Menu
 

Topic:

Studerende moeders?

S@ssefr@s  schreef op: 26-08-2015 12:07:25
Ik ben vorige week aan mijn opleiding verzorgende IG begonnen. School is leuk, gezellig en heel vermoeiend. Wat was ik moe toen ik thuis kwam! Stage begint maandag en dan wordt het natuurlijk nog drukker. Hoe verdelen jullie je tijd? En hoe gaan jullie met het leerwerk om? Ik twijfel of het slim is om nu vast samenvattingen te maken van de hoofdstukken die we morgen bespreken. Of pas na morgen? Of alleen aanstrepen in het boek? Ik moet er nog even inkomen geloof ik 😊. 

Op dit moment vind ik het vooral nog heel spannend en eng. Maar ook vreselijk leuk. Zo lekker om weer een doel te hebben en niet steeds doelloos op de bank te hangen.
 
Quote
Navigatie
RE: Studerende moeders?
Mama-van-aimy  schreef op: 26-08-2015 13:20:48
Het is altijd handig/slim om vooraf vast je hoofdstukken door te nemen en eventueel voor jezelf belangrijkrijke aantekeningen te maken. Tijdens en na de les kan je eventueel nog aanvallen.

Combinatie leerwerk en huishouden is afhankelijk van hoeveel uur je stage loopt.

Ik liep 40 uur per week stage. Zorgde ervoor dat de dagen dat mijn man en ik beide werkte, het eten de avond van te voren al had gekookt (macaroni, spaghettie etc.)

Het huishouden is voor een periode van 6 maanden meer met de vlugge hand gedaan. Er was simpelweg geen tijd om iedere dag een stofdoek over de kast en vensterbank te halen. Strijken..... deden we niet.

Het belangrijkste was dat mijn aandacht naar de kinderen en naar mijn huiswerk gingen.
Man bracht de kinderen naar bed en ik ging ondertussen aan het leren.

Ik moet wel zeggen dat ik dus 40 uur werkte en daarnaast gemiddeld 20 a 25 uur per week huiswerk had. Heb het met regelmaat 1 a 2 uur in de nacht zien worden omdat ik tegen examens aanliep en mijn huiswerk daarvoor af moest hebben.

Ik denk dat je jezelf 1 doel moet stellen: Je kindjes en je huiswerk. En de rest er omheen zoveel mogelijk laten varen.
Maar dat is dus afhankelijk van het aantal uur dat je werkt en de hoeveelheid huiswerk die je hebt.

Ik ben nu bijna klaar met mijn opleiding. Nog 1 examen en dan ben ik klaar na 1,5 jaar bikkelen (in plaats van 2 jaar dat de opleiding eigenlijk duurt)
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 26-08-2015 13:49:28
Ik en de kinderen weten niet beter dan dat ik studeer. Ik ben begonnen met studeren toen mijn oudste 8 weken was (MBO SPW) en ben aan een HBO studie begonnen toen mijn middelste 8 weken was. Tijdens mijn stagejaar kwam de derde er nog "even" tussendoor  

Ik lees de avond van te voren door waar we het over gaan hebben. Het aanstrepen, samenvattingen maken etc. doe ik alleen bij tentamens. Huiswerk maak ik vooral savonds/snachts, ik ben er nu echt wel achter dat dat niet kan terwijl de kinderen hier rondlopen. Overdag als ik vrij ben doe ik tussen de kinderen door het huishouden. Ik heb 3 lesdagen in de week dat ik echt pas om 18.30 thuis ben dus dan kook ik de avond van te voren iets wat ik zo kan opwarmen. De sportactiviteiten van de kinderen plan ik zo dat alles op 1 of 2 dagen in de week valt, mijn zoon sport bijvoorbeeld maandag en woensdag tot 18.15, dus mijn middelste zwemt dan ook woensdag.

In de ochtend doe ik alles alleen mijn vriend is al 05.00uur de deur uit. Ik had er dagen bij zitten, pfff... De jongste moest eerst naar de opvang, daarna moesten de andere 2 naar school die om 08.20 openging, snel kids afzetten en dan was ik om 08.32 op school, 3 verdiepingen trappen op, en dan was ik net voor aanvang van de les binnen, helemaal bezweet. Dat doe ik dus niet meer. Ik zorg nu voor voorschoolse opvang voor de oudsten zdat ik met de jongste om 08.00uur de deur uitkan en dan rustig naar school kan fietsen. De dag is lang en als je dan al overhaast op school komt begin je niet goed.

