Menu
 

Topic:

Galaanval

Anoniem  schreef op: 11-05-2015 20:30:27

Afgelopen zaterdag rond 17:30 kreeg ik ineens pijn rondom mijn maag en op mijn rug.. Ik had het al een paar keer eerder gehad en ging dan even liggen en dan trok het na een half uurtje weer weg.. Nou deze keer dus niet de pijn werd steeds erger en heftiger, het was minimaal net zo heftig en pijnlijk als weeen.. Ik dacht nou ik weet niet wat ik heb maar dit komt niet goed.. Ik kroop echt over de grond van de pijn, dus mijn man belde de huisartsenpost.. Die vroegen of we konden komen, nou op dat moment ging het echt helemaal niet de pijn was op zijn top en ik moest overgeven.. Toen heeft de huisartsenpost besloten de dienstdoende arts lang te sturen.. Na het overgeven zakte de pijn af en toen ze kwamen was het best te doen, zal je altijd zien.. Toen deed de arts lichamelijk onderzoek en ze drukte daarbij op mijn galblaas, toen kwam de pijn meteen in alle heftigheid terug.. Gelukkig hadden zij pijnstillers bij zich en ik kreeg een injectie, daarna zakte de pijn af en is weggebleven.

Ik ben door die aanval echt bang geworden om te eten en om van huis te gaan.. Ben bang dat ik het krijg als ik op mijn werk ben, ik kon echt helemaal niets meer.. Wat is dat een vreselijke pijn zeg.. Ondertussen vanmiddag bij onze eigen huisarts geweest en die heeft me doorgestuurd voor bloedonderzoek en een echo.. Maar hoe nu verder..


Waarschijnlijk heb ik galstenen gekregen na het grote gewichtsverlies na mijn GBP, daarbij ben ik ook erfelijk belast. Mijn beide ouders hebben het ook.. Maar heeft iemand hier dat ook wel eens gehad, en kwamen de aanvallen terug of zijn ze weggebleven of ben je geopereerd? Ik heb zetpillen gekregen met Buscopan voor als er een aanval komt..

 
Quote
Navigatie
RE: Galaanval
Annemv5  schreef op: 12-05-2015 11:02:59
Ik heb al heel lang galstenen maar heb er idd door op mijn eten te letten geen last meer van. Ik weet dat er ook medicijnen zijn waardoor je ervan kunt komen, ik heb ze ook in huis maar kan ze nu niet gebruiken omdst ik borstvoeding geef.

Hier kun je erover lezen, het is niet mijn website maar zo kwam ik erachter dat deze medicijnen er zijn. Ik heb het er met min huisarts over gehad voor mijn laatste zwangerschap en heb toen idd deze pillen gekregen.
http://galstenen.jouwweb.nl/
 
Quote
RE: Galaanval
Cir  schreef op: 12-05-2015 20:51:32
Ik heb ook last van aanvallen door galstenen gehad tijdens mijn zwangerschap. Eenmaal bevallen werd het een hel. Ik dorst ook niet meer te eten, bang dat het een aanval in de hand zou werken. In het begin dacht ik ook nog, als ik m'n eten wat aanpas en geen aanvallen meer krijg dan komt alles vast wel weer goed. Maar het hielp geen zier. Ik kreeg toch opnieuw aanvallen en toen er een steentje vast zat in de galwegen die eerst verwijderd moest worden toen was ik ook wel om, ik dacht; dat ding moet er zo snel mogelijk uit. 10 weken na mn bevalling ben ik geopereerd.

Daarna durfde ik nogsteeds niet te eten, gaf borstvoeding en viel in no-time 10 kg af wat veel te veel is als je maar 60kg weegt.
Ik had na de operatie ook heel veel last van diarree. Herstel viel mij zwaar tegen. Ik heb lang pijn gehouden, en liters borstvoeding afgekolft en gewoon door het gootsteenputje weg moeten spoelen. Na een half jaar ging de diarree langzaam weg. Ik voel me eigenlijk qua spijsvertering nog steeds niet de oude. Niet dat ik pijn heb maar het gevoel van binnen is gewoon anders, ik kan het niet goed uitleggen.

Ik ben blij dat hij er uit is. Het ding was ook licht ontstoken vertelde de arts me. 
 
