Menu
 

Topic:

Elfstedentocht, wel of niet?

Nelia  schreef op: 06-02-2012 10:47:12
Velen zijn al in de ban van de Elfstedentocht, de Friezen nog wat terughoudend. Toch open ik hier als Friezin een topic. Komt de tocht er of niet? Vandaag zijn de Rayonhoofden bij elkaar geweest en er is nog geen datum duidelijk. Het ijs moet minimaal 15 cm zijn en is op sommige plekken 10 cm en op andere plaatsen nog maar 2 cm. Toch zijn de weersvoorspellingen goed (of slecht, het is maar net hoe je het bekijkt). Wat denken jullie? Ik zet in op begin volgende week!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Lauw  schreef op: 06-02-2012 14:54:56
mij boeit het echt niet haha, ik daht dat de 11 stede toch elk jaar kwam haha.

ik hoop voor mezelf dat het gewoon vanaf nu weer +7 graden word
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Fruitsalade  schreef op: 06-02-2012 15:05:02
Op de persconferentie van de Vereniging Friesche Elfsteden werd vanmorgen zoals verwacht nog geen datum bekendgemaakt voor een Elfstedentocht. Het goede nieuws: op veel delen van de route ligt het ijs er 'fantastisch' bij. Maar er is ook slecht nieuws: in de zuidoosthoek zijn nog 'grote problemen'. Lees hier van minuut tot minuut de persconferentie terug.

De problemen zitten tussen kilometer 44 en 74. Maar die gaan we tackelen
IJsmeester Oosterboer09.53 uur De persbijeenkomst is afgelopen. Een samenvatting: Op veel plekken in de route ligt het ijs er fantastisch bij. 'Dik, zwart ijs', zei voorzitter van de Vereniging Friesche Elfsteden Wiebe Wieling. Met name in het noorden en ook in traditionele probleemgebieden als Harlingen 'kan er bijna een Elfstedentocht worden georganiseerd'.

Maar, 'de ketting is zo sterk als de zwakste schakel', zei ijsmeester Jan Oosterboer. En die zwakke schakel bevindt zich in de zuidoostpunt van de route. Daar is over kilometers lengte het ijs niet dik genoeg. Het rayonhoofd van Balk is er gisteren nog doorheen gezakt. Er wordt met man en macht gewerkt om de problemen het hoofd te bieden; er wordt bijvoorbeeld gedacht aan een alternatieve route. Maar het enige wat echt kan helpen: nog meer vorst.

Voor de rest is de Vereniging er helemaal klaar voor. Alle draaiboeken zijn geprofessionaliseerd en af. Gemeentes, veiligheidsregio's, vervoersmaatschappijen; de gehele organisatie is gereed. Zelfs de zin die Wiebe Wieling zal uitspreken als de tocht doorgaat, heeft hij al drie jaar in zijn hoofd, zei hij tijdens de persconferentie. De Vereniging wil dan ook niets liever dan de Tocht uitschrijven. Voorlopig kan dat echter nog niet. Woensdag komen de rayonhoofden weer bij elkaar, en woensdagavond volgt een nieuwe persconferentie.

09.52 uur De ijsmeesters en rayonhoofden gaan vandaag naar de zuidwesthoek, omdat daar de grootste problemen liggen.

09.50 uur 'Iedereen is klaar voor', zegt Wieling. 'We hebben alles gedaan wat we moesten doen als het gaat om de voorbereiding.' Er wordt gerekend op 1,5 tot 2 miljoen bezoekers. 'Alle draaiboeken liggen klaar'. Ook de Vereniging wil niets liever dan de Tocht organiseren, benadrukt Wieling een aantal maal.

09.48 uur Belangrijkste uitgangspunt blijft: het moet veilig zijn voor de mensen. En ook aan de 'voorkant' van de Tocht blijft die zoals die is: dus op 1 dag verreden, met klunen en met stempelposten.

