Menu
 

Topic:

Ongevalletjes

Innie  schreef op: 15-04-2015 13:53:34

Hallo!

Omdat ik het fijn vond om zo veel lieve reacties te lezen in het 'vaste leden vs. meelezers'-topic, wil ik graag eens proberen om mijn eigen topic te openen.

Ik vraag me namelijk af hoe vaak jullie kindjes vallen/struikelen/botsen... en wat de schade tot nu toe is?

Mijn zoon is nu 2,5 en is eigenlijk nogal lomp en onbezonnen. Naast de vele valpartijen zonder veel erg, heeft hij nu toch al een hechting in zijn oor moeten hebben, is zijn ene voortand voor de helft afgebroken, en de andere voortand is dood. Dit weekend heeft hij dan weer een tand door zijn lip gehad, wat is beginnen ontsteken... Zucht

En wat voor ouder zijn jullie dan? Ikzelf laat hem vaak met een bang hartje begaan. Ik besef dat vallen en opstaan bij de ontwikkeling hoort, en dat hij zich af en toe eens pijn 'hoort' te doen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik hem met een gerust hart zijn vele fratsen zie uithalen. En ik moet eerlijk zeggen: als hij dan eens flink gevallen is, dan voel ik me wel een beetje schuldig, en vraag ik me af of ik hem niet vlugger had moeten tegenhouden.
Mijn man is helemaal anders: hij zou bij wijze van spreken de hele dag door 'pas op!' lopen roepen, of 'niet doen!'...


Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

 
Quote
Navigatie
RE: Ongevalletjes
Lieselot  schreef op: 15-04-2015 16:18:24
Boterbloem,....oh wat een schrik zeg!! 
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Baby2  schreef op: 15-04-2015 17:04:23
ik heb 2 zoontjes waarmee ik regelmatig bij de huisartsenpost ben geweest en dan meestal voor aangezichtsletsel. Ongelooflijk hoe ze het altijd voor elkaar krijgen. toch laat ik de kinderen wel vrij in hun spel want de meeste ongelukjes die ze hadden waren relatief kleine valletjes waarbij ze juist ongelukkig terecht kwamen bijv tegen de punt van een muur, op een tafel en mijn jongste met zijn tanden op het nachtkastje. 
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Nina1  schreef op: 15-04-2015 18:13:34
Kon mijn zokn zijn. Hij viel struikelde ed ook altijd. Totdat hij drie jaar geleden een Bril kreeg. Wat een verschil!
Waar we nu pas achter,zijn is dat zijn oogontwikkeling niet gelemaal gaat zoals hetmoet. Zijn zichtwijdte is nog wat beperkt maar met ergo therapie verbeterd dit.

Zij. Voortand is al met twee getrokken omdat er door een val een ontsteking boven zat.

Ik weetniet andrrs en ben niet extra voorzichtig. Of overbezorgd. Het hoort bij hem... Denk ook al snel: ja hoor gaan we weer of zal eens niet....als hij weer gevallen is.
Moet ook zeggen dat het een bikkel is die niet snel piept. Al 2x in het ziekenhuis geweest voor foto van de arm maar gelukkig niets.
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Kriebel  schreef op: 15-04-2015 18:35:39
Met mijn dochter valt het mee. (Ik klop het even af)
die heeft pasgeleden zich verstapt met gym en toen foto's laten maken in het zh. Niks gebroken gelukkig.

mijn zoon.... dat is een ander verhaal. Hij loopt bij een kinderfysio omdat hij de neiging heeft om extreme prikkels op te zoeken. 
(Lang verhaal)
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Minou  schreef op: 15-04-2015 18:47:32
Jeetje als ik dit allemaal zo lees auwwwwww!!!!!!!

@tessa, het was echt schrikken toen met die tong, zo hee, gapend was het gewoon.
Maar het was binnen 3 weken volledig genezen. Als je heeeeeeeel goed kijkt, zie je een heeeeeel dun wit streepje nog.n
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Tessa_mv2  schreef op: 15-04-2015 19:42:46
Ik zie nog meer voorbij komen dat ik denk..........OJaaa dat hebben we ook meegemaakt.
Gelukkig maar dat ik niet alles onthou haha

Minou, die tong is echt vreselijk idd! Dat bloed als een gek, maar geneest gelukkig ook erg snel.

Er zijn dus best wat kinderen die flinke stunten uithalen.

