Lin77 schreef op: 05-05-2015 20:27:17 |
hoi meiden, Hebben jullie een succesrecept voor een monchoutaart of een kwarktaart of gebruiken jullie die van dr oetker? Groetjes Linda |
Quote |
Saskiamv2boys schreef op: 05-05-2015 20:32:13 |
allebei erg lekker......Ik gebruik die van oetker altijd |
Quote |
Debbel79 schreef op: 05-05-2015 21:09:42 |
Ik ook oetker. En dan met 2 van die blikjes kersen in gelei achtig iets. Super lekker! |
Quote |
Tamaramvc&f schreef op: 05-05-2015 22:13:23 |
Ik heb ze laatst beide zelf gemaakt, zowel Monchou als een Aardbei Kwarktaart. Erg lekker! Ik heb de
recepten wel maar geen idee hoe ik die via de telefoon hier krijg. |
Quote |
Flower schreef op: 05-05-2015 22:19:28 |
neee, niet van oetker ofzo, gewoon zelf maken. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 05-05-2015 22:21:52 |
En dan spaanse sinasappelkwark erdoor.. Mjammie |
Quote |
Spatje schreef op: 06-05-2015 00:31:57 |
Ja monchou zelf maken is veel lekkerder dan uit een pakje. Ook lekker met verse aardbeien |
Quote |
Lin77 schreef op: 06-05-2015 11:39:28 |
Bedankt voor al jullie reacties! Ik ben normaal van het zelf bakken maar maak 4 of 5 taarten,
allemaal verschillend. ik las zoveel op internet aan recepten. Mijn man is wel gek op de kwarktaart van dr oetker maar ja zelf gemaakt is toch ook erg leuk om te doen! Wanneer je zelf de monchoutaart maakt,met topping van bijv kersen blijft de taart dan mooi bij het aansnijden of wordt het 1 grote smurrie? |
Quote |
Spatje schreef op: 06-05-2015 11:52:23 |
Ik laat het goed opstijven en 2 uur voor aansnijden kersen erop en weer goed koelen. Wel echt de
kersenvlaai in gelei nemen. Wordt geen smurrie |
Quote |
Flower schreef op: 06-05-2015 12:36:00 |
daarom doe ik ook twee zakjes klopfix door de slagroom, doe ik dan niet, dan heb ik wel een grote
smurrie |
Quote |
Mikmvg schreef op: 06-05-2015 12:56:20 |
Hebben jullie ook een goed recept voor kwarktaart? Ik gebruik altidj o'n dr oetkerpak, maar dat
staat meeigenlijk een beetje tegen, heb liever elfgemaakt. |
Quote |
Minou schreef op: 06-05-2015 16:01:28 |
Oke ik type het ff uit hoe ik het maak let niet op fouten, ben op ipad ![]() nodig 150 g roomboter 200 biscuit ( maria gebruik ik) 1 pakje monchou 1/4 l slagroom 150g basterdsuiker vlaaivulling jonkerfris naar keuze Bereiding verkruimel 1 rol mariabiscuit ondertussen 150 g roomboter smelten, mag iets meer zijn ![]() daarna dit mengen in een bak en in springvorm doen...goed aandrukken 150g witte basterdsuiker en 1 pakje monchou mengen in een bak 1/4 l slagroom bijna stijfkloppen en mengen met demonchou dit in je springvorm doen en in kk 1a 2 u zetten vlaaivulling erop...in kk klaar |
Quote |
Minou schreef op: 06-05-2015 16:02:33 |
Dit was dus niet de kwarkttaart hihi mik ![]() die maak ik uit een saai pak...idd saai ![]() |
Quote |
Spatje schreef op: 06-05-2015 16:11:59 |
Bastogne geeft net wat meer smaak vind ik persoonlijk. Gewoon van die neppers dan. Kwarktaart lusten ze hier niet, maar ik lees mee |
Quote |
Esther schreef op: 06-05-2015 16:53:47 |
Ik maak vaak een kwarktaart met kersen. Ik neem een natureltaart van dr oetker maar doe daar een
grote pot kersen op siroop door. Het vocht gebruik ik ipv het water. En ik mix de uitgelekte kersen
erdoorheen. Zijn ze hier gek op. Dit werkt ook met blikjes mandarijntjes. |
Quote |
Mikmvg schreef op: 06-05-2015 18:36:39 |
Klinkt heerlijk Minou, ga ik zeker een keer proberen. Ben zelf dus dol op citroenkwarktaart en volgens mij kun je dat ook heel lekker maken zonder zo'n pak. Maar hoe??? |
Quote |
Flower schreef op: 06-05-2015 19:18:31 |
ik bedenk meestal zelf recepten, nou ja bedenken, flats van alles wat door elkaar, en meestal smaakt
het wel. wat echt heel goed gelukt was, en ik zeker een keer vaker ga maken was taart met citroen/kwark en itlaiaans schuim zoooo lekker.. ff denken hoor, wat ik er ook al weer door had. - bodem, gewoon kruimel. - dan een laag lemon curd (recept staat op internet, laura's bakery. heel makkelijk te maken) - dan een laag met kwarkmengsel= slagroom, naturel kwark en een buisje citroen aroma, te koop bij lidl. volgens mij had ik twee pakjes slagroom, 2 zakjes klopfix, bak kwark en volgens mij nog wat gelantine voor het geval dat. - daar bovenop een laag italiaans schuim, ook makkelijk te maken, google op laura's bakery deze taart is echt super lekker!! |