09.47 uur Wiebe Wieling beantwoordt een vraag in het Fries. Hij zegt dat een dooiperiode op zich niet rampzalig hoeft te zijn. Dan kan de bovenlaag smelten en weer aangroeien. Maar het liefst heeft hij een lange vorstperiode.

09.46 uur Met name in het zuidoosten, bij Stavoren en Luts, zijn forse problemen. Dat meldde voorzitter Wiebe Wieling van de Vereniging De Friesche Elf Steden maandag.

De weersvoorspellingen lijken nog goed, aldus Wieling, maar het is wel de vraag of de kwaliteit van het ijs in het zuidoostelijke deel goed genoeg zal zijn. 'Dat baart ons grote zorgen, daar zijn we nog niet klaar mee. Maar er wordt met man en macht gewerkt.'

09.45 uur De problemen zitten tussen kilometer 44 en 74. 'Maar die gaan we tackelen', zegt ijsmeester.

09.45 uur 'Het moet gaan vriezen', zegt Wieling.

09.44 uur Het gaat om een zwak gebied over meerdere kilometers. Er wordt wel gekeken naar alternatieve routes over het meer bijvoorbeeld.

09.43 uur De kwaliteit van het ijs is over het algemeen goed. 'Dik, zwart, dik ijs'. 'De hele noordkant van de route is goed', zegt Wieling.

09.41 uur 'Het is niet de bedoeling dat we gaan lopen met z'n allen', zegt de ijsmeester. IJstransplantaties zijn mogelijk voor wakken, maar niet voor 'kilometers routes'.

09.41 uur 'Het wordt puur handwerk', zegt de ijsmeester over de voorbereidingen. Er wordt heel veel geveegd door mensen met bezems en sneeuwschuivers.

09.40 uur Maar heel negatief is de ijsmeester ook weer niet. 'Het ijs ligt er fantastisch bij'. Ook Harlingen, normaal een probleemgebied met brak, water is al bijna klaar voor de Tocht.

09.39 uur Die sneeuw van afgelopen vrijdag is het probleem geweest. En de temperatuur is ook een probleem. Bij een nacht vorst van -6 of -7, groeit het ijs met 0 tot 1 centimeter per nacht. 'Gaat u maar rekenen.'

09.39 uur Het Slotermeer is een groot probleem. Het rayonhoofd van Balk is er zelfs door het ijs gezakt. Vandaag gaan ze kijken of het lukt om het meer over te steken. Lukt dat, dan is hij alweer een stuk positiever.

09.38 uur Nu ijsmeester Jan Oosterboer. 'De rest van het ijs is prima'.

09.37 uur Met name de kwaliteit van het ijs in de zuid-oostpunt van Friesland 'baart ons zorgen'.

09.36 uur Woensdag is er weer persconferentie. Maar vandaag geen datum of een kanspercentage.

09.36 uur In het zuiden zijn er nog wel 'grote problemen'. Daar kunnen geen mensen overheen worden gestuurd.

09.35 uur Er is afgelopen week sprake geweest van 'een fantastische ontwikkeling'. In het noorden vooral, de wakken die er zullen zijn, zullen geen belemmering vormen.

09.34 uur De Vereniging gaat 'voortdurend naar buiten treden', zegt voorzitter Wieling.

09.34 uur Vroeger kon de vereniging in alle rust de Tocht voorbereiden, nu kan dat niet meer. 'We zitten zelfs op Twitter'. De Vereniging gaat nu zelf naar buiten treden.

09.34 uur Er kan nog niet worden gezegd op welke datum de Tocht kan doorgaan. De belangstelling is massaal, zegt Wieling. Daarom is er een persconferentie belegd.

09.33 uur Wieling wil er nogmaals op wijzen dat wanneer het gaat vriezen, dat het niet zo is dat er dan ook een Elfstedentocht is. 'Wij willen niets liever dan die Elfstedentocht organiseren'.

