Menu
 

Topic:

Kind weggelopen van school,

Pacific  schreef op: 25-08-2015 19:02:07
Hoe is het bij jullie op school geregeld als een kind niet aanwezig is op school(basisschool)?

Deze vraag om het volgende. Ik stond vanmiddag bij het uit gaan van een school met een moeder te praten, haar dochter(10) wordt sinds de vakantie gepest op school en vindt het helemaal niet leuk. Mijn zoon was al buiten het duurde even vorodat haar dochter kwam dus ging ze naar binnen en ik naar huis. Op de terugweg kwam haar dochter tegen, ze zat op een bankje(school is 5 km verderop). Met haar gaan praten en ze zei dat ze die dag helemaal niet op school was geweest, het was al 15.00!! Ze heeft de heel dag lopen dwalen en zat op dat bankje op haar moeder te wachten omdat ze daar altijd langs rijdt op weg naar huis. Ik gelijk naar school gebeld, die ondertussen ook geschrokken waren omdat haar moeder haar dochter kwam halen en ze de hele dag niet op school was geweest. Haar moeder kwam eraan. Haarmoeder zie dat er 1x gebeld was op haar mobiel, ze was aan het werk dus was niet bereikbaar. Maar ze moeten toch meer doen dan 1 keer bellen?!?! ze weten het nummer van haar werk, de vader en vor noodgevallen.

Ik vind dit echt absurd!! Zal je kind maar zijn, er had die helel dag van alles kunen gebeuren. Als een vreemde tegen haar had gezegd, kom maar mee naar mijn huis dan bellen we je moeder dan had ze het zo gedaan.

Wat zouden jullie ondernemen tegen de school? want dit kan toch niet??
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Kind weggelopen van school,
Smvn&d  schreef op: 26-08-2015 14:00:21
Omdat ze geen huistelefoon nummer hebben op school misschien... (de meeste mensen hebben geen eens meer een huistelefoon).

En wat jij zegt klopt niet, je krijgt altijd te zien hoeveel oproepen je gemist heb. Dat kan inderdaad in 1 melding, maar dan staat er wel bij hoevaak er gebeld is door betreffende nummer.
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Minou  schreef op: 26-08-2015 14:05:55

Quote Smvn&d:
Vind het juist bijzonder dat mensen zo reageren van school heeft niks fout gedaan.

Natuurlijk zijn ze nalatig geweest! Ze weten dat moeder op haar eigen mobiel niet bereikbaar is, daarvoor is het nummer van oma en werk en papa door gegeven. Ze hebben maar 1x gebeld.. 

Ik weet niet hoe het bij andere op school is, maar hier mag je vanaf groep 4 niet meer mee het plein op en mag je je kind alleen nog bij het hek afzetten, het liefste willen ze zelf dat de kids zelfstandig naar school komen. Dus als ik mijn kind gewoon op school afzet, zoals het hoort en via de regels, en mijn kind loopt daarna weg, dan kan ik daar als ouder helemaal niets aan doen. 

Blijkbaar kan iedereen hier tijdens werk tijd de hele dag met hun telefoon zitten, maar er zijn ook banen waarbij dat niet kan of mag of niet eens tijd voor is. 
En ze hebben het nummer van haar werk, dus dat is altijd bereikbaar. 

Dus ja ik vind school zeker nalatig, en als je dan ook nog leest dat het kind nooit eerder niet is afgemeld terwijl het ziek was, had er bij school een belletje moeten gaan rinkelen. Als een kind regelmatig niet komt en ouders vergeten te bellen dan begrijp ik het dat ze niet veel moeite doen. Maar in deze situatie zijn ze gewoon verantwoordelijk. Het is ook nog eens een sbo!

Ik heb wel eens gehad dat kind ziek was, en ik de hele nacht had opgelopen, en we uiteindelijk in de ochtend in slaap gevallen zijn, en ik hem niet had afgemeld, en dus sliep. ik had 3 gemiste oproepen, ze hadden mijn man gebeld op werk, en mijn moeder, ze hebben 3 nummers van ons. Net zolang gebeld tot ze iemand te pakken hadden. En zo hoort het ook vind ik. Ook al was het mijn stomme fout. Hier gaat de bel om half 9 en begint de les. En ze bellen om 8:40 al als een kind er niet is. Dat word overigens niet door de juf gedaan maar door de directeur of concierge.

