Menu
 

Topic:

Een kind heeft twer ouders nodig!

Sweet  schreef op: 18-08-2015 15:09:54
Hi Allemaal , 
 

Ik heb een blog en hoop dat jullie de tijd willen nemen om een kijkje te nemen Het gaat over gelijke rechten vader/moeder. Het word tijd dat de ogen geopend worden het is toch belachelijk dat moeders maar alles kunnen maken? Een goede moeder denkt aan het belang van het kind en een kind heeft een vader en een moeder nodig! Waarom heeft een moeder meer rechten dan een vader? Waarom moet een vader na erkenning apart nog gezamenlijk gezag aanvragen met toestemming van moeder? Het word tijd dat vaders bij erkenning ook automatisch het gezag moeten krijgen ipv via de rechter met advocaten omdat moeder weigert!

 

Ik ben een vrouw en ik geloof in gelijkheid er zullen vast meer vrouwen zijn die er zo over denken dus ik roep alle moeders van vaders op om te reageren op deze blog want wij kunnen het verschil maken! Uiteraard mogen vaders ook reageren  

Help ook de vaders in deze strijd en laat jullie zonen zien dat gelijkheid echt bestaat voor man en vrouw!

 

Wie maakt het verschil??

 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Babsmv2  schreef op: 18-08-2015 15:33:26
gemeld
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Smvn&d  schreef op: 18-08-2015 16:23:27
De discussie mag je van mij aangaan hier, maar je link heb ik verwijderd.

Ik ben het overigens met de stelling eens, beide ouders horen evenveel rechten te hebben. Ik denk overigens dat alle moeders die niet gescheiden zijn het daar mee eens zijn.

Echter begrijp ik ook heel goed dat je als je gaat scheiden je kinderen absoluut niet de helft van de tijd af wil staan. Als moeder heb je toch een ander gevoel en een andere hechtere band denk ik. Zoals het bekende moedergevoel.
Dus nu zeg ik volmondig ja, maar stel dat ik ooit zal scheiden, dan zou ik zeker proberen om de kinderen fulltime bij mij te houden, omdat ik ze simpelweg niet zou kunnen missen.

En ja dat geld ook voor een vader misschien, maar ik denk ook dat dat toch anders is. Hier bijv. werkt man fulltime, en gaat om 7:00 weg en is om 19:00 thuis, kinderen liggen dan vaak al in bed. Dus doordeweeks ziet hij ze al weinig, terwijl ze 24/7 bij mij zijn. 
Dat zou inhouden dat als we uit elkaar zouden gaan en het 50/50 zou gaan, ze in zijn tijd naar een opvang moeten oid, dat vind ik niet logisch.
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Chantal79  schreef op: 18-08-2015 16:38:21
Zoalng de moeder en d3 vader allebei in staat zijn goed te kunnen zorgen voor de kjnderen kunnen ze geljjke rechten krijgen maar er zijn altijd uitzonderingen waardoor 1 van de 2 geen recht heeft op gelijke opvoeding...vind ik. Maar dat geld zowel voor een moeder die niet goed voor haar kind zorgt als voor een vader.
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Sweet  schreef op: 18-08-2015 17:08:22
aan Smvn&d

Ik ben het niet met je eens wat werk en gevoel betreft.
We leven anno 2015 dat betekend dat zowel de man en vrouw moeten en veel al willen werken.
Jij zegt als jullie kinderen voor de helft naar vader gaan dat ze dan naar opvang moeten, maar hoe ga jij na jullie scheiding dan voor jullie levensonderhoud zorgen?
In jouw situatie dat jouw man van 7 tot 19 uur weg is en ze al weinig ziet..ik denk niet dat hij dat bewust zo heeft gepland dat hij wellicht veel vaker tijd met zijn kinderen door zou willen brengen.
Wat betreft gevoel als moeder zijnde een hechtere band hebben, vind ik en dat is mijn mening best wel heel denigrerend naar de man toe verder vind ik dat gevoel of liefde naar de kinderen toe nooit in vergelijkingen op kan gaan.
Een kind is altijd loyaal naar beide ouders toe die kijkt niet naar het bekende moedergevoel of naar een vader die ze weinig zien..een kind houd van beide ouders even veel simpelweg omdat hij ze beide nodig heeft.
Heel misschien moeten wij vaker door de ogen van onze kinderen kijken en bij hun gevoel stilstaan ipv bij die van ons stil te staan.
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Katrientje  schreef op: 18-08-2015 17:19:09

Dat is heel leuk bedacht.


