Menu
 

Topic:

Ijsvrij !

Mvl&d  schreef op: 06-02-2012 09:14:53
Dat is ook wat: mijn man bracht vanmorgen de kinderen naar school......komen ze een kwartiertje geleden doodleuk weer terug ! De verwarming is stuk !

Het is een geluk dat ik thuiswerk (hoewel het me ontzettend slecht uitkomt dat mijn kinderen nu thuis zijn) maar je zal maar alletwee maar naar je werk moeten. Volgens mijn man leek het wel een volksopstand op het schoolplein, allemaal ouders met de handen in het haar. Sommige kinderen werden evengoed 'gedumpt' in de ijskoude school maar de meeste zijn dus weer terug naar huis.

Hoe zou dat bij jullie gaan als je kinderen plotseling ijsvrij hadden ?

Ik kan me trouwens van vroeger herinneren dat ik het echt geweldig vond, zomaar niet naar school kunnen vanwege het weer. Mijn oudste dochter was ook helemaal een beetje hyper haha. (zag opeens mezelf terug )
 
Quote
Navigatie
RE: Ijsvrij !
Nimmie  schreef op: 06-02-2012 11:36:20
hier word de bso dan ingeschakeld voor de kinderen die dan al bso afnemen waaronder mijn dochter .

 
Quote
RE: Ijsvrij !
Esther Mv Thomas  schreef op: 06-02-2012 11:39:21
Ach, hier deed juist thuis de kachel het niet (zojuist, er is iemand bezig in de keuken en blijkbaar zit de CV op dezelfde groep....is nu weer opgelost, maar het is nog lang niet warm genoeg).
Op een dag dat ik zou moeten werken, zou hij naar de BSO gaan (zit wel in hetzelfde gebouw als school, maar ik neem aan dat ze hun eigen verwarming etc. hebben). Ik ga ervan uit dat zij dan voor de opvang zorgen. Zo niet, dan kan ik meestal wel vrij gemakkelijk vrij krijgen. Als dat echt niet kan (mijn collega heeft toevallig al vrij), dan zou hij in uiterste nood maar meegaan.
Aan de andere kant: een kind gaat ook niet dood van kou. Ze spelen soms ook uren buiten in de kou, dan kunnen ze ook wel (dik aangekleed) op school zitten.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Mrtj  schreef op: 06-02-2012 12:21:13
En bij ons op het werk deed de verwarming het ook niet (echt heel erg koud); maar ijsvrij?? helaas niet :o)
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Suusmv3  schreef op: 06-02-2012 12:24:20
ik ben tbm en dan zou mijn oudste gewoon thuis komen en evt andere klasgenoten ook waarbij de ouders wel allebei moeten werken.
nu is mijn man ook 100% afgekeurd dus gelukkig geen werkgevers op dit moment in het spel. en zouden onze kids altijd thuis kunnen komen.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Anootje  schreef op: 06-02-2012 13:39:42
ik ben thuisblijfmoeder dus geen probleem ik vond t vroeger ook geweldig ijsvrij.de reden dat de kinderen dat nu niet meer hebben is omdat beide ouders werken.In de zomer had je vroeger ook een regel boven de 30 graden s,middags vrij s,morgen eerder beginnen .helaas gaat dat ook niet meer op mede doordat beide ouders werken(geen aanval hoor) maar vind t wel jammer tis hier op school binnen soms 40 graden.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Jolanda1974  schreef op: 06-02-2012 13:44:47
Onze dames zijn weer naar school. De kachel is weer gemaakt.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Diedoes  schreef op: 06-02-2012 14:18:04
als ik vrij ben neem ik ze natuurlijk ook mee naar huis. Als ik moet werken...........geen idee.
Ik sta zelf ook voor de klas en het zou wel een beetje raar zijn als ik 30 kinderen laat zitten om die reden.
Worden veel ouders ook niet blij van;-)
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Melissa  schreef op: 06-02-2012 16:16:03
Ik ben tbm, dus hier is het helemaal geen probleem, zou het wel leuk vinden zelfs. Ik denk dat ik de werkende moeders van klasgenootjes zou aanbieden dat hun kinderen (die bij Dominiek in de klas zitten) wel bij ons mogen spelen, kunnen zij gewoon werken en zijn de kinderen goed opgevangen.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Minou  schreef op: 06-02-2012 16:22:03
Hoorde dat het bij een school naast Amber ook zo was dat ze vrij kregen/cq onderverdeeld werden.

