Menu
 

Topic:

Hoe ben jij op het forum?

Myself  schreef op: 20-10-2015 11:51:33
Ik haak ff in op de topics van Bloem.
Hoe ben jij op het forum?
Gewoon zoals je altijd bent, of anders?
Ik het laatste!!! Met inderdaad 3 uitroeptekens.
Deel het ook nooit met anderen dat ik hier schrijf.
Jullie zijn echt een beetje mijn uitlaatklep geweest voor mij de laatste jaren, terwijl jullie het misschien niet altijd doorhadden, dus bedankt nog .

Hoe anders ben ik dan?
Ben / was van nature een aardige piekeraar, vandaar dat Banana me in elkaar wilt trappen    
Maar ben flink aan de slag gegaan, mezelf een flinke trap onder mijn kont gegeven, stel uitdagingen voor mezelf en heb heel wat werk verzet.
Zowel op werkgebied als privégebied aardig wat koeien bij de hoorns gevat en doorgegaan.
Zo kreeg ik gisteren nog te horen wat een witte tornade ik wel niet was, dat ik zo doorpak en doorga (best leuk om te horen)

Maar wat is het dan lekker om even ergens je anonieme ik te kunnen zijn en die stiekeme onzekere gedachtes er toch even uit te mogen gooien.
Wel hoop ik dat die steeds minder komen hoor, maar dat zal vast wel.

Ik vermoed echt dat er mensen zijn die een totaal ander beeld hier van me hebben dan hoe ik in werkelijkheid ben.




 
Quote
Navigatie
RE: Hoe ben jij op het forum?
Marloesje  schreef op: 20-10-2015 20:39:44
Ik ben een kluns online, weet niet goed wat te typen en hoe te reageren, terwijl ik irl heel goed weet wat ik wil zeggen en doe dat ook. Ik ben verbaal communicatief erg vaardig, maar lijd aan typgriep 
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Annie  schreef op: 20-10-2015 21:00:10
Ik ben online een stuk voorzichtiger en minder direct dan in het echte leven. Juist omdat geschreven woorden zo anders over kunnen komen dan wanneer je ze uitspreekt en je er een gezicht en intonatie bij hebt.
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
-claudia-  schreef op: 20-10-2015 22:17:42
ik ben mezelf hier...wel kijk ik soms uit (maar in het echt ook wel eens) dat ik niet dingen neerzet die in 1 klap totaal verkeerd kunnen worden begrepen..dat gebeurt nogal eens en daar heb ik echt een hekel aan. Je typt een heel verhaal en 1 zin word eruit gepikt en heel anders uitgelegd dan je bedoeld hebt in je verhaal


 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Kriebel  schreef op: 20-10-2015 22:47:42
Ik ben ook mezelf hier.
irl zal ik ook alleen reageren als ik iets te melden heb.
en ik ben het ens met anderen, het geschreven woord komt vaak hard over.
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Myself  schreef op: 20-10-2015 22:49:56
Leuk om allemaal te lezen.

Banana ik kan er erg om lachen, maar het is zeker waar wat je schrijft.
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Miranda0909  schreef op: 20-10-2015 23:27:40
Ik ben de laatste jaren steeds meer een meelezer geworden, daarvoor was ik veel opener en kletste ik veel meer online, mis het wel eens, probeer nu weer een poging te doen om het op te pikken omdat ik merk dat in sommige situaties virtuele steun erg fijn is.
Maar goed ook door vele prive problemen de laatste jaren werd ik ook steeds stiller, nu lijkt alles weer een klein beetje op de rit te komen dus hooelijk weer meer kletsplezier.
Ik uit me wel makkelijker op internet dan in het gewone leven, dan ben ik meer gesloten maar wel van de humor.
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Debby1977  schreef op: 21-10-2015 07:39:10
whahahaha Sis, heel herkenbaar. Ik ben ook iemand die schrijft en zegt wat ze denkt. Ik verpak niks in mooie woorden, ik probeer het soms wel, maar ik kan het niet

Dit wordt idd niet altijd gewaardeerd.