Ik ben het er helemaal mee eens, dat er gelijke rechten moeten zijn voor vaders en moeders. Maar is gewoon niet realistisch en haalbaar. Dat is waarom het nog niet zo geregeld is....


 


Zelf ben ik gescheiden met een ex die zijn kinderen niet meer wilt zien, die het grappig vind om hen verdrietig te maken of hen teleur te stellen. Die geen enkele afspraak met de rechter na komt. Enne wat verbaasd mij? Alle onzin van erkennen enzo is niet nodig als je trouwt. Dan is alles al geregeld. Dat was hier ook. Dan heb je ook gelijke rechten.


 


Bij scheiding word er niet gekeken naar de rechten van de ouders. Dat is een grote fout.


Het word tijd dat je ogen open gaan dat er geen ideale situatie bestaat wat betreft scheiden. Dat je niet altijd gelijkheid moet proberen te zoeken maar wel altijd het beste voor de kinderen. 


 


Vaders en moeders zijn volwassen, kinderen kunnen niet spreken daar hebben ze ouders voor. Laat die ouders voor de kinderen spreken inplaats van hun eigen verlangen en belangen voorop te stellen. IK denk dat dat een veel belangrijker punt is als gelijkheid.


 


 


Er word gekeken naar de rechten van het kind en geprobeerd hun leven zoveel mogelijk te houden zoals het was. Als kinderen in het huwelijk veel bij mama waren en papa minder zagen is dat soms voor kinderen beter om dat zo te houden. De band tussen moeder en kind, vader en kind is wel degelijk anders als je dat niet wilt erkennen dan maak je denk ik een grote fout, niet voor de vaders of moeders maar wel voor de kinderen. 

 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Sweet  schreef op: 18-08-2015 18:18:32
aan Katrientje

Ik kopieer je even:Alle onzin van erkennen enzo is niet nodig als je trouwt. Dan is alles al geregeld. Dat was hier ook. Dan heb je ook gelijke rechten.
Dus feitelijk ben jij niet voor gelijke rechten los van het feit dat erkennen altijd nodig is zelfs als je getrouwd bent..moet een man dus eerst trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan om dezelfde rechten als jou te krijgen die jij automatisch zijn toebedeeld is dit gelijk?

Wat betreft jouw ex zulke mannen zijn er helaas te veel maar denk jij dan niet dat een man dit juist kan maken omdat hij niet op geljke voet staat wat ouderschap betreft? bij gelijke rechten horen ook gelijke plichten dan zouden zulke vaders atijd vaders zijn en niet waneer het hun uitkomt!

Wat betreft het openen van mjn ogen het is niet zo dat ik blind ben je gaat immers niet voor niets uit elkaar maar los van jouw ex er zijn ook vele vaders die hun kinderen wel willen zien en deel van hun leven uit willen maken.

En inderdaad het belang van het kind hoort altijd voorop te staan daarom denk ik dat jij met dit gezegde van jou de plank enigzins toch wel mis slaat: kinderen kunnen niet spreken daar hebben ze ouders voor. Laat die ouders voor de kinderen spreken inplaats van hun eigen verlangen en belangen voorop te stellen.
En wat betreft jou redenering naar mij toe dat ik een grove fout maakt als ik niet zou erkennen dat de band tussen vader en moeder verschillend is...gaat het er niet om dat we op 1 punt als man en vrouw samen komen en op gelijke hoogte houden van onze kinderen hoe we onze ouderlijke rol ook invullen?
de verwijzing dat ik een grote fout maakt bij het niet erkennen van jou standpunt en je verwijsing naar kinderen toe vind ik naast zeer onaardig ook totaal niet van toepassing

