Menu
 

Topic:

Bang voor honden

Jc  schreef op: 08-05-2015 14:54:32
Zomaar even een vraagje. Onze zoon van bijna 3 jaar is een beetje bang voor honden. Geen hele grote angst, maar hij vindt ze gewoon niet prettig.
ik doe m'n best om hem hierbij te helpen om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Heel af en toe gebeurd er dan weer eens wat waardoor ik dacht: Ik vraag eens wat jullie er van vinden.
als wij buiten zijn en er loopt iemand voorbij met een aangelijnde hond dan zorg ik altijd dat mijn zoon aan de andere kant van mij loopt. Dit gaat tegenwoordig hartstikke goed en mijn zoon loopt tegenwoordig ook rustig door, wordt niet meer angstig.
maar heel af en toe heb je er van die mensen tussen die laten hun dolenthousiaste hond loslopen en die stuiven dan meestal op mijn zoon af, alsof ze ruimen dat hij er bang voor is.
of mensen die in de deuropening met elkaar aan het kletsen zijn, wij lopen voorbij en ineens vliegt er dan een hond vanuit de gang op mijn zoon af.
als hij daar dan zo bang op reageert krijg ik vaak te horen dat 
a de hond niks doet en
b ik mijn zoon maar moet leren om niet zo bang voor honden te zijn

sorry, denk ik dan, maar ik vind het niet normaal dat die honden de lans krijgen om zo op mijn zoon af te laten stormen!
ik leer hem om er niet bang voor te zijn, maar door dit soort voorvallen kan ik weer opnieuw beginnen.
moet ik gewoon accepteren dat honden soms opeens maar op je kind af kunnen stormen of moeten hondenbezittere hun hond beter onder controle houden?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 08-05-2015 21:44:53
son jij bent de gene die niet weet of een hond op je afrent of dat een hond gewoon aan het rennen is, dus ja ik vind dat jij dan zelf wat beter moet kijken naar wat een hond wanneer wil of niet. je beschuldigd honden van iets, maar eigenlijk weet je niet eens wat ze doen. das toch krom of niet?

thomas was ook bang voor katten, en nu ook niet meer, omdat je een kat heb. het is voor alle kinderen een kwestie van wennen, en hond is indd als je klein bent eng, zeker als het een grote hond is, maar ik vind dat mensen ook vreselijk overdrijven. met mijn jackies geen last van, maar met mij old engelse bull heel wat gezeik gehad, beest was altijd kort aangelijnd, en toch nog mensen die gaan gillen oh wat eng, of kinderen die gaan huilen, en nog erger ouders die hun kinderen snel de andere kant op trekken (wat overigens een bijt reactie kan uitlokken) . terwijl het beest meters bij ze vandaan was. en werkelijk nog onschuldiger was als een klein maltezertje. en nog goed afgericht ook.

wij honden eigenaren moeten honden gewoon opvoeden en bij ons houden op plekken waar dat hoort, maar bange mensen moeten zich ook maar wat meer verdiepen hoor. moet wel van 2 kanten komen. en zelf een bijt reacties uitlokken en dan gaan piepen.. tja.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 08-05-2015 21:47:22
demi is vandaag overigens flink gebeten EN gekrabbeld door een kat... in de speeltuin!!
Maarja wat doe je er aan? die beeste word tenslotte helemaal niet opgelet. Dat vind ik vele malen ergens als een hond die wat rond rent.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Son  schreef op: 08-05-2015 21:52:33
Als ik me er in verdiep kan ik echt nog steeds niet weten wat de intenties zijn... elke hond elk ras is anders en je weet niet hoe ze zijn opgevoed...
En ja een kwispelend puppy geloof ik nog wel...maar ja met een duitse herder ben ik bijvoorbaat al op mn hoede....

Als er een (sorry) buitenlander met norse blik op je af komt lopen weet je ook niet zeker of hij wat van plan is. Misschien moet hij wel schijten....en loopt hij je snel voorbij. Of hij zag dat je die dure telefoon net in je zak stopte...


En ja, ik weet dat je niet weg moet rennen als er een hond op je af komt en stil moet staan en negeren. Maar dan nog vind ik t niet fijn. Ook niet als t een kwispelende bouvier is.

