Menu
 

Topic:

Russische miljardair treft na 7 jaar dea

Boterbloem  schreef op: 23-10-2015 10:31:00

Russische miljardair treft na 7 jaar deal met ex in duurste scheiding ooit












1
 





Door:  
23/10/15 - 09u13  Bron: news.com.au
© reuters.

AS MONACO Nee, over haar financiële toekomst moet de Russische Elena Ryblovleva zich geen zorgen maken. De ex-vrouw van de 49-jarige miljardair en AS Monaca-voorzitter/eigenaar, Dmitry Rybolovlev, heeft een schikking getroffen met hem in wat doorgaat voor de "duurste scheiding ooit". Een lange strijd om de centjes, die al aansleept sinds 2008.



Net zoals hun huwelijk nogal speciaal was, was de scheiding dat ook. Hoeveel Rybolovlev nu precies zal dokken voor zijn ex is niet bekendgemaakt. Zijn fortuin wordt geschat op bijna 8 miljard euro, waarvan oorspronkelijk zowat de helft naar Elena zou gaan, zo besliste een Zwitserse rechtbank vorig jaar in mei. Maar Rybolovlev ging in beroep tegen die uitspraak. In juni bracht het Hof van Beroep in Genève het bedrag terug naar 'amper' 525.000 euro en naar twee vastgoedbedrijven. Een van de twistpunten was hoeveel Rybolovlev nu eigenlijk waard was. Volgens Elena had het Hof van Beroep zich gebaseerd op cijfers uit 2005 en niet op die van 2008, toen de miljardair plots nog een pak rijker was geworden.

De minnelijke schikking - wat heet - maakt nu een einde aan het juridische getouwtrek: het Hooggerechtshof zal niet meer moeten oordelen. Bedragen worden er evenwel niet genoemd.

Love story
Dmitry en Elena ontmoetten elkaar tijdens hun studies aan de universiteit in Perm en werden meteen een koppel. Dat zouden ze 23 jaar blijven, na hun huwelijk in Cyprus. Rybolovlev werd een van de rijksten der aarde, toen de dokter ondernemer werd. Zijn vrouw Elena stond aan zijn zijde, in goede en slechte tijden. Ook dus toen Dmitry elf maanden in de cel zat op verdenking van moord. Die aanklacht werd later ingetrokken. 

Het paar kreeg twee kinderen en had vastgoed over de hele wereld. Van appartementen bij Central Park tot skichalets in Zwitserland. Maar midden de jaren 2000 begon het fout te lopen. Volgens Forbes was Elena de voortdurende ontrouw van haar man grondig beu. De miljardair zou geregeld leuke feestjes organiseren op zijn jacht, waar hij "jonge veroveringen met zijn vrienden en andere oligarchen deelde", zo blijkt uit gerechtsdocumenten. Elena zette de scheiding in in 2008. Pas 7 jaar later kwam er een ongetwijfeld nog voldoende lucratieve deal uit de bus.

Kunstliefhebber
Dmitry Rybolovlev kwam recent nog in het nieuws omdat hij een Zwitserse kunsthandelaar, Yves Bouvier, ervan beschuldigde hem werken van Picasso, Modigliani, Degas en Gauguin aan te hoge prijzen te hebben verkocht. Rybolovlev houdt blijkbaar van jonge dames en van oude kunst.






 
Quote
Navigatie
RE: Russische miljardair treft na 7 jaar dea
Boterbloem  schreef op: 23-10-2015 10:32:01

8 miljard...


Het enige wat ik dan kan denken is:

Wat moeten zo weinig mensen met zo enorm veel geld?
EN: hoeveel levens zouden er hiermee gered kunnen worden...

Niets mis met veel geld verdienen, maar wat heb je aan het oppotten van zoveel geld terwijl het zo hard nodig is in de wereld waarin alles om geld draait...

 
Quote
RE: Russische miljardair treft na 7 jaar dea
Bettie  schreef op: 23-10-2015 11:02:24
Wat die mensen met nog meer moeten? Gewoon nog meer vergaren; zelfs als het moet over de rug van een ander. En....arrogant bedenken dat ze het zo slecht nog niet hebben.

Feestjes (die die naam eigenlijk niet mogen hebben) organiseren voor andere 'over het paard getilde' persoonlijkheden.

En eerlijk gezegd...ik denk dat dergelijke grootheden in de financiële wereld zich niet bezig houden met de armoede om hen heen. Ik denk dat deze meneer ontzettend goed werk kan doen met zijn pegeltjes. Alleen al in zijn eigen land.
 
Quote
RE: Russische miljardair treft na 7 jaar dea
Boterbloem  schreef op: 23-10-2015 12:11:07

Vriend van mij heeft een eigen bedrijf.
Die had een mooi gesprek met mijn zoon over geld verdienen.

Hij zei:
Veel geld verdienen is helemaal niet slecht, want met geld kun je heel veel doen!
Stel ik verdien heel veel geld elke maand.
En dan hoor ik een verhaal van een papa en mama van wie hun kindje dood gaat,
maar als die naar amerika kan voor een behandeling die 25.000 euro kost dan kan het kindje langer leven,
dan kun je met geld die ouders en het kind helpen.

Dat heeft op mijn zoon zoveel indruk gemaakt...
Want het is de reden van die vriend om veel geld te verdienen.


Goed doen voor anderen...

Ik vind het prachtig!

 
Quote
Navigatie


Reageren op Russische miljardair treft na 7 jaar dea
Naam
Bericht