 
Quote
RE: Ijsvrij !
Baby2  schreef op: 06-02-2012 17:21:18
Je zult altijd die meningsverschillen houden, wel niet werken, wel/niet vrij nemen, wel/niet probleem van de baas (al vind ik bij voorbaat vragen of iemand een kinderwens heeft ronduit onbeschoft, daar zou ik dan al niet meer willen werken). Iedereen moet gewoon doen waar hij/zij zich goed bij voelt, jammer dat de toon soms direct zo negatief word. Ik kies ervoor om te werken en ik zorg voor de opvang voor mijn kinderen en val mijn werkgever daar niet mee lastig. Maar soms zijn er dingen waar je vooraf geen rekening mee kunt houden en dan zoek je een oplossing. Er bestaat een wettelijk calamiteitenverlof. Ik ben flexibel naar mijn werkgever en daar mag dan soms ook een stukje flexibiliteit van de werkgever tegenover staan. En gelukkig is mijn werkgever ook wel coulant. (zal ook wel een beetje moeten, werk in de verpleging en daar werken toch voornamelijk vrouwen, met kinderen, zou wat zijn als ze dan aan iedereen moesten vragen:heb je ook een kinderwens? zo ja dan ben je hier aan het verkeerde adres)
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Maris1974  schreef op: 06-02-2012 20:05:52
Onverwachts een dagje vrij is voor kinderen meestal leuk

Geen kapotte verwarming maar bij Jada op school was er een keer geen leerkracht voor haar klas. Vanwege ziekte. Bijna niet te geloven, met 6/7 groepen 1/2 maar het was wel even een probleem. Er waren ouders die hun kind in de klas hadden afgezet en weg waren gegaan (weinig TBM daar dus de meeste ouders gingen naar hun werk).
Normaal was er al een juf in de klas om de kinderen te verwelkomen, maar nu dus niet.
Ik heb toen 3 kindjes mee naar huis genomen. Vond het zo sneu om ze te moeten achterlaten in andere klassen, want dat was de keuze. Of mee naar huis, of in een andere klas.
Als het me nu zou gebeuren zou ik zelf vrij nemen of mijn man moet toevallig die dag vrij zijn. In het ergs geval laat ik mijn ouders deze kant opkomen ( 1,5 uur hier vandaan)
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Marie8  schreef op: 06-02-2012 21:03:02
Wel lief dat de meesten ook andere kindjes mee naar huis zouden nemen. Zou het ook doen hoor, mits dat kan...
Laatst voor het eerst een ziek kindje op een werkdag van ons beiden....effe schakelen...man was al werken dus moest ik het automatisch oplossen. Had gelukkig mijn laptop thuis, dus kon al wat doen, had een overleg met een collega die naar mij thuis is gekomen! En s'middags kon oma komen waardoor ik alsnog naar clienten kon. Zo heb ik geen zorgverlof oid op hoeven nemen. Maar wel effe regelen en flexibel zijn.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Mafkees  schreef op: 06-02-2012 21:16:53
tja...welke reden dan ook...als ze niet op school zijn zijn ze thuis.
ziek, vrij, studiedag, baaldag, ijsvrij...het zijn mijn kinderen, dus ook mijn probleem.

ben niet snel in paniek, ook ik heb een baan, maar er is altijd wel overal een oplossing voor!

kan het alleen maar leuk vinden voor de kinderen als er zoiets gebeurd en school doet het ook niet express....
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Mafkees  schreef op: 06-02-2012 21:18:16
en trouwens...zo werkt het niet bij een BSO normaal gesproken hoor...
BSO koop je in voor een jaar. (vakanties, studiedagen, etc) maar niet omdat er een juf ziek isof een verwarming stuk is.

waar zouden die PM 'ers ineens vandaag moeten komen dan?
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Mvl&d  schreef op: 06-02-2012 21:29:16
Kreeg een mailtje dat de verwarming weer is gemaakt dus de kinderen kunnen morgen gewoon weer naar school. Ik heb het zelf vandaag opgelost samen met mijn buurman, ook een thuiswerker. Hij een paar uur mijn kinderen, ik een paar uur zijn kinderen, zodat we toch alletwee nog iets aan ons werk hebben kunnen doen. En het was natuurlijk prachtig weer dus er werd lekker buitengespeeld in de sneeuw.

