Menu
 

Topic:

onveilig gevoel Frankrijk

Mvi  schreef op: 16-07-2015 06:44:26
Ik ben heel nuchter normaal, maar nu er weer aanlagen verijdeld zijn in Marseilles begin ik toch een beetje onrustig te worden. Wij vrtrekken over 2 weken op vakantie naar Frankrijk, vlakbij Marseilles, camping op het strand, dan denk ik aan Tunesie, soms bekruipt me zo'n akelig gevoel. Dat er een gek s'nachts de camping opstormt met een geweer, doodeng. Heeft iemand dat nog meer?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mvi  schreef op: 20-07-2015 07:27:19
o mama van 3 wij gaan ook naar cape dagde! welke camping zaten jullie? was het leuk?
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mama Van Drie  schreef op: 20-07-2015 12:05:11
@mvi wij zaten op Les sable d'or. Waren jullie degene van mamalife die ook naar due camping zouden gaan?

Het was vooor ons de eerste keer naar die camping en in het begin viel het me een beetje tegen, ik kwam er na een paar dagen achter waarom dat was, normaal staan we op een camping waar ook veel losse kampeerders staan, dus mensen met caravans en tenten etc, dit is echt 1 groot (1400) sta caravan park met heel veel alleen maar franse mensen, en dan een klein gedeelte NL. 
Nu waren wij erg vroeg in het seizoen, 5 Juli waren we er al, de echte drukte komt nog, het strand is in 1 woord SUPER, heerlijk zandstrand aflopend, het zwembad houd ik persoonlijk niet zo van maar mijn dochter wel dus daar zijn we ook een aantal keer geweest, prachtig zwembad! Is gedeeltelijk nieuw dit jaar en ik weet zeker dat jullie dat ook erg mooi gaan vinden.

Welk plaatsnummer hebben jullie? wij sotnden op nummer 8 (B 8) direct eerste straatje naar rechts vanaf de NL receptie waar we overigens erg hartelijk ontvangen werden met een tas met een roseetje erin en we kregen gelijk iets te drinken aangeboden, super!

Omgeving is leuk, leuke plaatsjes, cap d'agde zelf ook leuke winkeltjes, maar ik vond Grau d' agde veel leuker, heerlijk lopen op de boulevard, aan die boulevard heerlijke eetgelegenheden, kijk je zo uit over de zee, super! 
Ook op het strand bij de camping leuke eettentjes, en op het strand zelf voortdurend karren met shoushous...glacier........boisson.....wat ze dan ook zo riepen hahah....

Nu weet ik niet of je naar dezelfde camping gaat, zit ik van alles te vertellen en is het straks een andere haha.
Ik zou wat weer betreft zo wel terug willen, wij hebben twee weken lang alleen maar zon gehad, geen wolk gezien en geen druppel regen, temperaturen van 30 tot 35 graden.
Oja....wat wij ook een aanrader vonden is naar Carcassonne gaan, erg leuk!! Is wel dik een uur rijden, wij zijn eind van de middag daar een keer heen gereden en hebben daar dan ook wat gegeten, want op het heetst van de dag in een plaatsje lopen is niet ons ding, dus eerst naar het strand of zwembad en dan eind van de dag iets doen of 's avonds naar bv Grau d' agde dat is vlak bij ook.

In ieder geval heel veel plezier daar!

Je had het alleen over in de buurt van Marseille?.....denk dat je je vergist want Cap d' agde is meer bij Montpellier in de buurt, las net op de link van Dicha dat Lyon en omgeving genoemd werden, wij hebben op de heenreis ovenacht net voor Lyon, terug rijden we altijd in 1 keer maar wel altijd via Lyon, was geen kip op de weg ( was gisteren op zondag) wel erg veel verkeer wat richting het zuiden ging, allemaal NL kentekens met dakkoffers of sleurhutten, dat komt omdat wij erg vroeg waren en dus ook de eerste NL weer die naar huis gingen, ideaal om te reizen troouwens ;-)
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mvi  schreef op: 20-07-2015 12:39:22
jaaa daar gaan we ook heen!!! wij zitten rood 75 . klinkt allemaal goed!! 
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mvi  schreef op: 20-07-2015 12:43:25
wij overnachten ook eerst in lyon Camoing Indigo Lyon. ik hoop wel dat er iets meer nederlander zitten vind dat wel leuk voor de kinderen.
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mamami  schreef op: 20-07-2015 13:20:15
Alsof Frankrijk een hoger risico heeft dan NL, de status is hetzelfde.