 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Made  schreef op: 18-08-2015 18:20:07
 Ik ben het als "gescheiden" moeder ook met de stelling eens. Vaders heeft hier net zo veel te zeggen als moeder, mits kind daar niet onder lijdt. Ik overleg nog de meest onbenullige dingen, zoals bv haar knippen haha

Maar ik ben geen voorstander van co-ouderschap. NIet eens voor mezelf, maar voor mn kind. Ik vind persoonlijk vind het teveel heen en weer geslinger. Daartegenover luister ik naar mijn kind. WIj hebben 1 vaste om het weekend-regel, maar als zij aangeeft papa te missen, dan bellen we hem om te vragen of ze een nachtje extra kan slapen (mits dit in papa zijn werkrooster past) of papa komt even een middagje spelen en eten. We hebben altijd zoveel mogelijk gekeken naar het belang van onze dochter.
Ooit was er een jongentje op tv die zei: waarom kan ik niet in 1 huis wonen en wisselen papa en mama om de week af.....vond ik wel een hele goeie

 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Ma Dalton  schreef op: 18-08-2015 18:29:22
meer dan de rechten die de ouders hebben, heeft het kind recht op stabiliteit.
en een kind verdeel je gewoonweg niet als een parttime baan. Die heeft school, sport, muziek, vrienden, huiswerk en behoefte aan duidelijkheid.
in de meeste gezinnen is de moeder voor de scheiding degene die de meeste zorg verleend, dat ze dat na de scheidiing dan blijft doen vind ik logisch. Als de man voor die tijd meer zorg heeft geleverd EN het is te doen met school etc, zie ik daar ook een grotere rol.


ik wil de, sorry, veelal mannen ook de kost niet geven die na een paar maanden de lievertjes toch liever niet hebben tijdens vakanties en weekenden Als ze weer een nieuwe partner hebben zo snel mogelijk proberen minder te betalen voor hun eigen kroost. Ik ben zelf bang dat die groep echt veel en veel groter is dan de groep waar jij over spreekt.
in mijn kennissen kring werken  vooral vrouwen zich een slag in de rondte, kiezen bewust niet voor een nieuwe partner, terwijl "hij" alweer een relatie verder is en de kinderen op speciale dagen wel even af wil stoffen..maar geen vrije dagen opneemt voor schoolvakanties en geen verantwoordelijkheid neemt voor huiswerk enz. Huhhuh, gelijkheid in het ouderschap


 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Sweet  schreef op: 18-08-2015 18:29:30

@Made


 


Jij bent een voorbeeld zoals het zou moeten zijn in mijn ogen. Begrijp me niet verkeerd het gaat hier ook niet om co-ouderschap he Het gaat om gelijke rechten bij bijv niet getrouwde ouders die hebben dan niks te vertellen en jou situatie is meer een regel op de uitzondering dan dat het in de praktijk gaat. Los van vaders die hun kinderen niet willen zien en die boosheid en verdriet zaaien zijn er ook vrouwen die uit boosheid zoveel kunnen maken dat vaders hun kinderen niet mogen zien en dan kom je op gelijke rechten uit.

 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Katrientje  schreef op: 18-08-2015 18:31:07

Quote Ma Dalton:
meer dan de rechten die de ouders hebben, heeft het kind recht op stabiliteit.
en een kind verdeel je gewoonweg niet als een parttime baan. Die heeft school, sport, muziek, vrienden, huiswerk en behoefte aan duidelijkheid.
in de meeste gezinnen is de moeder voor de scheiding degene die de meeste zorg verleend, dat ze dat na de scheidiing dan blijft doen vind ik logisch. Als de man voor die tijd meer zorg heeft geleverd EN het is te doen met school etc, zie ik daar ook een grotere rol.


ik wil de, sorry, veelal mannen ook de kost niet geven die na een paar maanden de lievertjes toch liever niet hebben tijdens vakanties en weekenden Als ze weer een nieuwe partner hebben zo snel mogelijk proberen minder te betalen voor hun eigen kroost. Ik ben zelf bang dat die groep echt veel en veel groter is dan de groep waar jij over spreekt.
in mijn kennissen kring werken  vooral vrouwen zich een slag in de rondte, kiezen bewust niet voor een nieuwe partner, terwijl "hij" alweer een relatie verder is en de kinderen op speciale dagen wel even af wil stoffen..maar geen vrije dagen opneemt voor schoolvakanties en geen verantwoordelijkheid neemt voor huiswerk enz. Huhhuh, gelijkheid in het ouderschap




