Menu
 

Topic:

Mailen of niet?

Ladyd  schreef op: 12-06-2015 13:45:28

Hier in de buurt is een speeltuin. Hij is vrij groot.
In het midden staat een grote beuk met een bankje er om heen.
Echter heeft deze zulke grote wortels dat de tegels omhoog gedrukt worden.
Nu heeft mijn zoon een ongeluk gehad. Hij is met de step over zo'n tegel gegaan en gevallen. Zijn arm is gebroken.


Ik ben niet boos, en ik verwijt niemand iets, maar denken jullie dat ik ze kan mailen met de vraag of er iets aan gedaan kan worden? Andere kinderen kunnen kunnen er natuurlijk ook over struikelen en het zou fijn zijn als dat kan voorkomen worden.

 
Quote
Navigatie
RE: Mailen of niet?
Ik  schreef op: 12-06-2015 13:52:10
ja gewoon doen !
 
Quote
RE: Mailen of niet?
Banana  schreef op: 12-06-2015 13:53:15
tuurlijk kan dat zou zeker aan kaarten ik heb ook al ea aan oneffen heden door gemaild en vaak geven ze daar vrij snel gehoor aan 
er is ook een ap voor iets met buitenbeter geloof ik kan je ook bericht hene sturen zelfs inc fotos ook daar hoor ik vaak goede verhalen over 
 
Quote
RE: Mailen of niet?
Ladyd  schreef op: 12-06-2015 14:05:37

Ik ga zo eens kijken of ik die app kan vinden. En anders ga ik mailen.
Zou sneu zijn als een ander kindje straks een soortgelijk iets heeft.

 
Quote
RE: Mailen of niet?
Shea  schreef op: 12-06-2015 14:14:06
jazeker mailen, gemeente is aasprakelijk ... Mijn moeder is eens gstruikeld over een tegel (door een boom) op een (invaliden)parkeerplaats.
Bril stuk, schoen , broek en haar gezicht was zwaa geschaafd. Ze heeft alle kleding vergoed gekregen inclusief een schade verdgoeding vor ht letsel.

Tip: maak een foto van de situatie

Binnen 2 dagenwas de parkeeplaats opnieuw aangelegd

beterschap voor je zoon
 
Quote
RE: Mailen of niet?
Eefje  schreef op: 12-06-2015 14:54:14
Yup, gemeente aansprakelijk stellen.
Maar eerst foto's maken van de situatie!
Een vriendin van mij heeft het gehad, gevallen, gemeente aansprakelijk gesteld.
De volgende ochtend was de stoep al gefixt, voordat ze een foto kon maken. Weg bewijs...Heel slim van de gemeente.

 
Quote
RE: Mailen of niet?
Shea  schreef op: 12-06-2015 15:17:25
hier was het niet om het bewijs weg te halen , maar is het gebeurd naar aanleiding van de val
 
Quote
RE: Mailen of niet?
Ladyd  schreef op: 12-06-2015 15:22:20

Oké, ik zal voor de zekerheid eerst nog een foto maken.


Maar ik hoef geen schadevergoeding ofzo. Het is alleen dat niet nog meer kinderen zich bezeren.


 


 

 
Quote
RE: Mailen of niet?
Mv5  schreef op: 12-06-2015 22:13:46
Ik zou zeker mailen. Als de gemeente niet weet dat het gevaarlijk is daar, kunnen ze er ook niksaan doen. Weet niet of je een schadevergoeding gaat krijgen aangezien kinderen sowieso verzekerd zijn en geen eigen risico hebben.
Foto is wel handig ja, dan kunnen ze zien wat er moet gebeuren en kunnen de mensen van de plantsoendienst ook meteen de juiste spullen meenemen.
 
Quote
RE: Mailen of niet?
Babsmv2  schreef op: 13-06-2015 07:13:30
Wij hebben de gemeente 7 jaar geleden ook aansprakelijk gesteld voor een ongelukje van onze zoon.
Hij was met de buurjongen op het pleintje (met speeltoestellen) hier voor het huis aan het spelen. toen hebben de twee blagen de put opengemaakt en mijn zoontje moest toen zijn hand in de put steken. Vervolgens heeft de buurjongen de put dichtgetrapt, gevolg; geboroken vinger. In het ziekenhuis vertelde ze dat mijn zoontje mazzel had gehad omdat die deksels als een soort guillotine kunnen werken. Deze put kon open, maar de putten verderop (bij de auto's) kunnen niet open....
In het ziekenhuis kregen wij de tip om de gemeente aansprakelijk te stellen voor eventuele gevolgschade. De breuk zat nl. precies bij de groeischijf van de vinger en die kon daardoor evt krom groeien (rechter middelvinger). Mocht hij er later last van krrijgen, dan konden wij de kosten op de gemeente verhalen.
Nu lijkt het erop dat alles goed gaat met de vinger en hebben wij de claim op de gemeente gelukkig niet nodig, maar het was wel fijn om achter de hand te houden....
De gemeente heeft alles netjes afgehandel. De putdeksel is binnen een week vervangen en 2 dagen later stond de wethouder van de wijk met een cadeau'tje voor Bas op de stoep (hoezo schuldig....). Voor de aansprakelijkheid is de verzekering van de gemeente ingeschakeld.
 
Quote
RE: Mailen of niet?
Vera  schreef op: 13-06-2015 09:26:55
Wij hebben de gemeente aangesprakelijk gesteld omdat er een 80 jarige kastanje op ons huis viel. Even voor de duidelijkheid, er stond geen zuchtje wind!
Schade was groot! En weet je , de gemeente was niet aansprakelijk want ja het was hun boom maar ze hadden hem echt wel goed onderhouden. Uiteindelijk een procedure gestart en hebben we de schade (na 1.5jr vergoed gekregen min onze eigen risico)
 
Quote
RE: Mailen of niet?
Ladyd  schreef op: 13-06-2015 12:45:05

O wat erg dat er een oude boom op jullie huis viel! Ik kan me goed voorstellen dat je de gemeente aansprakelijk stelt.
En van de putdeksel vind ik ook erg, Babs. En dat de putdeksel moedwillig wordt dichtgetrapt terwijl de hand van je zoon er nog tussen zat. Waarschijnlijk hadden ze de gevolgen niet overzien en hadden ze niet gewild dat hij zijn vinger brak, maar toch..


 


Ik hoef geen schadevergoeding of wat. Ik wil alleen niet dat zoiets met een ander kindje gebeurt. Ik heb gisteren een foto gemaakt, maar ik krijg het niet duidelijk op de fotot.

 
Quote
RE: Mailen of niet?
Baby2  schreef op: 13-06-2015 13:00:31
Misschien een vreemde vraag aan Babs, fijn dat de gemeente zijn verantwoordelijkheid nam want een put mag niet open kunnen maar ik vind dat de buurjongen die de put dicht schopte eigenlijk nog meer schuldig! Wat een vreemde actie van zo'n jongen, ik zou hem eerder aangesproken hebben op zijn verantwoordelijkheid en hem aan de deur verwacht hebben met een kadootje i.p.v de wethouder!!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Mailen of niet?
Naam
Bericht