Zijn er dan zoveel ouders die hun 10 jarige aan het handje naar de klas brengen? En mag dat dan ook nog? Hier mag je vanaf groep 4 niet meer op het plein, ook met ophalen moet je buiten het hek wachten. Alleen groep 1/2 ouders mogen mee de school in, groep 1 mag je mee de klas is, groep 2 niet meer mee de klas in maar wel afscheid bij de deur van de klas. Groep 3 mag je mee het plein op maar niet meer mee naar binnen, en vanaf groep 4 dus tot het hek en niet verder.




+1
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Mama-van-aimy  schreef op: 26-08-2015 15:36:41
Hier heeft school de mobiele nummers, het huisnummer, het werknummer van mijn man (die van mij hebben ze nog niet omdat ik net een nieuwe baan heb). Daarnaast hebben ze ook nog de mobiele nummers van opa en oma. Dus in totaal 6 nummers die ze kunnen afbellen als mijn kind niet op school verschijnt zonder zich af te melden.

Eerlijk gezegd heb ik het niet voor de hand gehad dat mijn kind ooit van school is weggelopen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat school mij (of een van de andere nummers) zal bellen als mijn kind weg is van school.

Wij moeten de kinderen ook altijd voor half 9 afmelden als ze ziek zijn. En dokter/tandarts etc. zoveel mogelijk buiten schooltijden.

Hier mogen wij wel met de kinderen mee de school en de klassen in. Van groep 1 tot en met 8. Geen probleem. Zolang je maar weg bent als de school gaat beginnen.
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Dano  schreef op: 26-08-2015 15:48:09
Ten eerste, wrs heeft moeder de autodeur opgegooid, kind er uit en toedeledokie. snel naar werk. Misschien zit hier al een probleem. Te tweede heeft de juf een hele klas vol en een planning en kan niet om de hele klas maar de klas laten om jan en alleman maar te bellen waar Marietje blijft. 

Maar goed ik was er niet bij en een oordeel is snel gemaakt. Niets is zo naar als je kind ongelukkig na school gaat. Arm kind en arme ouders. Ik hoop dat ze er samen uitkomen.
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Chantie  schreef op: 26-08-2015 16:19:25
Ik ben het helemaal met Sis eens! Vind school erg nalatig en hier zou bij mij het laatste woord nog niet over gesproken zijn. Bij ons op school hebben ze ook gewoon een rijtje met nummers van iedere leerling die ze dan 1 voor 1 afbellen.
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Son  schreef op: 26-08-2015 16:27:58
Maar je weet niet de hele situatie he.... misschien weet school wel dat de ouders haar elke dag brengen...
Kijk, toen mn dochter alleen naar school ging, meldde ik dat met de mededeling dat ze een eind moet fietsen en ik t graag wilde weten als ze niet zou aankomen (al hadden we vrij snel een mobieltje en stuurde me zelf een sms)

En als school weet dat ze elke dag wordt gebracht hoef je toch ook niet bang te zijn dat er iets is gebeurd of zo. Ze is namelijk met dr moeder. Dat tkind wegloopt is zo iets bizars... dat verwacht toch niemand
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Kees  schreef op: 26-08-2015 17:10:15
ik neem mijn 9 jarige niet aan het handje maar wacht wel tot hij binnen is ja

ik heb ook niet echt een baan waarbij ik makkelijk kan bellen, maar mijn telefoon ligt binnen handbereik hoor. op de eerste plaats ben ik nl moeder ipv werkneemster

weten we zeker dat papa niet gebeld is door school?
wat is de uitleg van school?

naar het huis gaan vind ik echt belachelijk. ik zie het al voor me...gaat de concierge op zn fietsje naar mn huis whahahaha.
ook in de praktijk qua werk zou ik dan niet voor me zien.

gister nog:
kind is er niet. wij bellen dus vader en moeder. beide nemen niet op. we appen (via ipad) geen reactie.
we vinden het vreemd dus bellen een noodnr (oma) neemt ook niet op.
is het serieus onze verantwoordelijkheid dat wij dan Peter r de vries inzetten?
gaat echt te ver.

moeder zet in deze situatie kind af op school.
school doet zijn plicht.
in deze vind ik kind gewoon fout.
van de schrik moet je niet op school afreageren denk ik.

daarnaast weten we niet precies wie en wat er gebeld is en wat de uitleg is van school.
daar ben ik dan meer benieuwd naar.


wij mogen met de kleuters naar binnen trouwens en de rest an de school gaat in de rij met zn klas. zodra de leerkracht zijn klas komt halen nemen we afscheid en zie ik de oudste naar binnen gaan.
met ophalen mag je op kleine plein alleen voor kleuters en 1e.
de rest wacht op grote plein.
heeft niks met getrut te maken., maar met veiligheid en " ken je kind"
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Jen9  schreef op: 27-08-2015 08:05:43
Hihi Sis, moet er altijd om lachen dat je goed kan merken dat wij qua leeftijd veel verschillen.. Ik ken namelijk niemand zonder huistelefoon (Bedenk net.. ook de ouders van de kinderen van mijn kdv hebben op een enkele uitzondering na, een huistelefoon....)


