Menu
 

Topic:

dieetiste en de "buitenwereld"

Shea  schreef op: 20-08-2015 16:50:09
Ik ben van de week naar huisarts geweest voor een verwijzing naar de dieetiste voor onze dochter. ( onze dochter was hier niet bij aanwezig een ik wil eerste zelf contact met de dieetiste en mijn dochter hier zoveel mogelijk buiten laten).

Thuis weet ik precies wat ze krijgt maar onze dochter is erg sociaal en speelt bijna dagelijks wel bij een vriendinnetje.

En daar zit juist o.s. een beetje een knelpunt ... Soms komt ze thuis en heeft ze bij het vriendinnetje een zakje chips en een lollie  oid gekregen ( en dat vlak voor he eten.)  Thuis hebben wij al jaren de regel dat ze op woensdag iets lekkers mogen en in het weekend.
 (met af en toe een uitzondering) en dat gaat prima.

Of ze gaat mee naar de winkel en dan krijgt ze daar wat ( want dan staat er een grote pot met spekjes of lollie op de toonbank )
toppunt was dat ze met opa mee ging om spullen te halen voor een feestje ... bij de bakker kreeg ze een koek, bij de slager een plakje vlees en bij de visboer snoepjes ...

Of trakties op school ( grote klas dus vaak trakties ) de traktie's mogen ze opeten in de klas ( meestal bij meerdere dingen mogen ze 1 ding opeten en de rest mee naar huis)
 
Ik ben erg benieuwd of de dieetiste ook tips heeft (hopelijk neemt ze snel contact op), maar het meeste kan ik misschien vragen aan ouders met ervaring
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Leen Mv 4  schreef op: 20-08-2015 16:59:04
Hoe oud is je dochter? Mijn dochter van 4 gaat naar dietiste wegens nieraandoening en dus verplicht letten op voeding. Voornaamste is om je kind te leren om nergens wat aan te nemen. Dus, eten gebeurt thuis en als ze elders eet, dan weet ze ondertussen perfect wat kan en wat niet. Fruit mag ze altijd eten, koeken en chips ed heeft ze regeltjes voor, dat krijgt ze dus enkel bij ons op afgesproken tijden.
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-08-2015 17:10:25
Mijn kinderen hebben geen overgewicht maar ik let wel op hun voeding. De oudste van 8 neemt standaard een flesje water mee als hij buiten gaat spelen, dan weet ik iig dat hij geen zoetigheid qua drinken bij anderen krijgt. Na 16.00uur mag hij geen snoepjes meer aannemen en dat doet hij ook niet. Het zit hem er echt in dat je je kind duidelijk moet maken dat ze best een snoepje mag, maar niet alles aanhoeft te nemen. Als ze bij mij komen om snoep te vragen vraag ik ook wat ze al gehad hebben, meestal krijgen ze gewoon iets kleins bijvoorbeeld een winegum. Als kinderen een hele middag bij ons spelen dan mogen ze wel iets groters zoals een bakje chips oid. Je houdt het nooit tegen, een gedeelte van de kinderen met overgewicht heeft ook overgewicht omdat ze nou eenmaal graag koek en snoep lusten en alles ook aannemen, dat lijkt me heel moeilijk voor zo'n kind om dan nee te zeggen. Je zou het er ook met de ouders over kunnen hebben en haar dan bijvoorbeeld een verantwoord tussendoortje mee geven voor haar en haar vriendinnetje als ze gaat spelen. Als mijn kind een vriendje heeft wat op de lijn moet letten zou ik daar iig best rekening mee willen houden als hij/zij bij ons komt spelen.
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Jomi  schreef op: 20-08-2015 17:42:08
Als je dat echt wilt voorkomen dan zou ik de regel invoeren dat ze niks meer mag aannemen van anderen.
Ik denk niet dat je van een kind kan verwachten dat zij dingen afslaat, zeker niet als haar vriendinnetjes wel snoepen.
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Anne Mv 3  schreef op: 20-08-2015 17:46:32
Waarom ben je dan bij de huisarts geweest? Is je dochter te zwaar of mag ze bepaalde dingen niet?

Te zwaar word je niet als je bij een ander extraatjes krijgt die je thuis niet krijgt. Als onze kinderen bij een ander een zakje chips hebben gekregen aan het einde van de middag dan is het gevolg dat ze thuis minder eten.