Ik werk als tandarts assistente en zie op het werk dus ook regelmatig kinderen met afgebroken voortanden voorbij komen. Of zelfs helemaal eruit. (blijvende tanden dan dus, brrr).
Het eerste wat ik dus altijd roep na een val of stoot partij: Hoe is het met je tanden?


 
Quote
RE: Ongevalletjes
Mama-van-aimy  schreef op: 15-04-2015 20:21:42
Hier nog een die vreselijk overbeschermend is naar de kinderen toe.

Maar af en toe kunnen ze zo lomp en onhandig zijn.

Zoon heeft toen hij 2,5 jaar was een enorme smakkerd op zijn mond gemaakt. Dag voortanden. Waren grotendeels afgebroken en terug in de kaak geslagen. Was erg vreemd toen zijn volwassen tanden eindelijk doorkwamen.

Oudste dochter was net 1 jaar en klom op de bank en daarna bovenop een pak luiers die ik op de bank had liggen. En ze maakt een smakkerd naar voren met haar slaap tegen de tafel aan. Kwam een giga bult op. Door naar de kinderarts en die verhoorde ons alsof wij ons kind mishandeld hadden.
Daarna is ze nog een keer gestruikeld over een tegel en toen had ze een twijgbreuk in haar pols. En ook nog via het trapje van de glijbaan naar beneden gedonden waardoor er een stukje tand was afgebroken.

Middelste dochter viel van een bureaustoel precies met haar tanden op het ijzeren onderstel van de stoel. En ja hoor... ook zij afbebroken tand.

De jongste heeft een keer een flinke smakkerd met de kinderstoel gemaakt.
Ze zat daar in met haar gordel om. De haar zusje trok de stoel naar achteren en duwde de stoel daarna naar voren. En toen klapte de stoel naar voren toe met mijn jongste er nog in. Vreselijk..... Kon wel janken. Overal bloed... kinderen allemaal overstuurd. Boventanden waren dwars door haar huid onder haar onderlip gesneden. Daar heeft ze nog nog een litteken van. Gelukkig waren er geen tandjes afgebroken. Door de klap wel een hersenschudding eraan over gehouden.

Ik betrap mezelf er ook op dat ik iedere keer roep: voorzichtig, niet te hard rennen, uitkijken straks val je
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Baby2  schreef op: 15-04-2015 20:27:46
Bij mijn zoontje ging het gelukkig om het melkgebit, maar door zijn val op het nachtkastje waren zijn voortanden naar achteren geklapt. Die zijn toen door de tandarts weer op de juiste plek gedrukt. Eerst zaten ze los maar nu inmiddels weer vast en ze zijn ook niet grijs geworden. Nu afwachten of het gevolgen heeft voor het blijvende gebit want dat schijnt wel te kunnen. Mijn jongens hebben echt zo vaak van die rare ongelukjes, ze vallen echt niet hard maar komen echt net ongelukkig terecht Met letsel in het aangezicht of achterhoofd als gevolg. De oudste viel eens met zijn voorhoofd tegen de hoek van een muur, met zijn ooglid op de punt van een schoenenrek, met zijn wang op de hoek van een tafel, met zijn voortanden op de zadel van zijn fiets, met zijn wang tegen de openstaande koelkastdeur en hij liep met voetbal keihard tegen een teamgenootje aan met als gevolg een blauw oog. Mijn jongste viel dus met zijn tanden op een nachtkastje en hij viel met zijn achterhoofd op de achterkant van ons bed, dat is massief hout en daardoor had hij een flinke snee op zijn achterhoofd maar daar valt het haar gelukkig over. Ik heb mijn portie dus wel gehad.
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Kaatje  schreef op: 15-04-2015 20:52:35
Hier ben ik het makkelijkst, papa roept sneller dat het voorzichtig moet .
de oudste is voorzichtiger, heeft ook nog niet veel gehad. Het ergste bij hem was in 1 zomer 3x geprikt door een wesp.
waarvan 1 in het gezicht. Dat is zo zielig het doet heel zeer en zwol ook nog flink op. Alle keren kon hij er echt niets aan doen, geen rare bewegingen dat het beest in het nauw zat ofzo.

jongste is wel altijd bont en blauw tot zijn derde was de ene bult op zijn voorhoofd nog niet weg of de volgende zat er al. Toch is zijn voortand, op zijn tweede verjaardag, er uitgevallen door alleen maar stoten tegen de rand van zijn bed.
verder al een keer een hechtING na het vallen van de glijbaan  , ja ook hier de glijbaan. Toen ik de ha belde dat ik er aankwam, zegt hij: mag ik ook mee naar de dokter als jij gaat .

