Menu
 

Topic:

Lui oog kind

Suzannedani  schreef op: 16-02-2015 14:11:01
wie heeft hier ervaring mee?
mijn zoon dani heeft een lui ook dit is al vanaf zijn tweede jaar bekend, we zijn toen op dokters advies meteen begonnen met afplakken. Nu twee en een half jaar later ben ik hier ook op advies van de oogarts mee gestopt het is in al die tijd niks verbeterd, dani heeft verschillende onderzoeken gehad daar komt uit dat zijn oog heel diep lui is en hij daar eigenlijk niks mee kan. Nu ziet hij met zijn goede oog gelukkig wel goed hij heeft een beetje plus Ong 2,5 en krijgt nu opnieuw weer een bril zijn luie oog is plus 6 maar daar hoeft hij dus geen sterke glazen meer voor

iemand zelf vroeger lui oog gehad of nog steeds ? Hoe beleef je dat en ondervind je daar met bepaalde dingen hinder van?

Hoor graag goede en slechter verhalen 
 
Quote
Navigatie
RE: Lui oog kind
Debbel79  schreef op: 16-02-2015 14:17:31
Hij zal er weinig hinder van ondervinden. Hij weet niet beter, zijn goede oog compenseert alles. Hoj zal geen diepte zien maar zelfs dat merkt hij niet omdat hij niet beter weet. Wees zuinig op zijn ene goede oog.

 
Quote
RE: Lui oog kind
Ik  schreef op: 16-02-2015 14:18:57
Mijn man is vroeger behandeld voor een lui oog. Maar kennelijk niet afdoende of iig niet lang genoeg dus zijn rechteroog is nog steeds lui. Hij is hierdoor afgekeurd destijds voor militaire dienst. Ik heb niet het idee dat hij ergens last van heeft. Wel ben ik een keer meegegaan naar de opticien voor een ogentest en ik verbaasde me gewoon hoe slecht ie zag met dat luie oog.. een hele grote A ter grootte van een chocolade letter zag ie niet als links was afgedekt. Maar met beide ogen tegelijk ziet ie wel gewoon normaal.  Wij dachten destijds dat misschien een lens in 1 oog het zou verbeteren maar de opticien zei dat dat niet mogelijk was. Mijn man is verder ook niet brildragend.
Mijn jongste zoon zit tegen een lui oog aan, hij loopt hiervoor bij een oogarts ze houden hem streng in de gaten omdat papa dus een lui oog heeft. Het is ook exact hetzelfde oog. Gelukkig hebben we nog niet hoeven afplakken omdat het nog niet slecht genoeg is ofzo.
 
Quote
RE: Lui oog kind
Debbel79  schreef op: 16-02-2015 14:19:27
2,5 is trouwens niet een beetje plus.
Een beetje is 0,50.aar 2,5 is flink. Vooral als ie wat ouder wordt. Nu compenseert hij nog makkelijk, maar over een paar jaar niet meer en dan keldert zijn visus natuurlijk. En dan is 2,5 geen beetje meer.
 
Quote
RE: Lui oog kind
Suzannedani  schreef op: 16-02-2015 14:23:32
Klopt debbel hij heeft inderdaad voor die plus een bril nodig maar zonder deed hij het ook prima oogarts verwacht dat plus sterkte in de toekomst beter zal gaan worden maar dat is altijd afwachten gelukkig kan hij een bril goed hebben 😄
 
Quote
RE: Lui oog kind
Wanouk  schreef op: 16-02-2015 21:05:51
Ik heb zelf ook een zeer lui oog. Dit is pas ontdekt toen ik 18 was. Heb er nooit last van gehad, en kan gewoon prima zien, zolang ik maar met twee ogen kijk. Ik weet niet anders, en ben er helemaal op ingespeeld.
 Ik heb wel een keer 1 contactlens gehad, maar durfde toen geen auto meer te rijden, of uberhaupt te lopen, omdat alles plots een hele andere diepte had. Dus nu weer gewoon niets in, en dat gaat prima. 

 
Quote
RE: Lui oog kind
Satekroket  schreef op: 17-02-2015 19:49:32
Ik ben nu 44 en ik heb nog nooit meer dan 10% kunnen zien met mijn luie oog. Ik heb nog nooit ergens last van gehad. Wat wel lastig was was auto leren rijden. Misschien had ik ook gewoon geen talent. Ik heb er in ieder geval lang over gedaan. En ik moet helemaal over mijn schouder kijken om rechts iets te kunnen zien. Maar ik weet niet beter.
Wat ik ook niet goed kan is bv balspellen zoals tennis of squas (hoe schrijf je dat) Ik heb dan geen kans om snel genoeg de bal te kunnen zien. (en ik wil geen bal in mijn goede oog krijgen!)
Nu ik "ouder" ben wordt mijn goede oog slechter. Ik heb nu een bril om te lezen en om te werken aan de pc.
Ik weet niet hoe het is om een groot gezichtsveld te hebben, dus ik mis het ook niet.
Toen ik rond de 25 was vielen de mannen in bosjes voor mijn slaapkamerblik. (mijn luie oog trekt naar binnen als ik moe ben, of als ik te veel drink) Dat was alleen maar een succes.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Lui oog kind
Naam
Bericht