09.32 uur Er wordt duidelijk gemaakt zometeen hoe de hele route ervoor staat. 'Het is een prachtige winter', zegt hij.

09.31 uur Het doel is duidelijk. We willen u informeren over de stand van zaken, zegt hij.

09.31 uur Wiebe Wieling neemt het woord.

09.31 uur Het is hier live te volgen.

09.30 uur Het is bijna net zo spannend als de Tocht zelf, het wachten op de persconferentie: 1 minuut nog.

09.29 uur Er zijn veel journalisten op de persconferentie afgekomen, zoals valt te verwacht bij een bijeenkomst over de Tocht.

09.28 uur Over twee minuten begint, zo valt op te maken uit het gemompel.

09.27 uur De leden van de Vereniging Friesche Elfsteden zitten er klaar voor. De persconferentie begint.

09.26 uur Bekende (oud-)schaatsers dromen natuurlijk van een tocht. Erben Wennemars en Mark Tuitert zijn druk aan het trainen, de kersverse Nederlandse kampioene Marrit Leenstra gaf al aan het WK Allround te laten schieten voor de tocht. Sven Kramer en Ireen Wüst gaan wel naar het WK, en dus niet naar Friesland.

09.23 uur Wie de voorspellingen volgt op Twitter, wordt - niet verrassend - helemaal niets wijzer. Vrijdag, zaterdag, maandag en dinsdag worden vaak genoemd. Maar ook: 'Eind van de week DOOI'

09.21 uur Ook Omrop Fryslân wacht een drukke week. En zoals dat dan gaat in tijden van schaatskoorts: dan zoeken ook de media elkaar op.

09.19 uur Alles hangt natuurlijk af van hoe lang het nog blijft vriezen in Nederland. De weersverwachting die 15 dagen vooruit kijkt - met hoeveel slagen om de arm je zo'n voorspelling ook moet bekijken - ziet er goed uit. Het blijft tot en met komend weekend vriezen.

09.18 uur Als u nu nog mee wilt doen met de Elfstedentocht, bent u veel te laat. Hier kunt u lezen hoe - bij bijvoorbeeld een tocht over 15 jaar - wel mee kunt doent.

09.16 uur De hotels in Friesland werden dit weekend platgebeld. Veel mensen wilden alvast voor komend weekend een kamer reserveren. Schaatsliefhebbers gokken erop dat bijvoorbeeld zaterdag de Tocht zou kunnen plaatsvinden.

09.15 uur Vandaag zal overigens sowieso nog geen datum worden bekendgemaakt. Woensdag komen de rayonhoofden weer bij elkaar, zo is gisteren afgesproken. Op veel plekken is het ijs nog lang niet dik genoeg. Ook zijn er nog wakken. Voor een Tocht is op de hele route een ijsvloer van 15 centimeter dik vereist.

09.13 uur Enkele marathonschaatsers nemen de voorbereiding zeer serieus: Leden van de BAM-ploeg hebben gistermiddag het ijs op de de finish - de Bonkevaart in Leeuwarden - al verkend.

09.12 uur Voorzitter van Tocht Wiebe Wieling, is redelijk optimisticht. 'De kans die er nu is, is er één in 15 jaar. Die moeten we benutten. Er ligt een pak ijs over 200 kilometer, soms heel veel, op andere plekken nog veel te weinig. Maar nu het blijft vriezen, moet de natuur de rest doen', zegt hij in de Telegraaf.

09.04 uur: En ook komende nacht wordt het weer zeer koud. Het KNMI voorspelt lokaal zeer strenge vorst, met temperaturen tot onder de min 15 graden. De vorstperiode zou nog zeker tot het komende weekeinde aanhouden, wat de kans op een Elfstedentocht sterk vergroot.

09.03 uur Om met het goede nieuws te beginnen; vannacht heeft het weer streng gevroren. Vannacht daalde de temperatuur op veel plaatsen in de provincie Friesland tot onder de min 10 graden.