hij roept meestal als hij is gevallen en hij ziet je: deed niet zeer hoor!!

engste was toen hij van een steiger was gevallen, we hadden afgesproken dat ze 2 treetjes hoog mochten, hij was toch hoger gegaan en gevallen. Ik had dat niet gezien, toen hij het mij vertelde hield hij het huilen in en vertelde eerst dat hij iets had gedaan wat niet mocht, maar dat hij toch wel heel hard was gevallen. Toen ik niet boos werd begon hij echt heel hard te huilen, zo zielig. Gelukkig goed afgelopen.
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Nelia  schreef op: 15-04-2015 21:11:08
Oudste zoon is op het KDV een keer met zijn voortand op zo'n ijzeren duwwagentje gevallen. Tand half eruit. Tandarts heeft deze er weer in geduwd en wonderwel is deze blijven zitten. Jaar later met school op het ijs gevallen en een snee in zijn kin, moest gehecht worden. Tijdje later van de bank gesprongen op een groot kussen en sprong er net naast: arm op 2 plaatsen gebroken. Enkele weken geleden iets te enthousiast de hoek van een gebouw omgelopen en in botsing met een fietser: 3 wiebeltanden eruit. Voor de rest 45x ongenomen geweest met een longontsteking/heftige astma-aanval.

En de jongste... 1x een snee onder zijn oog doordat een meisje haar tas tegen hem aanslingerde. Voor de rest helemaal niets. Amper schaafwondjes, nu 7 en nog maar 1x ziek van school gebleven. Zondagskindje (letterlijk)... Duimen dat het zo blijft!
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-04-2015 21:24:08
Hier behalve een tand door de lip, blauwe plekken en schrammen gelukkig niks ernstigs.
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Innie  schreef op: 15-04-2015 21:31:33
Wauw, als ik jullie belvenissen hier allemaal lees, dan staat me nog het een en het ander te wachten

wel 'fijn' om dit allemaal eens te horen, dan besef ik weer dat ik niet de enige mama ben met zo'n wildebras...

Bedankt!
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Suusmv3  schreef op: 15-04-2015 22:35:43
mijn oudste ziet totaal geen gevaar.... klom met 2,5 gewoon een glijbaan van 5 mtr hoog.... maar zijn totale schades in die bijna 10 jr : tanden door zn lip, wat blauwe plekken, schaafwondjes, snee in zn kin ( gebeurt op school) 

dochter van 6,5 : schaafwondjes, sneetjes, tanden door dr lip, snee in dr kin... en die is best wel voorzichtig..

zoon van 4,5 : tis echt een bikkel!!! zn beentje tussen de spaken : resultaat 4 weken gips... en verder bijna nooit wat... 

maar het is bij alle 3:
hun : mama ik heb pijn
ik : oh en nu?
hun : kusje dr op
ik: geef een kusje dr op
hun : gaan weer rustig verder met waar ze gebleven waren
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Made  schreef op: 16-04-2015 00:02:50
Ik verbaas me al 6jaar dat ik nooit met haar op de eerste hulp beland ben (ff afkloppen)
Die haalt soms capriolen uit  boven uit mijn raam gaan hangen met 1 been en 1 arm nog aan het kozijn, kijk mama wat ik kan 

Wel een paar keer bij de hap beland omdat mevrouw weer wat tot boven in dr neus gepropt had   

Verder zit ze altijd onder de blauwe plekken.....loop je dan in je elza jurk, kroon op je hoofd, haar in de plooi en een stel blauwe benen eronder 
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Jacq  schreef op: 19-10-2016 13:14:09

Mijn zoontje van3 heeft met zijn mond een gat in een pingpong balletje gemaakt en hoorde tsss, wat nu?
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Innie  schreef op: 19-10-2016 13:17:53
Ach, ik zeg altijd: liever een gat in een pingpongbal dan een pingpongbal in zijn...


... Of had je liever een serieus antwoord gehad dan?
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Xxx  schreef op: 19-10-2016 13:18:02

Quote Jacq:

Mijn zoontje van3 heeft met zijn mond een gat in een pingpong balletje gemaakt en hoorde tsss, wat nu?



