Menu
 

Topic:

nederndse energie matschappij

Even Zo Graag  schreef op: 21-09-2015 10:19:17
even een vraagje, ik zit bij de nederlandse energiemaatschappij, en nu gaan we in plaats van in de maand van levering, vooruit betalen wat in houd dat je in 1 maand twee keer moet betalen, dit kan wel in termijnen, ,maar mijn vraag is: is dit bij alle energiemaatschappijen zo...????    En wat is nu echt de goedkoopste energieleverancier, er is mij wel eens verteld dat je elk jaar over moet stappen maar is dit nu echt verstandig en is het nu echt voordeliger om dat te doen???  ik ben altijd nogal honkvast, betaal nu 255 per maand voor een gezin met 5 personen, tussenwoning, (wel vrij groot) gas/water/licht....

 
Quote
Navigatie
RE: nederndse energie matschappij
Nina1  schreef op: 21-09-2015 10:32:25
vooruitbetalen heeft voordeel voor de energieleverancier. zij hebben immers hun geld. helamaal nu veel mensen in de problemen komen om hun gas en elect te betalen.
vandaar dat veel maatschappijen het zo doen.

overstappen kan een voordeel hebben, hoeft niet. en elk jaar overstappen hoeft ook niet.
 
Quote
RE: nederndse energie matschappij
Onsjanneke  schreef op: 21-09-2015 10:49:54
Er zijn genoeg vergelijkingssites waar je je verbruik kunt invullen en zo je maandbedrag kan zien. Vul er vooral meerdere in want ze zijn geen van allen onafhankelijk.

Regelmatig (dus elk jaar/elke 2 jaar) overstappen heeft zeker zin. De energieprijzen dalen en dus krijg je lagere tarieven en vaak nog een welkomstkorting.
 
Quote
RE: nederndse energie matschappij
Bettie  schreef op: 21-09-2015 11:27:43
Wij zijn bij Eneco en betalen altijd de 28e van de maand. Je kan dit zelf aangeven wanneer je wilt betalen maar in principe is het achteraf.

Overstappen heeft zeker zin.

Ik ben zelf ook behoorlijk vast en merkentrouw. Na een aantal jaren meegedaan te hebben met de collectieve inkoop van gas via VEH (bij de Ned. Energ. Mij.) ben ik ruim 2 jaar geleden overgestapt naar Eneco. Ging daar per maand € 40 minder betalen, kreeg een eenmalige instapkorting van € 150 én nu voor het 3e jaar op rij een behoorlijk bedrag aan gas/electra terug. Maandbedrag is opnieuw verlaagd (heb ik wel weer opgehoogd; krijg nl. liever iets terug dan dat ik moet betalen).

Moet wel zeggen dat een een hoog maandbedrag hebt hoor. Wij hebben een hoekhuis uit 1970 met 4 personen (en veel logé's) en ons maandbedrag is € 190.
 
Quote
RE: nederndse energie matschappij
Mama Van Drie  schreef op: 21-09-2015 11:58:56
Welke enegrie maatschappij het voordeligst is hangt af van je verbruik.

Voor ons is Essent het voordeigst en daar zitten we nu al een aantal jaar weer bij, hiervoor de NEM.

Ik vind je maandbedrag ook vrij hoog, wij hebben een hoekwoning met aangebouwde garage, gezin met 5 personen waarvan de oudste veel water ( en gas dus) verbruikt door lang (te lang vind ik)  douchen en de tweede zoon is duur in elektrisch verbruik met zn 'zware' pc zoveel mogelijk aan.....maar wij betalen per maand 205 euro, krijgen soms een ietsje terug ( denk aan 50 euro) maar betalen zelden bij.
 
Quote
Navigatie


Reageren op nederndse energie matschappij
Naam
Bericht