Menu
 

Topic:

Help laminaat.

Jomi  schreef op: 15-04-2015 11:19:05
Wij moeten echt een nieuwe vloer. We hebben nu laminaat liggen en waarschijnlijk willen we straks weer laminaat.

Deze vloer hebben we overgenomen van de vorige bewoners, in onze vorige woning hadden we vinyl. Ik heb dus nog nooit laminaat gekocht en gelegd.

Ik ben al aan het surfen, maar ik zie echt door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel aanbod en prijsverschil.

Waar koop je kwalitatief goed laminaat, maar wel voor een leuke prijs? En hoe dik moet het zijn of echt stevig laminaat te hebben?

 
Quote
Navigatie
RE: Help laminaat.
Banana  schreef op: 15-04-2015 11:24:06
tja is wat je wil en hoe groot je beudget is 
wij hebben beneden laminaat liggen van robol wat duurder en dikker maar ja in de woonkmaer word meest geleefd dus moest goed en hun leggen t gratis 
onder vloer verschilt ze kijken naar je basis vloer hoeveel correctie die ndoig heeft 
boven echter hebben wij goedkoop laminaat van de karwei met ikea ondervloer omdat we boven toch monder belangrijk vonden is wat dunner maar kwalitatief echt wel goed genoeg 
er word door de jongens veel gespeeld met veel speelgoed autos en dergelijke enz na bijna 3 jaar ziet het er nog steeds super goed uit 
was het laminaa wat zeer regelamtig in de aan beiding is rond de 6 euro per meter geloof ik 

we wilde eerst nog ikea laminaat doen maar deze kleur was beter vrineden van ons hebben ikea in hele huis en zijn daar ook zeer te spreken over 
zelf leggen is niet heel moeilijk na de eerste twee banen heb de smaak snel te pakken 
 
Quote
RE: Help laminaat.
Xxx  schreef op: 15-04-2015 12:15:08
Wat voor laminaat wil je.
Glad
Voelbare houtnerf
V - groef
Wat voor gebruik.

Wij gaan rond de zomervakantie laminaat leggen.
12mm dikke toplaag, voelbare houtnerf met v - groef.
Was wel wat duurder maar wilde zeker wel goede duurzame kwaliteit.
Ondervloer wordt een extra geluidsisolerende ondervloer ivm mijn man en nachtdiensten.
Voor 50 m2 zijn we incl plinten rond 1500,- kwijt

Boven hebben we gewoon goedkoop laminaat van ikea. En Na 10 jaar nog steeds niets mis mee.
 
Quote
RE: Help laminaat.
Bepje  schreef op: 15-04-2015 14:48:19
Ga naar een paar zaken en hoor wat ze je te vertellen hebben. Er staat op het laminaat waar deze geschikt voor is, een lichte kwaliteit kan prima op een slaapkamer maar voor een gang en woonkamer heb je veel sterkere nodig. En dan nog kiezen welke, dat gaat moeilijk via internet, hooguit in welke richting je wil qua kleur.
 
Quote
RE: Help laminaat.
Bettie  schreef op: 15-04-2015 14:54:25
Op de benedenverdieping hebben wij laminaat liggen van quickstep van ca. € 22,50 per m2. 8 jaar geleden gekocht en natuurlijk kun je zien dat er op geleefd is maar 'op' is het zeker nog niet.

Op de bovenverdieping lopen wij alleen met onze sloffen en/of sokken en daar hebben wij 2 jaar geleden laminaat gelegd van € 4,99 m2 van de praxis. Een aanbieding maar nog steeds wel 7 mm dik en het ziet er uit alsof het vorige week gelegd is.

Inderdaad...wat wil je?  Wel of geen v-groef (wij hebben dat beneden wel maar boven niet). Wel geen geen (voelbare) houtstructuur. Hoe dikker het laminaat, hoe meer het vaak kan hebben. Dat staat ook eigenlijk altijd op het pak erbij. Bijv. 6 mm is voor licht woongebruik; is gewoon wat poreuzer en krasgevoeliger dan een dikker soort.

Ondervloer ....je hebt rollen én je hebt platen. Heel veel verschil maakt het niet. Wij hebben meer schik met de rollen maar dat is meer vanwege medische redenen (van de groene platen hebben we een week allergische reacties) Qua lopen (vering) en geluid (demping) merken wij hier echt geen verschil met platen of rollen.

 
Quote
RE: Help laminaat.
Boterbloem  schreef op: 15-04-2015 14:57:27
boven en beneden ligt laminaat wat de vorige bewoners hebben gelegd om het huis sneller te verkopen. Van dat spul van 3 of 4 euro per M2. Na 10 jaar is het beneden echt afgeleefd en boven als nieuw.
 
Quote
RE: Help laminaat.
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-04-2015 22:08:09
In principe is alle laminaat wel geschikt, wij hebben beneden laminaat van ongeveer 15 euro per m2 en dat is na 5 jaar nog prima! Wij hebben gewoon een ondervloer gekocht (ik wist niet dat daar ook nog verschil inzat) en het leggen van het laminaat is niet moeilijk, wel moet je uitkijken dat je het echt goed aantikt, als je helemaal klaar bent en je komt erachter dat er in het midden toch nog een plank niet goed aansluit.... Dan heb je een hoop werk En het mooiste is als het laminaat in de lengte is gelegd.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Help laminaat.
Naam
Bericht