Menu
 

Topic:

huurcontract weet iemand dit

El64  schreef op: 09-06-2015 13:54:03
Mijn oudste zoon heeft samen met zijn vriendin een huis gehuurd op beide lonen. Het is uitgegaan hij heeft het huis verlaten en ze hebben samen alles redelijk geregeld. Hij heeft iets nieuws gehuurd daarvoor heeft hij een huurdesverklaring gehad dat hij altijd op tijd zijn huur heeft betaald. Zijn ex wil in het huis blijven wonen, hij heeft opgezegd eind april en zich daar ook uitgeschreven. Nu zegt de verhuurder dat zij het met haar salaris niet kan huren, zij weigerd er uit te gaan en de huisbaas zegt dat mijn zoon niet van het contract af kan omdat zijn ex dat niet wil. Het kan toch niet dat hij nooit meer van dat contract af komt zolang dat zij daar wil blijven wonen? Moet hij hier nu echt voor naar de rechter wat de verhuurder hem adviseerde?

Ik ga nu werken dus reageer pas vanavond weer bah heb er echt een naar gevoel over.
 
Quote
Navigatie
RE: huurcontract weet iemand dit
Jolanda1974  schreef op: 09-06-2015 14:10:14
Wat staat er in het huurcontract?? onder welke voorwaarden hebben ze getekend?
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Ik  schreef op: 09-06-2015 14:12:43
Ik heb er geen verstand van..het lijkt me stug.. ze waren toch niet getrouwd, het is geen koophuis maar vond deze site net..misschien staat daar wat nuttigs?

http://www.eindesamenwonen.nl/huurhuis-medehuurder.html
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Smvn&d  schreef op: 09-06-2015 14:16:59
Hij staat op het contract, dus hij kan gewoon schriftelijk de huur op zeggen.
en dan is het aan de verhuurder wat hij met haar doet.. 

dit is haar probleem en niet die van hem, ze zijn niet getrouwd geweest niks lijkt mij.

ik zou wel snel actie nemen, want hij is nu verantwoordelijk voor een evt schuld die zei maakt.
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Ik  schreef op: 09-06-2015 14:36:44
www.juridischloket.nl/wonen/woning-en-scheiden/huurwoning-na-samenwonen/

Hier vind je nog meer.. als het huis op naam van beide stond en er 1 blijft wonen dan zegt de verhuurder het contract op en maakt een nieuw contract voor de achterblijvende bewoner.   

Staat nog meer info..even handig om op deze site en die ander wat ik gaf te lezen..je kan ook gratis juridisch advies krijgen
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Ma Dalton  schreef op: 09-06-2015 14:39:08
Kijk eens bij juridisch loket online over huurovereenkomst en stoppen samenwonen.

het lijkt vooral haar probleem. Je zoon zegt op. En is er dan na opzegtermijn vanaf. En dan is het aan de verhuurder om te kiezen of zij mag blijven huren of niet.
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Ik  schreef op: 09-06-2015 14:46:03
Het huurcontract staat op twee namen (contractuele medehuur). 
Uw partner is bij u ingetrokken en later in het huurcontract opgenomen. Omdat de woning nu op naam van u allebei staat heet dit 'contractuele medehuur' of samenhuur. Bent u het erover eens wie van u beiden in de huurwoning mag blijven? Vraag dan gezamenlijk aan de verhuurder of deze hem of haar als alleenhuurder wil accepteren. Gaat de verhuurder akkoord, dan zegt u samen het oude huurcontract op. Degene die in de woning blijft krijgt dan een nieuw huurcontract op zijn of haar naam. De verhuurder is niet verplicht u of uw partner als alleenhuurder te accepteren
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Mamami  schreef op: 09-06-2015 19:03:42
Je zoon heeft geen bal met haar te maken, als hij als huurder het contract opzegt kan zijn ex of de huisbaas hem niks maken.
Als zijn ex niet als medehuurder in het contract stond heeft ze geen poot om op te staan en kan de huisbaas haar idd weigeren als huurder, dan zal ZIJ naar de kantonrechter moeten om te kijken of ze het huurdersrecht krijgt.
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
El64  schreef op: 09-06-2015 19:12:57
Ik denk ook haar probleem maar...Ze hebben samen getekend en ik het contract staat dat ze samen het er over eens moeten zijn dat het contract wordt ontbonden. Zij zegt dat ze dat niet wil omdat ze er wil blijven wonen en omdat ze het alleen volgens de verhuurder niet kan betalen  en de verhuurder zegt dat hij dan niet het contract kan opzeggen. Ik ga nu eens op de site's lezen.
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
El64  schreef op: 09-06-2015 19:21:51
Ze huren particulier dat was ik nog vergeten te vermelden. ik ben bang dat hij toch naar de rechter moet zie onderstaande bah wat een gedoe. 

Als zowel jouw naam als de naam van je ex op het huurcontract staan, betekent dit dat jullie huurder en medehuurder zijn. Jullie hebben dan dezelfde rechten en plichten. Als jullie relatie over is spreken jullie af dat je allebei de woning verlaat of dat één van jullie in de woning blijft en het huurcontract voortzet.


