Menu
 

Topic:

Dit is heel frustrerend(schuldsanering)

Pacific  schreef op: 12-09-2015 11:10:53
Echt, ik ben even zo boos   We krijgen net een brief, dat wij op een bedrag van ruim € 6000 maar € 135 voor ons de komende 3 jaar wordt gereserveerd!!

Wij verhuurde(officieel) onze koopwoning en we hebben pech gehad met een huurder. Eerste jaar liep het niet soepel met de betalingen altijd te laat. Begeven moment betaalde ze helemaal niet meer, incassoburo ed erop gezet, want je krijgt iemand er dus niet zo makkelijk uit. Uiteindelijk was ze met de noorderzon vertrokken en een chaos achter gelaten. Echt de woning was volledig uitgewoond, smerig, de tuin een vuilnisbelt enz. We zijn echt heel lang bezig geweest om alle troep weg te krijgen en schoon te maken. Ze is met maanden huurachterstand vertrokken, veel kosten gehad om de woning weer bewoonbaar te maken. Uiteindelijk door de rechter in het gelijk gesteld en moest ze ons €6700 betalen. Deurwaarder ging erachter aan. Inmiddels was ze met iemand gaan samen wonen, ook met schulden(beiden gat iin hun hond en overal schulden maken). En gignen ze dus het schuldsanerings traject in en verliep het contact met de deurwaarder via de bewindvooerder, eerste gaan schulden aan belasting ed voor. En nu dus deze brief! Echt grrr, we hebben maanden op dubbele lasten gezet, veel kosten gehad om het weer bewoonbaar te krijgen. We moesten zelf erbij gaan werken om ons hoofd boven water te houden, in die tuin zelf amper geld voor boodschappen, rekeningen die bleven liggen. Uiteindelijk is het gelukt en hebben we alles weer recht getrokken. Maar wat een frustratie als je dan zo brief krijgt.

Het is iemand die zwart werkt waar ze kan, dus ze heeft het financieel helemaal niet slecht, heeft een sopor van schulden achter gelaten omdat ze ver boven haar stand heeft geleefd.
 
 Begrijp me niet verkeerd, is sommige situaties is het goed dat de schuldsanering bestaat. Maar voor dit soort mensen, ze komen er zo wel heel makkelijk vanaf 




 
Quote
Navigatie
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Pacific  schreef op: 12-09-2015 11:13:03
Jeetje wat een tikfouten   Zoontje zit op mn schoot
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Chantal31  schreef op: 12-09-2015 11:45:10
Dus jullie krijgen maar 135€ van de ruim 6000 euro terug? Jeetje....te gek voor woorden. Moet je daarmee akkoord gaan?
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Myself  schreef op: 12-09-2015 11:45:28
Wat frustrerend is dat zeg! Hoe krom kunnen dingen gaan.
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Mv5  schreef op: 12-09-2015 11:56:04
wauw dat is wel heel weinig zeg? en naar de rest kun je fluiten of wat? dat is echt belachelijk. je hebt er gewoon recht op. als je schulden maakt, moet je ze ook maar gewoon afbetalen, desnoods over langer dan drie jaar.
je zegt trouwens dat ze zwart werkt en dus eigenlijk geld zat heeft. kun je daar juridisch gezien dan niks mee?
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Jo  schreef op: 12-09-2015 12:26:48
Dat is typisch Nederland, mensen kopen maar terwijl ze geen cent hebben, maken schulden tot en met.
Oh daar hebben we schuldsanering toch voor?? 3 jaar zuinig aan doen (dus lekker zwart werken) en weer klaar.
De Belastingdienst krijgt zijn geld wel, maar de "rest"bekijkt het maar.

Ik geloof trouwens best dat er mensen in de financiele problemen komen die er niks aan kunnen doen, maar ik denk dat een groot gedeelte daarvan gewoon domweg te veel geld uit geeft dat ze niet hebben.
Helaas worden jullie daar nu de dupe van, ik vind het echt erg dat het zo gaat, kan me voorstellen dat je enorm baalt!
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Pacific  schreef op: 12-09-2015 12:52:39
Inderdaad maar 135 van de € 6000!! Er wordt nu gevraagd of we akkoord gaan. De deurwaarder zegt dat als we niet akkoord gaan we uiteindelijk nog minder krijgen.

We hebben er inderdaad aan gedacht om ergens anoniem te melden over het zwart werken. Ze adverteert gewoon op marktplaats en facebook, maar dat is zo zwart als het maar kan.

Belasting en bedrijven gaan voor, daarna komen de particulieren pas(wij dus) en die krigjen gewoon het minste. Hun schulden zijn ruim 60.000.

