Menu
 

Topic:

Dit is heel frustrerend(schuldsanering)

Pacific  schreef op: 12-09-2015 11:10:53
Echt, ik ben even zo boos   We krijgen net een brief, dat wij op een bedrag van ruim € 6000 maar € 135 voor ons de komende 3 jaar wordt gereserveerd!!

Wij verhuurde(officieel) onze koopwoning en we hebben pech gehad met een huurder. Eerste jaar liep het niet soepel met de betalingen altijd te laat. Begeven moment betaalde ze helemaal niet meer, incassoburo ed erop gezet, want je krijgt iemand er dus niet zo makkelijk uit. Uiteindelijk was ze met de noorderzon vertrokken en een chaos achter gelaten. Echt de woning was volledig uitgewoond, smerig, de tuin een vuilnisbelt enz. We zijn echt heel lang bezig geweest om alle troep weg te krijgen en schoon te maken. Ze is met maanden huurachterstand vertrokken, veel kosten gehad om de woning weer bewoonbaar te maken. Uiteindelijk door de rechter in het gelijk gesteld en moest ze ons €6700 betalen. Deurwaarder ging erachter aan. Inmiddels was ze met iemand gaan samen wonen, ook met schulden(beiden gat iin hun hond en overal schulden maken). En gignen ze dus het schuldsanerings traject in en verliep het contact met de deurwaarder via de bewindvooerder, eerste gaan schulden aan belasting ed voor. En nu dus deze brief! Echt grrr, we hebben maanden op dubbele lasten gezet, veel kosten gehad om het weer bewoonbaar te krijgen. We moesten zelf erbij gaan werken om ons hoofd boven water te houden, in die tuin zelf amper geld voor boodschappen, rekeningen die bleven liggen. Uiteindelijk is het gelukt en hebben we alles weer recht getrokken. Maar wat een frustratie als je dan zo brief krijgt.

Het is iemand die zwart werkt waar ze kan, dus ze heeft het financieel helemaal niet slecht, heeft een sopor van schulden achter gelaten omdat ze ver boven haar stand heeft geleefd.
 
 Begrijp me niet verkeerd, is sommige situaties is het goed dat de schuldsanering bestaat. Maar voor dit soort mensen, ze komen er zo wel heel makkelijk vanaf 




 
Quote
Navigatie
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Mrtj  schreef op: 13-09-2015 10:18:38
Onvoorstelbaar dat dit gewoon kan in NL.
Nee, ik zou inderdaad ook niet akkoord gaan, en ook melding maken van het zwartwerken.
Ik heb niks tegen zwartwerken, maar wel tegen schulden niet afbetalen terwijl je wel geld hebt. Bah!
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Debby1977  schreef op: 13-09-2015 10:48:09

Quote Bettie:

Mocht je graag wel het hele bedrag willen ontvangen, is er ook nog de mogelijkheid om loonbeslag te laten leggen. Dan word je met voorrang behandeld en moet eerst het beslag worden opgezegd (de schuld betaald) voordat sanering kan gaan plaatsvinden.



Dit klopt niet helemaal. Als ze via de rechtbank gaan en de rechter gaat akkoord met de WSNP dan wordt per direct het loonbeslag opgeheven.

Klote hoor, ik zou niet akkoord gaan als ik jou was.
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Caithy  schreef op: 13-09-2015 11:45:00
Het is ongelovelijk irritant dit! Hier hebben we dit ook vaker aan de hand gehad en ik ziet het om me heen ook steeds vaker, eerst schulden maken en dan vervolgens hup in de schuldsanering en de rest wordt kwijt gescholden.
Die hele schuldsanering mag van mij op de schop! Neem gewoon je eigen verantwoordelijkheid (degene die de schuld veroorzaakt he!)
Ik zou ook niet akkoord gaan! Waanzin!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Naam
Bericht