En alle aangelijnde honden zijn mij prima.
En over t algemeen genomen vertrouw ik op t baasje die zn hond los laat lopen. En gelukkig gaat t vaak gewoon prima
 
Quote
RE: Bang voor honden
Son  schreef op: 08-05-2015 22:10:54
heeft ze die kat proberen op te tillen ?
 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 08-05-2015 22:15:36
om nou een buitenlander met een loslopende hond te vergelijken vind ik een beetje te ver gaan. Maar goed.

Nee natuurlijk niet, ze mag niet eens aan dat beest komen, hij is altijd raar, loopt altijd achter de kinderen aan, en als ze op de draaimolen gaan dan spingt ie gerust boven op ze. 
En zou ook niet weten waar hij hoort. 
 
Quote
RE: Bang voor honden
Son  schreef op: 08-05-2015 22:19:41
Oh wat een raar beest
 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 08-05-2015 22:25:25
Ja hij heeft ook maar 1 oog en 3 poten en geen staart.. Heel raar.

Maar goed tis ook wel eens met een andere kat gebeurt hoor. Dat ze op de grond gaat zitten, het dier naar haar toe komt, en dan als ze wil aaien ineens gaat krabbelen.. Kijk ze wil zelf aaien, maar die beesten horen gewoon ook niet los buiten. En katten beet is hartstikke gevaarlijk.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 08-05-2015 22:26:51
Ik ben het in grote lijnen wel eens met Son. Als ik bij iemand binnen kom, vind ik het prima dat de hond even aan me snuffelt (tussen de benen dan weer niet), maar dan moet het ook klaar zijn, Vind het zo vervelend als baasjes daar niks van zeggen, zo'n hond die maar de hele tijd tegen je opspringt. Mijn zon speelt ook niet meer bij een vriendje waarvan de hond (dobermann) constant tegen hem opspringt en soms ook gromt. Uiteraard hoeven zij de hond niet op te sluiten in de bench maar je zorgt toch wel gewoon dat je hond daarmee stopt?! Zij dus niet. En ik snap heel goed dat mijn kinderen bang zijn van sommige honden, net zoals zij sommige mensen ook eng vinden. Niet alle honden zijn lief, gelukkig weten zij dat.
 
 
Quote
RE: Bang voor honden
Son  schreef op: 08-05-2015 22:30:06
Wow nina, zijn we t eens ?

 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 08-05-2015 22:34:16
Mijn honden zijn ook druk als er mensen binnen komen, maar indd na even snuffen en laten zien dat ze er zijn moet het klaar zijn en worden ze in hun mand gestuurd.

Wat ik trouwens heel irritant vind is ouders die hun kind hier laten spelen terwijl het kind echt bang is, ik kan daar niks mee, en ik kan mijn honden niet gaan opsluiten in de wc omdat een kind bang is.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 08-05-2015 22:35:24
ik heb mijn honden trouwens (gelukkig) nog nooit bij iemand in het kruis zien ruiken..
Misschien heb ik gewoon schone vrienden? 
 
Quote
RE: Bang voor honden
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 08-05-2015 22:37:13

Quote son:
Wow nina, zijn we t eens ?


haha ja dat werd eens tijd

En Sis, ik kan me voorstellen dat het andersom idd ook vervelend is. Maar als je zoals dat vriendje een hond hebt die een kop boven mijn zoon uitsteekt als hij op hem springt, dan zijn er weinig kinderen die dat prettig vinden. Maar als je honden gewoon even snuffelen en dan hun eigen gang weer gaan dat vinden de meeste kinderen niet zo erg toch? Het zijn natuurlijk ook kleine honden dat scheelt ook.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 08-05-2015 22:40:56
Nee hoor heb bijna nooit kids die het erg vinden. Nu kijken de mijne sowieso niet echt naar binnen komende kinderen om, zijn ze zo gewent.
Maar nick heeft 1 vriendje die dus echt niet van de trap afdurft, die gaat direct naar boven, en als hij iets wil vragen is het halverwegen de trap. En gewoon echt doodsbang zijn... Dat is gewoon irritant. Ik heb hier in huis geen plek om ze even neer te zetten, we hebben een open keuken en in de gang zit te trap, ik heb dus geen opties om de honden apart van het kind te houden, behlaven de tuin, maar dat doe ik niet.