Ik vind het gewoon te idioot voor woorden dat ze op deze manier worden 'beschermd'. Hoe zit het dan met de schuldeisers zoals wij. Wij zijn ook een gezin met 3 kinderen die hard moeten werken. En door extra uren in een spoelkeuken te gaan werken, en mn man extra uren overwerken zijn we we eruit gekomen om die maanden dubbele lasten op te brengen. En zij, ze lachen ons gewoon uit...
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Jomi  schreef op: 12-09-2015 13:01:58
Zo zijn er heel vaak mensen de dupe van wanbetalers, daar wordt vaak niet bij stilgestaan.

Heel erg zuur voor jullie, te belachelijk voor woorden!
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Chantal31  schreef op: 12-09-2015 13:02:36
  echt schandalig!!!
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Maya  schreef op: 12-09-2015 13:33:59
Dat is echt heel frustrerend ja, dat je maar zo'n klein beetje krijgt van zo'n hoog bedrag!

Helaas ken ik het probleem van weinig krijgen heel goed, mijn ouders hebben een camping waar ik de boekhouding o.a. van doe en hier hebben we ook wel af en toe mensen die dan een enorme schuld maken, hier weg gaan en een enorme bende achter laten. Dan kost het nog heel veel tijd met deurwaarders enz., vervolgens gaan ze dan in de schuldsanering en uiteindelijk krijgen wij daar dan ook maar een schijntje voor terug terwijl het dan wel veel geld heeft gekost om de bende op te ruimen, oude caravan te laten slopen en de plek weer verhuurbaar te maken. Maar dat is helaas hoe het in Nederland gaat.
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Marie8  schreef op: 12-09-2015 14:11:11
Sommige dingen zijn echt krom inderdaad. Voor grotere bedrijven is een schuldsaneringstraject van een wanbetaler vaak niet zo'n punt. Ze krijgen niet het hele bedrag maar in ieder geval een deel.
Dit is wel heel weinig en voor jullie op een groot bedrag.
Ik zou dan ook niet akkoord gaan. 135,- izou voor mij lager zijn dan mijn principes waard zijn. En je vertraagd en bemoeilijkt het traject voor hen.
Kan rechtsbijstand of iets dergelijks je niet helpen en/ of goed advies geven?

Ik heb het ooit wel eens met autoschade gehad. Vent die me aanreed was niet verzekerd. Heb ik via rechtsbijstand nog wat teruggehad, hoewel niet alles. Maar dat is natuurlijk wat anders.
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Susanne-mv-daj  schreef op: 12-09-2015 14:25:03
er zijn preferente schulden zoals belastingdienst uwv cjib soos gemeente en svhw, die krijgen het grote deel , en de andere bedrijven krijgen maar een percentage vanwat de sanering denkt in 3 jaar te kunnen binnen halen.de grote bedrijven zijn er ook gewoon voor verzekerd ,snap dat het voor jullie wat rotter is
Als jullie niet accord gaan kan er naar de rechter gestapt worden voor een dwang accoord , of ze gaan de wettelijke schuldsanering in , dan krijg je uiteindelijk idd minder , want dan moet de rechter en de daarna komende bewindvoering ook betaald worden
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Heleenmv2  schreef op: 12-09-2015 14:58:21
Zou niet akkoord gaan. Je hebt nu eigenlijk niks te verliezen. Dan is het meer een principe kwestie, om aan te geven dat je dit onacceptabel vindt. Of je nou 135 euro verspreid over 3 jaar (dus € 3,75 per maand) krijgt of niks maakt dan ook niet meer uit...
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Sunshine  schreef op: 12-09-2015 15:01:12
Kopie's maken op fb en mp en dat na de deurwaarder sturen
En zeggen dat je niet akoord gaat.
En nog minder valt lekker wat te halen nog van 135 euro

Zal helemaal lekker worden! 
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Evenzo  schreef op: 12-09-2015 15:05:56
Jeetje wat bizar. Van een kale kip kan je niet plukken en de grote bedrijven gaan voor.

Heel vaak wordt er gezegd dat in veel gevallen mensen er niks aan kunnen doen dat ze in de schuldhulp/sanering komen maar ik zie heel vaak dat mensen echt wel door hun manier van leven in de problemen komen.  Hier in de wijk ook zon gezin met grote problemen (geld uitgeven wat er niet is) op bepaald moment gepakt voor illegale dingen en de rechter vind hun situatie zo ernstig dat ze de schuldhulp in gingen. Vrolijk stond ze dit te vertellen op het schoolplein, dat ze na 3 jaar schuldenvrij zijn. Vervolgens ging ze afgelopen zomer twee weken op vliegvakantie, echt dan zakt mijn broek af. (dit werd dus betaald van de illegale dingen waar ze dus niet mee gestopt is).