Volg de Volkskrant op Twitter



Dit haal ik net van de volkskrant af
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Fruitsalade  schreef op: 06-02-2012 15:45:15
http://www.weerservice.nl/bijzonder_elfstedentochten.htm


Dit is een leuke link. Ik ga voor de maandag of dinsdag!!!
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Miranda0909  schreef op: 06-02-2012 16:31:35
Ik denk dat er ook wel een kleine kans bestaat dat hij komt dit jaar, ik was 14 toen de laatste keer was, heb toen wel gekeken, en zou nu zeker weer kijken.
Het is toch een hele happening hahaha, en de voorspellingen op lange termijn doe ik niet zoveel op hahaha, ik kijk tot een dag of 3-4 vooruit en daarna wacht ik eerst wel af
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Lin79  schreef op: 06-02-2012 16:37:30
ik was 16 of 17 toen de vorige x de elfsteden tocht was ik ben geboren fries heb er 18 jaar gewoond...en ik ging toen met vrienden van me met t OV je kon toen voor 12 gulden een button kopen en dan had je vrij reizen de hele dag door friesland met de auto is niet te doen veels te druk. We zijn toen gestart in bathlehiem....toen nog door naar dokkum en toen naar leeuwarden nog allemaal kroegen in haha. ik zag bij bathlehiem toen nog een man naakt t ijs op gaan. ik stond ook nog in de krant op de foto stond op t brugje wel grappig we waren andere vrienden van ons de hele dag aan t zoeken en die stonden op de zelfde foto wij op de brug en hun dr onder (ja toen had je nog geen mobiel als puber) t was net karnaval maar dan voor de friezen super gewoon als ik eraan terug denk haha. maarja de kater komt later lol.
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Lisje  schreef op: 06-02-2012 16:41:18
Hier in Flevoland dooit het vandaag. Niet heel erg, maar liggen her der plasjes op straat en al het ijs is van de zolderramen gevallen. Denk 1 a 2 graden boven 0. Ik denk niet dat de toch er komt. Vind dat best jammer, maar denk dat het alleen deze week nog veel vriest en dat het volgende week wel over zal zijn en we weer zachtere lucht krijgen. Als het komt zit ik voor de tv, ga er zeker niet heen. Ze verwachten dat het zwart staat van de mensen en als ik ergens een hekel aan heb, is het dat.
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Silvane  schreef op: 06-02-2012 23:13:45
ik woon zelf in friesland,maar ik word gek van het hele gedoe ervan.
Heb zoiets doe normaal,snap heus wel dat ze de 11steden willen,maar om er nu steeds elke dag zo'n drukte over te maken vind ik ook onzin.
Kom met nuttige dingen en pas met de 11steden als het ook echt eraan zit te komen,ipv weken van te voren al te roepen het komt,of gokken erom.
De mensen hier hebben het er niet de hele tijd over,maar je hoeft de tv maar aan te drukken en het gaat over de 11steden.pfffff

