Menu
 

Topic:

Testen iq waar en hoe

Pien  schreef op: 18-09-2015 10:58:39
Onze dochter van 10 zit in groep 7. Ze is altijd al de beste van haar klas geweest. Ze rekent mee met groep 8, doet al het pluswerk van groep 7, acadin, compacten enz. School is daarin goed bezig en wij zijn hier tevreden over. Ze wordt nu besproken om mee te gaan doen met de plusklas die in oktober gaat starten. Allemaal goed dus.

Ik zou alleen ook zelf graag willen weten wat haar IQ is en hoe het is verdeeld in VIQ en PIQ. Kan ik vragen aan school of zij dit kunnen testen of moet je dat zelf doen?

En als je het zelf moet doen, iemand die hier in de Achterhoek dan een geschikt bureau weet? Als ik het zelf moet regelen wil ik namelijk mijn zoon ook opnieuw getest hebben. Ze hebben altijd gezegd dat hij Asperger heeft maar volgens school kon hij ook nog wel hoogbegaafd zijn want hij doet het super goed en valt nergens op uit. Hij zit nu in 2 gymnasium.
 
Quote
Navigatie
RE: Testen iq waar en hoe
Mrtj  schreef op: 21-09-2015 14:04:15
Persoonlijk lijkt mij het afnemen van een IQ test om je kind te overtuigen dat ze wel slim is, niet de meest logische weg. En een erg dure weg ook.
Kan je dochter niet eens met de juf in gesprek gaan om van haar te horen dat ze VWO aan kan? En, als ze naar de plusklas mag, dan kan je met haar aan de hand daarvan toch praten over het WO.

Als ze heel fundamenteel gelooft dat ze niet slim genoeg is... Hoe is ze verder qua zelfvertrouwen?

Een hoogbegaafdheidslabeltje is alles behalve fijn. Het maakt je anders dan andere mensen.
okee, het kan ook dingen in perspectief zetten, maar om eerlijk te zijn kan je dat als ouder ook doen zonder dat je weet of ze hoogbegaafd is of niet. Kijk naar je kind en praat van daaruit.
 
Quote
RE: Testen iq waar en hoe
Marie8  schreef op: 21-09-2015 14:38:34

Quote Suus:
bij de oudste had ik die redenen wel, bij de jongste niet. Hij is preventief getest ;-). Gelukkig, want ook hij valt tussen wal en schip.



Toch een reden Suus
 
Quote
RE: Testen iq waar en hoe
Pien  schreef op: 21-09-2015 16:20:45
Haar zelfvertrouwen is verder prima hoor. Ze wil denk ik vooral niet te koop lopen met dat ze slim is. Voorlopig laat ik het maar zo. Volgende week gesprek op school met haar. Kijken hoe het dan gaat en of ze al meer weten over de plusklas.


 
Quote
RE: Testen iq waar en hoe
Pien  schreef op: 13-11-2015 14:28:08
Update.
Vandaag gehoord dat dochter inderdaad naar de plusklas gaat. Woensdag gesprek op school over haar en dan zo snel mogelijk instromen.
 
Ondanks haar goede cijfers in de groep kwam ze echt eruit als onderpresteerder en topdown denker. Daar konden ze in de plusklas nog heel veel mee verder werken dus ze is er geschikt voor. Dochter is helemaal blij. Toch stukje erkenning voor haar. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Testen iq waar en hoe
Naam
Bericht