Menu
 

Topic:

tics

Anna28  schreef op: 15-02-2015 21:30:32
Hebben jullie peuters/bijna kleuters ook wel eens tics? Of gehad? 
Het valt me op dat Tim sinds een half jaar regelmatig een zenuwtrekje/tic heeft waar hij zelf ook echt last van heeft. Het lijkt niets te maken te hebben met spanning of stress, hij heeft het gewoon. 
Een paar maanden geleden was het een kuchje. Wekenlang iedere paar minuten een kuchje. Daarna werd het knijpen met de ogen, die was snel weer weg. Momenteel heeft hij al 2 weken een nieuwe ogen-tic, knipperen en knijpen, het gaat maar door. Hij wordt er zo moe van. "mama het gaat vanzelf" zegt hij steeds. "mama mijn ogen zijn zo moe" Vind het zo sneu. 
We besteden er niet teveel aandacht aan omdat het hem een rot gevoel geeft en we het idee hebben dat het dan alleen maar erger wordt. 

Nu is het wel zo dat ik in het verleden (en heden) bekend ben met tics, maar die zijn meer gerelateerd aan spanning en stress en zijn niet zo zichtbaar als zijn tics. 

Ik ben even benieuwd of het iets is wat vaker voorkomt op die leeftijd, of dat het iets aparts is. 
 
Quote
Navigatie
RE: tics
Sapperdeflap  schreef op: 15-02-2015 21:46:00
Tics komen veel voor bij kinderen en het is doorgaans niet iets om je zorgen over te maken.

Zoals ik het lees heeft Tim last van motorische tics (knipperen met de ogen) en heeft hij last gehad van vocale tics (kuchen). Meetal zijn deze tics onschuldig en treden ze op bij stress en/of spanning.

Ik denk dat jullie heel goed omgaan met zijn tics; jullie besteden er weinig aandacht aan en dat iis prima! Wel zou je toch langs de huisarts kunnen gaan, omdat hij zelf aangeeft er zo'n last van te hebben. Ik weet niet of de huisarts hier iets aan kan doen, maar je geeft hem in ieder geval het signaal dat jullie hem serieus nemen! Wellicht heeft de hiusarts toch een oplossing, zoals bijvoorbeeld medicijnen.
 
Quote
RE: tics
Mama2  schreef op: 15-02-2015 21:54:44
Zou het wel in de gaten houden.
Hier een jongen van bijna 12 jaar vanaf kleins af aan al tics, nooit iets achter gezocht en wij waren er zo gewend aan geraakt en nooit teveel aandacht aan geschonken.
Nu sinds vorig jaar de diagnose Gilles de la tourette. .. heeft sinds 3 weken een pijnlijke nek tic vroeg zelfs om een nekkraag zo pijn doet het.
Zodra een kind zegt ik MOET het doen ( kan er echt niet mee stoppen) en zodra ze pijn gaan doen zou ik zeker even langs de huisarts gaan.

Hoeft geen GTS te zijn he maar zou het zeker in de gaten houden.
 
Quote
RE: tics
Anna28  schreef op: 15-02-2015 22:13:11
bedankt! 
Ik ken het tourette syndroom vanuit mijn werk en dacht daar natuurlijk ook wel aan. Maar wil absoluut niet iets uit mijn werk projecteren op mijn kind natuurlijk. 
Ik dacht er ook aan omdat TIm altijd zeer dwangmatig is geweest. Nu hij kan praten en dingen beter begrijpt wordt dat wat minder, maar alles kost tijd en uitleg. Dit blijkt nu hoogsensitiviteit te zijn, dus erg gevoelig voor prikkels en veranderingen en alles wat er bij hoort. Toch doet hij het erg goed verder gelukkig  

Toen hij die kuch-tic had zat hij juist erg goed in zijn vel, vrolijk en prima kereltje. Op dit moment zit hij wat minder goed in zijn vel omdat hij erg doof is van een dubbelzijdige oorontsteking, dus misschien dat het hem ook extra onzeker maakt? 

Wat rot dat jouw zoon zo'n pijnlijke tic heeft Mama2, lijkt me heel moeilijk om zoveel tics te hebben.
Gelukkig is dat niet het geval hier, al heeft hij wel echt branderige geïrriteerde oogjes. 



 
Quote
RE: tics
Baby2  schreef op: 16-02-2015 07:48:10
Mijn zoon van 6 heeft ook een kuch tic en ik merk bij hem wel dat het vaak in spannende periodes toeneemt.
 
Quote
RE: tics
Ladybug  schreef op: 16-02-2015 11:00:17
Tim  (ASS) heeft ook af en toe ...bij spaning motorische tics ... vaak het knipperen/knijpen met zijn ogen


Ook wij geven er weinig aandacht aan ... zo ineens is het weer weg en dan na weken komt het ineens weer te voorschijn.
 
Quote
RE: tics
Tamaramvc&f  schreef op: 16-02-2015 15:21:23
Heeft hij gewn problemen net zn ogen? Omdat hij aangeeft dat zn ogen moe zijn. Ms dat je denkt aan een tic door de vorige kereb maar is het ms juist iets anders? Ik denk gewoon even mee hoor
 
Quote
RE: tics
Chloe  schreef op: 16-02-2015 16:28:20
Mijn kinderen hebben het op die leeftijd allebei gehad, is vanzelf overgegaan. Wrl zijn ze allebei ook zeer gevoelig en is mijn zoontje bij spanning/ niet lekker zijn wat dwangmatig  (autootjes op een rij zetten, sokken precies even hoog trekken en boos worden als dat niet lukt etc) en angstig. weet niet of eea verband houdt, maar het valt op.
 
Quote
RE: tics
Debby1977  schreef op: 16-02-2015 17:37:48
Ik vraag me af of het wel een tic is? Ik zou eerder eens vragen of zijn ogen nagekeken kunnen worden om uit te sluiten dat het misschien gewoon echt oogproblemen zijn en geen tic
 
Quote
RE: tics
Anna28  schreef op: 16-02-2015 18:31:06
Het is zeker weten een tic. Zijn ogen zijn uitstekend, kortgeleden getest.  Hij knijpt en knippert gewoon iedere paar seconden, bij alles wat hij doet. 
Ik denk nu wel dat het met spanning te maken heeft. Volgens de huisarts zijn beide oren nog steeds ontstoken en hoort hij erg slecht. Dat klopt wel bij wat we zien. Dus nu een afspraak bij de KNO maken. 
 
Quote
RE: tics
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-02-2015 21:29:04
Mijn kinderen hebben er allebei last van. De oudste heeft het met kuchen, soms is het helemaal weg en zo komt het ineens weer op. Hij heeft het ook met wondjes steeds open krabben. Maar als kpeuter heeft hij het niet gehad.

Mijn middelste van 3,5 stottert met periodes. Het is echt heel erg geweest rond de geboorte van Vajèn, daarna heeft hij het nog een keer een periode gehad en nu is het weer 2 maanden helemaal weg.
 
Quote
Navigatie


Reageren op tics
Naam
Bericht