Hoeveel beweegt je dochter en wat is haar normale eet/drinkpatroon?
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Jolanda1974  schreef op: 20-08-2015 19:05:45
Wij hebben de afspraak dat ze na 16.30 uur niks meer mogen eten en drinken. Wij gaan rond 17.15 uur aan tafel. Ook als ze bij andere te spelen zijn geven ze dat goed aan. Net wat ze aangeleerd zijn,

Maar en met nadruk op maar.. kan het ook niet zo zijn dat je dochter alles aanneemt omdat ze thuis bijna niet krijgt? Onze meiden krijgen elke dag wat lekkers als ze daar trek in hebben maar ze moeten het wel vragen en 1 ding is genoeg. Als ze uit school komen staat er fruit voor ze klaar en als ze met een vriendinnetje mee gaan om te spelen vragen ze daar ook eerst om een stukje fruit. Maar willen ze nog een koekje of snoepje dan mogen ze dat ook gewoon pakken Maar 9 van de 10x doen ze dat niet eens en vragen er ook niet om bij andere. Als ze wel een zakje chips krijgen door de weeks dan vinden ze dat al een ontzettende verwennerij. Bij ons krijgen ze alleen in het weekend chips.


 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Shea  schreef op: 20-08-2015 19:05:52
Waarom ik naar de huisarts ben geweest?onze dochter is wat te zwaar.  Omdat ik naar een dieetiste wil voor mijn dochter ,om te kijken of zij mij hierin kan helpen. En daarvoor moest ik eerst naar de huisarts.


Ze is een sportieve meid met een normaal eet en drink patroon. 

Ik zeg ook niet dat ze te zwaar is door de extraatjes wat ze thuis niet krijgt , ik wil weten hoe hier mee om tegaan

 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Annie  schreef op: 20-08-2015 21:22:33
maak je dochter bewust van wanneer ze eet en wat ze eet. Vraag haar bv of ze een snoepje neemt omdat ze trek heeft, zin in snoep heeft, omdat het NU mag, omdat ze gewoon altijd ja zegt of juist omdat ze verdrietig is....
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Chloe  schreef op: 21-08-2015 08:53:27
ik denk dat het alleen maar heel goed is dat je de stap gezet hebt om een diëtiste te vragen om eens mee te kijken naar het voedingspatroon van je dochter. Om me heen zie ik te veel dat ouders duidelijk overgewicht van hun kinderen niet onder ogen willen zien. En daar doe je je kind geen plezier mee. Overgewicht wordt niet veroorzaakt door het soort dingen dat je opnoemt, dat zijn extraatjes die ieder kind krijgt. Mijn kinderen krijgen echt dagelijks wel koekjes/snoepjes oid en hebben een prima gewicht. Dus alleen maar mooi als een buitenstaander eens met je meekijkt naar waar het wel aan kan liggen en wat daaraan te doen is. 
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Shea  schreef op: 21-08-2015 10:41:54
dank je wel voor jullie reactie.

Jolanda1974 ik zie je reactie nu pas omdat we gelijk gepost hadden.
Onze dochter neemt het aan omdat ze het aangeboden krijgt. Vriendinnetje krijgt wat lekkers dus zij ook ( is ook logisch) en dan zegt ze geen nee want het is ook lekker ( en ze mag ook best een snoepje hoor, geen probleem mee, maar het is vaak de hoeveelheid. daarom hebben wij de woensdag regel gemaakt   ) Vragen om een snoepje zal ze bij anderen nooit doen. Het zal niet alleen het snoepen zijn ( was te makkelijk ) maar in het patroon denk ik.

Het is niet zo dat ze de hele dag snoept of eet ,ze is een goede eter (brood niet zo , maar warm eten wel). Ook fruit en groente ( ja zelfs spruitjes   ) en toch eet ze niet extreem veel.

Wil graag weten waar de kneepjes zitten bij mij.  (opa oma enz) De huisarts zei: soms is een kleine verandering al een hele grote oplossing.

Verder sport ze 2x per week ( en 2x gym op school) is de hele dag aan spelen, op de trampoline, danst enz . dus beweging genoeg ...

