Menu
 

Topic:

Geld uitgeven aan jezelf...

Jolanda1974  schreef op: 16-04-2015 14:50:07
wat is dat toch lastig. Ik besteed het liever aan mijn gezin maar soms heb je echt wel iets voor jezelf nodig. Maar jeetje wat vind ik het moeilijk.. Heb afgelopen maand voor € 70,00 3 paar schoenen gekocht, lopen heerlijk en had ze ook echt nodig. De laatste paar schoenen die ik gekocht had was alweer 4 jaar geleden. Dus het is een schijnbedrag maar toch. Heb het gevoel dat ik mijn gezin nu iets ontneem

Herkenbaar?? of kopen jullie makkelijk dingen voor jezelf.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Jolanda1974  schreef op: 18-04-2015 17:42:18
jij ook al Sis.. Alleen wil ik wel meerdere opties hebben. Dus voor zomerdag, een paar birkenstock, een paar ballerina's en een paar gympen. Jammer genoeg waren ze dit jaar alle 3 aan vervanging toe 
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Smvn&d  schreef op: 18-04-2015 17:48:27
Ik kan niet op slippers en balerinas lopen. Ik heb teen slippers, die ik soms in de zomer aan doe in de tuin zodat ik niet mijn voeten verbrand, maar kan er niet echt op lopen. Moet echt dichte stevige schoenen hebben anders val ik gewoon om 
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Jolanda1974  schreef op: 18-04-2015 17:50:45
dat moeten we niet hebben natuurlijk... 
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Smvn&d  schreef op: 18-04-2015 17:53:35
Nouja het is best komisch hoor haha.

Ik heb trouwens wel met kleding dat ik veel te duur vind voor mijzelf, dan zie ik een hele gave trui, en kost bijv. 30 euro, dan vind ik het alweer te duur, terwijl ik hem zo leuk vind.

 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Jolanda1974  schreef op: 18-04-2015 18:03:04
Dat is ook duur  ik twijfel al bij een t-shirtje van € 8,00 bij Wibra. 
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Nellemv2  schreef op: 18-04-2015 19:14:32

Quote Smvn&d:
Getverdemme dat is wel heel ranzig hoor  




Ze zijn wel oud hihi maar elke dag schoon hoor
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Tiesmv3jongens  schreef op: 18-04-2015 19:24:11
Hier vorige week nieuwe shirten gekocht omdat ze nodig waren aangezien ik aangekomen ben. Maar o wat vond ik het erg om zoveel geld aan mijzelf uit te geven. Geef het liever uit aan de kinderen maar het was nu echt nodig.
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Anna28  schreef op: 18-04-2015 19:24:30
Ik koop ook niet veel voor mezelf, of het moeten kleine prulletjes zijn van de action ofzo. Ik moet eerlijjk zeggen dat t meeste geld naar Tim gaat. Die heeft toch wel t meeste aan kleding en spulletjes

Nu is het ook zo dat de leuke, goed passende kleding voor mij al snel duurder is omdat ik een grotere maat heb. Bij ms slaag ik bijvoorbeeld nooit omdat daar de shirts altijd te kort zijn en de broeken weer te wijd. Dus loop ik bij duurdere winkels en vind ik dat ik er langer mee moet doen. 
Toch slijt ik erg veel kleding op mijn werk. Vaak gaatjes, uit fatsoen getrokken of gevlekt. Dus hou wel wat nette dingen voor feestjes ofzo in de kast achter. 
Ik heb erg veel moeite om te slagen voor kleding voor mezelf en daar baal ik best vaak van. Zou me heerlijk lijken om bij de H&m voor mezelf te snuffelen, of bij andere normale kledingwinkels. Maar wie weet, ooit
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Smvn&d  schreef op: 18-04-2015 19:36:10
Nou opzich is het niet duur Jolanda, want hoe lang doen wij met truitjes? Ik heb truitjes die ik al meer dan 8 jaar heb en nog regelmatig aan heb.

Shirtje van 8 euro bij de wibra koop ik ook niet hoor, dat vind ik sowieso zonde van mijn geld. De keren dat ik daar eens een shirtje heb mee genomen kon ze na een keer of 10-15 dragen weggooien. Zag er dan echt niet meer uit, grauw en uit vorm.
Terwijl ik andere truien heb, van wat betere kwaliteit (geen dure merken ofzo) die ik al honderde keren heb aangehad en nog perfect zijn.

Daar ben ik dan wel weer echt te gierig voor. Als ik dan iets leuks koop dan koop ik toch wel liever dat truitje van 30 euro waar ik lekker lang mee voorruit kan.

