Menu
 

Topic:

grote mond; brutaal en fysiek

Nellemv2  schreef op: 07-06-2015 20:19:55
Zooooooo....onze zoon is 5 en wordt met de dag brutaler! Een grote mond, zijn zusje duwen en slaan, hysterisch worden als het niet op zijn manier gaat... afpakken, enorm kwaad kijken en gewoon zeggen dingen als 'bemoei je er niet mee' of 'je bent zelf vervelend'. Ooo gewoon altijd het laatste woord willen hebben...

ik word en bekaf van!! Ik ben absoluut geen voorstander van bv een tik voor de kont.. ik stuur m naar zijn kamer. Maar daarover krijgen man en ii dan weer woorden...

Ik schaam me soms kapot voor zijn gedrag, want hii doet het ook gewoon naar opa toe...

Dreigen met bepaalde dingen heeft ook geen effect, dat werkt echt maar eventjes en het zijn dan ook gelijk dingen die bv voor het hele gezin zouden gelden. Dar is niet eerlijk natuurlijk....

Opvoeden....ik vind het soms zo moeilijk!
 
Quote
Navigatie
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Nellemv2  schreef op: 07-06-2015 20:23:44
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Vlindertjes  schreef op: 07-06-2015 20:28:58
Wat vervelend dat hij zo doet. weet je waarom hij zo doet? Is er iets wat hem dwars zit?
probeer meer naar de positieve kanten te kijken.
daarbij vind ik spoor straf naar de kamer gaan zelf niet zo goed aangezien hij ook op zijn kamer moet slapen en hij zich daar dus veilig moet voelen........
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Kees  schreef op: 07-06-2015 20:32:38
op sommige momenten herkenning hier. ook met een 5 jarige.
ik vind het wel grappig, zoveel woede en frustratie er uit zo'n klein mens kan komen.

meestal negeer ik.
dat helpt...als ik er in mee ga of boos wordt op mn zoon dan maak ik het helemaal erg.
of heel nonchalant zeg ik " oh is het weer zover...maak plaats maak plaats kom kijken, K. voert een toneelstuk op, geweldig, mensen kom gauw"
en dan lacht ie alweer.....

 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Smvn&d  schreef op: 07-06-2015 20:37:24
Herkenbaar, mijn zoon kan ook zo zijn, begon ook zo erg toen hij 5 was. En nog steeds wel hoor.
Ik doe niet aan straf geven inprinciepe, omdat het niet werkt, ik vind dat je iets pas moet doen als het werkt, en dat is bij elk kind anders.
Maar zelfs ik stuur hem soms naar boven omdat ik bang ben hem anders inderdaad een klap voor zijn kop te verkopen.
En dochter is trouwens ook zo, grote waffel, niet luisteren, gillen.
En ze hebben de hele dag ruzie. En als ze geen ruzie hebben spannen ze samen 

Hij slaat zijn zusje ook ook, of duwt, maar dit is ook haar schuld, ze kan heel schijnheilig pesten en doen, net zo lang tot hij boos word. Dus dat is ook lastig, hij mag niet slaan, maar ik snap het wel.

Praten praten praten, en streng praten werkt hier goed, benoemen dat ik er verdrietig en boos van word, en ze niet leuk vind als ze zo doen.

Bij mij doen ze het al niet veel meer, maar bij papa, pff dan zijn ze soms best erg, maar die is ook een slappeling, die zegt alleen maar niet doen, niet doen... 
Ik hoef tegenwoordig alleen maar mijn 'en nu is het klaar blik' op te zetten en ze dimmen snel in. 

En als ik opsta, dan vliegen ze.. Net of ze in elkaar gemept worden ofzo 

Tis echt een fase dat ze uitvinden dat ze een eigen ik hebben, een eigen mening hebben, en zelf dingen kunnen bepalen. Heel lastig, en snap hoe frustrerend het is.
Daarnaast vind ik dat jongens ook nog even stoer moeten doen, en in bij zijn van vriendjes moeten ze zich even bewijzen..

En als je uiteindelijk boos word en straf geeft dan is het janken en 10x alsjeblieft nee, ik zal het niet meer doen.

Misschien een belonings iets? Duidelijke afspraken wat grote mond betreft?

Maar soms ook gewoon een keer boos worden, het zal ongetwijfeld vreselijk slecht zijn en ik zal ongetwijfeld een slechte moeder zijn, maar soms is het gewoon 'EN NU HOU JE JE GROTE SMOEL DICHT EN GA JE NAAR JE KAMER, IK HOEF JOU EVEN NIET MEER TE ZIEN!' 

