Menu
 

Topic:

Slap: verkeers ergernissen

Boterbloem  schreef op: 16-09-2015 20:35:54
Even slap, humor moet er maar inblijven hihi.

Wat zijn jullie verkeersergernissen?

Reed vanavond even naar het dorp verderop. Ging door de polder. Komt er eerst een auto die gevoelsmatig vlakbij is en die gaat zo op mijn weghelft rijden (waardoor ik hard op de rem trap) en gaat ineens een oprit van een huis op (een hele brede, met volle vaart gaat hij erop). 
Ipv dat je dan even je knipperlicht gebruikt!!

Dat net gehad, komt er zo'n hele nieuwe bak over de weg. Je kunt op deze wegen niet met 2 auto's naast elkaar rijden, dus ik ga met 1 wiel in de berm rijden. Blijft hij gewoon 40 cm van de wegkant afrijden en probeert of hij mij verder van de weg af kan krijgen (nou niet pushen hoor, maar door zelf niet aan de kant te gaan) waardoor ik tussen de bomen zou moeten staan om hem schoon over de weg te laten rijden (neit dat ik weet of dat het probleem is, maar in mijn ergernis is dat het probleem haha).

Waarom??

 
Quote
Navigatie
RE: Slap: verkeers ergernissen
Jen9  schreef op: 17-09-2015 14:50:05
Ok.. ik heb er nog 1.. en dat is toch wel de aanvoerder.. iets wat ik steeds meer merk en waar ik dus al een fikse aanrijding door heb gehad (en die klojo reed door.. , daar ging mijn no-claim.)
Automobilisten die van de rijweg afraken op jpuw helft.. waarschijnlijk even hun mobieltje checken.....


Wielrenners vind ik ook vaak vreselijk volk als ze op de fiets zitten....
 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Mamami  schreef op: 17-09-2015 14:56:40
Ik ben een verschrikkelijke bestuurder, heb altijd veel op de weg gezeten en volgens mijn man rij ik als een vent hahahaha. Dus irriteer met al vrij snel aan bestuurders die suf doen, niet doorrijden, op laatste moment richting aangeven, niet anticiperen in het verkeer, aan het bellen zijn achter het stuur, bumperkleven.

Laatst zat mijn zoon naast me in de auto, ik hou me dan wel in maar zat me wel te irriteren aan iemand die voor me 40 reed waar je 80 mag. Zegt mijn zoon heel droog...... dat is zeker zon irritante bejaarde of een vrouw mama .... euh oeps
 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Boterbloem  schreef op: 17-09-2015 15:28:36

Ooooh dat vind ik ook zo irritant! Mensen die voorrang opeisen!! Verschrikkelijk.

Wij hebben hier in de straat een bocht, en die staat altijd vol met auto's die geparkeerd staan.

Reed ik er laatst doorheen (auto's stonden aan mijn kant) ben de hele bocht door, na de bocht 3 auto's voorbij en moest er nog één, maar voor mij rijd een auto tot aan die ene auto en die gebaarde dat IK maar even helemaal achteruit meost gaan, ook door de bocht! 


 


Tjongejonge dan heb ik een hele lange adem en kan ik prima blijven zitten waar ik zit (met de deur op slot haha)

 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Minou  schreef op: 17-09-2015 16:20:35
Mensen die deelnemen aan het verkeer al append en weet ik wat
Geen richting aangeven
kleven
hardrijders
Fietsers die denken dat ze onkwetsbaar zijn
scooters die zowat in je achterklep zetten, zo dichtbij

 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Meelezer  schreef op: 17-09-2015 16:28:19
Ik las net dat mensen hun knipperlicht op de rotonde naar rechts aanhouden en dan als ze afslaan naar links aanzetten....Dat hoort volgens mij officieel ook zo

Ik had net bijna een fietser onder de auto, die kwam een straat uitrijden, keek nergens naar en ik kwam net aanrijden met de auto. Hij schiet zo de hoek om de weg op. Wel bijna onder mijn auto, en nee, hij had geen voorrang en ik stond bovenop de rem, degene achter mij kwaad toeteren, die zat bijna bovenop mij.
Als ik heb geschept had, had die vent nooit geweten wat er gebeurd was, die vloog zo de weg op. Zo onhandig en gevaarlijk.

Waar ik me aan kan irriteren zijn bumperklevers, en als ze je dan voorbij zijn, strak voor je gaan rijden, je zowat de weg afsnijden en dan even op hun rem gaan staan. Zo van "jij reed niet door, dus...ik mag dit gewoon doen, jouw treiteren.."


Ai ai, dan bereikt mijn irritatielevel een nieuw niveau.
Link, gevaarlijk, dom en vreselijk asociaal.
En het is dan niet zo dat je dan onnodig links reed ofzo, neehee, je zit achter een sliert andere auto's vast, zowel links als rechts.
Mafketels!

 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Boterbloem  schreef op: 17-09-2015 16:52:15
Bumperklevers, ja verschrikkelijk! Helemaal als ze gaan toeteren terwijl er voor jou gewoon auto's rijden en je dus geen kant op kan... Meestal rem ik dan wat zodat ze er aan voorbij kunnen, maar goed, dat begrijpen ze vaak verkeerd haha.