Quote
RE: Galaanval
Minou  schreef op: 12-05-2015 21:47:51
Had ik ook cir, kwamen ze achter en moest dagje langer blijven aan de ab

andere man op de kamer net als jij ook ercp gehad, wat een hel en toen alsnog ding eruit, hij met grote snee en ik kijkoperatie.

herstel bij mij ging wel redelijk, veel last van het gas, maar eigenwijze ikke ging al snel tillen..moest wel, had 2 ukkies toen
 
Quote
RE: Galaanval
Saskiamv2boys  schreef op: 12-05-2015 22:49:50
oh ercp heb ik ook gehad tijdens de zwangerschap ik vond het een hel.. En doe het nooit meer....
Wat was ik zenuwachtig en daarna moest hij er nog uit...
Ik was blij dat ik gelijk naar de bevalling aan de buurt was.. Het was echt een verlossing hahahaha
 
Quote
RE: Galaanval
Anoniem  schreef op: 13-05-2015 09:14:59
De huisarts zei dat zo'n steentje ook gewoon via de darm het lichaam kan verlaten.. Daar hoop ik dan maar op... Zo'n ercp klinkt echt niet aantrekkelijk inderdaad, gadver.. Ik wacht de echo maar even af maar krijg er wel de zenuwen van.. Tot nu toe gelukkig geen aanvallen meer en gewoon naar mijn werk gegaan vandaag..
 
Quote
RE: Galaanval
Minou  schreef op: 13-05-2015 09:55:09
Nouuuu ga er niet vanuit, eenmaal in de galwegen dan vaak foute bingo.

Ercp wil je niet meemaken, via slang in je mond..brrr

 
Quote
RE: Galaanval
Jacquelien  schreef op: 13-05-2015 10:01:33
Bij mij is vorig jaar januari mijn galblaas verwijderd. De zomer ervoor op vermoeden van hartaanval met ambulance van de camping afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig geen hartproblemen maar ze konden toen niet zeggen wat het wel was. 

Daarna nog meerdere aavallen gehad en ook paar keer naar HAP geweest. Tot ineens de huisarts aan galstenen dacht. Echo en hoppa operatie.

Ik kreeg advies van huisarts om het wel te doen omdat ik fit was en de galblaas ook nog goed was. Hij zei je wilt hem niet laten zitten tot het echt mis is, onstoken ed. Dan is je herstel en operatie veel zwaarder!

Herstel duurt eventjes al viel het mij enorm mee!
 
Quote
RE: Galaanval
Ano  schreef op: 28-05-2015 11:43:32
Nou heb gisteren de echo laten maken en kon vanmorgen bellen voor de uitslag... Ik heb twee galstenen in mijn galblaas met een doorsnee van 2 cm en verder nog kleine steentjes...  Nu wordt ik vanmiddag gebeld om te horen wat de huisarts wil doen... Ik wacht met spanning af...
 
Quote
RE: Galaanval
Annemv5  schreef op: 28-05-2015 14:42:19
spannend zeg...
 
Quote
RE: Galaanval
Mariette35  schreef op: 28-05-2015 16:36:50
Zie hier mijn verhaal. Ik heb er ook erg lang mee gelopen met op het laatst alles ontstoken

http://www.mama-life.nl/topic/lees/4954
 
Quote
RE: Galaanval
Minou  schreef op: 28-05-2015 18:27:49
Nou...eruit ermee! Wordt alleen maar erger anders.

 Sterkte meis, zo pijnlijk!!
 
Quote
RE: Galaanval
Ano  schreef op: 29-05-2015 12:20:30
Nou, gisteren gebeld en de huisarts is voorstander van een operatie... 17 juni heb ik een eerste afspraak met de chirurg... getver... Ik baal als een stekker... Vooral omdat we 10 juli een kitten krijgen... Daar had ik zo naar uitgekeken, en de fokker wil haar vast wel even langer bij zich houden maar het verpest een beetje de leuke tijddie er aan zat te komen...
 
Quote
RE: Galaanval
Minou  schreef op: 29-05-2015 13:19:15
Kan zomaar zijn dat je daarna snel aan de beurt bent voor ok en dan is alles voor 10 juli achter de rug, mocht alles goed gaan.




 
Quote
RE: Galaanval
Annie  schreef op: 29-05-2015 13:19:36
Ik heb als tiener galsstenen gehad en mijn hele galblaas is toen verwijderd. Omdat ik steeds 's avonds/'s nachts aanvallen kreeg en ik niet naar de huisarts wilde als de pijn weer over was, heb ik er bijna 2 jaar mee gelopen voordat ik naar de dokter ging. Uiteindelijk was de pijn niet meer te doen en tijdens de operatie bleek dat de galblaas aan het ontsteken was en met mijn lever verkleefd was. Blijf er dus maar niet te lang mee doorlopen of zelf aanmodderen. Mij is toen verteld dat naast vettig eten, cola en koffie e.d. een aanval kunnen triggeren.  
 