Mijn 9-jarige gaat trouwens gewoon helemaal alleen naar school.... Daar ga ik echt niet meer mee mee.. Ja, soms voor de gezelligheid..
Ze worden groot... daar hoort zelfstandigheid bij...  

Hier geen concierge trouwens, zou een juf de klas alleen moeten laten.....

Over 2 jaar moeten ze alleen 22 kilometer op een dag fietsen (hier dan...),lijkt me dit wel de allerminste oefening ;-)

School had absoluut vaker moeten bellen, maar dat meisje had dus echt niet weg mogen lopen....  
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Lisje  schreef op: 27-08-2015 09:02:17
Mijn zoon gaat vanaf 9 jaar ook alleen naar school, onder druk van school ook, om zelfstandigheid te leren. Mijn dochter, andere school, moest dat toen ook, zelfs relatief grote afstand. Kleinere kinderen kunnen apart daar van gebracht worden door ouders. Je moet er op vertrouwen dat dat goed gaat. Dat een kind dan toch wegloopt van het schoolplein is een teken dat ze wel heel erg in de knoop zit. En ik hoop dat school dáár wat mee gaat doen, samen met de ouders en kind.
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Made  schreef op: 27-08-2015 10:24:09
De verantwoordelijkheid bijbetaling kind leggen vind ik wel heel makkelijk. Kind wordt gepest en zag waarschijnlijk  dit als enige uitweg.

Ik ben vroeger op de middelbare 2wk weggebleven van school omdat ik gepest werd. Ging iedere dag naar de paarden terwijl mn ouders in de veronderstelling  waren dat ik gewoon op school zat. School dacht na 2 wk..goh laten we een bellen waar ze blijft. Te zot vind ik. En was het mijn verantwoording? Ja misschien wel, maar kon me niks schelen, ik was een puber.
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Jen9  schreef op: 27-08-2015 11:42:29
Het staat er misschen een beetje krom, in mijn stukje.. ik vind dat de school aangesproken moet worden.. absoluut. 
Het kind niet verantwoordelijk stellen, maar wel opties bespreken wat dit kan gewoon niet...
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Smvn&d  schreef op: 27-08-2015 12:34:26

Quote Jen9:
Hihi Sis, moet er altijd om lachen dat je goed kan merken dat wij qua leeftijd veel verschillen.. Ik ken namelijk niemand zonder huistelefoon (Bedenk net.. ook de ouders van de kinderen van mijn kdv hebben op een enkele uitzondering na, een huistelefoon....)


 



Ik ken dus niemand met huistelefoon, op mijn oma na.. Maarja die is dan ook 75.

En autodeur open, kind eruit en weg, wat moet je dan doen? Vraag ik me af? oprechte vraag trouwens, want hier zie ik dat alleen maar bij kids die met auto gebracht worden... Auto parkeren, die paar meter naar het hek mee lopen ofzo? dat zou alleen al een giga parkeer probleem opleveren.
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Smvn&d  schreef op: 27-08-2015 12:38:42

Quote kees:
wij mogen met de kleuters naar binnen trouwens en de rest an de school gaat in de rij met zn klas. zodra de leerkracht zijn klas komt halen nemen we afscheid en zie ik de oudste naar binnen gaan. met ophalen mag je op kleine plein alleen voor kleuters en 1e. de rest wacht op grote plein. heeft niks met getrut te maken., maar met veiligheid en " ken je kind"



dat is niet heel gebruikelijk lijkt mij. Hier gaat de deur om 8:20 open, en om 8:30 dicht. De kinderen gaan zelf naar binnen en naar de klas, leraar komt ze echt niet ophalen. Dus dat is toch wel een beetje getrut denk ik  En zou erg chaotisch worden op het plein, als 10 klassen daar moeten wachten op hun leraar.