Ik zou ook door gaan, dan maar een principe kwestie, op die 135 zit je ook niet te wachten.
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Boterbloem  schreef op: 12-09-2015 15:57:20

Dat bedrag kun je erg weinig mee denk ik...


Dus zou denk ik niet akkoord gaan.


Als ze inderdaad zwart werkt zou ik dat ook melden. En ik denk dat ik het niet eens anoniem zou doen. Gewoon met mijn naam. Ik zou aangeven dat ze van het zwart gewerkte geld dan wel mag gaan afbetalen. Kijken wat hun voorstel is ;-)

Want ik vind niets zo erg als zwart werken terwijl je anderen met jou ellende laat zitten... Als ze nou dingen zou verkopen en bij mensen zou schoonmaken om met dat geld alles zo goed mogelijk af te betalen zou voor mij gevoelsmatig heel anders zijn...

 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Jen9  schreef op: 12-09-2015 16:17:28
Ik denk er hetzelfde over.. niet akkoord gaan.

Wat een oneerlijke situatie..sterkte ermee!
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Sapperdeflap  schreef op: 12-09-2015 16:23:10
Ik zou niet akkoord gaan.

Ook zou ik gewoon onder mijn eigen naam melding maken van zwartwerken. Waarom zou je dat anoniem doen? Zodat ze niet weet dat jij het bent? Het is te zot voor woorden dat je voor oneerlijke, wanbetalende lapzwansen (wat dat is ze!) door het stof zou kruipen!

Hup, laat zien dat er niet met je te sollen valt en traineer haar schuldsanering!
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Moortje  schreef op: 12-09-2015 16:24:57
is het ook geen foutje en misschien 135 per maand?
dit is wel erg weinig over 3 jaar!
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Pacific  schreef op: 12-09-2015 16:28:48
Maandag is de deurwaarder pas weer bereikbaar. Ik zei ook al tegen mn man, dan heb k nog liever niks dan die 135 als het daardoor moeilijker voor ze wordt. Ik heb er niet zoveel verstand van, misschien dat iemand dat weet? Er staat dat alle schuleisers akkoord moeten om in het minnelijk traject te komen. Wat gebeurd er dan als ik niet akkoord ga?

Ze werkt niet voor de schulden maar om luxe te leven. Ze lost er niks mee af. En haar vriend heeft ook allerlei 'rare' praktijken
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Mv4  schreef op: 12-09-2015 16:31:11
Als er meerdere schuldeisers niet accoord gaan dan komt de rechter er bij kijken en wordt het wsnp.

Dat houd in dat de rechter jullie dwingt accoord te gaan, plat uitgelegd.

Het maakt niet uit wat je doet, jullie trekken aan het korste eind helaas.
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Sapperdeflap  schreef op: 12-09-2015 16:33:40
Ook al ga je aan het kortste eind trekken, het zou mijn eer te na zijn om daarom maar akkoord te gaan.
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Deborah Mv..  schreef op: 12-09-2015 17:04:24
Asociaal! Zou het aanbod ook weigeren... Anderen maar werken voor dat soort . En na drie jaar gaan zij vrolijk verder. Veel te gemakkelijk.
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Baby2  schreef op: 12-09-2015 18:43:03
Ik zou puur om haar dwars te zitten dus niet akkoord gaan. 135 euro op zo'n bedrag is al zo goed als niks dat ik het risico wel zou nemen. Lekker tegenwerken dus.
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Claudia  schreef op: 12-09-2015 18:58:29
oef...dat is wel heeeeel zuur....ik hoop dat er nog wat tegen te doen is!
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Tamaramvc&f  schreef op: 12-09-2015 20:02:19
Zou t ook vd rechter laten komen. Als jij niet akkoord gaat dan moeten ze t wsnp traject in. Moeten ze hun verhaal van de schulden uitleggen bij de rechtbank en de rechtbank wijst een bewindvoerder toe. Als t tegenzit krijgen ze een hele lastige. Zoiezo zal de rechter commisaris eisen dat ze beide 40u gaan werken en als de schulden echt ontstaan zijn door nalatigheid van hun kant krijgen ze, is mijn ervaring dan met anderen, echt een goede en dus voor hun vervelende bewindvoerder die hun elke maand gaat checken, ze moeten rekening overzichten laten zien en de bewindvoerder komt ook thuis. Als er spullen van waarde zijn, dure auto of tv, schilderij of bed moet dat verkocht worden. Zoiezo 1 jaar postblokkade. En als ze niet met geld kunnen omgaan en bijv ook schulden hebben in de normale huis tuin en keuken rekeningen dan krijgen ze ook budget beheer en word t geld dus beheerd en daar krijgen ze leefgeld van. Wsnp verloopt heel anders dan het minnelijke traject. En kans is ook dat een andere schuldeiser niet akkoord gaat he en dan moeten ze evengoed naar de rechtbank.
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Smvn&d  schreef op: 12-09-2015 20:21:33
Zou inderdaad niet akkoord gaan, en het zwart werken ook melden!
Laat ze maar lekker in de problemen komen hoor. Dit soortt mensen verpesten het voor de mensen die hun shit wel willen oplossen!
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Banana  schreef op: 12-09-2015 20:42:38
tja vind heel moeilijk en dubbel 
en das niet ten opzichte voor jou das gewoon genaai zou woest zijn en idd niet akkooord geven liever niets dan zon schijntje 

