Menu
 

Topic:

gezocht: plaswekker info

Spatje  schreef op: 07-08-2015 15:46:56

Mijn jonge dame wordt over 5 weken 6 jaar en is nog niet nachtzindelijk. Wij hebben er nooit een probleem van gemaakt aangezien de oudste ook pas op deze leeftijd nachtzindelijk werd van de een op de andere dag . Zij zelf heeft er wel problemen mee, dus hebben besloten een plaswekker aan te schaffen. Aangezien onze verzekering dit niet vergoedt willen we wachten tot januari. Mijn oudste gaat beugelen en we stappen dan over naar een andere verzekering en bij die wordt de plaswekker wel vergoedt tot 250 euro.


Ik heb totaal geen idee welk merk of soort, ik heb al eens gekeken en er is vreselijk veel keus.
Wie heeft hier ervaring mee en kan me wat informatie geven en tips?

 
Quote
Navigatie
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 07-08-2015 15:48:44
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Heleenmv2  schreef op: 07-08-2015 16:02:24

Rodger!
Wij hebben 'm pas gebruikt toen onze oudste bijna 9 werd.
Eerste nacht bleef hij min of meer wakker en lag hij te wachten tot het alarm zou gaan ;-)
Tweede nacht hield hij dat natuurlijk niet vol en kon de wekker pas echt zijn werk doen. Die nacht en de nacht erna een paar keer alarm en sindsdien ging het perfect! Binnen een week volledig droog en nooit, echt nooit een ongelukje gehad.
En vóór de wekker had hij niet 1 droge nacht gehad, nog nooit een droge luier in de ochtend.

We zijn dan ook zeer enthousiast.
Wij hadden 3 broekjes er bij gekocht.
Ik heb alles wel nieuw gekcoht, maar via marktplaats naderhand weer redelijk goed kunnen verkopen. Dat scheelt ook.

 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 07-08-2015 16:05:38
Nou wij hebben altijd zoiets gehad van , iets is pas een probleem als er een probleem van gemaakt wordt. Aangezien zij er zelf veel problemen mee heeft de laatste tijd moeten we er iets mee om haar tegemoet te komen.

Ok Rodger heb ik idd een site van gezien. Heb ook al eens op mp gekeken, maar ik durf dat op de een of andere manier niet goed aan.
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Heleenmv2  schreef op: 07-08-2015 16:06:00
*klik hier*

Deze set hadden wij. Daar zitten dus al 2 broekjes bij (wij hadden de blauwe) maar dat leek me wat krapjes, dus nog 1 broekje extra er bij besteld.
Het online invullen en bijhouden van de resultaten vond onze oudste erg leuk. Werkte echt ondersteunend.
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Heleenmv2  schreef op: 07-08-2015 16:06:58
Ik wilde ook liever geen tweedehand plaswekker   voelde niet fijn.
Maar verkopen heb ik dan weer geen problemen mee
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 07-08-2015 16:20:29
Super, dankjewel voor de info.  Heb net de link gelezen.  Handig zo'n draadloze wekker. Mijn dochter heeft meegekeken en werd gelijk enthousiast.  Jammer dat ik hem nog niet kan bestellen.  

En daarna verkopen zou ik ook doen 
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Martine  schreef op: 07-08-2015 19:45:19
Hier een zoon van 6 die nog niet zindelijk is. Hij maakt er niet zo'n probleem van ook niet dat zijn zusje van 4 dat wel is.
ik ben van plan om als hij 7 is via de huisarts een plaswekker aan te vragen. Dan vergoed onze verzekering het.
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 07-08-2015 20:08:58
Ik Dacht ook ook niet dat zij er een probleem van zou maken totdat ze 2 weken geleden met de scouting op kamp ging en toen schaamde ze zich en zo is het eigenlijk begonnen
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 25-11-2015 16:54:37
Nou dames ik heb op aanraden van jullie de rodger besteld net.  Mijn dame heeft er moeite mee en aangezien zij en mijn man bij de oude zorgeverzekering blijven en die de wekker toch niet vergoeden heb ik hem besteld.  Ik en mijn dochter gaan naar een andere zorgeverzekering die 30 euro duurder ivm beugel. Omgerekend ben ik goedkoper uit als ik hem zelf aanschaf en daarna slijt op mp

Heb zo'n set met 3 broekjes.  Had nog gemaild omdat ik twijfelde over de maat dus hoop dat ze me goed geadviseerd hebben. 