Succes!!
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Anmv3  schreef op: 26-08-2015 15:45:36
Wat leuk te lezen !
Ik ben ook net begonnen aan de VIG opleiding.
Ik ga het in anderhalf  jaar doen.

Ik werk nu bijna 5 jaar op een woonzorgboerderij en heb de kans gekregen om de opleiding te doen.
Ik werk 16 uur dus wel tijd om de opdrachten te kunnen uitwerken enzo.
Hoef de a map niet schriftelijk uit te werken heb vanmorgen de eerste opdrachten afgetoetst in de praktijk.
Ik begrijp nog niet veel van de pop en pap, maar daar gaan we morgen mee aan de slag op school.

Succes !
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 26-08-2015 17:44:24
Ik ga 16 uur stage lopen. Dat is best te doen en op donderdag van half 9 tot half 5 school. De opleiding duurt 2 jaar. Morgen behandelen we de 1e 3 hoofdstukken van begeleiden en we moesten de verwerkingsopdrachten maken. Ik heb dus van die 3 hoofdstukken ook vast een samenvatting gemaakt. Best veel! En van persoonlijke basiszorg de eerste 2 hoofdstukken. Die behandelen we morgen. Ik heb dus al een heel pak aantekeningen.  Of dat nou zo efficiënt is? Over 10 weken worden de 2 delen van persoonlijke basiszorg al getoetst en ik geloof dat we dan ook een presentatie moeten houden. Oef.

Ik loop stage in de thuiszorg trouwens. Onze jongste zit nu in de brugklas, de kinderen redden zich prima. Hebben geen opvang nodig. Buren staan wel standby voor de zekerheid.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 26-08-2015 17:52:56
O enne,  morgen moeten we onze bikini mee naar school. We gaan elkaar wassen. 
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Anmv3  schreef op: 26-08-2015 18:48:22
Ik heb vrijstelling van de theorie basiszorg, moet wel de a map proeven in praktijk doen.
Geloof dat we morgen beginnen met het zorgplan. Eerste officiele dag morgen ben benieuwd.
Presentaties zie ik altijd als een berg tegenop. Geloof en hoop dat wij dat grotendeels met de leergroepjes gaan doen.
Sta je iig niet alleen voor de groep. Is ook geen beginnen aan met 25 leerlingen !
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Jarofe  schreef op: 26-08-2015 19:20:10
Hier loop ik ook al een tijdje rond dat ik verder wil gaan leren.
Ik merk in mijn werk dat geriatrie mijn interesse  heeft dit staat nog in een hoop ziekenhuizen  in de kinderschoenen. 
Op de afdeling waar ik als vpk werk willen  ze dit ook opstarten er komt budget vrij voor 2 verpleegkundigen  om die opleiding  te volgen.
Aangegeven  dat ik dit graag  wil ook mijn leidinggevende  was enthousiast  dat het  mij wat leek alleen  mijn contract moet oogehoogd worden .
Voor  september  ging dit helaas niet  lukken  dus nu voor januari  hoop  ik helaas  met  alle  bezuinigingen  moeilijk in te schatten,  haar voorkeur  ligt iig bij mij voor nog een paar collega's. 

Maar ergens  heb ik ook zoiets  kan  ik het  wel , word het  niet  te druk kinderen , werken  en studeren  gelukkig  dat laatste  maar voor  2 jaar .
Aan de andere  kant wil ik nieuwe uitdaging, word dit niets ga ik verder  kijken  wat dan, terminale  zorg vind ik ook heel  mooi in mijn werk hoe gek het misschien  klinkt.

Knap dat jullie  de stap allemaal  genomen  hebben .
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 26-08-2015 21:20:18
Hier krijgt niemand vrijstelling. Presentaties vind ik ook niet zo geweldig, maar ja. Wij zijn met een stuk of 20. Denk dat wij ook wel in 2 tallen mogen. 

Jarofe. Het vliegt me wel eens aan hoor. Kan ik het wel? Ben ik wel geschikt? Vorige week de rekentoets al gemaakt. Ik had 2 keer 3f, een keer 2f en de laatste 1f. Die heb ik afgeraffeld, dus ik ga die toets wel halen straks. Voelde me wel trots dat ik het nog zo goed gedaan had. Het is alweer 20 jaren geleden dat ik voor het laatst op school zat hihi. 
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Minou  schreef op: 27-08-2015 08:08:08
Respect voor jullie!!

ik wil ook wat doen...maar wat?!?

twijfel nog zo
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Bettie  schreef op: 27-08-2015 08:21:13
Hier heb ik een deeltijdstudie HBO Bedrijfskunde gedaan. Het grootste gedeelte voordat er kinderen kwamen, het laatste jaar incl. afstuderen met een baby.

