Menu
 

Topic:

Dagboek

Bettie  schreef op: 26-10-2015 16:32:42
Las zojuist onderstaand artikel.....


Gehandicaptenorganisatie Helpende Handen komt in november met een Bijbels dagboek geschikt voor jongeren met autisme, zo liet de organisatie maandagmiddag weten.


Door de structuur en de uitleg in de dagboekstukjes is het dagboek geschikt voor deze jongeren. „Veel jongeren met autisme vinden het moeilijk om Bijbelse beeldspraak en gelijkenissen te begrijpen en om de Bijbelse boodschap in hun dagelijks leven toe te passen.” Om hen hierbij te helpen geeft Helpende Handen het dagboek uit.


De dagboekstukjes in ”Levend Woord” bevatten voor iedere dag dezelfde drie onderdelen: wat staat er in dit Bijbelgedeelte, wat betekent het, wat betekent het voor jou?





Aan het dagboek is meegewerkt door predikanten en ambtsdragers uit de Gereformeerde Gemeenten, Gereformeerde Gemeenten in Nederland, Oud Gereformeerde Gemeenten en de Hersteld Hervormde Kerk. Het boek wordt 18 november gepresenteerd.


Helpende Handen is de vereniging voor langdurige zorg van de Gereformeerde Gemeenten, voor reformatorische mensen met een beperking.

 
Quote
Navigatie
RE: Dagboek
Bettie  schreef op: 26-10-2015 16:33:14
Ik ga 'm zeker aanschaffen. Iemand die interesse heeft over hoe en wat? Geef maar een seintje.
 
Quote
RE: Dagboek
Minou  schreef op: 26-10-2015 16:34:44
Ben er best benieuwd naar, stukje bewust bezig zijn, dus ik hou me aanbevolen
 
Quote
RE: Dagboek
Bettie  schreef op: 26-10-2015 17:03:57
Ik dus ook Minou...ook al is het Bijbels...ben gewoon heel benieuwd of die opbouw werkt. Heb niet het idee dat ikzelf autistisch ben (wil niemand beledigen met deze opmerking hoor) maar heb zeker bij het lezen van de Bijbel ook altijd de gedachte 'wat staat er nu precies; wat betekent dat dan én wat kan ik ermee?' 

Als dat nu zo duidelijk wordt verwoord in dit dagboek, vind ik dat voor mezelf een enorme verrijking en aanvulling. Bovendien hoop ik dat ik dan mijn kinderen ook antwoord kan geven op moeilijke dingen die soms in de Bijbel voorkomen en waar ik nu het antwoord niet of niet zo goed op weet.
 
Quote
RE: Dagboek
Boterbloem  schreef op: 26-10-2015 19:32:33
Vind dat ook jammer in veel kerken,
die maken de bijbel niet praktisch... Die geven bovenop wat er in de bijbel staat zo'n lading aan extra informatie, maar je pakt het nog niet echt...

Wil sowieso nog graag boeken lezen over de cultuur van de bijbel.. Zowel het OT als het NT. Want dat verduidelijkt vaak ook al een hele hoop. Dingen die voor ons vreemd overkomen maar logisch te verklaren zijn met de cultuur van toen.

Bettie, heb je de bijbel in gewone taal al?
Ik heb hem bijna uit, hij is zo duidelijk geschreven! Maar iets van 4000 verschillende woorden ofzo dacht ik.

En soms ook gewoon niet teveel lezen, poosje stil blijven staan bij een tekst. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Dagboek
Naam
Bericht