Daarbij hebben wij nog een zoon die een andere lichaamsbouw heeft, en die helemaal tegenovergesteld is van zijn zusje

Nu heeft onze dochter gelukkig nog geen problemen en we willen die ook niet ( zowel lichamelijk , of dat ze later bv anorexia of boulima krijgt) Ze heeft een aantal turn meisjes in de klas en 1 roept al (7 jr) : ik gooi mijn eten weg of verstop het want ik wil heel dun
blijven 

Straks als we hopelijk iets van een schema oid hebben dan kan ik mee aan de slag, en zal dan de ouders van het vriendinnetje waarbij ze speelt vertellen hoe,wat en waarom



 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Leen Mv 4  schreef op: 21-08-2015 11:09:12
Ik vind het alvast super dat je wat onderneemt voor het te extreem is! Het is echt zo dat het vaak in iets kleins zit, genoeg lekkers in de wereld zonder dat het dikmakers moeten zijn
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Narim  schreef op: 21-08-2015 11:15:42
Wat ik hier nog niet lees in de reacties is dat je ook gewoon meer gezonde dingen kunt aanbieden. Thuis krijgen mijn kinderen niet elke dag een koekje. Ze krijgen thuis nooit snoep of chips. Soms vraagt een vriendje om een koekje en dan heb ik niet eens iets in huis.
Mijn kinderen eten nootjes, crackers, fruit en groente als tussendoortjes. Met verjaardagen en traktaties enzo hebben we wel snoep in huis.

Mijn man en ik hebben dit van huis uit meegekregen en wij zijn zelf ook (nog steeds) slank.
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Myself  schreef op: 21-08-2015 12:02:56
Ik herken dit probleem.
Wij hebben altijd de afspraak dat ze in de middag iets lekkers mogen, of dat nou koek, snoep of chips is.
En op verjaardag en in het weekend, mogen ze gewoon meedoen als er meerdere lekkere dingen zijn.
Bij degene waar ze veel speelden, gaf ik het aan bij de ouders, want het kwam inderdaad vaak genoeg voor dat men elders twee keer iets op een middag deelde.
En zo was het probeem eigenlijk opgelost bij ons.
Met goed resultaat bij oudste inmiddels, jongste is nog wat te zwaar maar gaat zeker ook de goede kant op.
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Sannie  schreef op: 21-08-2015 13:32:16
Ik ben er nu ook mee bezig.mijn zoon is 1.36 en weegt 45 kg.dus zeer ernstige overgewicht. Hij sport 3 keer per week.heb nu hulp gezocht.Dit is na de scheiding gebeurt. Heb het gewoon niet gemerkt.heel stom eigenlijk. Het ging geleidelijk. En vind ik dat hij veel snoept.Nee.maar weet nu ook .hij drinkt twee keer per drinken uit pakjes en zo veel nog andere dingen.heb nu alleen nog fruit in huis.En beker drinken mee.1 keer in de week chips.hij is ook zo moeilijker eter.weten nu pas dat hij ook autisme heeft.hij kan ook niet tegen geuren van eten.vind het zo erg .dat hij zoveel is aangekomen sinds jan
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Sannie  schreef op: 21-08-2015 13:32:53
Hij is 9 jaar
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Shea  schreef op: 21-08-2015 14:49:10
narim ik bied haar niet veel snoep aan, ik heb zelfs bijna neits in huis. (op de woensdag en in het weekend krijgen ze thuis was ook eens een tip van een dieetiste   ) ... fruit is altijd in huis en dat eet ze ook graag. Er zijn niet veel kinderen die paprika of tomaatjes mee naar school krijgen   Ze krijgen altijd fruit mee naar school ( en geloof me dan zijn er niet veel kinderen in de klas   )


Ook "fijn"dat er emsnen zijn met het zelfde probleem ( ai voelde me her en der een beetje aangevallen alsof ik meisje alleen maar snoepjes en ongezonde dingen geef, en dat doe ik juist niet   )

Myself eigenlijk doen wij hetzelfde als jullie ...alleen dan neit elke middag iets lekkers ( wel fruit , maar daar zitten ook suikers in  )
Mooi om te lezen dat er resultaat is

Sannie goed dat je hulp hebt gezocht . Soms zie je dingen ook niet, omdat er andere dingen in je leven gebeuren.
Autisme zijn we hier ook bekend mee ( onze zoon heeft het ook , en idd geuren , smaak e.d. kunnen heel bepalend zijn . Vaak een wat eenzijdige eetgewoonte . Het is vaak moeilijk te door breken)
maar het maakt hetvoor jouw en je zoon allemaal wel ent even lastiger, maar dat kotm vast goed

djw wel Leen mv 4.
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Narim  schreef op: 21-08-2015 15:03:25
Ik bedoelde het niet hard hoor. Het zou in jouw situatie gewoon veel handiger zijn als het gezonde traktaties door de omgeving (opa en oma, ouders van vriendjes) als normaal wordt gezien.
Mijn zoontje krijgt bij een vriendinnetje altijd een grote koek na de lunch en als hij weggaat krijgt hij nog chocola. Dat snap ik dus echt niet... Gister nam ik aardbeitjes mee naar de speeltuin. Alle buurkindjes wilden meesnoepen
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Anne Mv 3  schreef op: 21-08-2015 16:20:16
Zou je hier neer willen zetten wat ze eet? Of bespreek je dat liever met de diëtiste?