Laatst nog op school. School is om 15.00u uit, en de klas van Iris komt standaard pas om 15.10u naar buiten. Ik ben dus vorige week naar de meester gegaan en heb gezegd dat ze in groep 4 toch leren klok kijken en of hij zelf anders nog even op cursus ervoor moest. Werd niet gewaardeerd
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Debby1977  schreef op: 21-10-2015 07:49:49
Dit is me op het lijf geschreven

 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Myself  schreef op: 21-10-2015 08:43:14
Whahaha...die is wel leuk ja!
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Ans Mv J.k.d  schreef op: 21-10-2015 09:03:31
Ik ben overal wel hetzelfde ik ben zoals ik ben, en dat is al ingewikkeld genoeg  
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Mv5  schreef op: 21-10-2015 09:51:42
Ik ben gewoon mezelf op internet. Maar ik het echte leven ben ik heel direct en zeg ik meteen wat ik denk. Omdat ik het hier nog moet typen, word ik gedwongen erover na te denken. Is ook wel goed, want geschreven tekst (zeker van een vreemde) kan anders overkomen dan bedoeld. Gebeurt soms ook wel, dan verwoord ik het verkeerd, gebruik ik een ander woord dan ik bedoel waardoor de hele boodschap anders overkomt. En soms reageer ik ook gewoon niet op een topic omdat ik niet het gevoel heb dat mijn mening dan van toegevoegde waarde is.
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Boterbloem  schreef op: 21-10-2015 12:00:55
Ik merk wel dat het makkelijker is als je mensen kent.

Ik lees vaak ook niet de naam erbij, als ik een reactie dan hard vind overkomen dan kijk ik even naar de naam en denk ik: oooooh ja, okeeeeeeeee hahahaha.

Het scheelt wel als je mensen online hebt leren kennen. Kan veel misverstanden voorkomen ;-)

Ik ben in het echte leven bijvoorbeeld bijna nooit direct, verpak mijn boodschap meestal en vind het moeilijk het eruit te flappen zeg maar...
Geen idee of ik hier ook zo ben of dat ik hier als direct wordt ervaren.

Wel vind ik het jammer dat ik niet meer heel veel tijd heb om echt goed te reageren. Mis soms wel eens de echte discussies zeg maar. Daar kon ik zo van genieten! Maar het zou me nu teveel bezig houden.
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Senna  schreef op: 21-10-2015 12:07:24
irl ben ik flink onzeker, terwijl ik arrogant kan lijken.
online kom ik misschien wat zekerder over maar ben het niet. 
Ik denk dat ik online redelijk mn echte zelf ben
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Debbel79  schreef op: 21-10-2015 12:44:49

Quote mrtj:
Ik heb eigenlijk geen idee hoe ik hier ben (of, hoe ik hier overkom). Denk dat ik een beetje ben zoals in het echt (Debbel, kan jij hier iets zinnigs over zeggen??)



haha, jij bent idd gewoon jezelf. Gewoon gezellig, tikkeltje gereserveerd, gewoon zoals je bent. 

En ik? Volgens mij ben ik hier ook wel aardig mezelf? Ik weet dat ik op papier verbaal sterker ben. Weet me op papier beter te verwoorden als gewoon. Maar ik zeg wat ik denk. Komt er vaak rottig uit, maar dat bedoel ik dan niet zo. 
Want als ik het rottig bedoel zeg ik dat wel gewoon 😂😂
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Meelezer  schreef op: 21-10-2015 13:33:18
Ik ben steeds meer een meelezer geworden.
Er zijn topics die me echt aan het hart gaan of mensen die ik probeer te "volgen" in hun verhaal.
Daar reageer ik meestal wel op.
Ik heb heel lang columns geschreven en daarin schreef ik wat er gebeurde en hoe ik me voelde en hoe de weg verliep in het proces waar ik toen ik zat.
Dat hebben best wel wat mensen gevolgd en daarin ben ik altijd open, eerlijk en vooral mezelf geweest.
Nu heb ik dat veel minder.
Ben nog altijd eerlijk en mezlef, maar een stuk minder open.
Er zijn zoveel dingen gebeurd in een relatief korte tijd dat ik niet zo de behoefte heb dit te delen op het internet.
Wel in real life. 
Als ik ergens op reager dan is dat altijd zoals ik zelf ben, maar het komt op papier vaak anders over, dat is wel eens lastig.