Maar ik denk zelf niet dat ie er komt,omdat het ook alweer gaat dooien,en de regels zijn streng.
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 06-02-2012 23:15:13
Ik woon in Friesland maar ik denk niet dat ik "live" ga kijken. Heb dr niet veel mee en dan die drukte.. Als ik zou gaan is het alleen voor de oudste, dat hij het een keer meegemaakt heeft, maar ik denk niet dat hij er veel aan zal vinden
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Mamsv4  schreef op: 06-02-2012 23:53:57
Van mag het gaan gebeuren. Mijn broer woont in australie en heeft een startbewijs. Hij komt er voor terug! Dus laat maar komen ik wil mijn broer wel weer zien.
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Harleysmama  schreef op: 07-02-2012 09:33:23
Gezien de weersvoorspellingen hangt het erom. Zou het erg leuk vinden als die weer gereden werd. Heb er 3 gezien op tv. Misschien als die komt, dat ik er naar toe ga. Maar ja die treinen he. We zien het wel.
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Angelique  schreef op: 07-02-2012 09:35:47
hoor net dat na zondag dooi verwacht word dus zou uiterlijk zondag moeten gebeuren dan
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Anno  schreef op: 07-02-2012 09:49:14
Ik zeg dat hij niet gereden gaat worden.
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Macife  schreef op: 07-02-2012 09:50:09
hahaha nu komt de spits met het bericht dat je dooi wordt ingezet na het weekend hahahha de lente zou eraan komen
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Angelique  schreef op: 07-02-2012 09:56:07
tja zei drie dagen gelden al gaat net niet de dooi komt voor dat ijs perfect is dus tja
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Son  schreef op: 07-02-2012 09:57:52
kom maar op met de zomer
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Angelique  schreef op: 07-02-2012 09:58:50
De Elfstedentocht zou eventueel ook op een zondag kunnen worden verreden. Dat zei voorzitter Wiebe Wieling van de Vereniging De Friesche Elf Steden gisteravond in het tv-programma Nieuwsuur.





Voorzitter Wiebe Wieling van de Vereniging De Friesche Elf Steden (links). © anp
'Als het niet anders kan, rijden we op zondag', aldus Wieling.

Voor sommige rijders zou die dag een probleem kunnen zijn omdat zij uit religieuze overwegingen de zondagsrust willen respecteren.

Zondag en maandag lijken de dagen te worden die het einde van de koudegolf markeren. Het ziet er volgens de voorspellingen van Weerplaza naar uit dat zachtere lucht vanuit het noorden Nederland gaat veroveren. Friesland is dus een van de eerste provincies die met maxima boven nul te maken gaat krijgen. Dat maakt de kans op een Elfstedentocht er niet groter op. Dat de tocht vrijdag verreden zal worden, acht Wieling niet mogelijk. 'Dat is te vroeg.'

Zachte lucht
Het hogedrukgebied dat deze week voor een oosten- tot noordoostenwind zorgt, houdt momenteel de zachte lucht op de Noordzee tegen. Het ligt ten noorden en westen van Nederland en vormt als het ware een muur tegen het binnenvallen van de zachte lucht.

In het weekend komt het hogedrukgebied in beweging. Er komen steeds meer aanwijzingen dat het hogedrukgebied naar het zuiden gaat trekken. Als dat gebeurt, stroomt zachtere lucht Nederland binnen en gaat de temperatuur in ieder geval 's middags boven het vriespunt uitkomen terwijl 's nachts de vorst flink wordt getemperd. (ANP/Redactie)
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Angelique  schreef op: 07-02-2012 10:05:05
Volgens de weersverwachting gaat het het komende weekend dooien. Hoewel het in Friesland vannacht met 15 graden onder nul de koudste nacht van 2012 was, lijkt de vorst niet door te zetten.

Het KNMI denkt dat het op zondag de hele dag boven het vriespunt zal zijn. Volgens het weerinstituut is de kans klein dat na het weekend het winterweer zich voortzet.

Weeronline denkt dat het tot in het weekend koud blijft, maar dat de kansen op een overgang naar zachter weer steeds groter worden.

Vegen

Desondanks wordt er vandaag in steden op de route van de Elfstedentocht sneeuw van het ijs geveegd. Zo worden in Sneek mensen opgeroepen om zich te melden op de Geeuwkade.

In Harlingen worden zo'n tweehonderd leerlingen van de Maritieme Academie ingezet om het ijs in de havenplaats schoon te vegen.

Nationale feestdag

Mocht er een Elfstedentocht komen op een doordeweekse dag, dan vindt een ruime meerderheid van de Tweede Kamer dat de scholen die dag hun deuren mogen sluiten.

