Menu
 

Topic:

spullen meegeven naar vader?

Mamalinda  schreef op: 02-04-2015 14:54:14
ben vorig jaar gescheiden en tot nu toe gingen de kinderen 1x per week een aantal uren met vader mee. IK geef nu altijd een tasje mee met reservekleren en luiers en doekjes en kreeg hij de autostoel mee. 
Binnenkort veranderd de omgangsregeling en gaat hij ze langer zien en waarschijnlijk gaan ze dan ook 1x per 14 dagen een dag bij hem slapen. nu vraag ik me af of het "normaal"is dat ik dan kleren, luiers etc meegeef of dat vader dit zelf moet betalen. Ik ontvang kinderallimentatie en kinderbijslag. 
 
Quote
Navigatie
RE: spullen meegeven naar vader?
Danimvsenna  schreef op: 02-04-2015 14:57:08
Ik heb een tijdje terug een topic geopend met dezelfde vraag. Ik zal hem even Uppen!
 
Quote
RE: spullen meegeven naar vader?
Mamalinda  schreef op: 02-04-2015 14:59:04
bedankt, ga ik gelijk ff lezen
 
Quote
RE: spullen meegeven naar vader?
Ambie  schreef op: 03-04-2015 19:43:45

In mijn situatie heb ik dit in eerst instantie zelf betaald en meegegeven. Vooral ook om zeker te weten dat ze daar in ieder geval het nodige zouden hebben (iets wat ik liever aan mijn ex overliet). Met de tijd is het wat betreft het financiele gedeelte deels van zijn extra inbreng en de mijne gekomen, beetje op gevoel zeg maar.


Vind het ook niet helemaal fair om de papa op te zadelen met extra kosten waar de alimentatie deels voor bedoeld is. Maar uiteindelijk ontkomt hij er niet aan dat er ook spullen voor de kleine in zijn huis aanwezig zijn, en die ga ik niet voor hem betalen.

 
Quote
RE: spullen meegeven naar vader?
Ambie  schreef op: 03-04-2015 19:45:54
correctie: liever niet aan mijn ex overliet
 
Quote
RE: spullen meegeven naar vader?
Nelia  schreef op: 03-04-2015 21:05:13
Ja, ik vind dat wel normaal. Tandenborstel/tandpasta/zeep/doekjes e.d. kan hij gewoon aanschaffen, maar luiers (wellicht een stapeltje op voorraad geven) en kleding zou ik wel meegeven. Kinderen groeien snel uit een kleding-/luiermaat de 1e jaren. Je kunt niet van hem verwachten dat hij voor die ene dag kleding aanschaft. Daarnaast is het ook niet te wassen in 1 dag, dus jij zou dan ook het setje kleding kwijt zijn wat ze bij weggaan aan hebben. Vind wel dat hij zelf voor autostoeltje kan zorgen.
 
Quote
RE: spullen meegeven naar vader?
Mv4  schreef op: 03-04-2015 21:46:50
Ik heb mijn kinderen in het begin alles mee gegeven voor het weekeind, tot dekbedden en kussens toe.

Nu heeft ex zelf matrassen aangeschaft en ik heb hem dekbedden en kussen gegeven voor bij hem thuis met beddengoed voor de kinderen zodat ze alles hebben.

Kleding krijgen ze voor 1 dag mee, wat ze op vrijdag aanhebben gaat daar in de was en blijft daar voor volgende week en op zondag krijgen ze iets uit de kast daar aan naar huis zo rouleert de kleding dus hebben ze steeds andere setjes bij papa en thuis.

Autostoeltjes heb ik ook meegegeven en nu hebben ze zitverhogers en die heeft ex ook van hier meegenomen en ik heb nieuwe gekcoht
 
Quote
RE: spullen meegeven naar vader?
Mamalinda  schreef op: 04-04-2015 18:47:13
Dus de meeste geven zo te lezen wel kleding mee. Ga het toch raar vinden als ik dan de vuile was weer mee terug krijg. Dat hoort er voor hem ook bij vind ik. 

dekbedden, kussens aanschaffen gaat mij echt te ver hoor. Als hij geen fatsoenlijke slaapplaats te bieden heeft, dan komen ze gewoon niet. 
Denk dat we tegen de tijd dat ze gaan blijven slapen maar eerst eens moeten afspreken wat er meegegeven gaat worden.

 
Quote
RE: spullen meegeven naar vader?
Mamajenti  schreef op: 04-04-2015 18:58:29
Hier gaf ik eerst alles mee en heb bij ex het verzoek neergelegd om de verzorgingsartikelen zelf te regelen. Luier om te slapen, tandenborstels, tandpasta, shampoo etc. Ze krijgen van mij kleren mee en eigen knuffels. Die knuffels willen ze zelf. Ook krijgen ze allebei hun slaapmuziek mee.