En ik heb ze ook wel eens beet gepakt hoor, na de zoveelste grote mond, en echt brutaal en rot moeder en blabla.. Ben niet een of andere huissloof die mag komen rennen als ze wat willen en daarna voor rotte vis uitgemaakt worden, ze hebben gewoon hun grote mond te houden.
Sinds ik soms gewoon echt even boos word doen ze het bij mij nog maar amper, en als ze het doen al heel voorzichtig.

En ik heb ook weleens een hele dag niets voor ze gedaan, waren ze ook zo bezig, samen met zijn 2e aan het uitdagen, uitlachen, en van die smerige schijnheilige grapjes. Toen heb ik ze een paar uur lang genegeerd, geen drinken gepakt, geen eten gemaakt, en gezegd dat ze het maar uitzoeken. Dat was het eerste uur nog leuk natuurlijk, maar daarna was t janken.
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Smvn&d  schreef op: 07-06-2015 20:40:23
Vlindertje waarom zou een kind zich niet veilig voelen als het op zijn kamer moet zitten? Met een box snap ik dat je het niet als straf plek gebruikt. Maar mijn kinderen moeten naar hun kamer om even te bedenken wat ze doen... 
Lijkt me juist prima, in hun eigen kamer, op hun eigen plekje, even rustig worden en nadenken.

Heb dat hele 'dat moet hun veilige plek blabla' zijn nooit zo gesnapt..

Ga je een puber straks ook nog op de trap zetten omdat hun kamer daar niet voor is?
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Vlindertjes  schreef op: 07-06-2015 20:43:06
Een kind van 5 dat voor straf naar zijn kamer moet ziet dat ook als straf tegen een puber zeggen dat hij even moet nadenken nadat jullie er over gesproken hebben vind ik wel een verschil. Een kind van 5 zal echt niet op zijn kamer gaan zitten nadenken.
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Nelia  schreef op: 07-06-2015 20:43:14
Het klinkt alsof hij jullie behoorlijk aan het uittesten is en als jullie niet op één lijn zitten zoals je aangeeft, dan is dat een overwinning voor hem. Het is duidelijk dat je dit gedrag niet tolerenen. Uiteraard zijn tips van hier handig en welkom, maar ga ajb samen ook om tafel om af te spreken hoe jullie het samen aan gaan pakken. Hier op school ook een kindje, beide ouders ontzettend lieve mensen, maar het kindje walst over hen heen. Ontzettend brutaal en ook veel slaan en trekken aan andere kindjes. Jullie zijn samen de baas en laat hem dat ajb weten voor dat het nog erger gaat worden. Nu kun je nog ingrijpen. Heel veel sterkte met de situatie. Kan mij voorstellen dat je hier uitgeput door raakt.
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Smvn&d  schreef op: 07-06-2015 20:44:41
Dan zal ik wel rare kinderen hebben.
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Suus  schreef op: 07-06-2015 20:48:49
Die van mij stuur ik ook naar hun kamer, denken ze niet na, dan zijn ze iig even op zichzelf, en ik ook.... Voor iedereen goed. 
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Smvn&d  schreef op: 07-06-2015 20:55:32
Vind ik ook, als ze zo'n grote mond hebben dan gaan ze dat maar lekker boven doen. Als ze niet normaal kunnen doen dan hoeven ze hier niet op de bank te gaan zitten.
Hun kamer is hun eigen plekje, daar kunnen ze even rustig worden.
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Nellemv2  schreef op: 07-06-2015 21:04:25
Ohhh sis idd...ook hier dagelijks ruzie hoor die twee, om gek van te worden! Ook in de auto, dan weten ze dat ik niet kan ingrijpen. Pfffff...

Ik denk niet persé dat hem iets dwars zit..ik denk dat het ook gewoon bij de leeftijd hoort. Wel laat hij zich op school nog wel eens ondersneeuwen en die frustratie komt er ook nog fijn bij.

Als ik hem naar boven stuur doe ik dat ook voor mezelf, voor ons allemaal. Even afkoelen en uit de boze sfeer komen. Dat hij daar dan gewoon gaat spelen of slapen maakt me niet uit.
we bespreken daarna heel pedagogisch het gedrag.

Waar ik hem ook mee kan hebben is filmpje kijken op de tablet. Dat mag dan niet voorlopig, en hij mag het al bijna nooit omdat wij liever hebben dat hij gewoon speelt..

Ik vroeg me meer af of er nog tips zijn en ben benieuwd naar jullie ervaringen
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Smvn&d  schreef op: 07-06-2015 21:11:15
In de auto doen ze niet meer, althans niet meer bij mij. Keertje flink op de rem gegaan.. 

Weet je echt straffen werkt bijna niet, althans bij mijn kinderen. Als ze niet op de tablet mogen gaan ze gewoon wat anders doen, het maakt ze niet zoveel uit.