PVV-leider Wilders wil de dag zelfs uitroepen tot nationale feestdag en pleit ervoor dat ook werkend Nederland een vrije dag krijgt. "Dan kan iedereen vol trots van een icoon van onze tradities genieten", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

De PvdA is het daar niet mee eens. "Bedrijven en werknemers komen er zelf wel uit of het werk doorgaat of niet", vindt Kamerlid Heijnen.

Zondag

Als het aan Wiebe Wieling, voorzitter van de Vereniging Friesche Elf Steden, ligt, kan de tocht der tochten ook op zondag worden verreden. "Als het niet anders kan, rijden we ook op een zondag", zei hij in Nieuwsuur.

Voor sommige rijders zou de zondag een probleem kunnen zijn, omdat zij vanwege hun religie de zondagrust willen respecteren.




mooi om al die fotos ook te zine iedereen aan t ijsvegen ben beneiuwd zou leuk zijn maar vrees ergste
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
  schreef op: 07-02-2012 10:09:22

Quote angelique:
. Hoewel het in Friesland vannacht met 15 graden onder nul de koudste nacht van 2012 was, lijkt de vorst niet door te zetten.



Dat is best gek, lelystad had vorige week 22,9 graden vorst.
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Anmv3  schreef op: 07-02-2012 10:09:59
Zou toch wel erg leuk zijn als de tocht doorgaat..Ik heb er zelf niets mee, maar iedereen is er nu zo druk voor aan t werk..zou toch wel een beetje een domper zijn..
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Lente-m  schreef op: 07-02-2012 10:26:40
'PVV-leider Wilders wil de dag zelfs uitroepen tot nationale feestdag en pleit ervoor dat ook werkend Nederland een vrije dag krijgt. "Dan kan iedereen vol trots van een icoon van onze tradities genieten", zegt hij in het Algemeen Dagblad.'

Dat is het eerste verstandige wat ik van hem heb gehoord
Ik blijf hopen, het lijkt me zo leuk
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Alice  schreef op: 07-02-2012 10:35:25
Vind 't echt een walgelijke uitspraak van Wilders.
Da's kiezers op zn hand willen krijgen, want zoiets komt er toch niet door. Lekker makkelijk en populistisch.

Bovendien een steek naar de allochtonen, dat ze maar mee moeten doen met onze tradities. Maar vrij voor een offer- of suikerfeest kan niet volgens Wilders, maar voor een groot aantal maffe hollanders op 't ijs, moet 't kunnen.
Hypocriet figuur
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Son  schreef op: 07-02-2012 10:37:16

Quote Alice:
Vind 't echt een walgelijke uitspraak van Wilders.
Da's kiezers op zn hand willen krijgen, want zoiets komt er toch niet door. Lekker makkelijk en populistisch.

Bovendien een steek naar de allochtonen, dat ze maar mee moeten doen met onze tradities. Maar vrij voor een offer- of suikerfeest kan niet volgens Wilders, maar voor een groot aantal maffe hollanders op 't ijs, moet 't kunnen.
Hypocriet figuur





Dit slaat nergens op. Ben ook geen wilders fan, maar om nou op alle slakken zout te leggen.....
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Angelique  schreef op: 07-02-2012 10:41:32
halllloooooo we wonen in nl
elfsteden toch is een nl traditie
dat heet intergratie ofzo toch

ik vind het een super leuk idee hoe vaak is er nou een elfsteden toch die ene dag in de weet ik veel hoeveel jaar is toch super dan
en die alochtonen profiteren er ook van net als koninginnendag enz ze zijn niet verpplicht om voor de buis te gaan zitten toch ?????

ben niet in alles met hem eens maar vind dit toch beetje rare uistpsraak hoor

als alochtoon op hun feestdagen dingen willen tja sorry we wonen echt in nl met nl tradities neem kerst enz das ook voor moslims enz niet iets wat ze groots vieren dus die ook maar afschaffen voor dat we onze gasten voor het hoofdstoten ???