Sommige 'gezonde keuzes' zijn echte dikmakers, neem bijvoorbeeld magere vruchtenyoghurt. Daar zit veel suiker in.. En zo zijn er nog talloze voorbeelden. Laatst stond in Trouw een artikel over iemand die 'gezond' was gaan eten; die kwam ontzettend aan!
Juist door die 'verborgen suikers'.
En de één komt hier sneller van aan.
Drinken is ook zoiets.. water en thee is prima.

Groente en fruit is natuurlijk prima! Fijn dat ze dat ook lekker vindt!

Suiker uit fruit is overigens niet zo erg, je lichaam kan dit namelijk beter verwerken én uiteindelijk heb je ook wel suiker nodig (o.a. voor je hersenen). Variatie is wel belangrijk!
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Myself  schreef op: 21-08-2015 16:47:14
Let ook op drinken trouwens, zo kan er ongemerkt ook aardig wat suiker / caloriën naar binnen gaan.
Wij drinken heel veel water, dit willen ze zelf ook het liefst mee naar school, met een stuk fruit erbij.

Bewustwording en het aan willen pakken is al een grote stap, je bent er prima mee bezig denk ik
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Claudia  schreef op: 21-08-2015 18:04:36
wat denk je van fruit? of vruchtensap...je kan beter een klein snoepje geven dan een banaan, kwa suikers.
Fruit is gezond, maar niet teveel...ookal zijn het natuurlijke suikers, het word omgezet in.....

Misschien proberen kwa drinken: water, thee (eventueel met beetje melk erin) em super lichte ranja...zou zeker geen fruitsappen oid geven.

Vind het trouwens stoer dat je zo een topic opent! Zal het trouwens niet zo zijn dat je meid een groeispurt krijgt en daarom nu wat voller is? dat heb ik met mijn dochter...eerst maakte ik mij ook zorgen..totdat ik door had dat het constant hetzelfde ging..hamsteren...buikje, broeken gingen strak zitten, stevige bovenbenen en toet...en jahoor hoppa de lucht in en was alles weer in balans
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Shea  schreef op: 21-08-2015 18:27:49
ze drinkt ranja idd heel erg verdund ( te zoet vind ze ook niet lekker   ) ze krijgt geen frisdrank ( alleen met bv een feestje oid) ) fruitdrankjes krijgt ze ook omdat ik daarvan weet dat het niet goed is. ze krijgen geen yoghi , ze eten altijd bruin brood , heb 30+ kaas , we eten af en toe een toetje . ( ook ivm met de melksuikers maar dat is wee reen ander verhaal).  Qua eten en drinken weet ik zelf zo even niet meer wat ik kan veranderen.

Ik heb zelf eens speciale koekjes enz gehaald wat suikervrij ( anders gezoet) is. maar qua calorien was het soms veel meer dan een gewoon koekje.... ( en zoetstoffen vind ik niet zo prettig)

Lastig hoor ... ik denk dat de dieetiste me wel tips en tricks kan leren ( en die meld ik hier dan weer ) of vertelt ze me dingen waarvan ik denk  

Misschien ligt het straks helemaal niet aan het eten maar aan iets anders. ( maar dat denk ik niet hoor). Alhoewel har stoelgang is soms ook wel traag ..geen idee of dat invloed heeft .

vandaag een leuke broek voor haar meegenomen maar helaas ... te skinny en krijgt ze niet eens aan   ( nu geeft ze daar gelukkig nog niets om ..maar mama wel)

Het komt wel goed. Wel leuk dat mensen mee denken  
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Kees  schreef op: 21-08-2015 19:41:54
Kan het niet zo zijn dat je er wat veel bovenop zit?
Heb jezelf te maken met over of ondergewicht?