Ik ben naar San Fransisco geweest, ieder moment kan daar de grootste aardbeving ooit plaatsvinden, tja dat roepen ze al decennia, ik ben gewoon gegaan. Wij zaten in Florida tijdens het hurricane seizoen, tja, ben toch gegaan. Ons vliegtuig had op de weg naar schiphol motorpech gehad en wij moesten met dazelfde toestel naar de VS vliegen, ben ingestapt omdat ik er vanuit ga dat de piloot en bemanning ook niet instapt als het niet veilig is. Zo kan ik nog wel even doorgaan....


Hoe ging tie ook al weer.... een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest ???
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mama Van Drie  schreef op: 20-07-2015 17:20:03
@Mvi, nog 1 tip....neem goed anti muggen spul mee!

Wij hebben voorheen 4 jaar op Le Soleil gestaan in Argeles sur mer, dat is maar ietsje verde, tegen de spaanse grens aan, op die camping hadden we nooit geen ene mug, nooit geen vliegen, deze camping was een heel ander verhaal helaas.
Veel muggen en vliegen viel op zich eme alleen met bbq of eten wilde er wel eens wat vliegen komen opdagen, maar muggen......jammer....iedere avond.
kan je de tip geven op spul te kopen met 50% t nog staan van miijn zoon die naar Thailand geweest was, dus echt tropenspul, werkte erg goed.
En een elekrtische vliegenmep hadden we ook mee, ook handig.

hebben jullie de caravan van een NL gehuurd? ik zou moeten kijken op de plattengrond waar 75 ligt, weet dat niet zo uit het hoofd.
Heel veel pleizer in ieder geval, jullie gaan het best fijn hebben daar, hoe oud zijn je kinderen? de glijbanen in het zwembad zijn ook super leuk, en de stroomversnelling! Je mag alleen niet met zwemshorts in het zwembad, moet echt van die strakke zwembroeken zijn!
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mvi  schreef op: 20-07-2015 20:25:48
ja van een nederlander!  we hebben een ventilator in de caravan en ik ben voldoende deet mee.ik ben ooik meer van de ydillische campings dus ben wel jngedteld op dit stacaravan paradijs mij  kinderen zijn 9 en 7 en dol op glijbanen en ik ben dol op het strand ook ik zal zeker tegen jouw punten aanlopen. wij proberen ieder jaar een anser deel van frankrijk uit dus ben benieuwd! wij gaan in ieder geval niet meer naar binnenlan frankrijk.westkust is ook prachtig.bedanktvoor je tips!!


 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mvi  schreef op: 20-07-2015 21:02:03
ja van een nederlander!  we hebben een ventilator in de caravan en ik ben voldoende deet mee.ik ben ooik meer van de ydillische campings dus ben wel jngedteld op dit stacaravan paradijs mij  kinderen zijn 9 en 7 en dol op glijbanen en ik ben dol op het strand ook ik zal zeker tegen jouw punten aanlopen. wij proberen ieder jaar een anser deel van frankrijk uit dus ben benieuwd! wij gaan in ieder geval niet meer naar binnenlan frankrijk.westkust is ook prachtig.bedanktvoor je tips!!