Ik ben wel erg benieuwd hoe school het heeft opgelost met de kinderen die toch op school waren 'afgeverd', we hebben nog een locatie dus ik hoop dat ze daar naar toe gebracht zijn. Wordt vast morgen hét gesprek op het schoolplein.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Ano  schreef op: 06-02-2012 21:31:34
Hier vandaag ook de kinderen thuis ivm een kapotte verwarming. Tsja en je kind achterlaten terwijl het 3 graden is op school vind ik persoonlijk not done. De vissen in de klas hebben het weekend ook niet overleefd namelijk...Hier heeft manlief zijn werk opgebeld dat hij later zou komen. Zijn uren is hij nu en morgenavond aan het inhalen... Vervolgens was een andere moeder en oma zo lief om de koters op te vangen. De kinderen hebben een heerlijke dag gehad. Het was prachtig weer dus hebben ze lekker geschaatst. Bso zou geen oplossing geweest zijn aangezien zij in hetzelfde gebouw zitten en gebruik maken van dezelfde verwarming...
1 op de 15 kinderen zijn niet opgehaald en moesten blijven op school. Met deze kinderen zijn spelletjes gedaan en thee gedronken. Ook is er een straalkacheltje geregeld...
Morgen kunnen ze als het goed is weer naar school. Zo niet dan moet groep 8 wel, maar de rest mag nog een dagje thuis blijven. We wachten het wel af..

 
Quote
RE: Ijsvrij !
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 06-02-2012 21:39:46
Heel vervelend voor mijn werk maar ik neem mijn kinderen dan ook mee naar huis. Ik denk dat ik mijn vriend zou opbellen of hij eerder thuis komt zodat ik na een paar uurtjes ook naar mijn werk kan(ieder een halve dag vrij dus). Of ik zou vragen of een collega zou kunnen ruilen en dan haar een dag naar keuze laten kiezen waarmee ze wil ruilen omdat het op zo'n korte termijn is. Dus ik neem ze wel mee, maar laat wel aan mijn werk zie dat ik er alles aan doe om een tussenoplossing te vinden.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Mv E.l.s  schreef op: 06-02-2012 21:56:38
Grootste wens momenteel denk ik van mijn dochter uit groep 8. Morgen op school komen en te horen krijgen, ga maar weer naar huis, de verwarming is kapot. Maar goed, een keer zal ze die cito toets toch moeten maken.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Happysinglemum  schreef op: 07-02-2012 11:41:40
Nou, ik zat even op de site vd bso wat te checken en toen zag ik toevallig dit bericht!

31 januari 2012Kinderopvang voor onvoorziene situatiesOma is ziek. Uw vakantiedagen zijn op maar die van uw kind nog lang niet. Hoe moet dat nu met de kinderopvang? Gastouderbureau OOK-Thuis kan u helpen met een nieuwe service: incidentele opvang.

Het gastouderbureau zoekt voor u een “eigen” gastouder die de tijdelijke opvang wil verzorgen. Mocht deze gastouder op dat moment niet beschiknaar zijn, dan kunt u een beroep doen op de pool van gastouders voor noodopvang. Deze “verzekering” van opvang kost € 20,00 per maand + de kosten van gastouderopvang per afgenomen uur. Bel of mail voor meer informatie met OOK-Thuis: 055-5266286 of ookthuis@kinderopvangook.nl