Quote |
Mikmvg schreef op: 06-05-2015 19:27:41 |
oeh dat klinkt ook lekker Flower, ga geloof ik dit topic maar even opslaan. ![]() |
Quote |
Lin77 schreef op: 06-05-2015 20:11:23 |
@Minou, welke monchou gebruik je? Ik kon bij de aldi niets vinden en ga morgen naar de jumbo
of ah. Hoeveel gram gebruik je en is het niet erg zoet met zoveel suiker? Zou het ook met minder
kunnen? |
Quote |
Lin77 schreef op: 06-05-2015 20:24:33 |
ik heb dit kwarkrecept gevonden maar weet niet zeker of ik het ga maken, speel graag op safe: 2 dl melk warm maken, niet koken en laten afkoelen Dan 10gewelde gelatineblaadjes erdoor 250 cc slagroom, 50 gr suiker en 1 zakje vanillesuiker opkloppen en dit door de melkmassa Daarna 500 gram kwark(bijvoorbeeld aardbeienkwark) erdoor en op een koekjesbodem storten en op laten stijven |
Quote |
Spatje schreef op: 06-05-2015 21:26:25 |
De echte hardere monchou in de zilveren pakjes. Ik gebruik er 2 Dus niet de kuipjes. Die zijn te zacht |
Quote |
Tamaramvc&f schreef op: 06-05-2015 22:48:11 |
Je hebt de kleine 100grams monchou blokjes nodig. Voor de aardbei kwarktaart gebruikte ik 500gr magere kwark, 500gr aardbeien, 70ml versgeperste sinaasappelsap, 1 bekertje verse slagroom 250ml en 12 gelatineblaadjes en geloof 200gr witte basterdsuiker. Voor de bodem een vol pak maria kaakjes. Die kruimel je fijn en doe je met 100gr gesmolten roomboter en 2 eetlepels water mengen tot een mengsel waarmee je de bodem kan maken. Aandrukken met een lepel. Dan de gelatineblaadjes 5 min laten weken in koud water. Dan pureer je 300gr aardbeien waar je de kroontjes vanaf hebt gehaald tot een moes. Zet de sinaasappelsap op een laag vuurtje en laat warm worden. Meng de kwark, suiker en aardbeimoes door elkaar in een kom met de keukenmachine. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en laat ze geheel oplossen in de warme sinaasappelsap die van het vuur is. Laat het even afkoelen en roer dan het gelatine mengsel door de kwark. Maak de slagroom en klop deze zonder slagroom stijf in de machine. Spatel dit vervolgens luchtig door het kwarkmengsel. Je merkt dat het mengsel al stijver word door de gelatine die nu zn werk gaat doen. Giet het mengsel op de bodem, dek het af met aluminiumfolie en zet het in de koelkast. Beste is een uurtje of 5 vandaardat ik het altijd een avond van tevoren maak. Voor het opdienen de laatste aardbeien op detaart leggen. |
Quote |
Tamaramvc&f schreef op: 06-05-2015 22:56:26 |
Voor de Monchou gebruikte ik 4 pakjes 100grams monchou, 100gr roomboter, 1pak bastognekoekjes,
1bekertje 250ml slagroom en 200gr wittebasterdsuiker. 1 blik vlaaifruit naar keuze, voor monchou
word meestal kersen gebruikt. De roomboter laten smelten in een pannetje, was ik vergeten te zeggen bij de kwarktaart, en mengen met de bastognekoeken die je verkruimelt hebt. Dit word je bodem die je in een springvorm doet. De monchou samen met de suiker mengen tot een glad mengsel. Klop de slagroom stijf op zonder suiker met de mixer. Spatel vervolgens de slagroom voorzichtig luchtig door de monchou. Giet dit op de bodem en strijk het glad. Afdekken en minimaal 5 uur laten staan voor t mooiste resultaat. Als je de taart opdient doe je 1 blik vlaaifruit eroverheen. |
Quote |
Irma schreef op: 07-05-2015 07:26:04 |
Ik gebruik voor de topping ipv. vlaaivulling kersen altijd een grote pot kersen. Pot kersen afgieten van dat sap 250 ml bewaren. Verwarmen tot het kookt en dan een 2 eetlepels custard erdoor roeren even doorkoken. Custart eerst mengen met een beetje sap anders krijg je klontjes als je het er zo in gooit. Kwark dikte ongeveer. Dan de kersen erdoor doen en af laten koelen. Dan op de taart scheppen. Ik maak de bodem altijd van kokos koekjes van verkade en dan 2 eetlepels 4 vruchten jam erdoor heerlijk verrassend van smaak. Ik maak deze altijd een dag voor het feest zodat hij nog lekkerder is want dan zitten alle smaken doorelkaar. smul ze. |
Quote |
Rox schreef op: 25-01-2018 20:43:19 |
als je blaaifruit een dag van te voren er op left in een figuurtje loopt het dan
niet helemaal uit? |
Quote |