Ik wilde eigenlijk in de kerstvakantie beginnen,  maar mijn dame wilt gelijk beginnen als hij binnenkomt. 

Best spannend eigenlijk
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Nicky  schreef op: 25-11-2015 17:38:31
Maar spatje. Kan je meisje niet gewoon mee op jou verzekering.  Is gratis toch? Of denk ik verkeerd. 

Ik heb hier de kinderen ook op mijn man zijn verzekering staan. 
Sorry als ik een gekke vraag stel heb er niet mega verstand van haha 
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 25-11-2015 17:45:33
Nou mijn oudste gaat met mij mee ivm beugel.

De jongste blijft met man bij czdirect.  Is 125 euro.  

Ik kan hun meenemen maar dan betaal ik de plaswekker dubbel uiteindelijk.  Plus krijgt mijn dochter bij czdirect ieder jaar een bril vergoedt.  Dus zij blijft lekker bij cz .
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 25-11-2015 17:48:03
Oh wacht je bedoelt beide kinderen met mij mee? Weet eigenlijk niet of dat mag.  1 kind wel. Maar dan ben ik uiteindelijk toch duurder uit omdat dan Veel meer kwijt ben aan haar brillen. 
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Jackyes  schreef op: 25-11-2015 19:56:49
Ik weet niet wat een plaswekker in NL kost, maar hier zijn ze zo duur (niet in verzekering) dat ik er één in China heb gekocht online (12&euro Na een maand gebruikt te zijn door dochter (11) kon ze hem op de plank leggen omdat het niet meer hoefde 
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 25-11-2015 19:58:58
135 euro voor een draadloze rodger en 3 broekjes erbij, plus een stickerkalender, vond het wel meevallen, schrok meer van de
verzendkosten van 8,80

wat goed van je dochter, die van mij is nu 6 en heeft er echt issues mee, kan me voorstellen dat het bij 11 nog erger is
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Jackyes  schreef op: 25-11-2015 20:07:43
Het was ook een serieus probleem dat soms opgelost leek en met name in De winter terugkwam. Maar nu lijkt het gelukkig echt verleden tijd. Het verschil tussen 135 en 12 is wel groot zeg. Ik hoop dat het jouw dochter ook helpt.
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 25-11-2015 20:22:17
mss een rare vraag, maar moet ze iedere keer een nieuwe broek aan als de wekker is gegaan, ook als het maar 1 druppel was?

dat je ze dan moet wassen dat begrijp ik nog wel , maar dat is pas voor de dag erna, las al op internet dat ze voor de zekerheid gewoon een luierbroekje eroverheen kon voor het geval ze echt een flinke plas heeft, ze heeft nl een hoogslaper en een bed verschonen midden in de nacht in een hoogslaper waar ik zelf amper op kom zie ik niet zo zitten
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Jackyes  schreef op: 25-11-2015 20:27:36
De wekker die wij hadden had een soort 'printplaatje' aan het uiteinde. Ik deed er een inlegkruisje omheen, die is goed te vervangen...
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Heleenmv2  schreef op: 25-11-2015 22:23:07

Ja, als het alarm is gegaan moet je een nieuw/schoon broekje pakken.

Om te voorkomen dat je het bed moet verschonen zou ik eerder zo'n wgwerp matrasoplegger gebruiken dan een luierbroekje. Dat (luiergevoel) lijkt me namelijk een verwarrend signaal naar de hersenen afgeven, maar misschien slaat dat nergens op hoor ;-)

*klik hier voor Kruidvat versie*

 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Heleenmv2  schreef op: 25-11-2015 22:27:58

Ik deed 's nachts (eigenlijk voor 0.00 uur) het eerste ongeluk-broekje wel even snel op de hand uitspoelen en op de kachel te drogen leggen voor het geval dat we in 1 nacht al door die 3 broekjes heen zouden zijn. Dat is gelukkig net niet nodig gebleken.
Wel 's ochtends alle broekjes snel mee in de was en te drogen hangen op de kachel zodat ze 's avonds allemaal weer fris & droog klaar lagen.
Onze oudste deed eigenlijk geen grote plassen, was echt scheutje of druppel werk. Meteen bij het alarm "afknijpen" en op de WC uitplassen.