En ken je kind vind ik ook niet opgaan, dat meisje is volgens mij nooit eerder weggelopen... Wat ik lees tenminste. Als een kind zo gepest word, bang word en er vandoor gaat, kan je niet op een kind of ouders afschuiven, hooguit ook weer op school en een slecht beleid daar over,
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Xxx  schreef op: 27-08-2015 12:53:15
Hier tot groep 8 mee de school in.
Wil niet zeggen dat dat altijd gebeurd. Kids gaan vaak alleen natuurlijk, maar de mogelijk is er wel om de leerkracht even aan te spreken of iets te melden.
Sfeer in school proeven en kijken wat je kind doet.

Als de school uit is wacht iedereen tot de bel gaat buiten.
De kleuters MOETEN uit hun klas gehaald worden.
De andere kinderen komen naar buiten naar de ouders of gaan alleen naar huis.

Overigens vind ik het geen getut.
Betrokkenheid is juist heel belangrijk van groep 1 t/m 8.
De mogelijkheid dat deuren voor ouders open staan is heel fijn.

Op de school wat ik werkte was het ook veel minder. Vanaf groep 3 niey met de school in vandaag herfstvakantie.
De afstand tussen leerkracht en ouder wordt veel groter.
Soms weet je dan niet eens wie de ouder is. Of door wie ze opgehaald/gebracht worden.
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Smvn&d  schreef op: 27-08-2015 13:07:56
Dat is hier echt niet, ook echt geen tijd voor, als er 30 ouders smorgens even wat aan de juf moeten melden. Mag ook niet. Na school mag je de juf aanspreken, smorgens niet. Tenzij het echt belangrijk is, bijv. dat je kind naar dokter moet of niet helemaal lekker is.

Hier zijn ze juist erg van het zelfstandige. Zelf verantwoordelijkheid nemen ect. Weet je eerlijk, ik vind het ook niet altijd fijn, straks mag ik niet meer met Nick mee naar binnen, over een paar weken, gevoelsmatig vind ik dat niets.
Maar ik zie wel dat het de kinderen erg goed doet, ze zich erg groot voelen, en het voor hun zelfvertrouwen super is.

Verstand en gevoel gaan niet altijd samen. 

Kleuters worden naar buiten gebracht, in de rij, als ze hun ophaler zien moeten ze de juf een five geven en dan mogen ze gaan. Groep 3 tot de herfst ook zo. Daarna gaan ze zelf. Als de bel gaat dan gaan ze hun jas zelf aan doen en spullen verzamelen en dan naar buiten.
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Xxx  schreef op: 27-08-2015 13:24:33
Er zijn ook geen 30 ouders die iets te melden hebben .

Op onze school staat zelfstandigheid heel hoog in het vaandel.
Dit kan ook niet anders met de manier van werken zoals het hier gaat.
Met 125 kinderen verspreid over 4 ateliers van 9.00 tot 14.00.
Alleen het eerste en laatste half uur is in eigen lokaal.

Maar er is wel een verschil tussen zelfstandigheid en betrokkenheid.
Finn moet ook zelf vertellen aan de juf wat er is als het om problemen op school gaat. Ouder is erbij als ondersteuner.
Dat kinderen zelf groot moeten worden is vanzelfsprekend, maar dat ouders betrokken blijven is hier ook wel heel belangrijk.
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Suus  schreef op: 27-08-2015 13:53:40
Bij ons mag niemand mee, kleuters staan in een rij en worden gehaald...de rest gaat zelf. Ze komen ook zelf naar buiten, behalve groep 1 t/m 3, zij komen met juf en je mag pas gaan als juf ouder of oppas ziet.

hier liepen veel ouders mee, kostte een waarschuwing van de inspectie..kostte teveel leertijd
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Smvn&d  schreef op: 27-08-2015 14:01:04
Maar 4 klassen en 125 kinderen (dat zijn bij ons bijna alleen de kleuters) is ook wel even een verschil met 13 klassen natuurlijk. Bij ons zitten zo'n 400 kinderen op school. Als je daar nog even 400 ouders bij doet (er vanuit gaande dat ouders alleen zijn, vaak zijn ze ook met 2) heb je ff 800 man in je school.