 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Joltje  schreef op: 21-07-2015 10:23:45
na jarenlang niet verder te zijn geweest dan Nederland, hooguit Belgie als vakantieland, heb ik dit jaar, speciaal voor man en kinderen, besloten naar het buitenland te gaan. Via een kennis van ons het adres gekregen van een pension in Tsjechie. En we hebben geboekt. Volgende week zijn we daar en ik vind op vakantie gaan sowieso al eng, maar na al die akelige berichten krijg ik het behoorlijk benauwd.  We gaan 10 dagen en lach niet, maar dat is voor mij vrij lang.  Ik ben een echte huismus, ben graag thuis in mijn eigen huisje , maar goed, we gaan. Ik probeer het allemaal naast me neer te leggen. Ik vind het erg moeilijk, maar ik denk idd ook maar, hier in Nederland kan ook vanalles gebeuren.  Ik ben van plan om er leuke dagen van te maken, vooral voor de kinderen. Ze hebben dit al zolang gewild. dan moet mama maar een grote meid zijn. 
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mvi  schreef op: 21-07-2015 20:24:51
Probeer toch te genieten! Ik ben ook heel graag thuis maar ik gooi de deur achter ne dicht en we gaan!! Ik ben ook een muts en twijfel op het laatst aan alles aanslagen..het weer...dat de kinderen geen vriendjes maken...flinke ruzie met manlief en na een dag of 2....relaxen en genieten van al het nieuwe van het buitenland! Im wil nooit in nederland op vakantie!!
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Fransje72  schreef op: 21-07-2015 20:46:11
Ik ga graag op vakantie. Heb geen binding hier. Mijn man wel. Die is het na 2 weken zat. Wij kijken wel naar de dreigingen, voorgaande jaren. Dit jaar zouden we met de camper weer gaan rondtrekken in Frankrijk. Maar helaas, manlief heeft aan allebei de benen al een paar maanden een scheenbeenvliesontsteking, waardoor hij niet kan rijden. En ik krijg het pedaal van de camper niet goed ingetrapt. Dus we gaan vliegen. We zijn in mei nog in frankrijk geweest. Ook in Parijs. Maar heb me geen moment onveilig gevoeld. Pas toen we een politiecontrole voor het politiebureau zagen viel het kwartje. Ik denk dat je op dit moment overal wel in meer of mindere mate gevaar loopt. Zou ik het opzoeken? Natuurlijk niet. Maar je kan zomaar op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. Die terroristen zitten overal, denk ik. Dus ik weet niet waar ik veilig ben......
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mama Van Drie  schreef op: 23-07-2015 13:56:22
Nou....ik denk dat je nu meer stress mag hebben over de boze boeren die alle wegen richting zuid frankrijk afsluiten,  wordt al geadviseerd om een heel eind om te rijden via zwitserland, lekker dan zeg,

Ik ben toch wel blij dat wij net terug zijn, zou het niet zo heel erg zien zitten en al helemaal niet om in die files te staan, trouwens...ze sluiten het af dus je kan wel omkeren dan want je komt er toch niet door.

Zo is het altijd wat zeg, zijn het geen terroristen dan wel weer boze boeren.
Protesteren is 1 ding maar dan vervolgens brandende autobanden op de weg gooien die vervolgens het wegdek erg beschadigen is een ander ding.


 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mamami  schreef op: 23-07-2015 14:02:09
Wij vertrekken zaterdag naar frankrijk, ben benieuwd ! We gaan rondtrekken in het westelijk deel.
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mvi  schreef op: 23-07-2015 17:10:56
Wij vertrekken volgende week donderdag mag toch hopen dat ze dan klaar zijn  heb juist ectra overnachting geboekt om zwarte zaterdag voor te zijn.....
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mvi  schreef op: 17-08-2015 23:53:38
geen moment aan een aanslag gedacht
@mama van 3 : jeetje wat een camping! megagroot! ik was in shock! na een paar dagen me helemaal overgelevrd, caravan was mooi, wij zaten dichter bij het strand, jullie zaten op blauw 8? zwembad mega maar wat een drukte verschrikkelijk! strand was de eerste week bomvol en de zee mwoh.... wtweede week meer wind en minder luidruchtig volk. Grau Dagde was heel leuk maarr  wij gaan niet meer naar deze streek, veel te massaal en toeristisch,wij gaan echt liever naar de westkust
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Jen9  schreef op: 18-08-2015 07:22:24
Ook voor ons kan er niks tegen de westlust op.. rustig. verschrikkelijk moo (vind t persoonlijk mooier dan de oostkust), erg vriendelijke bevolking.

Wij waren dit jaar in de Dordogne-streek.. Ook nooit meer.. veel te druk...


Heb je daar  (westkust)wel eens een stacaravan gehad ofzo? Wij hebben altijd particuliere huisjes.. in the middle of nowhere.. altijd weer een verrassing waar je komt... 