ik heb alleen op nick zijn partijtje de honden naar mijn buurvrouw gedaan voor dit jongentje. maar dat was een uitzondering.

maar de hond die jij beschrijft is gewoon niet opgevoed, zoals een groot deel van de honden in nederland.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Son  schreef op: 08-05-2015 22:41:03
En bij iemand thuis is ook anders he. Dan weet je waar je komt, vertrouw je de baas en als die dan zegt, dan is dat zo.
En Bij binnenkomst hangt kind aan mn arm, maar zodra de hond dan rustig is, kan kind ook ontdekken dat t prima is. Maar vooral dat onverwachtse,dat maakt angstig.
Zo waren we op visite, super rustige hond, maar "opeens" stond hij voor Thomas, kind schrok daar gewoon van.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 08-05-2015 22:43:09
maar dat hebben de mijne ook son, ze zijn waaks, ze kunnen rustig liggen te slapen, maar als er geklopt worden springen ze als 2 debielen blaffend op.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 08-05-2015 22:46:37
Als ik bij een kennis of vreemde binnenkom en de hond stormt direct op mijn kind af dan til ik mijn kind op. Jammer dan maar dan begrijp ik heel goed dat een kind daar bang van wordt. En het is niet alleen het evt grommen of bijten, maar in het gezicht likken vind ik ook vies.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Son  schreef op: 08-05-2015 22:49:39
Ik moest michelle ook altijd tillen als we naar mn broer gingen, en dat was echt vaak. Maar die 2 adhders die enthousiast waren als we kwamen vond ze echt eng. En na paar minuten was t goed en ze was ook niet bang voor ze.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Cora38  schreef op: 09-05-2015 09:18:59
Hier ook een angstig jongetje. Toen hij zo jong was als TO lieten wij hem ook aan de andere kant naast ons lopen of we tilden hem op. Later hebben we hem geleerd dat honden zo enthousiast naar je toekomen dat ze dan meestal willen spelen. We hebben hem geleerd dat hij zich om moet draaien en de hond niet aankijken en vooral niet gaan lopen. Zo is hij niet interessant voor de hond en zal de hond hem meestal negeren.
Dit werkt heel goed en inmiddels (nu 8 jaar) is hij zover dat hij ook weleens honden aait die wij tijdens wandelen oid tegenkomen.

Je kunt nou eenmaal niet voorkomen dat je weleens honden tegenkomt die loslopen of je kan niet overal meer gaan wandelen waar wij dus niet aan toe gaan geven.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Stefke  schreef op: 09-05-2015 09:49:22

Quote Smvn&d:
En Son dat stukje is dus aan jou zelf! Je kunt namelijk heel erg makkelijk aan een hond zien hoe hij zich voelt en wat hij wil. Maar als jij dat weigerd te willen opzoeken/begrijpen, dan vind ik niet dat je zo heftig moet reageren.
Want schijnbaar irriteer je je er al heel wat jaren aan, vind je het al jaren naar, maar heb je er nog nooit wat mee gedaan.

Zulke dingen kunnen honden eigenare gewoon niks mee, mijn honden rennen ook wel eens op iemand af, maar springen zeker niet, vaak rennen ze niet eens naar die persoon toe maar er gewoon langs. mensen die honden niks vinden zien dat al als op zich af rennen terwijl de hond ze niet eens ziet.

heb wel eens ruzie gehad met een vent die mijn hond schopte, mijn honden waren aan het spelen en rennen en rende langs een man, en die schopte gewoon. want volgens hem kwam hij op hem afgerent... terwijl hij toch makkelijk had moeten kunnen zien dat de hond totaal geen intresse in hem had.