+1


 


 

 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Smvn&d  schreef op: 18-08-2015 18:37:41

Quote sweet:
aan Smvn&d

Ik ben het niet met je eens wat werk en gevoel betreft.
We leven anno 2015 dat betekend dat zowel de man en vrouw moeten en veel al willen werken.
Jij zegt als jullie kinderen voor de helft naar vader gaan dat ze dan naar opvang moeten, maar hoe ga jij na jullie scheiding dan voor jullie levensonderhoud zorgen?
In jouw situatie dat jouw man van 7 tot 19 uur weg is en ze al weinig ziet..ik denk niet dat hij dat bewust zo heeft gepland dat hij wellicht veel vaker tijd met zijn kinderen door zou willen brengen.
Wat betreft gevoel als moeder zijnde een hechtere band hebben, vind ik en dat is mijn mening best wel heel denigrerend naar de man toe verder vind ik dat gevoel of liefde naar de kinderen toe nooit in vergelijkingen op kan gaan.
Een kind is altijd loyaal naar beide ouders toe die kijkt niet naar het bekende moedergevoel of naar een vader die ze weinig zien..een kind houd van beide ouders even veel simpelweg omdat hij ze beide nodig heeft.
Heel misschien moeten wij vaker door de ogen van onze kinderen kijken en bij hun gevoel stilstaan ipv bij die van ons stil te staan.



Het moeder gevoel is iets dat natuurlijk bepaald is, dat heeft een vader niet, dus dat is niet denigerend maar dat is gewoon zo, moeders hebben een andere band met een kind als de vader, zeker als het kind nog jong is.
Dat heeft niks te maken met hoeveel je van een kind houd, of dat je meer van een kind houd als de vader, maar het lijntje is veel korter. Voor een moeder is het altijd moeilijker om kinderen los te laten dan voor een vader, simpelweg omdat moeders een ingebouwd alarmsysteem hebben wat de kinderen betreft.

Ik ben niet van plan om te scheiden trouwens, maar als dat wel zou gebeuren, ik heb zelf gewoon een inkomen ondanks dat ik niet werk, dus dat zou hier geen enkel probleem zijn. Daarnaast heb ik een breed opvang net bij familie, mijn man heeft dit niet. Wij willen bewust niet dat onze kinderen naar een opvang gaan. Hebben we nooit gewild, onze max is familie, verder niet, die princiepes zullen niet veranderen als wij scheiden.
Bij moeders die dit niet hadden zie je vaak dat ze onder schooltijd gaan werken. 
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Katrientje  schreef op: 18-08-2015 18:38:45

Quote Sweet:
aan Katrientje

Ik kopieer je even:Alle onzin van erkennen enzo is niet nodig als je trouwt. Dan is alles al geregeld. Dat was hier ook. Dan heb je ook gelijke rechten.
Dus feitelijk ben jij niet voor gelijke rechten los van het feit dat erkennen altijd nodig is zelfs als je getrouwd bent..moet een man dus eerst trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan om dezelfde rechten als jou te krijgen die jij automatisch zijn toebedeeld is dit gelijk?

Wat betreft jouw ex zulke mannen zijn er helaas te veel maar denk jij dan niet dat een man dit juist kan maken omdat hij niet op geljke voet staat wat ouderschap betreft? bij gelijke rechten horen ook gelijke plichten dan zouden zulke vaders atijd vaders zijn en niet waneer het hun uitkomt!

Wat betreft het openen van mjn ogen het is niet zo dat ik blind ben je gaat immers niet voor niets uit elkaar maar los van jouw ex er zijn ook vele vaders die hun kinderen wel willen zien en deel van hun leven uit willen maken.