Moet zeggen dat ik het behoorlijk pittig vond mét een baby en dan studeren, scriptie schrijven en hiervoor veel onderzoek doen. Studie zelf het laatste jaar kostte me niet megaveel tijd (behalve 2 avonden en 1 zaterdagmorgen school een paar uur aan voorbereiding) maar met afstuderen was ik wel 40 uur per week zoet. En...dan had ik de luxe dat ik er niet bij werkte.

Petje af hoe jullie dit doen naast werk en gezin.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Marijemv4  schreef op: 27-08-2015 12:26:04
Wat leuk s@ssefr@s, ik begin vandaag met mijn opleiding VIG, vind het onwijs leuk, ik heb het aangeboden gekregen via mijn werk.
Ben zelf op een half jaar na vpk, maar werd toen zwanger en ben gestopt, nu dus verder met IG, na 5 jaar

Ik zie er niet erg tegen op , denk dat het feest der herkenning is haha.
Ik werk in de thuiszorg en daar ga ik ook mijn stage doen.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Debby1977  schreef op: 27-08-2015 12:42:14
Ik heb vorig jaar mijn VIG afgerond, ik vond het wel pittig icm werken en gezin. Dat jullie maar 16 uur hoeven te werken? Bij mij was minstens 24u werken/stage verplicht voor de opleiding, omdat je een bepaald aantal stage uren moest hebben.Succes!
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Mama-van-aimy  schreef op: 27-08-2015 13:50:21
Debby, ik ben ook verbaasd over het aantal uren dat hun moeten werken.

Ik moest iets van 960 uur in 6 maanden tijd. Dat kwam bij mij uit op 40 uur per week.
Bij mij speelde wel mee dat het UWV toestemming had gegeven vor max 6 maanden.

Anders had ik langer over mijn stage kunnen doen en ook maar max. 24 uur gewerkt.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 27-08-2015 17:43:28
Eerder moesten ze 24 uur per week, maar nu is dat 16. Alleen de voorgaande jaren liepen ze in blokken stage en wij constant. 

Vandaag weer naar school geweest. Was alweer makkelijker dan vorige week. Alles is al wat duidelijker. We hebben al al wat opdrachten voor het maken van verslagen en dan het leren van de hoofdstukken. En het rekenen, Nederlands. Genoeg te doen dus. Maandag begint de stage , spannend!
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Kees  schreef op: 27-08-2015 19:54:35
wat leuk om te lezen!

klinkt allemaal wel pittig moet ik zeggen.
ik wil ook zo graag, zodra mn leven in een rustig vaarwater is gekomen wil ik me ook laten omscholen.
ik word enthousiast van dit topic!

respect voor jullie energie!
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Minou  schreef op: 27-08-2015 20:22:38
Idem kees
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 27-08-2015 20:31:44
Bij mij op de opleiding (HBO MWD) is het allemaal heel student gericht. Ik doe een aangepaste leerroute, dat houdt in dat ik bij allemaal mensen in de klas zit met zorgtaken prive gezien. Dat zijn meerendeel moeders die de zorg hebben over kleine kinderen, maar ook mensen met lichamelijke problemen (er zit bijv iemand bij mij in de klas met hersenletsel door een ongeluk waardor ze geen 5 dagen naar school kan, of iemand met een ziekte die daardoor niet alle dagen de energie heeft), of mensen die mantelzrg over een gezinslid hebben. Hierdoor hebben wij maar 2 dagen les en de rest mogen we thuis doen. In het derde jaar had ik 32 uur stage en een dag school. Ik wl mijn kinderen niet 5 dagen in de week op de opvang hebben dus ik heb dat in 1,5 jaar gedaan (24 uren stage waarvan ik 8 uren thuis mocht doen).
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 27-08-2015 21:18:25
Ik vind het nu ook nog pittig inderdaad. Op school hoor ik hetzelfde van de anderen. Niet omdat het te moeilijk is, maar om al het nieuwe. Aan het eind van een schooldag zit mijn hoofd bomvol. Ik doe bewust ook niets meer vandaag. Alleen even mijn aantekeningen ordenen, papieren op de juiste plaats in de map en daarna zet ik mijn tas weg, ga ik lekker douchen en mijn hoofd leeg maken door tv te kijken of op mijn tablet. Morgen ben ik vrij en ga ik aan de slag met het schoolwerk. Ik probeer elke dag wat te doen, maar ook tijd te nemen om rustig te eten zonder schoolboeken voor mijn neus. Zondag wil ik ook vrij houden. Lekker bankhangen, naar buiten, lekker eten. 
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Mama-van-aimy  schreef op: 27-08-2015 21:36:37
Sassefras, maar zo moet je het ook doen. Beter iedere dag iets dan alles uitstellen en dat je alles op het laatste moment moet doen. Dan is de druk namelijk veel groter. Op welk niveau moet jij je examen nederlands, rekenen enzo doen?