Nu kan het balletje niet meer pingpongen....
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Pup78  schreef op: 19-10-2016 22:19:09
Een nieuwe pingpong bal kopen?


 
Quote
RE: Ongevalletjes
Banana  schreef op: 19-10-2016 22:46:46



ach altijd fijn zon vakantie toch 

ik zou echt ff naar de ha gaan dat ie tss zegt klinkt mij niet goed heeft ie het in geademd ??
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Kmvs&m  schreef op: 20-10-2016 07:37:06
Toen S klein was is ze zo gevallen dat haar tandjes volledig door haar lip gegaan zijn. Dit moest geplakt. Mevrouw vond het zelf wel erg interessant om haar vingers en tong door dat gat te steken onderweg naar de dokter. 
Een jaartje later ofzo viel ze met haar kin op tafel tijdens het avondeten, weer een gat erbij en lijmen. 
Verder heeft ze op vakantie een (vies) scheermes opgeraapt van de grond. Bloeden als een rund en uiteindelijk dus nog in het ziekenhuis beland (bij thuiskomst nog moeten laten onderzoeken op hiv). 
In de zomervakantie is ze gebeten door een hond en konden we dus weer langs de HAP. We hebben er ondertussen een abonnement 😉 

En bij M? Die is een x uit d'r bed gevallen, volledig out en dus een flinke hersenschudding met bijbehorende buil op d'r koppie. D'r tong is een keer door midden geweest (bloeden als een rund) maar verder komt ze eigenlijk overal wel goed vanaf. Terwijl dat dus echt een draak is en nergens gevaar in ziet. 
Ja, ze zit standaard onder de blauwe plekken en het gebeurd wekelijks dat ik d'r uit school haal met weer een flinke bult, kras oid. We zitten eigenlijk te wachten totdat ze iets breekt 
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Kmvs&m  schreef op: 20-10-2016 07:38:20
Serieus ik reageer dus gewoon op een oud topic kneus!! 😂
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Mamvan3  schreef op: 20-10-2016 08:52:23

Quote kmvs&m:
Serieus ik reageer dus gewoon op een oud topic kneus!! 😂

Maar fantastisch om te lezen... Wat een hororkind is mijn jongste!!!!

De oudste heeft het netjes gehouden. wat keren een tand door de lip en heeft met voetbal op schoolplein zijn teen uit de kom geschopt. Had hem gewaarschuwd om voorzichtig te zijn, maar de volgende dag gewoon weer voetballen op blote voeten. Resultaat: 4 uur op de eerste hulp in het ziekenhuis met een gebroken teen...

De tweede heeft op tweejarige leeftijd een hap uit een tafel proberen te nemen, dat is mislukt, maar de tanden waren wel iets teruggeduwd wat geresulteerd heeft in tandartsbezoek op 6 jarige leeftijd, waarbij de voortanden moesten worden verwijderd. Verder heeft de tweede diverse keren wat gebroken op de meest bizarre manieren. 1x was zo zielig, ze kwam thuis met een klein wondje op haar arm en vertelde dat haar arm pijn deed. Nu zijn we allebei EHBO'er, dus ga maar koelen want het leek niet ernstig. Had ze een uur gekoeld en klaagde dat het toch wel veel pijn deed. Nog een keer die arm bekeken, was deze ineens flink zwart geworden. Toen naar eerste hulp (via doktersdienst uiteraard), bleek ze een gebroken arm te hebben. Dat kleine wondje bleek ze dus netjes ergens te hebben schoongemaakt, want anders zaten haar kleren zo onder het bloed.... Als ze het nu gewoon had laten zitten, hadden we in de gaten gehad, dat ze toch echt harder was gevallen als wat ze vertelde...

Nummer drie is kampioen... Proberen te scheren, ja de mes overdwars en zo 3 nette snedes op onderlip. Dat gaf een giga bloedbad. Spelen met een zaag in de winter, koude handen dus dan bloed het nog niet zo, maar owee, als die handen warm worden..... Uit het raam springen van de eerste verdieping...2x..... en er niets aan overhouden. Tja, eigenlijk alles waar de eerste 2 niet over nadachten heeft nummer 3 al uitgevoerd.. en meer!!! Het was op een gegeven moment zo erg, dat ik keek of andere kinderen hem na konden doen. Wanneer dit niet het geval was, liet ik hem. 


 
Quote
Navigatie


Reageren op Ongevalletjes
Naam
Bericht