Ik weet natuurlijk niet wat te zwaar is bij jouw dochter maar
ik vind het wat overdreven allemaal.
jullie voedingspatroon lijkt me oke en traktaties horen bij een feestje mi

ik geef mijn kinderen van alles dus ook de vriendjes die hier komen.
een appel is lekker maar ik vind een chippie of chocola ook lekker

wellicht is het de groei in combi met de bouw
probeer het niet te spiegelen naar je dochter.
eten is noodzakelijk en gezellig maak er geen boosdoener van.

hoop dat de dietiste je kan helpen op welke manier dan ook!
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Shea  schreef op: 21-08-2015 19:55:27
Nee ik zit er niet teveel bovenop.  ( maar als je een brief van de schoolarts krijgt thuis gestuurd .... )En ja er zijn bij mij een paar kilo's extra blijven hangen na mijn zwangerschappen maar niet schokkend.

je mag het overdreven vinden hoor (vraag me af wat je overdreven vind) maar ik vind het niet.


Een snoepje, chips of een koekje krijgt ze thuis ook best wel .

De bouw heeft ze idd , en we praten er zeker niet over met haar dat ze te zwaar oid. juist niet  Daarom ben ik ook alleen naar de huisarts gegaan en ga ik ook alleen naar de dieetiste.

Ik hoop ook dat de dieetiste ons kan helpen
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Anne Mv 3  schreef op: 21-08-2015 21:36:52
Volgt ze haar groeilijn qua gewicht of is ze, in verhouding, nu echt zwaarder geworden?

Schoolarts neem ik eerlijk gezegd niet helemaal serieus; ze moeten reageren als kinderen gemiddeld zwaarder zijn, maar sommige kinderen zijn nu eenmaal wat zwaarder! Altijd al..
Of kinderen gaan richting de puberteit en zijn daardoor (tijdelijk) wat zwaarder, tot ze een lengte-groeispurt krijgen.
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Truuske  schreef op: 21-08-2015 22:33:11
Hoeveel weegt je dochter, hoe lang ien hoe oud isze? Wat mij opviel in je eerste post is dat ze twee keer per week sport, op school. Zou je haar niet op een andere sport kunnen doen, zodat ze wat meer lichaamsbeweging krijgt? Onze kinderen hebben naast 2 uur sport op school ook nog twee andere sporten. Mijn jongste kids zijn magere latten maar de oudste moet wel opletten. Hij sport trouwen nog veel meer, 4 uur naast de 2 uur op school en iedere week een uurtje vrijzwemmen. Maar hij kan ook enorm eten, vooral avondeten, brood en fruit. We moeten hem daar af en toe wat in afremmen. Hij weeg 35 kilo bij 142 En is 8 jaar. 
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Evenzo  schreef op: 21-08-2015 22:39:59
Ik vind dat je er prima mee omgaat.

Het kan ook anders gaan. De moeder van een vriendinnetje van mijn dochter is obsessief bezig met haar eigen gewicht en draagt dit nu ook over op haar dochter, als meisje komt spelen krijg ik de instructie mee (via de app) dat ik haar geen snoep mag geven. Best lastig als je eigen kinderen dat wel mogen, een snoepje na schooltijd, dus vaak kies ik dan voor fruit, rauwkost. Vervolgens gaat meisje buiten spelen en sluit zich aan bij kinderen die makkelijk te beinvloeden zijn, of ze bij hen een snoepje oid zullen gaan halen want van de moeder van (naam mijn dochter) krijgen we nooit snoep of iets lekkers. En bedankt
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Int  schreef op: 22-08-2015 00:03:54
Mijn dochter van 10 loopt ook bij een dietiste vanwege overgewicht. Onze dietiste doet mee met Lekker Puh. Dat is speciaal op kinderen gericht. Er is ook een leuk boek van te koop, dat ook voor de kids zelf leuk is.

Het is niet onwijs streng, maar ze worden wel bewust gemaakt van wat wel en niet goed is. En niet alles aannemen maar keuzes maken.

Ik vind het alleen maar goed dat je deze stap neemt. Laat je kind ook merken dat een dietiste niet iets is om je voor te schamen, maar dat het juist iemand is die je wil helpen.

En de 1e tip die wij kregen. Stop met limonade. Iedere dag een aantal bekers limo is een hamburgermenu per dag aan calorieen!!! Vervang dat door water en thee. Is even moeilijk, maar dat went vanzelf. En verder niet elke dag snoepen. Iedere week mag ze een klein en groot snoepmoment. Klein is bv snoepje. Groot is een zakje chips in het weekend bv.