Nina, ondanks dat ik 5 dagen per week werkte gingen mijn kinderen zeker niet 5 dagen naar de opvang hoor. Ze gingen 3 dagen. Mijn man is op de woensdag vrij. En hij had toen ook geregeld dat hij ieder weekend kon werken zodat hij op vrijdag ook vrij was.
Mijn opleiding duurt 2 jaar, maar ik ben nu bezig om hem in 1,5 jaar af te ronden.

Ik kijk wel erg uit naar mijn diploma ondertussen. Mijn laatste examen moet ik nog even corrigeren en dan inleveren. Was voor dit laatste examen gezakt (ahhh zal je altijd zien).
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Mama-van-aimy  schreef op: 27-08-2015 21:39:05
Kees en Minou, het is ook een pittige periode. Maar je krijgt er ook uiteindelijk zoveel voor terug. Voor mij niet alleen een diploma, maar ook een heleboel zelf vertrouwen. Ik twijfelde altijd zo aan mezelf. En door nu hele hoge cijfers te halen heb ik mezelf bewezen dat ik het allemaal kan. En ik heb ook uiteindelijk een superleuke baan eraan over gehouden

Dus ik zou zeggen: Als het ergens kan/lukt om een opleiding te volgen: Ga ervoor!!
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 27-08-2015 21:44:46
@mama van Aimy ik doelde daarmee ook niet op jou hoor Gezien mijn vriend precies ma t/mvrij overdag werkt zou dat voor mij toen wel het geval zijn.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 27-08-2015 22:33:14

Quote Mama-van-aimy:
Sassefras, maar zo moet je het ook doen. Beter iedere dag iets dan alles uitstellen en dat je alles op het laatste moment moet doen. Dan is de druk namelijk veel groter. Op welk niveau moet jij je examen nederlands, rekenen enzo doen?

Nina, ondanks dat ik 5 dagen per week werkte gingen mijn kinderen zeker niet 5 dagen naar de opvang hoor. Ze gingen 3 dagen. Mijn man is op de woensdag vrij. En hij had toen ook geregeld dat hij ieder weekend kon werken zodat hij op vrijdag ook vrij was.
Mijn opleiding duurt 2 jaar, maar ik ben nu bezig om hem in 1,5 jaar af te ronden.

Ik kijk wel erg uit naar mijn diploma ondertussen. Mijn laatste examen moet ik nog even corrigeren en dan inleveren. Was voor dit laatste examen gezakt (ahhh zal je altijd zien).



Op 2f.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 28-08-2015 21:55:17
Pffff,  vandaag van 9 tot 9 samenvattingen zitten schrijven, opdrachten zitten maken en een verslag van het kennismakingsgesprek voor stage getypt en verstuurd. Ik moet nog 3 verslagen schrijven. Deze wil ik dit weekend af hebben zodat ik de rest van de week alleen nog stage heb. Dat is al spannend genoeg, dus ik wil me daar even voor 100% op richten komende week. Vandaag mijn jasjes gehaald en ik werd er zo enthousiast begroet door  het team daar, zo leuk. Ik heb er al helemaal zin. Alleen het opstaan zal tegen vallen hihi. 7.15 bij de eerste cliënt.   
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Boterbloem  schreef op: 28-08-2015 23:31:50

Ik ben inmiddels dik 3 jaar bezig, nog een klein jaar te gaan als alles meezit.
Vond het studeren wel veel maar op zich meevallen, had er erg veel plezier in!


