Menu
 

Topic:

vrije tijd ass kinderen

Pacific  schreef op: 19-05-2015 12:57:36
Wat doen jullie kinderen met Ass in hun vrije tijd?

Ik vind het soms erg moeilijk. Mijn zoon van 10 jaar heeft asperger, zit hiervoor in een structuur groep op het SBO en gaat over een jaar naar het SVO voor vwo. Gezien zijn IQ is het een kind wat uitgedaagd moet worden.


Hij heeft nu ruim 2 weken vakantie gehad en gelukkig begint vandaag school weer. We zijn een week op vakantie geweest, dat gaat allemaal goed hij heeft zich prima vermaakt in het zwembad en de zee. In het water is hij helemaal in z'n element. Maar we zijn nog geen dag thuis en verveelt zich. Hij zit er zelf ook mee, hij zegt dan dat z'n hoofd vol zit.

Hij zit op gitaar en zwemt bij de reddingsbrigade. Hij heeft dus wel hobby's maar het is de tijd daarom heen. Zwemmen is 2x pw, gitaar 1x en dan iedere dag oefenen en hij laat iedere middag de hond uit.  Je zou toch zeggen genoeg voor naar schooltijd maar hij moet voor zijn gevoel de hele tijd wat doen. Hij speelt ook wel spelletjes op  pc ed. maar hij zegt dat dat ongezond is en doeet het max een half uurtje.

Voor de rest hangt hij dan op de bank voor zich uit te staren en zeggen dat hij zich verveelt. Van mij mag hij lekker hangen maar hij wil dat zelf niet.

Ik vind het erg lastig, hebben jullie nog tips/ideeeën om de vrije tijd in te vullen?



 
Quote
Navigatie
RE: vrije tijd ass kinderen
Samira  schreef op: 19-05-2015 12:59:49
Lezen, tekenen of knutselen?
Misschien vind hij het leuk om wat klusjes voor jou te doen in huis? Zoals stoffen of stofzuigen, dat soort dingetjes
 
Quote
RE: vrije tijd ass kinderen
Ans Mv J.k.d  schreef op: 19-05-2015 13:09:34
Lastig zit hier met hetzelfde ik denk dat je moet proberen om structuur te houden vaste tijden iets aanbieden en hem een taak toewijzen. zodat hij weet wat hij moet/kan doen. Heeft nu geen fiebs? die van mij is bijv helemaal gek op Minecraft en hem daarmee bezig houden is nu wel makelijk.
Hier zijn ze gelukkig weer naar school en dat mag van mij nu wel ff duren
 
Quote
RE: vrije tijd ass kinderen
Tiesmv3jongens  schreef op: 19-05-2015 13:10:05
Hier een die of op zijn pc zit, tekent of met LEGO mindstorms bezig is maar ook weleens dat hij alleen hangt op de bank. Voor de rest doet hij zijn huiswerk.
 
Quote
RE: vrije tijd ass kinderen
Pacific  schreef op: 19-05-2015 13:24:45
Huiswerk heeft hij niet omdat hij hij eingelijk al klaar is met de lesstof t/m gr. 8. Knutselen, tekenen heeft hij echt een hekel aan. Lezen doet hij wel, maar inmiddels hij alle informatie boeken uit de bieb al gelezen

Wat zijn fiebs? Mincraft vindt hij wel erg leuk, maar hij wil, zoals hij zelf zegt, niet verslaafd raken en het is ongezond. Dus doet hij dat maar even op de dag. Van mij mag hij best langer maar goed hij heeft dat dan zo in z'n hoofd.

Lego en knex kan hij zich af en toe wel mee vermaken, maar is dan af toe.

vast stuctuur in de vrije tijd en vaste dignen aanbieden is wel een idee. Maar ja wat voor dingen? Je zou toch denken, geniet van je vrije tijd, maar zo werkt het bij hem niet, voor zn gevoel moet hij altjid 'iets'doen. Ik ben blij dat hij nu oud en sterk genoeg is om de hond(golden retriever) uit te laten, en hij vindt het nog leuk ook.
 
Quote
RE: vrije tijd ass kinderen
Pien  schreef op: 19-05-2015 13:52:16
Mijn 12,5 jarig Asperger zit in de brugklas gymnasium dus naast zijn huiswerk is er tijd om te voetballen (2x trainen, 1 wedstrijd), fifa/mindcraft te spelen. Hij helpt graag met koken. De hond uitlaten (labrador) doet hij ook wel eens. Verder is hij dol op voetbal filmpjes kijken op de ipad. Niet heel lang want de mijne vindt dat ook slecht voor hem. 
 
Quote
RE: vrije tijd ass kinderen
Anne Mv 3  schreef op: 19-05-2015 13:56:56
Misschien een vreemde taal leren? Spaans ofzo...
 
Quote
RE: vrije tijd ass kinderen
Ans Mv J.k.d  schreef op: 19-05-2015 13:59:01
Met minecraft kun je heel veel leuks doen er is ook lego van en daarnaast is het heel makelijk om daar dingen van te knutselen een steve maken van dozen bijv. Hem laten helpen met het eten klaarmaken? en idd de hond uitlaten. hond voeren borstelen enz. Sport misschien? En vriendjes? Hier vult de vrije tijd op zich nog wel met vriendjes buiten spelen dan spelen ze minecraft  of op de trampoline.

Verder is het idd wel moeilijk, ik zou de computertijd afspreken voor een anderhalf uur per dag dan kan hij het ook in 2en splitsen. 45 min in de ochtend en dan nog 45 min in de middag? Als hij het zelf neer kan leggen dan is hij niet verslaving gevoelig. 
 
Quote
RE: vrije tijd ass kinderen
Ano  schreef op: 19-05-2015 15:36:15
heeft je zoon wel tijdbesef. Mijn ervaring is ook dat ze niet goed kunnen doorzien hoe lang een middag duurt. Als ze een vast rooster hebben en de middag voorspelbaar is, is het al weer een stuk makkelijker voor ze om de middag te overzien.
 
Quote
RE: vrije tijd ass kinderen
Senna  schreef op: 19-05-2015 16:18:52
Ik heb vorige week, met mijn dochter, een "als ik me verveel" poster gemaakt.
Heb haar allemaal dingen laten bedenken die ze kan doen als ze zich verveelt, varierend van de hond uitlaten, fietsen, tot smartgames, tv kijken of lekker niks doen.
Of nieuwe dingen bedenken voor de poster

Voor nu werkt het hier heel goed
 
Quote
RE: vrije tijd ass kinderen
Tiesmv3jongens  schreef op: 19-05-2015 18:07:53
Die van Senna is ook een goeie een verveel poster. En de tijd in delen heb ik op die leeftijd ook gedaan voor mijn zoon nu kan hij het redelijk zelf maar dat heeft hij nu op het voortgezet onderwijs wel geleerd. 

Hier last hij ook de hond uit en speelt ook met hem als hij zich verveeld.
 
Quote
RE: vrije tijd ass kinderen
Jacquelien  schreef op: 20-05-2015 13:18:34
Een cursus zoeken die hem uitdaagt? Een taal die hij niet kent ofzo?
 
Quote
RE: vrije tijd ass kinderen
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 20-05-2015 13:30:49
Bij Mad science worden in de vakantie dagen georganiseerd met expirimenten. kijk maar eens op hun website. Onze oudste is nu bezig met de naschoolse cursus. Erg leuk.
 
Quote
Navigatie


Reageren op vrije tijd ass kinderen
Naam
Bericht