En inderdaad het belang van het kind hoort altijd voorop te staan daarom denk ik dat jij met dit gezegde van jou de plank enigzins toch wel mis slaat: kinderen kunnen niet spreken daar hebben ze ouders voor. Laat die ouders voor de kinderen spreken inplaats van hun eigen verlangen en belangen voorop te stellen.
En wat betreft jou redenering naar mij toe dat ik een grove fout maakt als ik niet zou erkennen dat de band tussen vader en moeder verschillend is...gaat het er niet om dat we op 1 punt als man en vrouw samen komen en op gelijke hoogte houden van onze kinderen hoe we onze ouderlijke rol ook invullen?
de verwijzing dat ik een grote fout maakt bij het niet erkennen van jou standpunt en je verwijsing naar kinderen toe vind ik naast zeer onaardig ook totaal niet van toepassing




De regel van erkennen is niet voor niets, overigens bij huwelijk is het toch geen erkennen maar aangeven van geboorte en is de man die gehuwd is met de moeder toch automatisch geregistreerd als vader? (mijn vriend zijn ex is vreemd gegaan met zijn broertje, ex vrouw werd zwanger nog in het huwelijk met mijn vriend van zijn broertje, hij moest afstand doen bij de rechter omdat hij wettelijk gezien werd als vader omdat ze nog gehuwd waren, hele verdrietige situatie)


 


Ik denk niet dat mannen zo worden enkel omdat ze geen gelijke rechten hebben, meer omdat de band anders is doordat het kind niet onder hun hart gedragen is, ze makkelijker overgaan tot een (zogenaamd) nieuw leven en makkelijker hun kind kunnen loslaten en eigen belangen na gaan. (niet de mannen die dit niet doen of kunnen maar de groep die dus wel hun kinderen laten zitten) Ik denk niet dat je kan bewijzen dat dit komt doordat de rechten niet gelijk zijn.


 


Wat betreft vaders die hun kind willen zien maar tegengewerkt worden, dat zit ook niet in de rechten die ongelijk zijn! Maar in de verstoorde verhoudingen en 1 van beide die niet kiest in belang van de kindjes.


 


Kom je toch bij het belangrijkste punt wat ik aangaf, de belangen van de kindjes en als dan beide ouders daarvoor vechten krijg je de beste situatie. Die aangepast word als kind daar behoefte aan heeft. Dat is denk wat het allerbelangrijkste is. Niet de gelijke rechten. Rechten gelijk leggen heeft weinig nut. Mijn ex heeft wel degelijk plichten, net zoals een moeder. Is een juridische kwestie nu omdat hij afspraken met de rechter niet nakomt. Het is niet makkelijker om zo als mijn ex te doen doordat hij man is. 

 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Smvn&d  schreef op: 18-08-2015 18:42:35
En verder ben ik het met ma dalton eens.

Het kind is het belangrijkste, en moet zoveel mogelijk vertrouwd kunnen blijven leven, en dus zoveel mogelijk naar de situatie hoe die was.
Het maakt eigenlijk geen donder uit welke rechten de ouders wel of niet hebben, volgens mij kijkt een rechter altijd naar wat het beste voor het kind is, zoals katrientje zegt.

Het zou toch te zot zijn dat als ik en mijn man gaan scheiden (waar trouwens absoluut geen spraken van is) en de kinderen moeten ineens 50% naar een ander huis, tot laat naar de opvang, wat niet eens realistisch is. Dat is gewoon niet goed voor een kind.
Terwijl de situatie net zo goed kan blijven hoe hij is, en dat ze papa in het weekend zien, zoals ze nu eigenlijk ook al gewend zijn.
Voor zowel papa als de kinderen veranderd er niet veel. Dat lijkt mij voor iedereen het beste toch?
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Xxx  schreef op: 18-08-2015 18:43:12
Ik ben er helemaal voor!

Ja.....ik erken dat IK een sterkere band voel naar mijn kinderen. Oermoeder 😉.
Ja.....ik erken dat ik mijn kinderen het liefst bij MIJ wil houden en ze niet WIL missen.
Ja.....ik erken dat de moeder andere zorg verleent dan een vader.

Maar. ....
Mijn kinderen hebben een vader en moeder waar ze beiden evenveel van houden op een vader en moeder manier.
Mijn kinderen kunnen hun vader net zo goed niet missen als hun moeder, zij staan er tussen in.
Vaders kunnen de zorg ook goed overnemen.

