles goed komt!
 
Quote
RE: De echo
Lisette  schreef op: 05-11-2015 17:11:51
smiley is verkeerd. Mijn excuus
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op De echo
Naam
Bericht