Heb je nog een suggestie voor een camping? Misschien voor ons ook ooit een idee... als de jongens anders niet meer meewillen//// ;-)
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mama Van Drie  schreef op: 18-08-2015 08:31:22
Ik ben niet zo voor de atlantische oceaan, de golven vind ik te hoog en te gevaarlijk om daar mn kind in los te laten, het is wel mooi hoor maar niks voor mij.
Ik vind de middellandse zee veel vriendelijker

Massaal vond ik nog wel meevallen maar sinds mijn oudste 15 was hebben we alleen maar van die grote campings gehad, hij gaat nu niet meer mee maar eerlijk gezegd kijken we nooit naar hoe groot de camping is.
Ondanks dat hij groot was was het er stil, 's avonds hoorde je niks, hooguit wat geluid van entertainment verderop maar totaal niet storend, voor ons dan.

Wij waren er gelijk toen het noorden vakantie kreeg en we lagen zowat alleen op het strand, heb me er heel erg over verbaasd dat het ZO rustig was.
Zwembad was te doen, glijbanen kon je snel af zonder heel lang te moeten wachten, dat werd de 2e week al iets minder en de tijd dat jij er zat geloof ik direct dathet mega druk was.
Dat is dan wel het voordeel van vroeg op vakantie gaan.


 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Jill  schreef op: 18-08-2015 09:04:50
Jen: wij zijn ook naar de Dordogne geweest, maar vonden het juist heel rustig!
Kleine camping, aan de rivier, geen entertainment, heerlijk. Alleen in Sarlat was het druk, voor de rest niet.
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Lieffie  schreef op: 18-08-2015 10:38:56
ik zou gewoon gaan en me daar niet te druk over proberen te maken. Ik ben van mening dat je het zeker niet op moet zoeken en je mensenverstand moet gebruiken maar zeker ook naar een plek als Frankrijk kunt gaan. Ik reis veel, zakelijk maar ook privé, met onze drie kinderen, we zijn gek op reizen en gaan mits er geen negatief reisadvies gegeven is ook overal heen.
Ook heb ik er een vertrouwen in dat als je tijd gekomen is, je er sowieso niet veel aan kunt doen. Of je nu thuis zit of je bent op vakantie. Fijne vakantie!
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Jessiemv3  schreef op: 18-08-2015 11:16:56
Hee wat grappig! Wij zijn ook naar Les sable d'or geweest dit jaar! Van 11-25 juli dus ook nog net voor de topdrukte. Wij zaten op 97 rood. Prima caravan maar wat ons betreft iets te dicht bij de weg naar het strand. 's Avonds hadden we toch wat overlast van die weg.
Wij vonden de camping juist geweldig maar ik denk ook dat je er niet vanaf 1 augustus moet zitten. Alle Fransen hebben dan ook vakantie en dan is het veel drukker.
Wij houden persoonlijk weer niet van een hutje op de hei , wat reuring om ons heen is juist heerlijk. Volgend jaar gaan we waarschijnlijk weer terug.
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Jessiemv3  schreef op: 18-08-2015 11:18:48
WIj hebben er dan een week tegelijkertijd gezeten mama van Drie . Zijn elkaar misschien wel tegen gekomen.
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mama Van Drie  schreef op: 18-08-2015 11:47:55
Dat zou heel goed kunnen Jessie, grappig.

Waar ik in het begin erg aan moest wennen was het feit dat er geen enkele  tourcaravan staat, dat zorgt ervoor dat je weinig gemengde buitenlanders hebt, het was of Frans of NL......maar alles went als je er tussen staat dus ook dit.
Ik geef het altijd even de tijd en dan komt het wel goed.
Wij houden ook wel va wat leven om ons heen, zo stoort het me helemaal niet als ik bv entertainment hoor in de avond, dat wordt om 12 uur toch vaak stil.

Voorheen stonden we op Le Soleil in Argeles, grote camping, veel jeugd, nooit geen last gehad 's nachts van vervelende jeugd, werd erg goed op gelet.
Als mijn zoon ;snachts van et strand terug kwam en zodra ze met een wat grotere groep liepen reed er iemand van de securitie mee op de fiets, puur om te voorkomen dat het herrie trappen zou kunnen worden, dat was super geregeld.