Van dicht bij meegemaakt dat het anders is. Gelukkig nu bijgedraaid (voor zolang het duurt)...
Maar een kind is altijd de dupe, ouders horen indeze niet egoïstisch te zijn, het is niet de een of de ander zijn bezit.

Oh en vaders die hun kinderen niet meer willen zien of er geen energie in willen steken kun je die rechten beter ontnemen
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Katrientje  schreef op: 18-08-2015 18:44:37

Quote XXX:
Ik ben er helemaal voor! Ja.....ik erken dat IK een sterkere band voel naar mijn kinderen. Oermoeder 😉. Ja.....ik erken dat ik mijn kinderen het liefst bij MIJ wil houden en ze niet WIL missen. Ja.....ik erken dat de moeder andere zorg verleent dan een vader. Maar. .... Mijn kinderen hebben een vader en moeder waar ze beiden evenveel van houden op een vader en moeder manier. Mijn kinderen kunnen hun vader net zo goed niet missen als hun moeder, zij staan er tussen in. Vaders kunnen de zorg ook goed overnemen. Van dicht bij meegemaakt dat het anders is. Gelukkig nu bijgedraaid (voor zolang het duurt)... Maar een kind is altijd de dupe, ouders horen indeze niet egoïstisch te zijn, het is niet de een of de ander zijn bezit. Oh en vaders die hun kinderen niet meer willen zien of er geen energie in willen steken kun je die rechten beter ontnemen



Die laatste zin inderdaad, al is dat veeel moeilijker als erkennen dat je vader bent..........
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Sweet  schreef op: 18-08-2015 18:50:23

@ Ma Dalton


Volgens mij begon ik deze topic over gelijke rechten, heb ik het niet over co-ouderschap gehad? Maar ook ik heb mijn kennissen kring en daar hoor ik ook verhalen over vrouwen die valse beschuldigingen/aangifte uiten, die de deur dicht houden als vader komt, die elke omgang weigeren,kinderen weghouden bij opa/oma en familie van vader. Waar het op neer komt wij zijn vrouwen maar zeker geen heilige. Maar dit is ook niet mijn punt van discussie het gaat erom dat een vrouw bij de geboorte alles automatisch krijgt toebedeeld als je goed leest kun je dit ook zien in mijn verhaal. Dat is wat ik krom vind want je bent samen voor een kindje gegaan maar als man krijg je dus niet automatisch de zelfde rechten.

 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Smvn&d  schreef op: 18-08-2015 19:13:33
Als een man het kind tijdens de zwangerschap erkent dan heeft het toch gewoon dezelfde rechten??
Als je getrouwd bent dan gaat dat sowieso vanzelf.

Het is toch niet zo dat de vader na de geboorten bij de rechter gezag moet aanvragen?
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Xxx  schreef op: 18-08-2015 19:17:34
Jawel Sis.
Erkennen houdt bijna niets in.
Je moet nog gezamenlijk gezag aanvragen.
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Sweet  schreef op: 18-08-2015 19:19:48
Een moeder moet toestemming geven voor gezamenlijk gezag bij niet gehuwde. Als een moeder dit weigert meestal na een breuk moet een vader een advocaat in de armen nemen naar de rechter stappen om zo ook het ouderlijk gezag te krijgen.. Kortom als je niet getrouwd ben en je vraagt geen gezamenlijk gezag aan heb je als vader niets te vertellen en daar heb ik het over... 
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Kees  schreef op: 18-08-2015 19:35:09
Ik ben het totaal oneens met je to.
Je kan niet klakkeloos dit opdreunen, misschien als je
in een sprookjeswereld zit waarin alles koek en ei is.

kinderen zijn altijd de dupe, zo'n dooddoener....

in sommige situaties zijn kinderen de dupe juist als de
vader zich mengt in hun leven.
soms moet een moeder zich kapot vechten voor het welzijn
van haar kinderen.
niet in haar eigen belang, niet in maatschappelijk belang
maar puur ter bescherming voor haar kinderen.

niet zomaar een mening vormen, je weet nooit wat er achter
een voordeur schuilt en waarom een moeder zo knokt om vader
zijn rechten juist te ontnemen!
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Jen9  schreef op: 18-08-2015 19:38:19
Mijn zwager heeft hier last van.. Zijn ex komt afspraken niet na terwijl hij alles doet voor zijn dochter.. 