Anna kijk eens online, zijn veel webshops met hele leuke kleding ook in grote maten, zalando, whekamp, bonprix. En zo nog veel meer.
Ik koop kleding voor mijzelf vaak online. Heel soms bij h&m, maar daar vind ik de kwaliteit niet heel goed. En soms ook wel bij bristol, die kwaliteit is wel oke, maar vind ik ook nog vrij prijzig. Daar heb ik laatst wel een heel leuk truitje gekocht, na 5 dagen twijfelen want hij was iets van 25 euro. En het was ook nog een gewoon zomer truitje, dus dun, 3 kwart mouwtjes.. Een dikke warme wintertrui vind ik toch weer iets minder erg als het iets duurder is. Maar gewone shirtjes vind ik dan toch weer anders.
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Anna28  schreef op: 18-04-2015 19:39:44
Online heb ik wel eens gedaan ja, maar vind t wel lastig in te schatten dan. Meestal past de helft niet en moet alles terug. Ik kan dan niet het model van de broek zien en shirts vallen altijd weer anders. Kort, lang, smal, breed... dus lastig altijd. Zat wel laatst te denken aan bonprix, ga daar eens snuffelen online. 
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Myself  schreef op: 19-04-2015 09:06:02
Anna, ik kocht best veel online, voor ik afviel had ik bovenmaat 50 en onder 46-48.
Vaak bestelde ik dan bij wehkamp meerdere maten van hetzelfde product.
Kon ik lekker op mijn gemakt thuis passen en de rest weer op laten halen.
Het kost je niets meer of je 1 mt heb van een bepaald shirt of 3.
Dus misschien een tip voor je?

(misschien dat je een eerste bestelling wel vooraf moet betalen, dat weet ik niet, maar ik vul altijd in dat ik achteraf met acceptgiro betaal, dan kijk ik zelf hoeveel ze van me krijgen met de producten die ik hou)



Ik heb een tijd ook weinig voor mezelf gekocht, maar die fase is alweer een poosje over.
Voel me ook fijner als ik er leuk bij leuk en niet alleen mijn kinderen leuk en dan pas kijken wat er over is voor mezelf.
Dus hier gaat het eigenlijk gelijk op.
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Mrtj  schreef op: 19-04-2015 09:30:52
Ik denk dat het veel te maken hebt met of je het financieel krap of breed(-genoeg) hebt.

Ik heb er geen moeite mee om nieuwe dingen voor mijzelf te kopen. Wel gebeurt het me vaak dat als ik ga shoppen, ik met kleding voor het hele gezin thuis kom, maar niks voor mezelf heb gekocht. Maar schuldgevoel als ik wel dingen voor mezelf koop? nee. Ben er dan juist erg blij mee.
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Claudia  schreef op: 20-04-2015 16:45:49
Ik vind 3 paar schoenen niet vreemd...je moet toch ook afwisselen, telkens op dezelfde lopen is ook niet goed voor je voeten.

ik heb niet veel moeite om iets voor mezelf te kopen, maar ik vertik het dus om dure dingen te halen. Ik vind een shirt voor 10,00 idd duur haha. Broeken haal ik voor 9,95 of goedkoper (en ja zitten heerlijk!) shirtjes meestal in uitverkoop, van die dunne truitjes ook..en heel af en toe koop ik iets wat ik gewoon zie hangen en mooi vind..laatst bijv een hele mooie zware dunne blouse, 9,95, nou vooruit dan maar voor een keer.
Heb vooral veel van die dunne truitjes met lange mouw liggen..gekocht voor 1,99 en die hebben ze ook bij takko en h&M en c&A maar dan betaal je gerust 10,00 tot 15,00 voor 1!! Dus ja..als die 2,00 zijn dan neem ik er gerust 10 mee. Het zijn van die truitjes, ongeacht de prijs, die 1 jaar of hooguit 2 mee gaan en dan kunnen ze weg.. En tevens wil ik niet constant met hetzelfde aan lopen..

Ik moet wel eens lachen als je bijv van die stukjes ziet staan in margriet of vriendin: 3x gekleed voor onder de 100,00! ahum...koekoek...ik heb geen broek, trui of shirt van 40,00 in de kast hangen.
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Queen@home  schreef op: 20-04-2015 22:39:34
zal maar niet zeggen hoeveel paar schoenen ik heb...

 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Queen@home  schreef op: 20-04-2015 22:40:54
4 paar ballerinas
1 paar sportschoenen
2 paar pumps
5 paar enkellaarsjes
slippers
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Chloe  schreef op: 20-04-2015 22:53:10
Hier ook hoor, heb op zijn minst een paar of 20/25 schoenen en laarzen. Om over mijn man nog maar te zwijgen. Belachelijk eigenlijk. Maar schoenen zijn een tic van me. Maar zowel schoenen als kleding probeer ik in de uitverkoop te kopen. Koop qua kleding het meeste van Esprit, maar vrijwel alles in de sale.
 
Quote
RE: Geld uitgeven aan jezelf...
Pup78  schreef op: 20-04-2015 23:36:26

Ik ben zuinig aangelegd en denk altijd goed na voordat ik iets koop.
Voel me niet echt schuldig als ik iets voor mezelf koop. De kinderen komen echt niets te kort en we kunnen het betalen.

Ik heb ook meer dan drie paar schoenen. Ik wissel schoenen af. Als ik iedere dag op dezelfde schoenen loop krijg ik echt last van mijn voeten. Daarnaast is het ook goed om je schoenen even te laten luchten volgens mij. En ik heb ook geen zin om altijd met dezelfde te lopen. Daarnaast doe ik meerdere jaren met een paar schoenen, simpelweg omdat ik meerdere paren heb. Ook heb ik laarsjes met hak die ik niet naar mijn werk aan kan, omdat ik daar de hele dag moet lopen.
Ik heb drie paar gympen en ongeveer 5 paar laarsjes. Dit jaar geen laarsjes hoeven kopen overigens.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Geld uitgeven aan jezelf...
Naam
Bericht