Daarnaast zit onze school in een gebouw met nog 2 scholen. Met even veel kinderen, dus er worden op die plek 1200 kinderen naar school gebracht, als ouders dan allemaal even zouden gaan parkeren ed heb je toch echt een groot probleem. 
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Nina1  schreef op: 27-08-2015 14:09:18
hier mogen de ouders niet op het plein. ook niet van de kleuters die net begonnen zijn.de kinderen blijven buiten op het plein spelen totdat de bel gaat. de juf is dan al buiten. tenzij het regent dan gaan ze meteen naar binnen
2x per week is er inloop en dan mag je met je kind naar de klas. om te kijken wat ze aan het doen zijn en om samen met je kind aan bijv een werkje te werken. bijv rekenen, taal oid. dan krijg je een beetje een beeld wat ze aan het doen zijn.
moet zeggen dat niet iedere ouder dit ook doet hoor en hoe ouder ze worden hoe minder ouders er mee zijn in de klas.

hier wordt gebeld naar 3 nummers... en als er dan niet word opgenomen geen idee eigenlijk....
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Xxx  schreef op: 27-08-2015 14:17:03

Quote Smvn&d:
Maar 4 klassen en 125 kinderen (dat zijn bij ons bijna alleen de kleuters) is ook wel even een verschil met 13 klassen natuurlijk. Bij ons zitten zo'n 400 kinderen op school. Als je daar nog even 400 ouders bij doet (er vanuit gaande dat ouders alleen zijn, vaak zijn ze ook met 2) heb je ff 800 man in je school.

Daarnaast zit onze school in een gebouw met nog 2 scholen. Met even veel kinderen, dus er worden op die plek 1200 kinderen naar school gebracht, als ouders dan allemaal even zouden gaan parkeren ed heb je toch echt een groot probleem. 



Die 125 kinderen is alleen groep 3/4 wat ik benoemde.
De kleuters hebben 4 groepen van 35 kinderen.

Dus.
Kleuters 140 kinderen
Groep 3/4 125 kinderen
Groep 5/6 100 kinderen
Groep 7/8 100 kinderen.

Lang niet alle ouders gaan me de school in.
De hogere groepen minder, maar is wel mogelijk.
Sommige worden gebracht door BSO.

Om 8.20 gaat de bel. Om 8.30 de tweede bel en dan is (bijna) iedereen ook weg.

Missen jullie dan geen persoonlijk contact met school en leerkracht?
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Mama Van Drie  schreef op: 27-08-2015 14:38:03
Mijn dochter zit op een dalton school en zelfstandigheid is daar een van de pijlers van.
Ik juich het alleen maar toe dat er geen ouders mee de school in gaan,  heb me altijd godsgruwelijk ge-ergerd aan ouders die zo nodig moeten vertellen dat pietje bang is omdat hij zo eng gedroomd heef en hoe dat dan ging etc......want eerlijk het gaat heel vaak nergens over, ja...er zijn ouders die het erg fijn vinden om ook wat aandacht van de juf te hebben, met name bij de kleuters heeft dat me gestoord want de kleuter zelf werd compleet over het hoofd gezien.

Dat kleine kleuter formaat en dan een volwassen formaat, prop dat in een klas en de kleuters zien geen overzicht meer, juf ook niet trouwens.

Maar goed mijn dochter zit nu in groep 8 en gaat altijd alleen, ik kom al een aantal jaar zelden op school.
Voor ouders die daar behoefte aan hebben en als je de voortgang wilt weten van je kind hebben ze 1 keer in de maand een inloop spreekuur, daar teken je voor in en dan heb je even een gesprekje met de leerkracht.
Zo kan je toch betrokken blijven bij school, en NA schooltijd heeft de leerkracht sowieso altijd wel even tijd, maar voor schooltijd vind ik het niet nodig.


 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Wanouk  schreef op: 27-08-2015 15:24:36
Wij mogen de kinderen van groep 1 tot en met groep 8 tot in de klas brengen (als je dat al zou willen)

Ik ga wel met de jongste mee (groep 4), gewoon, omdat ik het leuk vind om te doen.
Om 08:20 gaat de deur open en om 08:30 is iedereen weer weg. In die 10 minuten kan ik even kijken wat hij gedaan heeft, vind hij leuk, om zijn schriftje te laten zien. En zolang hij het fijn vindt dat ik mee ga, ga ik gewoon mee. 

Mijn dochter zit nu in groep 7 en vindt het ook fijn wanneer ik af en toe even meega. Om te laten zien waar ze mee bezig is enzo.

Wij hebben ook nog 3 andere nummers opgegeven voor noodgevallen, en ik verwacht eigenlijk dat ze bij geen gehoor, de andere 3 nummers in ieder geval proberen. 