aan de andere kant mag je in zon situatie gewoon blij zijn dat je al iets krijgt helaas 
vaak worden dit soort dingen niet eens behandeld en krijg je gewoon 0 

toevallig van dichtbij  iemand die dit soort geintjes flikte en altij tussen de mazen van de wet doorkroop 
miljoenen schulden vermoed ik na jaren lang dit soort shit bij andere te flikken en dan nog leven ze riant en zonder angstnou ja zonder angst elke paar mnd moeten verhuizen is niet geheel angstloos enz maar toch ze slapen er geen nacht minder van helaas en zullen ten alle tijden doorgaan met dit gezeik 
ergste is dat dit onderwerp heel wat jaren terug al aan de orde kwam bij tros opgelicht 
de huurder zat toen vast maar alleen in voorrarrest 
weet dat hij niet langer dan 3 dagen gezeten heeft 
waarom omdat de verhuurder geen aangifte kon doen 
op de een of andere manier was er geen wet gebasseerd op dit soort fraude waarop aangifte gebaseerd on worden 
een van de gedupeerde had ook bijna 10,000 schade en er kon dus helemaal niets gedaan worden hij ging vrijuit want er was geen aangifte 
en hun konden geen aangifte doen hoe krom ook 
ik weet niet in hoeverre dit nog gelijk is (ik spreek over ongveer 10/15 jaar terug) en of er wellicht wetsaanpassingen gedaan zijn 
maar zou voor mij zeker een reden zijn om nooit te verhuren 
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Bettie  schreef op: 12-09-2015 21:15:44
Ik zou zeker niet akkoord gaan. Persoon komt dat in zwaarder traject te zitten én in sommige gevallen (dit ook vind ik) is dat beter.

Daarnaast...als je bewijzen hebt van die verkopen e.d. kun je dit ook melden bij curator en/of BD en dan volgt daar onderzoek uit.

Wij hebben in een recent verleden eenzelfde soort zaak gehad maar dan door andere oorzaak. Dit moest dan zogenaamd bedekt worden met de mantel der liefde omdat persoon zelf bekend had (nadat hij kapitalen schuld had gemaakt) én we als kerkmensen onderling elkaar moesten vergeven. (nu even heel kort door de bocht situatie geschetst) Wij hebben toen aangegeven niet akkoord te gaan. Uiteindelijk hebben we per half jaar meer geld gekregen dan ons in eerste instantie was voorgesteld.

Mocht je graag wel het hele bedrag willen ontvangen, is er ook nog de mogelijkheid om loonbeslag te laten leggen. Dan word je met voorrang behandeld en moet eerst het beslag worden opgezegd (de schuld betaald) voordat sanering kan gaan plaatsvinden.

 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Bepje  schreef op: 12-09-2015 23:55:55
Ik zou ook niet zomaar accoord gaan. Eerst goed uitzoeken wat je rechten en plichten zijn en dan verder zien. Je hebt nu alleen informatie van 1 deurwaarder die daar zelf ook een belang in heeft. Eerst weten wat de gevolgen zijn als je wel of niet instemt. En dat zwartwerken ook aangeven, heeft de persoon ook nog een uitkering ? Dan al helamaal. Succes !
 
Quote
RE: Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Ma Dalton  schreef op: 13-09-2015 09:35:25
Als ik al zoveel uit had staan, dan zou ik makkelijk de keuze maken tussen 135 euro en minder.. Op dit bedrag zou het me de hele 135 waard zijn om hun dan maar in het harde traject te krijgen. Je weet ook eigenlijk te weinig denk ik en als je ja zegt zeg je gedag tegen de kans dat je ooit nog wat terug ziet van de 5865 euro die je nog zou moeten krijgen.. zij krijgen geen aantekening of niks en gaan gewoon door met het leed veroorzaken.. Ik zou aansturen op een gewone rechtsgang... Kans is dat je meer overhoudt, risico dat je minder krijgt dan dit?? Dat is er nauwelijks want dit is ook een schijntje... 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Dit is heel frustrerend(schuldsanering)
Naam
Bericht