Menu
 

Topic:

Wie kan me helpen.

Ffkes Zo  schreef op: 09-03-2015 07:29:57
Hallo meiden, 

gisteren is mijn schoonvader plotseling overleden.
Hij was nog maar alleen en alles komt nu op mijn man en broer aan. We zijn nog jong en hebben hier (gelukkig) nog nooit mee te maken gehad. Maar mijn man zit er helemaal doorheen en ik wil hem graag helpen.
Dus daarom wil ik vragen of jullie Miss weten waar we aan moeten denken/niet vergeten. Want er komt zoveel bij kijken. ook met zijn huurhuis en Miss eventuele schulden.

en hoe zit het met mijn werk? Krijg ik hier verlof voor tot aan de begrafenis. Of alleen met de begrafenis.
 
Quote
Navigatie
RE: Wie kan me helpen.
Ffkes Zo  schreef op: 09-03-2015 07:30:42
 
Quote
RE: Wie kan me helpen.
Saskia70  schreef op: 09-03-2015 07:47:39
Allereerst.. gecondoleerd en heel veel sterkte en   

Wat moeilijk om ondanks jullie verdriet zoveel te moeten regelen. Je krijgt verlof van je werk, maar hoe het zit dat weet ik niet precies, ik denk dat je het best het op je werk kan overleggen. 

Ik denk ook dat de begrafenisverzorger/ster ook heel veel met jullie kan regelen. De woningstichting, waar je schoonvader een huis van huurde, moet je ook inlichten en dan hoor je van hen hoe het verder gaat.

Eventuele schulden, dat weet ik niet hoe dat zou gaan. 

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen 
 
Quote
RE: Wie kan me helpen.
Orange   schreef op: 09-03-2015 07:49:20
Google eens op checklist begrafenis, dat helpt al. Eerst de condoleance en begrafenis regelen. De uitvaartverzorger helpt hierbij. Huizen en overige zaken volgen later. 

Gecondoleerd! 
 
Quote
RE: Wie kan me helpen.
Dani  schreef op: 09-03-2015 07:51:32
om te beginnen gecondoleerd en sterkte

helaas heb ik dit 12 jaar geleden ook meegemaakt.

de uitvaart verzorger helpt jullie zowiezo heel erg op weg , dat was bij ons toen wel.
waar je aan moet denken dat je van de gemeente je het uitreksel krijgt dat hij is overleden, want veel verzekeringen , banken enz enz die vragen dit als bewijs als je iets wil stop zetten.
denk aan de kleren die jullie hem willen aandoen met de uitvaart , kaarten , bloemen , eventueel kranten advertentie....
 
Quote
RE: Wie kan me helpen.
Jo  schreef op: 09-03-2015 08:58:53
Gecondoleerd.
Mijn vader is in 2002 overleden, dit was totaal onverwacht.
Mijn moeder, ik en broer hebben het meeste geregeld voor de crematie zelf, mijn moeder het financiele gedeelte.
Ik weet nog dat we een boekje kregen van de begrafenisonderneemster waar veel dingen in stonden waar we niet aan dachten op dat moment.
Hij/zei zal je heel erg op weg kunnen helpen met alles.

 
Quote
RE: Wie kan me helpen.
Bepje  schreef op: 09-03-2015 09:17:55
Gecondoleerd  .  Vraag het idd aan de begrafenisondernemer. Als je met vragen zit over het huis, schulden e.d. kijk dan of jullie in je omgeving iemand vinden die daarbij kan helpen, misschien je eigen ouders, oom, tante of iemand anders waar je zeker van bent dat deze jullie kan helpen. Kom je er helemaal niet uit en hebben jullie echt niemand dan kun je naar het plaatselijk algemeen maatschappelijk werk of als deze in jullie gemeente is een sociaal raadslid. De laatste weet absoluut alles over wat te regelen, geldzaken, belasting enz..
Heel veel sterke !
 
Quote
RE: Wie kan me helpen.
Cora38  schreef op: 09-03-2015 11:28:59
Allereerst heel veel sterkte en gecondoleerd.

Practisch gezien: bewaar alles van papieren e.d.
Er is een centraan orgaan waar je op kan vragen of er rekeningen/verzekeringen op naam van je schoonvader zijn. Dit kunnen zijn eigen kinderen met het bewijs van overlijden doen.

Wat anderen al schreven is dat de begrafenisondernemer op dit moment met veel dingen kan helpen.

 
Quote
RE: Wie kan me helpen.
Mamvan3  schreef op: 09-03-2015 11:33:10
Gecondoleerd.

Denk aan abbonnementen, ook die maar 1x per jaar komen. 
Wanneer je de uitvaart moet regelen, moeten ze je er vrij voor geven, ik weet alleen niet of je de dagen ook terugkrijgt. Het heeft mij destijds wel dagen gekost, het ging bij ons om de opa van mijn man (1,5 jaar geleden).
 
Quote
RE: Wie kan me helpen.
Ffkes Zo   schreef op: 10-03-2015 18:58:24
Bedankt allemaal. 

De mis en crematie is inmiddels zo goed als geregeld gelukkig en de begrafenisondernemer heeft ons indd goed op weg geholpen. 

Vrijdag is de begrafenis en daarna kunnen We pas alles regelen rondom de erfenis. Zie daar ontzettend tegen op. Hoop dat we het goed geregeld krijgen en we niet met drie kinderen voor een vervelende nasleep staan. 

Ben al zo veel ik kan op internet informatie aan het zoeken en naar iemand in de omgeving die ons ermee kan helpen. 
 
Quote
RE: Wie kan me helpen.
Mrtj  schreef op: 10-03-2015 19:10:37
Gecondoleerd!

Fijn dat jullie goed op weg zijn geholpen door de begrafenisondernemer.

Als je bang bent voor schulden... volgens mij kan je een erfenis ook weigeren. Als je een erfenis weigert, dan krijg je geen geld maar ook geen schulden van de overledene. Althans... zo heb ik het destijds van onze notaris begrepen. Maar dat is wel al een jaar of 8 geleden. Misschien wel goed om na te zoeken voordat je zomaar een erfenis aanvaardt (want dan aanvaard je dus ook schulden)
 
Quote
RE: Wie kan me helpen.
Marloes80  schreef op: 10-03-2015 19:26:31
Je kunt kiezen uit drie opties bij erven;
1. Zuiver aanvaarden, dan erf je ook eventuele schulden en ben je ook met je eigen privé vermogen aansprakelijk voor die schulden.

2. Benificiair aanvaarden, dan aanvaard je de erfenis, mits deze positief is. Er wordt dan eerst een overzicht gemaakt van de tegoeden en de schulden. Schulden worden als mogelijk is betaald uit de tegoeden. Met deze vorm van erven ben je niet aansprakelijk met je privé vermogen.

3. Verwerpen. Je krijgt dan alleen je legitieme portie (als die er is)


Mijn schoonmoeder is eind december overleden en wij hebben een paar weken geleden aan moeten geven hoe te erven. Wij hadden nauwelijks contact en wisten dus ook niks van financiële situatie en hebben daarom gekozen voor optie 2.
 
Quote
RE: Wie kan me helpen.
Ffkes Zo   schreef op: 10-03-2015 20:30:37
We zouden gaan voor 2 want bij verwerpen gaat het over naar onze kinderen. 
Marloes wat ik heb gelezen bij optie 2 is dat het alsnog voor de rechter moet komen om te kijken of het gegrond is dat jij de erfenis afstaat. Weet jij miss hoe dat zit?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wie kan me helpen.
Naam
Bericht