Knipperlicht is andersom hihi. Anders is het wel vreemd!
 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Nina1  schreef op: 17-09-2015 17:20:20
of mensen die met de lichten gaan seinen als ze er langs willen

wielrenners ja daar erger ik mij ook aan, is er een fietspas naast de weg, nee ze moeten op de weg...zucht

ik zie er al heel veel voorbij komen waarvan ik denk... oh ja! 
 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Banana  schreef op: 17-09-2015 19:32:30
oooo vreselijk wielrenners zeker als er een fietspad loopt 
tijdlang in moordrecht gezeten en daar heb je van die heelrijke dijkjes met daaronder een super mooi 2 baans fietspad 
maar nee die eikels moeten met 4 breed op de dijk rijden terwijl autos elkaar net kunnen passeren echt graf hekel aan die gasten
 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Mv5  schreef op: 17-09-2015 19:33:19
okeee, komt-ie;
mensen die met hun telefoon bezig zijn en dan steeds een wisselend tempo hebben (langzaam als ze op het scherm kijken, snel als ze op de weg kijken)
bumperklevers
mensen die plotseling gaan remmen
mensen die asociaal hard rijden of asociaal inhalen (of zich anderszinds asociaal gedragen naar andere weggebruikers toe)
mensen die veel te traag rijden (60 waar je 80 mag)
mensen die invoegen op de snelweg met een veel te lage snelheid
mensen die onnodig links blijven rijden
mensen die geen richting aangeven
pubers (of oudjes) die menen met vijf man naast elkaar te moeten fietsen en daardoor de hele weg nodig hebben. nog erger als ze ook nog niet aan de kant gaan als je toetert (of zwaar geïrriteerd/boos kijken)
 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Mv5  schreef op: 17-09-2015 19:34:34
oh ja, en fietsers die geen licht aanhebben in het donker. nee het is niet cool om zonder licht te rijden.
 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Jen9  schreef op: 17-09-2015 19:58:43
Ehm.. nee... als je een rotonde afgaat moet je je knipper naar rechts aanzetten.. naar links als je m driekwart neemt ;-)
 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Boterbloem  schreef op: 17-09-2015 21:49:51

Oh nog een andere trouwens,

ze moesten in de nieuwsbrief van school een verzoek plaatsen of ouders niet hun auto willen parkeren op de invalidenparkeerplek zodat deze vrij blijft voor de ouders voor wie het nodig is...


Ik vind dat zo asociaal!! Dat mensen er toch gewoon op gaan staan. Zet je auto gewoon even ergens anders neer of zet je kinderen even af en rij door... Maar vind het gewoon erg dat school hierop moet wijzen.

En ook moet school jaar in jaar uit blijven herhalen dat er een schoolroute is, om het voor de bewoners leefbaar te houden en veiligheid te kunnen garanderen...
En tuurlijk, nieuwe ouders kunnen dat fout doen. Maar standaard dezelfde ouders die het onzin vinden en gewoon hun eigen route rijden... Wat mij betreft mochten ze daar ook een bekeuring voor verzinnen. Omdat zij het onzin vinden moet de rest maar gevaar lopen omdat alles van alle kanten komt??

Ik kan zo niet tegen dat gedrag dat mensen menen dat die regels voor hun niet gelden...

En we hebben een zebrapad gekregen in de buurt van school. Geweldig zou je denken!! Maar het is alleen maar gevaarlijker geworden omdat je nu een schijnveiligheid hebt. Hoeveel mensen wel niet lak hebben aan een zebrapad... Een vriend van ons ging op een gegeven moment netjes stil staan, ik loop over en een auto geeft EXTRA GAS!!! om nog even voor ons langs te kunnen... Terwijl mijn dochter er ook gewoon liep. Schrok me rot en heb een klap gegeven op die auto van schrik.

Vind het zo jammer dat je je kinderen niet gewoon de verkeersregels kan leren... Van rechts heeft voorrang is heel begrijpelijk voor ze, maar je moet ze ook leren altijd eerst helemaal stil te staan omdat je nooit weet wat de auto's doen... Zeker bij kinderen, hoevaak ze die geen voorrang verlenen... En tuurlijk moet je de kinderen leren erop te anticiperen. Maar nu zeg ik altijd maar dat ze eerst meoten stoppen en moeten wachten tot ze voorrang krijgen. Maar dat bevorderd niet de doorstroming van het verkeer...

En dat zijn vaak ook nog eens de hardste schreeuwerds als ze dan eindelijk een bon hebben... Want dan moeten er echte boeven gevangen worden. Van mij mogen ze voor aso's de boeten verdubbelen. Levensgevaarlijk!

 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Nala  schreef op: 17-09-2015 22:37:55
Uhhhh al het bovengenoemde

Maar misschien het meest mijn man omdat altijd als we samen in de auto zitten we meerdere van bovenstaande tegenkomen, zeer frustrerend en mijn man maar lachen die is het gewend
 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Jo  schreef op: 17-09-2015 23:24:17
Ook erg, naast je partner in de auto zitten die op alles en iedereen zeurt, zucht en moppert op iedereen want hij weet het beter want bijna 32 jaar rijbewijs.
Als ik dan mopper op zijn gemopper is het standaard: haal zelf lekker je rijbewijs!
 
Quote
RE: Slap: verkeers ergernissen
Stefke  schreef op: 18-09-2015 07:07:48
wielrenners die gewoon hun gang maar gaan, met z'n 4en naast elkaar vind ik irritant. 

Maar op nr 1 staan voor mij motorrijders, die denken dat ze je op ieder gewenst moment in kunnen halen. Pas haalde ik een auto in, maar kwam er tussen ons in nog een motor doorgescheurd. En boos dat hij werd dat ik dat niet gezien had en dus na de auto terug naar rechts ging en hem daarbij dus bijna van zijn motor reed! Nou, zou die vent graag eens van zijn motor slepen voor een goed gesprek (maar heb dat natuurlijk niet gedaan, omdat ik eigenlijk stiekem te schijterig ben voor dat soort dingen...).
Of als je nadat er een motor voorbij komt naar de linker baan gaat, en dan blijkt dat ze met meerdere waren en ik de colonne dus doorbreek. Woedend! Kort lontje hebben die mensen vaak!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Slap: verkeers ergernissen
Naam
Bericht