Menu
 

Topic:

Telefoonrekening Shannon (19) na vakanti

Boterbloem  schreef op: 25-07-2015 20:43:31

Telefoonrekening Shannon (19) na vakantie: 30.887 euro










48
 




Leon van Wijk 
25/07/15 - 15u15  Bron: AD.nl
Shannon Mills. © Facebook.

De Schotse Shannon Mills (19) kwam na een zonovergoten vakantie in Turkije van een koude kermis thuis. De mond van de zorgassistente viel open toen ze een gigantische telefoonrekening van 30.887 euro op de mat kreeg. "Ik werd helemaal gek."


© Shannon Mills.Shannon en haar zusje Chloe. © Facebook.

Wetende dat ze op vakantie wilde Facebooken en Facetimen, liet de tiener het datalimiet van haar abonnement opheffen. Provider O2 waarschuwde van tevoren al dat iedere mb na een bepaalde grens zo'n 8,50 euro zou kosten.

Maar Shannon heeft helemaal niet voor bijna 31.000 euro aan mb's verbruikt, zegt ze volgens The Mirror. Al na een paar dagen in Turkije kreeg ze een sms van haar provider waarin stond dat ze voor bijna 4.000 euro aan data had verbruikt. Hoewel ze dacht dat het bericht een grap van haar vader was, zette ze meteen de zogenoemde roamingfunctie van haar telefoon (om te kunnen internetten in het buitenland) uit.

Dat haalde niets uit. Elke dag kreeg ze sms'jes en elke dag liep haar rekening met duizenden euro's op. De blondine werd 'helemaal gek' en liet voor de zekerheid ook O2 haar dataverbruik stopzetten. "Ik dacht dat de kous daarmee af was."

Dat viel dik tegen. Ze zat aan het einde van de heerlijke vakantie aan de rand van het zwembad toen ze een gigantische rekening van 30.887 euro kreeg, te betalen voor het einde van de maand. De Schotse begon van schrik te lachen. "Als ik dat niet had gedaan, was ik in huilen uitgebarsten.'"

"Nooit meer telefoon op vakantie"
Het is nog niet helemaal duidelijk waar het probleem vandaan komt. Het lijkt erop dat Shannon zó snel veel data verbruikte en ook nog eens in een weekend dat de provider haar datagebruik niet op tijd kon stopzetten. Gezien de omstandigheden neemt O2 er genoegen mee als Shannon betaalt voor de data die ze verbruikte in de eerste 24 uur nadat ze haar verbruiksgrens liet opheffen. Die rekening kost haar ruim 4.000 euro.

Geschrokken Shannon zegt dat ze van het incident heeft geleerd. "De volgende keer dat ik op vakantie ga, gebruik ik mijn telefoon niet."


 
Quote
Navigatie
RE: Telefoonrekening Shannon (19) na vakanti
Bepje  schreef op: 25-07-2015 20:52:14
Tsja. Het is natuurlijk een absurd bedrag maae ze was notabene nog  gewaarschuwd. Gelukkig maar dat ze niet het hele bedrag hoeft te betalen.
 
Quote
RE: Telefoonrekening Shannon (19) na vakanti
Nelia  schreef op: 25-07-2015 21:01:07
Een domme actie, maar afgezien daarvan vind ik de prijzen wel belachelijk hoog in het buitenland.
 
Quote
RE: Telefoonrekening Shannon (19) na vakanti
Xxx  schreef op: 25-07-2015 21:07:07
Dan neem je als provider toch even persoonlijk contact op.

Hiet altijd roaming uit over de grens.
Alleen Internet op wifi.
 
Quote
RE: Telefoonrekening Shannon (19) na vakanti
Mv5  schreef op: 25-07-2015 22:41:45
hier geen abbo's, gewoon prepaid en internet alleen op wifi. roaming altijd uit. maar is inderdaad niet fijn als je zoveel geld moet betalen. kun je veel leukere dingen van doen. internet in buitenland is belachelijk duur. daarom gewoon nooit aan beginnen en van te voren alles fijn uitzetten. en natuurlijk die limiet niet laten opheffen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Telefoonrekening Shannon (19) na vakanti
Naam
Bericht