De verhuurder gaat er meestal mee akkoord, dat één van beiden opzegt. Als hij het vermoeden heeft dat degene die blijft de huur niet alleen kan betalen, wordt het lastiger om op te zeggen.


Komen jij en je ex er ondanks de hulp van een bemiddelaar samen niet uit? Leg de kwestie dan voor aan de rechter. Vaak wijst hij de woning toe aan degene bij wie de kinderen blijven wonen. Het resultaat kan ook zijn dat de medehuurder mag blijven en het contract met de huurder wordt beëindigd

 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Zozo  schreef op: 09-06-2015 19:57:54
Als je zoon eind april heeft opgezegd en de verhuurder nu pas aankomt dat het met haar loon alleen niet kan, heb je misschien geluk dat er al meer dan 1 maand verstreken na opzeggen. Geen idee hoor hoe zoiets in zijn werk gaat, maar vind deze gang van zaken gewoon verkeerd van de verhuurder. Wel een verklaring afgeven, dus weten dat er een andere woning gehuurd gaat worden, en dan nu pas hiermee aan komen.
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Jen9  schreef op: 09-06-2015 20:28:05
Hoe lang woonden ze samen.. want na verloop van tijd hebben ze ook gewoon dezelfde rechten en plichten als een getrouwd stel...
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
El64  schreef op: 09-06-2015 21:07:23
Ze woonde 1 jaar samen.
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Jen9  schreef op: 09-06-2015 21:22:32
Nee, dat is te winig daarvoor.. Verder weet ik er eerlijk gezegd tw einig van, maar als zij rechten zou hebben in deze vind ik dat heel vreemd...
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
El64  schreef op: 09-06-2015 21:52:11
De verhuurder heeft nu gezegd dat als zij 6 maanden huur als borg betaald ze er mag blijven wonen en mijn zoon van het contract af is ,ze gaat dat proberen te regelen want ze wil er blijven wonen.Ze kan het bijna niet betalen maar ja dat is zijn probleem niet meer als hij maar van het contract af is. Wordt vervolgd dus.
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Bettie  schreef op: 09-06-2015 22:13:53
Zo....dat is ook wel een absurd hoge eis zeg. Ik weet dat de rechter maximaal 3 maanden borg als redelijk ziet. Die verhuurder is volgens mij wel echt een beetje onredelijk bezig.
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
El64  schreef op: 10-06-2015 06:40:08
Ze hadden nu 3 maanden borg en daar moet dus extra 3 maanden bij. Ik vind het raar dat nadat mijn zoon had gebeld of het inderdaad waar was wat zijn ex vertelde hun haar weer hebben gebeld en deze optie hebben gegeven. Hij hoopt dat ze het geld bij elkaar krijg dan is hij er in ieder geval vanaf.
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Ik  schreef op: 10-06-2015 09:43:26
Staat me iets van bij dat toen wij ooit ons eerste huurhuis hadden (vrije sector) dat we ook in feite te weinig verdienden ..ze willen vaak dat 5 keer de huur verdient ofzo..  wij konden die waarborgsom toen met een soort van bankgarantie regelen.

Je zoon mag er wel opletten dat als ze straks toestemming krijgt om daar te mogen blijven wonen dat ze een huurcontract op haar naam krijgt en zijn naam er vanaf is!! Anders blijft ie nog aansprakelijk.
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
El64  schreef op: 10-06-2015 19:33:40
Ja dat is zeker de bedoeling zij krijgt een nieuw contract met 6 maanden borg. 
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Smvn&d  schreef op: 10-06-2015 21:39:32
Wij hebben met een studie financiering een huis van 900 euro kale huur gehuurd.
Het kan allemaal, als je maar genoeg flappen op tafel legt.

Een verhuurder heeft ongeveer 3 maanden nodig om iemand het huis uit te laten zetten, dus over het algemeen is 3 maanden genoeg aan borg. Wij hebben destijds geloof ik iets van 6000 euro op tafel gelegd en toen was het oke.

Alles draait om geld in nederland.

Maar wil je zoon zijn deel van de borg niet terug dan? want de helft is van hem lijkt mij?
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Jomi  schreef op: 10-06-2015 21:46:49
Laat je zoon niet naar haar luisteren maar alleen eerste hand van de verhuurder.
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
El64  schreef op: 10-06-2015 22:32:51
Sis hij heeft de hele borg toen betaald dat gaat ze hem terug betalen in termijnen dat hebben ze vast gelegd maar nu moet ze nog drie maanden extra ergens vandaan toveren.

Jomi hij heeft gelijk zelf naar de verhuurder gebeld maar die zeggen helaas hetzelfde als zij.
 
Quote
RE: huurcontract weet iemand dit
Belske  schreef op: 10-06-2015 23:24:58
Mijn persoonlijke tip: vertrouw nooit op het woord van een verhuurder!!!
Is er in Nederland niet iets gelijkaardigs als de Vlaamse Huurdersbond? Een vereniging die de belangen van huurders verdedigt, gratis juridisch advies geeft? In België huren de meesten via privé-eigenaars.
Overigens verhuren wij zelf een huis, al doen we dat dan via een sociaal verhuurkantoor.
 
Quote
Navigatie


Reageren op huurcontract weet iemand dit
Naam
Bericht