Sis, als het zo eenvoudig zou zijn.... Even naar een dier kijken en je weet wat hij van plan is! Misschien dan eens naar en spin kijken... Dan zie je meteen wat hij van plan is. Webje bouwen, vliegje vangen. Nu hoef je niet meer bang te zijn!

was het maar zo simpel.... Ik ben voor bepaalde honden overmatig bang. Zo bang dat ik haast flauw val. Ht gevoel heb over te moeten geven als ik in een ruimte ben met die hond. zelfs als ze hem buiten doen en hij kijkt door het raam naar me vind ik het eng. Ik weet dat dit misschien een beetje te veel van het goede is, maar ik ben heel blij dat de mensen van de betreffende hond mijn angst respecteren en hem buiten doen als ze weten dat mijn kinderen of ik daar komen (durf mijn kinderen er bijna niet te laten spelen uit angst...).

Als ik een dikke spin aan mijn plafond heb hangen verwacht ik toch ook niet dat jij daar onder gaat zitten, ook al mag hij daar van mij een jaar blijven zitten? Uit respect voor jou haal ik hem dan weg....
 
Quote
RE: Bang voor honden
Stefke  schreef op: 09-05-2015 10:00:54

Quote Suus:
Nee, dat kan je niet weten. Maar dat weet je ook niet bij mensen. Mijn hond raakt niemand aan, ik ga hem dan ook niet vast doen op plekken waar dat niet hoeft.  
en.



en waar vind jij dat dat niet hoeft? Vnd het opvallend dat veel hondeneigenaren daar hun eigen regels over opstellen (zeg niet dat jij dat doet hoor). Zodra er een wandelgebied is (park, bos, strand) dan mogen die krengen los. Nou, soms mogen ze ook los maar in het merendeel van die gebieden moeten ze ook gewoon aangelijnd zijn volgens de wet. Ik kies er bij het wandelen speciaal gebieden voor uit waar ze aangelijnd moeten zijn en zou het erg waarderen als mensen die hun hond los willen laten lopen hier gebieden voor uitzoeken waar dat wel mag. 
Als ik in een losloopgebied wandel moet ik niet zeuren als ik een loslopende hond tegenkom, maar andersom vind ik ook niet dat je als hondeneigenaar moet zeuren als iemand er iets van zegt als je hond losloopt op een plek waar dat niet toegestaan is!
 
Quote
RE: Bang voor honden
Suus  schreef op: 09-05-2015 10:09:18
Het gaat er niet om wat ik vind. Wij hebben in onze gemeente losloopgebieden en bij het bos en de hei staan borden waar honden los mogen. Daar laat ik mijn hond los, verder nergens. 


 
Quote
RE: Bang voor honden
Deborah Mv..  schreef op: 09-05-2015 10:10:24
Ik heb een hekel aan dieren die los lopen. Ik vertrouw ook geen enkel beest. En zo voed ik mijn kinderen ook op.
Kinderen kunnen een onverwachte beweging maken zodat de hond schrikt. Veel honden zijn ook ontzettend lomp, niet eens kwaad bedoeld. Maar ik hou er niet van. Kan ook echt pissig worden van loslopende honden waar het niet mag.

Zo ook katten die maar los mogen lopen en schtijten. Zo;n gruwelijke hekel aan. Laat mijn kinderen toch ook niet schijten bij een ander in de tuin.

 
Quote
RE: Bang voor honden
Deborah Mv..  schreef op: 09-05-2015 10:11:41
In losloopgebieden heb ik niks te zoeken. Mooi voor de honden dat zij daar kunnen rennen! Zo hoort het ook.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Jolanda1974  schreef op: 09-05-2015 10:46:16

Quote Smvn&d:
ik heb mijn honden trouwens (gelukkig) nog nooit bij iemand in het kruis zien ruiken..
Misschien heb ik gewoon schone vrienden? 