 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Smvn&d  schreef op: 21-10-2015 19:49:37
haha deb, precies, dat heb ik ook, soms wel lastig hoor.

Probleem is ook dat mijn hoofd 10x sneller denkt als die van andere (schat ik, want weet natuurlijk niet hoe andere hoofde denken haha).
Ik heb ook heel vaak dat mensen tegen mij zeggen, ja maar toen en toen heb jij dat en dat tegen mij gezegd, nou ik weet dat dus serieus niet meer.
Stel ik heb hier een heftige discussie met iemand, na een week, hooguit 2 ben ik het vergeten, weet dan ook niet meer wie dat was. Terwijl andere er soms nog heel lang mee kunnen zitten. Dat heb ik vooral op internet, maar irl eigenlijk ook wel. Maar op internet is het vooral dat mensen soms dingen veel te persoonlijk nemen denk ik. Ik ben dat soort dingen zo weer kwijt.
Ik heb hier al mmet tig mensen discussie gehad, ook discussie die uitliepen in 'ruzie', maar echt serieus, ik zou geen enkele naam meer kunnen noemen, want ik weet het niet meer. Pas als iemand mij het verhaal zou vertellen, van zo ging het, dit werd gezegd, pas dan kan ik het weer terug halen.
Naja daar weet deb alles van, want ik moet ook altijd dingen aan deb of banana vragen over als er wat op het forum is, en dan zeggen hun vaak, ja joh die doet dat steeds bijvoorbeeld, maar echt ze moeten mij dan eerst een deel vertellen voordat ik het weer weet.

maar terwijl ik reageer op een topic, ben ik ondertussen ook al met 3 andere dingen bezig, zoals nu, moet een mail controleren, en een topic op ml, dus in mijn hoofd heb ik dat al uitgewerkt terwijl ik dit aan het typen ben. dus als ik nu niet terug lees, weet ik al niet wat ik hier boven nu heb geschreven. En meestal lees ik ook niet terug.

Soms komt een oud topic boven, waar ik gereageerd heb, en dan zit ik de reacties te lezen, en soms lees ik een reactie, en zie dan ineens dat ik die geschreven heb.. En verbaasd dat ik dan ben 
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Boterbloem  schreef op: 21-10-2015 19:53:28
Hahaha Sis, ik heb wel eens gehad dat een oud topic naar boven kwam (wist nog niet dat die oud was) dat ik een reactie zag en dat ik dacht: oooh zo zou ik het ook verwoorden!!!
Was ik het zelf hahahahaha.

Heb zelfs 1 keer gehad dat ik bijna een quote had gemaakt en +1 wilde schrijven toen ik er net op tijd achter kwam dat het mijn eigen oude reactie was 
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Joltje  schreef op: 21-10-2015 20:12:38
ik ben online erg onzeker en durf niet gauw iets te schrijven. Ik ben niet zo sterk als het op schrijven aan komt. Ik kan me veel beter verwoorden met praten. En dat doe ik dan ook heel graag IRL. Ga IRl ook heel graag eens een discussie aan, maar online waag ik me daar niet aan....Ik ben een heel gezellig persoon, kan humoristisch uit de hoek komen, maar niet online...helaas. 
 
Quote
RE: Hoe ben jij op het forum?
Bepje  schreef op: 21-10-2015 23:02:59
Ik ben hier veel minder open. Omdat ik anoniem ben en voor sommige mensen wil blijven. Wie weet zit er een client van mijn werk tussen en het is absoluut onhandig als men privédingen van mij weet. Of waar ik woon, wie mijn kinderen zijn enz.
Mijn meningen enzo kloppen wel, dat is wie ik ben maar een beetje afgevlakt, ik val ook niet zo op denk ik.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe ben jij op het forum?
Naam
Bericht