Als deze school echt maar 1 keer heeft gebeld, vind ik dat zeer slordig! 
Je kan het bij mijn telefoon zien of iemand met hetzelfde nummer meerdere keren heeft gebeld. 

Wat er moet gebeuren wanneer er bij alle nummers niemand opneemt? Geen idee eigenlijk, nooit bij nagedacht. Ik denk dat het dan ophoud voor school. Misschien later op de dag nog een keer proberen, in de pauze ofzo.



 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Kees  schreef op: 27-08-2015 17:14:04
Ik parkeer idd mn auto en breng de jongste in de klas.
die gaat in de kring bij juf en ouders erachter.
we kletsen wat en zingen en dan gaan de ouders.

Hier 14 ouders dus aantal valt mee

Ik vind het gezellig op het plein hoor. Kind ook.
er staan 6 klassen 2 aan 2 zodra de bel gaat. Allemaal een eigen plek op het plein.
leerkracht is aanspreekbaar dan ook.
1 voor 1 gaat klas naar binnen dus geen druk gedoe op trap.
vind het juist heel rustig verlopen zo.

zelfstandig naar school zit er hier niet in.
dus dat stuk zal ik anders moeten leren
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Nina1  schreef op: 27-08-2015 17:19:53

Quote XXX:
[...]

Die 125 kinderen is alleen groep 3/4 wat ik benoemde.
De kleuters hebben 4 groepen van 35 kinderen.

Dus.
Kleuters 140 kinderen
Groep 3/4 125 kinderen
Groep 5/6 100 kinderen
Groep 7/8 100 kinderen.

Lang niet alle ouders gaan me de school in.
De hogere groepen minder, maar is wel mogelijk.
Sommige worden gebracht door BSO.

Om 8.20 gaat de bel. Om 8.30 de tweede bel en dan is (bijna) iedereen ook weg.

Missen jullie dan geen persoonlijk contact met school en leerkracht?



Dan hebben wij maar een kleine school met net geen 180 ll in totaal. De jongste heeft de kleinste klas met 19. Waarvan 7 jongens..
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Mama-van-aimy  schreef op: 27-08-2015 21:48:39
Maar nu ben ik zo benieuwd naar ouders die telefonisch niet bereikbaar zijn op het werk.

Hoe doen jullie het dan als school belt dat je kind ziek is?

 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 27-08-2015 22:07:28
Ik vraag me af hoe dat vroeger dan ging toen er geen mobieltjes waren. Moest je dan de hele dag bij de telefoon blijven zitten?
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Jen9  schreef op: 27-08-2015 22:33:27
Meestal kunnen ze t werk zelf bellen, en anders mijn man en als t helemaal niet kan mijn ouders. Duurt zeker een uur voordat ik thuis ben, dus dat is sowieso wel handig...
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Kaatje  schreef op: 27-08-2015 22:52:06

Quote Mama-van-aimy:
Maar nu ben ik zo benieuwd naar ouders die telefonisch niet bereikbaar zijn op het werk.

Hoe doen jullie het dan als school belt dat je kind ziek is?



Ik ben ook niet op mijn eigen mobiel bereikbaar, maar wel via werknummer. Ik kijk ook pas aan het eind vd werkdag weer op mijn mobiel. Soms in de pauze nog een keer.

School vraagt hier naar thuisnummer, beide mobiele nummers en werknummers van beiden.
Ik heb achter die nummers de dagen geschreven op welk nummer er het snelste bereik is. 
Dit werkt goed ze hebben al een enkele keer gebeld en mij altijd vrij snel aan de lijn gekregen, gelukkig.

Verder los van deze nummers nog een noodnummer, dus ook de nummers van opa's en oma staan erop

 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Made  schreef op: 27-08-2015 23:04:38
Ze bellen op mn werk. Van 12 tot 1300uur zit ik op een school waar helemaal geen bereik is. Geen idee wat ze met een spoed geval doen. Ik ga er vanuit dat mn collega's  hemel en aarde bewegen om mij te pakken te krijgen
 
Quote
RE: Kind weggelopen van school,
Jomi  schreef op: 28-08-2015 11:30:53

Quote Mama-van-aimy:
Maar nu ben ik zo benieuwd naar ouders die telefonisch niet bereikbaar zijn op het werk.

Hoe doen jullie het dan als school belt dat je kind ziek is?



Hier vullen we aan het begin van het schooljaar een lijst in met noodnummers: thuis, papa, mama, werk papa, werk mama en nog 2 andere nummers worden er gevraagd.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Kind weggelopen van school,
Naam
Bericht