Alimentatieverlof, ook zo;n onzin.. Van je ex wil je toch geen geld aannemen.. Een vrouw is niet zielig, hoppa werken...  (snap dat t lastig is in deze tijd en met jonge kinderen, maar erg je best ervoor doen en zodra t kan aan de slag... Even een opstap snap ik)

Klopt, alleen erkennen is leuk, maar daar heb je verder niet zoveel aan...
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 18-08-2015 19:40:39
Ik ben helemaal voor.
Ik zie het nu in onze vriendenkring, daar is nu al ruim een jaar een echte 'vechtscheiding' aan de gang. Moeder heeft helaas de meeste rechten ondanks dat de vader het kind erkend en gezag heeft. Je trekt als vader ALTIJD aan het kortste eind. En in deze 'vechtscheiding' is het kind heel erg de dupe. Ze vechten zo hard, dat ze het kind beide vergeten. Met als resultaat een kind dat er slecht uitziet, dat je langzaam ziet weg kwijnen. En dat wil je niet, nooit!
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Kees  schreef op: 18-08-2015 19:42:45
Alimentatie onzin? Het zijn toch ook zijn kinderen?
Waarom zou een vader daar niet voor hoeven te betalen?
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Sweet  schreef op: 18-08-2015 19:51:31
@Kees 

Wie vormt hier nu een mening jij of ik?  Tevens kan ik jou voorleggen voordat JIJ klakkeloos in de aanval gaat waarom er zoveel stichtingen, zelfs kamervragen etc zijn zoals de stichting dwaze vaders die opkomt voor alle vaders en dat al 25jaar omdat zij hun kinderen niet mogen zien zonder gegronde reden. Die deur is blijkbaar voor jou dicht? Een mening geven is alleen maar goed zolang ik andere mijn mening niet opdring en respect blijf houden voor de mening van andere. Zelfs voor jou mening heb ik respect  
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Smvn&d  schreef op: 18-08-2015 19:53:57
Volgens mij is het toch echt zo dat als de vader het kind tijdens de zwangerschap erkent hij automatisch ook het gezag heeft. 
Want dat erkennen tijdens de zwangerschap doe je ook samen....

Als ouders dat niet doen zijn ze zelf nalatig lijkt mij.

En jij heb het maar over als de moeder dat niet wil, maar dan hebben we het dus al over een breuk tijdens de zwangerschap? Dat is toch sowieso raar en komt niet vaak voor?
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Smvn&d  schreef op: 18-08-2015 19:54:56
Volgens mij hebben we hier gewoon met een gefrustreerde vader te maken hoor...
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Xxx  schreef op: 18-08-2015 19:55:20
Ik denk dat ze partnerallimitatie bedoelt kees.

Kees, ik snap jou situatie helemaal, deze zullen er altijd blijven.
Maar....... Toen jij kinderen met jou ex wilde dacht je er toen ook zo over?
jou mening is nu natuurlijk gevormd door jou ervaring.
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Harleysmama  schreef op: 18-08-2015 19:55:25
Wat ben ik blij met mijn ex zeg. Heeft zijn zoon bijna de hele zomervakantie gehad. Zorgt in de weekeinden super voor zijn zoon. En de afspraak die wij hebben is dat als onze zoon 12 jaar is en naar de middelbare school gaat hij bij zijn vader gaat wonen. 
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Chantal79  schreef op: 18-08-2015 19:55:32
Sis als je niet getrouwd bent moet de vader idd gezag aanvragen bij de rechtbank...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ouderlijk-gezag/vraag-en-antwoord/hoe-krijg-ik-gezag-als-ik-niet-getrouwd-ben-en-geen-geregistreerd-partnerschap-heb.html
 
Quote
RE: Een kind heeft twer ouders nodig!
Xxx  schreef op: 18-08-2015 19:56:42
Nee Sis, gezag moet je aanvragen.
erkennen is geen gezag.


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Een kind heeft twer ouders nodig!
Naam
Bericht