Kan ze vlot uit die hoogslaper komen? Anders zou ik adviseren haar de eerst 2-3 nachten op een matras op de grond te leggen ofzo, zodat ze het toilet sneller kan bereiken.

 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 25-11-2015 22:58:41
Dankjewel voor het advies.  Mijn man zei al om haar gewoon op zijn plaats te laten liggen zolang het nodig is, want ze is snel uit bed, maar onder druk van een volle blaas en de schrik van de wekker weet ik niet of dat goed gaat. 

Ok luier matjes. Zal ook dubbel opleggen met zeil.

Hier soms droog of druppelen,  maar ook heel vaak flink volle luiers. 

Ben zeer benieuwd. 
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 26-11-2015 08:22:56
Is het misschien beter om het in de vakantie te gaan doen?  Zijn wilt het liefst nu al beginnen,  als de wekker binnenkomt over 2 dagen omdat ze 19 december 1 nacht gaat slapen bij de scouting. 
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Jackyes  schreef op: 26-11-2015 08:59:25
Als ze zelf wil beginnen, dan zou ik haar dat laten doen. Ik zou verder niet teveel nadruk op de plaswekker leggen en het naar bed gaan/slapen zo gewoon mogelijk door laten gaan, dus niet van slaapkamer veranderen enzo.
Mijn dochter was al ouder en we hebben haar verteld dat dit apparaatje haar hersenen helpt om op tijd wakker te worden. Het is het oefenen van haar hersenen en heeft niets met haar zelf te maken. De eerste paar avonden hebben we haar nog wel naar de wc laten gaan rond een uur of 11, toen ze vervolgens droog was ´s ochtends hebben we dat overgeslagen. ´s ochtends vroeg ik ook niet hoe het was gegaan, in de loop van de dag had ik het er even over in het begin (waar niemand anders bij was). Voor ons was het belangrijk om het niet moeilijker te maken dan ze het zelf al had, en na een paar dagen merkte ik dat het apparaatje iets was wat erbij hoorde en dat ze droog bleef. Wel bleef ze het zelf gebruiken tot ze het een paar weken later zelf op de plank legde met de woorden: ik denk dat de hersenen hun lesje wel hebben geleerd. 
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 26-11-2015 16:34:46
Ja ok. Goede tips.  Heel fijn. 
Alsof het zo moest zijn was ze vanmorgen droog.  Zelf zei ze dat er 2 druppels inzaten. 
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 28-11-2015 13:07:12
Hij is binnen en ze wilt er perse vandaag mee beginnen.  Heb ze nu in de was. Dan gaan we even een broekje testen en dan bed 3 x dubbel opmaken met luiermatjes.  Ben zeer benieuwd. 
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Belske  schreef op: 28-11-2015 20:55:55
Heel veel succes. Ik ben al bijna vergeten hoe dat hier is gegaan. Ik denk twee weken lastige nachten maar daarna was het leed geleden. Hier bleek het DE oplossing voor onze dochter. En voor ons.
Veel succes, ik hoop dat jullie snel resultaat mogen boeken.
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Heleenmv2  schreef op: 01-12-2015 21:56:40
Hoe zijn de eerste nachten gegaan?
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 21-12-2015 20:21:54
Oh sorry heb de laatste berichten helemaal niet gezien 

We hebben tot vandaag gewacht omdat ze nu vakantie hebben.  Ze ligt erin met haar rodger broekje.  Ben benieuwd. 

Ze wordt wel eens wakker als wij naar bed gaan dankzij onze kraaktrap.  Mag ik haar dan aanbieden even een plas te doen?
 
Quote
RE: gezocht: plaswekker info
Spatje  schreef op: 14-02-2016 22:18:42
7 weken de plaswekker gebruikt.
Week 5 is hij 1x afgegaan en 6 en 7was ze droog.  Dus feitelijk een maand.  

We zijn erg blij met het resultaat.  Gewoon na bijna 12 jaar in de luiers te hebben gezeten na 1 maand plaswekker volledig droog.

Hoop wel dat ik de wekker verkocht krijg.  Ding is nieuw.  Heb zelfs maar 2  van de 3 broekjes gebruikt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op gezocht: plaswekker info
Naam
Bericht