Dat de was weer mee terug komt, vind ik echt geen punt. Als ze niet gaan logeren, heb ik die was toch ook. En ze groeien bij vlagen zo hard, dat ze het anders amper aan zouden hebben.

Je kan er ook voor kiezen om twee complete setjes daar te leggen en dat hij zelf wast wat er in het weekend vies wordt en jij wast wat ze aan hebben als ze terug komen. Maar met kleine kinderen weet je niet hoeveel setjes je per dag nodig hebt
 
Quote
RE: spullen meegeven naar vader?
Laura  schreef op: 04-04-2015 18:59:10
Ik geef de kleding gewoon mee, de kleding betalen we ook van de gezamenlijke rekening voor de kids. Er ligt vaak een setje daar en de rest hier. Wassen doen we beiden, daarom liggen er ook setjes daar. De dagelijkse dingen haalt ieder voor zijn eigen huis, dus tandpasta, luiers, shampoo etc.

Ik heb wel meebetaald aan de slaapplek bij hem. Tsja ik mocht hier alles houden en vond het wel zo eerlijk om dan mee te betalen, eigenlijk had hij immers recht op de helft. Verder vind ik het voor de kids belangrijk dat ze ook bij hun vader zijn, zij hebben er niet omgegevraagd. Dus ik probeer het zo praktisch mogelijk op telossen. Kost me teveel energie anders
 
Quote
RE: spullen meegeven naar vader?
Nala  schreef op: 04-04-2015 22:15:09
Wij zijn al jaren uit elkaar en inmiddels gaat ze alleen met een tas kleren die kant op.
Tandenborstel,borsel ed heeft hij ook zelf voor haar.
Dat ze kleiner was gaf ik ook luiers,doekjes en zelfs bv mee.
Hij bleef in ons koophuis wonen dus haar kamer met toebehoren had hij allemaal.
 
Quote
RE: spullen meegeven naar vader?
Smvn&d  schreef op: 05-04-2015 19:09:29
Mij lijkt het dat hij zelf zorgt voor dingen als luiers en verzorgings spullen zoals tandenborstel, shampoo, en dat soort spul.
Kleding lijkt mij het handigste als ze dat gewoon mee nemen, als ze daar maar zo weinig zijn. Al lijkt het me voor de kids ook wel weer raar, dan is het echt ergers gaan logeren en je koffer inpakken ipv gewoon lekker naar papa gaan. Maar kleding groeien ze zo snel uit soms. Ligt ook aan de leeftijd natuurlijk. Ook kwa luiers misschien, maat 3 kunnen ze zo weer uitgroeien, maar als ze maat 4 hebben dan groeien ze er niet echt meer uit (ga ik vanuit tenminste, mijn dochter van 4,5 heeft nog steeds maat 4 en is niet klein voor haar leeftijd, juist groter dan gemiddeld)

Verbaasd me dan ook weer dat zelfs dit soort dingen al voor gedoe kunnen zorgen 

Bedden, dekbedden en alles lijkt mij ook normaal dat hij daar zelf voor zorgt toch. Ik neem aan dat hij wel een kamer voor ze heeft met een bed en eigen spulletjes van de kids?

Lijkt mij niet dat jij moet gaan zorgen voor spullen daar, op kleding na. Zijn toch ook gewoon nog steeds zijn kinderen.. En de allementatie lijkt mij bedoeld voor de zorg die jij voor ze hebt als ze bij jou zijn, niet voor als ze bij hem zijn.

Maar bij een normale verstandshouding (dus niet de mensen die overal een probleem van maken) lijkt het mij ook logisch dat als jij dingen toevallig dubbel heb liggen je ze aan hem mee geeft.. Dan scheelt het hem nieuw kopen, en jij mist het dan toch niet.


 
Quote
RE: spullen meegeven naar vader?
Vlindertjes  schreef op: 05-04-2015 19:28:28
Tja, ik ging vroeger ook altijd met mijn tas met kleding naar mijn vader voor een weekend. Vind het niet meer dan normaal. Ik denk ook dat ouders een er een groter probleem van maken dan de kinderen zelf. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
Een slaapplaats en verzorgingsspullen hoort de vader wel te hebben als het slapen regelmatig gebeurt, dan hoor je als ouder te zorgen dat het kind een eigen plaatsje heeft voor zover dat mogelijk is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op spullen meegeven naar vader?
Naam
Bericht