Quote
RE: Galaanval
Ano  schreef op: 29-05-2015 16:06:42
Nou ik heb net nog ff gebeld.... Na de intake is de wachtlijst ongeveer twee weken... Dus zou dan 30 juni aan de beurt zijn... Maar dan ben ik 10 juli vast nog gammel en heb ik geen lol in een nieuw kitten in huis denk ik...
 
Quote
RE: Galaanval
Minou  schreef op: 29-05-2015 16:44:09
Als alles voorspoedig gaat, valt het reuze mee met gammel zijn. Hier, ondanks extra nacht zh door ontsteking, na een week weer oke en had toen 2 kleine kinderen, die nog getild moesten worden, mag pas na2 weken maar ja, nood breekt wet he

Je zult de eerste dagen last hebben vooral van het gas dat wordt ingebracht om erbij te kunnen en wat trekkerig gevoel bij de navel.

desnoods dan kitten ff weekje later, dan is ie ook nog klein
 
Quote
RE: Galaanval
Kolibrie  schreef op: 10-07-2015 13:30:35
Ondertussen is 9 dagen geleden mijn galblaas verwijderd en nu aan het herstellen... Dat gaat best goed heb alleen best last van mijn darmen,  opgeblazen  gevoel enz... Zou dat erbij horen? 
 
Quote
RE: Galaanval
Minou  schreef op: 10-07-2015 13:40:19
Aanpassen kan best maaarrr..de stenen zitten er al. En een aanval kan zo komen...

bij mij was het vet en gekruid eten en oh ja chocola waren de triggers.


je kunt het proberen uit te zingen, maar ja...de bron zit er al, dus eens zal ie er toch wel uitmoeten denk ik hoor.
 
Quote
RE: Galaanval
Kolibrie  schreef op: 10-07-2015 13:54:43
@ minou ik denk dat je niet goed gelezen hebt... Mijn galbkaas is er al uit....
 
Quote
RE: Galaanval
Minou  schreef op: 10-07-2015 19:15:11
Oh sorry..oeps..ik reageerde op dit stuk. was heel deel 2 vergeten  



Quote Anoniem:

Heeft een van jullie eigenlijk ook geprobeerd zijn dieet aan te passen om hiermee galaanvallen te voorkomen? Sommige mensen zeggen op internet dat het ook kan helpen als je geen vet/heel weinig vet eet. Je zou dan ook verspreid over de dag vaak kleine beetjes moeten eten zodat de galblaas zich vaak leegt en er dus geen stenen bij gevormd kunnen worden. Ik wil er echt alles aan doen, maar lees ook van mensen die zeggen dat een dieet niks helpt. Vandaar dat ik nieuwschierig ben.


Het doet inderdaad ontzettend zeer en ik heb best een hoge pijngrens, maar ook ik kroop over de vloer. Maar toch, ik dacht echt straks heeft iemand een hartaanval en wordt die niet geholpen omdat ik galstenen heb. Dat vond ik meer erg. Maar ja ik kan het toch niet meer veranderen.


 
Quote
RE: Galaanval
Minou  schreef op: 10-07-2015 19:15:31
Denk  ff hihi



 
Quote
RE: Galaanval
Minou  schreef op: 10-07-2015 19:16:40

Quote Kolibrie:
Ondertussen is 9 dagen geleden mijn galblaas verwijderd en nu aan het herstellen... Dat gaat best goed heb alleen best last van mijn darmen,  opgeblazen  gevoel enz... Zou dat erbij horen? 




nu de goede


ik had er ook een tijdje last van, komt goed. Hier wel iig.
 
Quote
RE: Galaanval
Kolibrie  schreef op: 10-07-2015 21:46:19
Nou ik kijk uit naar het moment dat dit over gaat! Is echt vervelend en lastig, mijn buik zit me gewoon in de weg als ik zit... Vooral s'avonds
 
Quote
RE: Galaanval
Anna28  schreef op: 10-07-2015 21:56:37
Herkenbaar hoor Kolibrie! Het heeft bij mij zeker 3 weken geduurd voordat ik het idee had dat de boel weer wat rustiger werd van binnen. Opgeblazen gevoel, maagpijn, gerommel enz. 
Hopelijk trekt het snel weg!
 
Quote
RE: Galaanval
Mamami  schreef op: 11-07-2015 12:11:29
Bij mij kwamen ze er per toeval achter toen ik een buikecho kreeg. Schrok me rot toen de echoscopist zei.... kijk nou wat hier zit.... ik denk shit een baby op mijn 42e hahahaha. Zat heel mijn galblaas vol kleine steentjes. Heb er nog nooit last van gehad dus waarschijnlijk passen ze door de kanaaltjes. HOu echt mijn hart vast want een aanval ligt wel op de loer. Dus lees graag even mee
 
Quote
Navigatie


Reageren op Galaanval
Naam
Bericht