Menu
 

Topic:

sporten en bril

Laura  schreef op: 30-05-2015 00:02:04
mijn dochter 5 jaar wil graag op hockey, prima, heb het zelf ook jaren gedaan. Maar wat ik me wel herinner is dat een bril en hockey vaak gedoe was, ook met sportbrillen ging het bij teamgenootjes niet altijd goed. Zonder bril ziet ze te weinig, sterkte + 3 en + 3,75 en een cilinder van -4,25 en -5. Als ze iets ouder was, zou ik lenzen voor het sporten doen. het zou wel kunnen als ik haar help met in en uitdoen, ideaal is het niet, denk ook dat lenzen met deze sterkte een duur grapje zijn....Zijn er tegenwoordig wel geschikte sportbrilletjes? Waar moet je opletten? Een oude bril opzetten, vind ik geen strak plan, te vaak gezien dat dat mis ging en verwondingen geeft...
 
Quote
Navigatie
RE: sporten en bril
Stefke  schreef op: 30-05-2015 06:39:57
Bij mijn dochter in het team wordt 'gewoon' met bril gespeeld. Gaat prima, alleen met keepen is het lastig ivm de helm.

ik denk dat de eerste jaren geen probleem hoeven te zijn. Het is dan allemaal nog zo speels. Niet heftiger dan op school intensief samen buiten spelen. Mijn dochter gaat nu naar de elftallen (10 jaar) en nu begint er pas wat meer pit in te komen. Maar dan zou ze wellicht oud genoeg zijn voor lenzen?

mijn man draagt overigens daglenzen bij het hockeyen. Geen idee of die er in haar sterkte zijn maar ik vind de prijs wel meevallen!
 
Quote
RE: sporten en bril
Debbel79  schreef op: 30-05-2015 06:56:43
Lenzen in haar sterkte alleen voor sporten is niet te doen.

Een sportbil of gewone reserve bril verschillen niet veel van elkaar, behalve dat de sportbril wat meer gecurved is en vaak ronde oortips heeft of een elastieken band.
Maar ik ben ook bang dat met deze hoge sterkte het glas te vlak word en het niet in zo'n klein gecurved sportbrilletje geslepen kan worden.

Ik zou een klein titanium montuurtje kiezen van flexon. Die zijn lekker licht, buigzaam en een heel stuk sterker dan een gewoon metalen of kunststof montuur.

1.6 kunststof glazen erin en klaar.

Bij Hans betaal je nu voor een flexon kindermontuur incl bovengenoemde glazen incl kraswering en ontspiegeling ongeveer 135 euro. (100 euro kortings actie nu)
 
Quote
RE: sporten en bril
Laura  schreef op: 30-05-2015 08:20:12
TNX! Stuk goedkopere oplossing dam de titanium brillen van lindberg, die onze opticien heeft.
 
Quote
RE: sporten en bril
Babsmv2  schreef op: 30-05-2015 22:00:03
mijn zoon van 11 zit ook op hockey en hij heeft altijd zijn gewone puma bril op. 
gaat al 2 jaar prima, zonder is bij hem (-3 en cilinder) ook geen optie.
Zijn ogen gaan hard achteruit en hij moet elk half jaar nieuwe glazen, dus ook nog eens een aparte sportbril... (daar begin ik niet aan).
Hij heeft wel altijd 2 brillen, want het is een echt buitenkind. Nu druk met stuntskates op de skatebaan en drie keer per week op het hockeyveld. een tweede bril vind ik voor hem dus geen overbodig luxe.
 
Quote
RE: sporten en bril
Laura  schreef op: 30-05-2015 22:14:44
Gaat het wel goed met die neusvleugels met metalen of titanium brilletjes? mijn dochter heeft hier al een paar keer mooi zich mee opengehaald...Tsja het is een buitenspeelkind en erg ondernemend, niet echt onvoorzichtig met haar bril, maar vergeet gewoon dat ze er 1 op heeft...
 
Quote
Navigatie


Reageren op sporten en bril
Naam
Bericht