En naar een verjaardag kiezen. Of een gebakje, of wat chipjes/hapjes. Maar niet allebei. Kiest ze voor taart, dan nemen we bv een bakje met wt tomaatjes en komkommertjes mee zodat ze daarna nog iets lekkers heeft wat gezond is.
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Truuske  schreef op: 22-08-2015 07:39:42
ik lees nu trouwens in je post dat je dochter 2 x sport naast de 2x gym op school, dus dat is al goed. Zijn het actieve sporten? Bv paardrijden is niet heel actief, niet zoals bv voetbal.
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Mama73  schreef op: 22-08-2015 09:09:58
Euh paardrijden niet heel erg actief. Ik geloof dat je daarbij echt wel al je spieren gebruikt hoor. Mijn dochter komt na een les vaak helemaal bezweet van het paard af. Ze doet ook aan dansen en taekwondo, maar bij het paardrijden is ze echt bezweet. Kan ik van dansen en taekwondo nou niet echt zeggen terwijl dat ook best heftig eraan toe gaat in de les. Tevens vind ik dat een dieet bij kinderen vaak de verkeerde kant opslaat. Ik ken een meisje waar de ouders heel erg bij opletten wat ze krijgt. Als ze dan iets van chocolade krijgt dan weet ze niet hoe snel ze het op moet eten omdat ze van haar ouders dan elke keer een stukje mag, dus met als gevolg dat ze het snel naar binnen propt. Mijn dochter de paaseieren liggen nog in haar la, haha. Dus wel aantal dingen toepassen maar niet overslaan naar te streng.
 


 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Shea  schreef op: 22-08-2015 11:31:56
Mijn dochter is 7 en pp one weegschaal is ze 40 kilo (lengte weet m ik niet precies zal rond de ik 1.35  zijn gok ik)

Ze heeft al vanaf haar geboorte boven de curve gezeten met haar gewicht ( tot haar 4 jaar is er nooit iets van gezegd , e van d eschoolarts ineens een brief.
Wij zien zelf wel dat z te zwaar is vooral nu in de zomer .

We moeten er voor zorgen dat ze nu op dit gewicht blijft zodat het met een groeispurt bijntrekt

Sporten doet ze al vanaf haar 2de (gym) tot voorkort deed ze 2x per week streetdance tot de spor t school plotseling dicht was. Nu gaat ze ergens anders 1x pw naar streetdance en 1x per week naae karate ( minder actief dan dansen , maar ze diit erg leuk en is lekker bezig)

 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Smvn&d  schreef op: 22-08-2015 13:08:30
Ach het is altijd irritant als ze elders zoveel krijgen. Gister had dochter op: conetto, 2 waterijsjes, zakje chips, veel te veel snoepjes, jodekoeken. in een middagje tijd, en dan is dit waar ik het van weet, wellicht is het nog wel meer ook.

Ze lopen met 6 kids buiten, en overal krijgen ze wel wat..

Maar goed als ik bij jou dochter lees, denk ik eerlijk gezegd niet dat het aan die paar dingentjes ligt, daar krijg je echt niet zomaar overgewicht van. Eten jullie wel gezond? Gebruik je misschien light spullen of kook je uit pakjes en zakjes? Dat zijn sowieso allemaal dikmakers.
Producten waar op staat '0% vet' 'nu met minder suiker' 'geen toegevoegde suikers' 'minder vet', allemaal laten staan! Stuk voor stuk dikmakers omdat het allemaal bewerkte troep is.
Zoetstof maakt veel dikker als suiker, dus ook niet geven. 

En wat dietiste betreft, zoek er 1 die niet het voedingscentrum als advies aanhoud!

En je zegt ze is niet heel erg te dik, maar gewoon iets te zwaar, elk kind is anders he, en een bmi is een gemiddeld cijfertjes, en gemiddelde krijg je door alles op 1 hoop te gooien. Misschien is het gewoon haar bouw, of is ze even gestopt met in de lengte groeien, krijgt ze straks een spurtje en is ze weer perfect...

Ik zou me er niet te druk om maken. De dingen die je noemt vind ik ook een beetje zo van, er word teveel op gelet. Zo krijg je kids die stiekem eten, en dus onverklaarbare (voor de ouders dan) overgewicht krijgen. En voor je dochter is het ook niet fijn denk ik.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op dieetiste en de "buitenwereld"
Naam
Bericht