Stage valt mij vies tegen. Vind het werken op zich leuk. Dingen die ik zelf moet doen brengen mij wel stress (ben best onzeker over mijn kunnen) maar toch is dit wel echt wat ik wil dus ik ga ervoor. Maar moet alles voorbereiden wat ik wil gaan doen, moet ondertussen een thema (werk op psz) voorbereiden voor 3 weken en voor ALLES plannen van aanpak schrijven (per dag een stuk of 7/8 van 1 a 2 a4tjes), de gewone opdrachten lopen allemaal door (meer op kennisgebied die bij stage horen zoals profielen schrijven, verwijzingen, groepjes begeleiden en ga zo maar door), portfolio's moet ik helemaal in elkaar draaien zodat het straks opgestuurd kan worden, elke opdracht daarvan moet ik de opdracht zelf kopieren, de opdracht zelf erin stoppen, evalueren en via STARTT reflecteren. Soms moet je dan ook nog eens wat opsturen waarbij je moet scannen enzo...


Heb inmiddels meer dan 10 mappen met papieren van die 3,5 jaar. Ben nu wel moe. Nog even knallen dit jaar en dan heb ik het gehad. Supertrots maar oooooh zo moe haha.

Toch had ik het zo weer gedaan!

 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 29-08-2015 09:16:06
Wow, jij hebt echt veel werk te doen voor school! En al zo lang bezig. Ik vind die 2 jaar van mij wel te overzien. Gelukkig ben je bijna klaar. Ik heb ook plezier in het schoolwerk. Het is interessant, echt leuk om te doen. Omdat we een 3 jaars opleiding in 2 jaar doen en maar 1 dag in de week naar school gaan, gaan we snel Door de stof heen. Vorige week van 2 vakken in totaal 5 hoofdstukken op 1 dag gedaan. Die wil ik dan gelijk samenvatten en dat kost heel veel tijd. Ik overweeg nog om alleen te arceren, maar ben bang dat ik niet goed kan leren uit het boek. Over 9 weken hebben we al 2 toetsen van in totaal 3 boeken. Best veel. En ondertussen rekenen en Nederlands oefenen en stage lopen en overal verslagen van maken. Presentaties voorbereiden. Eigenlijk is dat samenvattingen maken dan wel heel veel. Ik denk daar nog even over na.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Boterbloem  schreef op: 29-08-2015 10:25:04
Hou de samenvattingen zo kort mogelijk.
Op een gegeven moment dit ik de titel van het hoofdstuk, de kopjes, en de belangrijkste woorden van de kopjes
Als je de lesstof dan pakweg 2 keer hebt doorgelezen kun je met die woorden zelf de tekst verzinnen zeg maar.

2 jaar is zeker te overzien!

Ik neem straks een jaar rust en dan ga ik de versnelde variant van een niveau hoger er achteraan doen. Moet (gelukkig) er eerst voor sparen zodat ik ook echt niet door kan.
Maar een jaar rust zal me goed doen. 

Blijf wel vrijwilliger op de Psz in die tijd zodat ik bij blijf, en weet eigenlijk wel zeker dat ik daarna ook daar wel weer mag stagelopen. Maar oooooh wat ben ik blij als het zomervakantie is!
Hoop echt dat het lukt voor die tijd!
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 29-08-2015 11:38:36
Haha, zo kort mogelijk. Als je ziet wat ik nu al voor pak papier volgeschreven heb. En ik weet zeker dat alles belangrijk is. Als de eerste toetsen geweest zijn weet ik denk ik ook wat beter wat er verwacht wordt. En we behandelen ook niet alles, terwijl er hoofdstukken bij zitten die wel in de toetsen voorkomen. Geen idee hoe en wat ik dus moet leren. Krijgen we bijvoorbeeld ook meerkeuze? Of juist veel open vragen? En krijgen we veel details of juist grote lijnen en de anatomie toepassen op de praktijk? De hoofdstukken anatomie zijn groot, droge stof, saai. Het hoofdstuk erna juist interessant.  Zoals nu over spijsvertering. Alles wordt tot in detail omschreven. Dikke darm, dunne darm, maag, slokdarm, strottenhoofd enz.  Daarna over eten geven aan cliënten.  Krijgen we dan korte casussen of ook termen. Wat is dit, wat is dat. 
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 29-08-2015 12:04:47
Mischien moet het combineren. Arceren en schrijven. Dat zal al best schelen denk ik. 
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Boterbloem  schreef op: 29-08-2015 12:21:20
En hardop lezen. Wat je hoort onthoud je beter. Ik las mijn lesstof altijd hardop. Werkt erg goed!
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 29-08-2015 12:27:33
Oké,  bedankt voor de tip.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Studerende moeders?
Naam
Bericht