En naar de kamer, is inderdaad voor iedereen beter, want anders word het alleen maar erger. Hier mogen ze ook op hun kamer gaan spelen, maakt me niet uit, als ze maar even weg zijn en uit de situatie zijn.

Misschien werkt een sticker kaart? Dat werkt hier soms wel. Bij zoon kan hij dan een hamburgertje verdienen op zondag, en dochter wat anders. En dan steeds herhalen.

Wat wij ook hebben gedaan, is met zijn alle aan tafel, en regels gemaakt, ik heb ze zelf regels laten bedenken, zoals niet slaan, geen grote mond, en zelf ook een 'straf' laten bedenken, en een beloning.
Zoon mag bijv. een half uur later naar bed als hij lief is geweest. Zijn echte bedtijd is 7 uur. Nadat hij 6 werd mocht hij eigenlijk later, maar we hebben het nu zo gedaan dat hij later mag als hij geen grote mond heeft of andere dingen, en anders gaat hij dus gewoon om 7 uur naar bed toe. En dat werkt ook wel.

Hier doen we ook dat eigenlijk alles verdient moet worden, zo gek werd ik ervan, kunnen jullie niet normaal doen? Prima maar dan worden er geen leuke dingen gedaan.
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Smvn&d  schreef op: 07-06-2015 21:13:44
Of juist tablet tijd verdienen? Aangezien hij dat dus leuk vind en je daar hem wel mee heb? Dus als hij geen grote mond heeft, mag hij na het eten een filmpje op de tablet kijken? Dus het omdraaien, niet afpakken omdat hij het toch al niet vaak doet, maar het hem laten verdienen het wel te mogen.
Dat werkt hier ook wel.
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Nellemv2  schreef op: 07-06-2015 21:15:57
Goeie ideeën heb je sis!!! Dankjewel! Hier kan ik wel wat mee!
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Smvn&d  schreef op: 07-06-2015 21:29:36
Succes! Het blijft lastig, voor elk kind werkt het anders. 
Opvoeden blijft een ding haha.
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Queen@home  schreef op: 08-06-2015 09:18:47
Mijn jongste zoon is ook 5 en ik herken het niet. Maar goed hij is gewoon een makkelijk kind in dat opzicht. Op de meeste gebieden is zijn ontwikkeling helaas zwak te noemen dus ik denk dat hij geen tijd en energie heeft om zijn kont tegen de krib te gooien. Als hij zich gefrustreed voelt uit het zich altijd in janken en zeuren,
maar ik herken het wel vande andere kinderenn(onze oudste is 12 bijna, 1 van 10 en 1 van 8)
Wat Sis al zegt: het werkt als je gewoon es even kwaad terug doet: van nou is het klaar ben je helamaal gek geworden!Tenminste hier werkt het.
Ze hebben maar gewoon respect te hebben voor me. 
En als ze irritant geweest zijn hebben ze geen schermtijd, dat is wat ze vreselijk vinden dus dat wordt ongezet als ze echt niet luisteren
o en dat ruzie maken...gek wordt ik ervan. het is vooral met de oudtse  3 hier. Zo kinderachtig! Maar hier zijn ze op een leeftijd dat ik zeg: ik ga me er niet mee bemoeien, zoek het zelf maar uit, je gaat het NU goedmaken! Maarja ze zijn hier wat ouder dat scheelt.

En soms laat ik ze ook strafregels schrijven, of een opstel over hun gedrag. Haha dan krijgje echt lachwekkende epistels, maar goed dat is voor later dan misschien een goed tip.

En naar hun kamer sturen gebeurt hier ook wel, bijv als ze boos zijn of janken om niets. Van mij mag het, maar vak er een ander niet mee lastig dus doe het maar lekker op je kamer!
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Ano  schreef op: 08-06-2015 11:04:53
Mijn zoon van 5 is het laatste half jaar ook zo brutaal! Was altijd een heel lief, rustig jongetje, maar nu heeft hij momenten... Vaak het laatste woord willen hebben, grote mond en janken om niks. Het zal de leeftijd wel zijn. Ik merk dat het in de vakantie na een aantal dagen afneemt.
Als hij in zo'n bui zit stuur ik hem ook naar zijn kamer. Werkt hier prima. Sinds een week of 3 hebben we afgesproken dat we wanneer zijn zusje op bed ligt we 2 spelletjes met hem doen. Heeft hij zich die dag niet gedragen, dan worden er geen spelletjes meer gespeeld.
 
Quote
RE: grote mond; brutaal en fysiek
Ano  schreef op: 08-06-2015 11:07:29
Ik hoor het trouwens van heel veel moeders uit de klas.
 
Quote
Navigatie


Reageren op grote mond; brutaal en fysiek
Naam
Bericht