Daar kunnen die van jouw niet eens bij Sis 
 
Quote
RE: Bang voor honden
Chloe  schreef op: 09-05-2015 10:47:45
Het lijkt mij niet echt een handige boodschap om je kinderen mee te geven, dat ze geen enkel beest kunnen vertrouwen. Een dier is een dier en je moet weten hoe je ermee om moet gaan, ook als je zelf niets met dieren hebt. Je zal er toch mee in aanraking komen. Natuurlijk geef ik mijn kinderen mee dat je niet zomaar op een hond kan afstormen en hem gaan aaien. Maar niet met de boodschap dat de hond niet te vertrouwen is. Ik heb ook kinderen die als kleintje bang waren voor honden. Maar ik heb ze niet opgetild als ze bang waren, dan bevestig je alleen maar dat de angst terecht is. Gewoon geruststellen en uitleggen wat de hond bedoelt met zijn gedrag en hoe ze erop kunnen reageren.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Chloe  schreef op: 09-05-2015 10:47:46
Het lijkt mij niet echt een handige boodschap om je kinderen mee te geven, dat ze geen enkel beest kunnen vertrouwen. Een dier is een dier en je moet weten hoe je ermee om moet gaan, ook als je zelf niets met dieren hebt. Je zal er toch mee in aanraking komen. Natuurlijk geef ik mijn kinderen mee dat je niet zomaar op een hond kan afstormen en hem gaan aaien. Maar niet met de boodschap dat de hond niet te vertrouwen is. Ik heb ook kinderen die als kleintje bang waren voor honden. Maar ik heb ze niet opgetild als ze bang waren, dan bevestig je alleen maar dat de angst terecht is. Gewoon geruststellen en uitleggen wat de hond bedoelt met zijn gedrag en hoe ze erop kunnen reageren.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 09-05-2015 14:52:56
Stefke zoals je leest heb ik mijn honden zelfs speciaal naar de buurvrouw gedaan (waar ze niet binnen mochten en in de tuin moesten blijven, zielig!!) vanwegen dit jongentje....
Dus ga tegen mij niet zeggen dat ik het niet respecteer als iemand bang is, ik had het jongentje om deze reden ook gewoon niet kunnen uitnodigen hoor. 
Als de bezorgen van de AH bang is voor de honden, of een monteur, dan gooi ik ze ook ALTIJD in de tuin! Echter heb ik 1 verwaarloodse hond die gaat zitten gillen tot ik hem binnen laat vanwege extreme verlatingsangst, dus ik kan dit niet voor een uur of langer doen omdat er een kindje komt spelen! Voor 10 min wil ik ze best in de tuin gooien, maar niet voor langere tijd, dat kan gewoon niet.
Daarnaast leer je je hond dan ook nog eens dat btreffend persoon niet leuk is, want telkens als die komt worden ze opgesloten, dus het werkt alleen maar tegen. 
Voor kinderen die een beetje bang zijn stuur ik ze in hun mand, en wacht ik tot ze rustig zijn en laat het kind dan kennis maken, gaat altijd prima.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Jomi  schreef op: 09-05-2015 15:17:55
Ik doe mijn hond in mijn eigen huis niet weg, ook niet voor iemand die enorm bang is.  Dat heeft niks met respect voor diegene te maken.

Mijn hond gaat op commando in de mand liggen en blijft daar, dus ik ga haar zeker niet wegstoppen omdat iemand enorm bang is terwijl ze niks doet, niet eens rondloopt.

Als er iemand voor het eerst komt spelen zeg ik altijd dat wij een hond hebben dus ze zijn voorbereid.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Smvn&d  schreef op: 09-05-2015 15:23:04
Ik normaal ook niet, maar heb voor dit jongentje een uitzondering gemaakt, omdat hij ook nog eens allergisch is voor honden en dus ook niet de kans heeft om honden beter te leren kennen.

En ja met monteurs heb ik mijzelf er mee als ik ze niet naar buiten gooi want ze komen dan niet binnen.

Voor de hulp diensten ben je het ook verplicht, heb helaas nog wel eens een ambu hier en dan MOETEN ze naar buiten, anders komen ze niet binnen... Wat ik logisch vind, ze gaan tenslotte de baas aanraken, en dan is een hond niet te vertrouwen.
Loop op mij af dreigend en je hebt er in elk geval 1 flink in je been hangen. Dus ik snap dat volledig.
 
Quote
RE: Bang voor honden
Jo  schreef op: 09-05-2015 15:30:57
Toen ik vroeger kranten liep kwam er een oud vrouwtje aanlopen die wilde ik de krant geven dus ik liep haar achterna.
Had binnen een paar seconden de hond in mijn been hangen.
Sindsdien vind ik honden een beetje eng soms.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Bang voor honden
Naam
Bericht