oke sorry gaat nu heleeeee andere discussie worden maar mijn haar staan ff recht overend
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Alice  schreef op: 07-02-2012 10:47:24
Zoals gezegd.. een populistische uitspraak.. kiezers op zn hand proberen te krijgen. Sympathie winnen
Lukt aardig zo te zien
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Son  schreef op: 07-02-2012 10:52:42

Quote Alice:
Zoals gezegd.. een populistische uitspraak.. kiezers op zn hand proberen te krijgen. Sympathie winnen
Lukt aardig zo te zien



Dat jij nou zo kortzichtig bent......
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Angelique  schreef op: 07-02-2012 10:54:51
ik kijk nog ze;fde naar geert als voorheen en stemmen op hem nooooit zeker nie om zon uitspraak is toch zeker wat meer nodig dan een vrije dag kom op zeg
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Alice  schreef op: 07-02-2012 11:00:14
Ja maar kom op, kijk even kritisch naar de haalbaarheid van zo'n uitspraak. Zullen werkgevers blij mee zijn. Zeker als je een internationaal bedrijf hebt.
Waarom roep je dan zoiets?
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Angelique  schreef op: 07-02-2012 11:02:52
ach daar gaat t geen eens om er zullen hopen bedrijfen zulks ssoortr dingen al uitzichzelf doen (ja heus ze bestaan )
het idee is gewoon erg leuk

en juist de politiek stemt al voor scholieren dag vrij
vind de rest net stapje te ver maar lees zo negatief zijn ze niet eens hoe slecht is zon uitspraak dan




Wilders wil Elfstedentocht uitroepen tot feestdag

© ANP

Scholen mogen hun deuren sluiten als de Elfstedentocht wordt gehouden. Dat vindt een ruime Kamermeerderheid, meldt het AD vandaag. Als de gemiste lesuren later maar worden goedgemaakt.
Alle partijen op het Binnenhof menen dat juist kinderen de 'tocht der tochten' niet mogen missen. PVV-leider Geert Wilders vindt het zelfs een optie om de dag van de Elfstedentocht uit te roepen tot nationale feestdag. 'Dan kan iedereen vol trots van een icoon van onze (schaats)traditie genieten!' aldus Wilders.

Spontane nationale feestdag
De meeste andere fracties achten een nationale feestdag een brug te ver, maar vinden het Nederlandse schaatsfeest wel heel bijzonder. 'De Elfstedentocht is al een spontane nationale feestdag. Bedrijven en werknemers komen er zelf wel uit of het werk doorgaat of niet,' zegt PvdA-Kamerlid Pierre Heijnen.

Maar de scholen mogen van de meeste partijen best een dag ijsvrij geven. PvdA-Kamerlid Metin Çelik: 'Toen Evert van Benthem midden jaren '80 won, mochten we in de schoolkantine kijken. Maar vrij is ook een optie.'

Een woordvoerster van het ministerie van Onderwijs laat weten dat de term 'ijsvrij' voor schoolkinderen in deze tijd van werkende ouders niet meer zomaar kan. Ze wijst erop dat scholen veel ruimte hebben om te beslissen over de invulling van de lestijden.
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Mo27  schreef op: 07-02-2012 11:18:40
ooooo zou zo gaaf zijn als het doorgaat. vind het zo bijzonder dan om echt keer bewust mee te maken.
 
Quote
RE: Elfstedentocht, wel of niet?
Mvl&d  schreef op: 07-02-2012 12:16:13
In 1985 was ik 14 en toen hebben we met een groepje vrienden vrij genomen van school toen de elfstedentocht er sinds heugenis er weer eens was. Spandoek gemaakt met 'RSG Enkhuizen wij zijn ziek !" en hop met de trein naar Friesland. Ik kan me alleen nog herinneren dat het stervenskoud was. Stonden we later nota bene in de krant met onze spandoek

Maar nu hoef ik niet meer, been there, done that !
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Elfstedentocht, wel of niet?
Naam
Bericht