Ik vind dit wel super! Alleen denk ik niet dat die 20,- vergoed wordt. Maar als je met regelmaat met dit soort situaties te maken hebt dan is het wel ideaal natuurlijk.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Jolanda1974  schreef op: 07-02-2012 11:50:41
Dat is handig.. maar 20 euro per maand vind ik dan wel weer veel voor iets wat misschien 1-2 keer per jaar gebeurd.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 07-02-2012 12:16:08
Mijn dochter zit ook thuis'en voor hoelang weten we nog niet,
De leidingen zijn bevoren.
Gisteren hebben ze de hele dag op school gezeten,zonder naar de wc te kunnen.
Hier hebben gelukkig geen problemen met opvang,nu zijn we beide thuis
En anders hadden we oma of tante gelukkig.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Happysinglemum  schreef op: 07-02-2012 13:49:35

Quote Jolanda1974:
Dat is handig.. maar 20 euro per maand vind ik dan wel weer veel voor iets wat misschien 1-2 keer per jaar gebeurd.



Nou inderdaad, dat is dan wel veel ja.

Sabje, dat is vervelend. Jee, de hele dag niet naar de toilet, als je moet dan moet je toch?
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 07-02-2012 18:07:14
@ Happysinglemum ze mochten alleen als ze het echt niet meer op konden houden.

Maar het probleem is weer opgelost,een deel van het gebouw heeft weer water,dus morgen kan ze weer naar school
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Happysinglemum  schreef op: 07-02-2012 19:29:51
oh oke, gelukkig, kan ook niet anders dan,

En fijn dat het weer is opgelost!
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Mamajaxx  schreef op: 07-02-2012 19:38:17

Quote Happysinglemum:
Nou, ik zat even op de site vd bso wat te checken en toen zag ik toevallig dit bericht!

31 januari 2012Kinderopvang voor onvoorziene situatiesOma is ziek. Uw vakantiedagen zijn op maar die van uw kind nog lang niet. Hoe moet dat nu met de kinderopvang? Gastouderbureau OOK-Thuis kan u helpen met een nieuwe service: incidentele opvang.

Het gastouderbureau zoekt voor u een “eigen” gastouder die de tijdelijke opvang wil verzorgen. Mocht deze gastouder op dat moment niet beschiknaar zijn, dan kunt u een beroep doen op de pool van gastouders voor noodopvang. Deze “verzekering” van opvang kost € 20,00 per maand + de kosten van gastouderopvang per afgenomen uur. Bel of mail voor meer informatie met OOK-Thuis: 055-5266286 of ookthuis@kinderopvangook.nl


Ik vind dit wel super! Alleen denk ik niet dat die 20,- vergoed wordt. Maar als je met regelmaat met dit soort situaties te maken hebt dan is het wel ideaal natuurlijk.




Dit is bij ons standaard bij het bureau..
MOcht de gastouder ziek zijn, mag je je kindje ergens anders brengen.. (andere gastouder) en daar betaal ik echt geen 20 euro per maand voor! Zit hier in de opvangskosten!
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Happysinglemum  schreef op: 07-02-2012 19:46:32

Quote MamaJaxx:
[...]


Dit is bij ons standaard bij het bureau..
MOcht de gastouder ziek zijn, mag je je kindje ergens anders brengen.. (andere gastouder) en daar betaal ik echt geen 20 euro per maand voor! Zit hier in de opvangskosten!



Ja, maar dit is op een dag dat je normaal een andere vorm van oppas hebt, bso of oma of zoals in dit voorbeeld dat kinderen onverwachts vrij zijn van school.

Het lijkt mij idd ook best logisch als je vaste gastouder ziek is dat er voor vervanging wordt gezorgd.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Mariëtte35  schreef op: 08-02-2012 13:54:13
Onze zoon is morgen eerder vrij ivm het ijs en s'middags een onderbouwoverleg, de ouders van een klasgenootje van hem konden de opvang niet rond krijgen (zij wonen hier pas sinds september en overige familie woont een eind weg) heb ik maar aangeboden om het ventje mee te nemen uit school als je elkaar zo kunt helpen waarom niet? Hun geen zorgen meer om het kereltje opgevangen te krijgen en de kereltjes leuk spelen samen morgenmiddag
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ijsvrij !
Naam
Bericht