 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Jessiemv3  schreef op: 18-08-2015 12:40:39
Vreemd genoeg hoefde ik daar niet aan te wennen en toevallig stond er tegenover ons 1 keer een camper en 1 keer twee tenten, een van de weinige echte kampeerplekken.
Waar onze twee oudste kinderen moeite mee hadden is in aanraking komen met nederlandse jongeren, in het begin leek het wel alsof er alleen maar fransen op de camping waren.
Uiteindelijk trokken ze op met twee nederlandse jongens die op het franse gedeelte van de camping zaten.
De camping was misschien wel heel groot maar toch hadden wij dat gevoel niet. Door zowel een zwembad als een strand verspreiden de gasten zich wel aardig en eenmaal bij je stacaravan vonden wij het eigenlijk heel rustig.
Welk nummer zaten jullie? En is dat goed bevallen?
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Mama Van Drie  schreef op: 18-08-2015 13:51:05
Wij stonden op B8, dat is prima bevallen verder, fijne caravan, compleet...airco.....strandstoelen die we mee konden nemen naar het strand, fietsen, hoewel die niet veel voorstelden maar voor naar het zwembad fietsen was prima.

Wel stonden wij langs een (doorgaande?) weg en daar werden we 's ochtends wel eens wakker van auto's die langs sjeesden maar na een paar dagen hoor je dat ook niet meer, en bij de slaapkamers zaten rolluikjes, heerlijk donker dus, zijn we thuis ook gewend rolluiken en dat slaapt heerlijk.

Dat veel Fransen....ja...herkenbaar, dat gevoel had ik ook heel erg en ik had eigenlijk wat meer NL verwacht omdat de camping een heel NL gedeelte heeft, die waren er natuurlijk ook wel maar omdat iedere stacaravan echt z'n eigen plekje had gemaakt, vaak met heggetjes of oleanderstruiken zit je wel meer allemaal 'op je eigen eilandje' en dat is een ander camping gevoel als dat iedereen op wat meer open plekken staat en dus sneller en meer contact heeft met mede kampeerders.
Onze dochter is net 11 en niet iemand die er zelf makkelijk op uit trekt om contacten op te doen, de eerste helft van de 1e week was ze ziek ook, vermoedelijk doreen vieze airco in de hotelovernachting, koorts....mega zere keel....was dus weer richting dokter, hele schooljaar is ze niet ziek en dat natuurlijk op vakantie dit ;-)

Als we ooit weer heengaan dan wil ik toch wel wat dichter bij het strand staan, we hebben wel wat nummers als optie opgeschreven toen we daar waren, maar volgend jaar blijven we een keer thuis, moeten wat klussen in huis gedaan worden en het jaar erop gaan we vermoedelijk naar Italie, een gewone vakantie woning met prive zwembad hebben we gezien, maar dat is pas in 2017, jee dat is nog ver weg.....

 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Jen9  schreef op: 18-08-2015 19:40:25
Jill, wij zaten bij Sarlat... een huisje 20km vererop in the middle of nowhere.. camping erbj met 8 plaatsen ;-)
Daar was t rustig, maar nee, t is mijn omgeving niet.. Veel te veel Nederlanders..ze;fs Nederlandse bordjes in de super.. erger kan toch niet...;-)
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Jen9  schreef op: 18-08-2015 19:41:01
Bij Sarlat???Argentat bedoel ik.. Geloof dat er ook meer Nederlanders dan Fransen woonden in die gehuchtjes...
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Jill  schreef op: 18-08-2015 20:39:00
o echt? Nederlandse bordjes in de supermarkt? Haha, dat is echt erg inderdaad. Wij zaten in Limeuil. Weinig Nederlanders gezien. Vind het wel een mooie omgeving en tijdens kanotochten kwamen we amper iemand tegen (in tegenstelling tot wanneer je kanoot in de ardeche of provence)
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Jen9  schreef op: 18-08-2015 22:53:04
O, man daar was t ook file-kanoen waar wij zaten.. jullie zaten kennelijk aan de goede kant!  Hoewel we een prima vakantie hebben gehad gaan we nooit meer... Komt vooral omdat we toch meer (ruige,rustige) kust-mensen zijn.
 
Quote
RE: onveilig gevoel Frankrijk
Jill  schreef op: 19-08-2015 13:27:22
Ja, denk dat wij aan de goede kant zaten. 35 km westelijk van Sarlat. Man man, ik hou ook niet van die drukte ;-)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op onveilig gevoel Frankrijk
Naam
Bericht