Menu
 

Topic:

smetvrees, bang om dood te gaan

Nellemv2  schreef op: 11-02-2015 22:21:53
Ferron is bijna 5 en heeft ineens bepaalde angsten..best dwangmatig lijkt het te worden. Zo is hij van heel veel dingen vies..als wij hem iets van onze vork laten afhappen oid, dat wilde hij sowieso al nooit, of drinken uit dezelfde beker als zn zusje.. dan vraagt hij of ik de beker al heb afgewassen ..
Als hij zijn sok heeft aangeraakt, of een snotje aan zijn vinger had..moet hij gelijk zijn handen wassen. Als er een stukje koek ofzo op de grond valt vraagt hij gelijk of hij het dan nog kan opeten..

bij ontzettend veel dingen die dagelijks (kunnen) gebeuren vraagt hij 'word ik dan niet dood of ziek?'...

nou ben ik van mezelf best een beetje hypochondrisch en poetserig maar ik wil niet dat mijn kind dit , vooral niet in deze mate, overneemt!

 
Quote
Navigatie
RE: smetvrees, bang om dood te gaan
Nellemv2  schreef op: 11-02-2015 22:30:35
 
Quote
RE: smetvrees, bang om dood te gaan
Katrientje  schreef op: 11-02-2015 23:21:55

Lastig dit, ik vind het al best groot, maar denk dat dingen langzaam zo gegroeid zijn, bedenk kleine stapjes om hem te helpen wat 'makkelijker' en leefbaarder met dingen om te gaan. Niet te grote veranderingen willen, maar in kleine ongemerkte stapjes werken. Het is zo zwaar leven met deze 'angst' lijkt mij.


 


Heel veel sterkte, herken het eigenlijk niet, als in fase waar kinderen tegen aan lopen. Hopelijk kan iemand je op weg helpen verder

 
Quote
RE: smetvrees, bang om dood te gaan
Orange   schreef op: 12-02-2015 06:27:05
Mijn dochter wil ook niet eten van andermans vork of drinken uit andermans beker. Wast uit haarzelf handen voor het eten, poetst altijd braaf haar tanden als ik zeg (héél sporadisch) dat ze het wel een keer over mag slaan.
Het ziek worden en doodgaan hoorde daar een tijdje bij maar is nu over.
Ik vind het niet zo'n probleem. Maar het moet niet méér worden.
 
Quote
RE: smetvrees, bang om dood te gaan
Nellemv2  schreef op: 12-02-2015 06:42:22
Ik moet zeggen dat ik er verder niet zoveel over zeg tegen hem hoor. Ii wil niet dat hij gaat denken of voelen dat hij anders of raar is..
Maar tegelijkertijd maak ik me hier ook zorgen om..

Bij de opvang wilde hij destijds al niet op de grond zitten tijdens een spel omdat hij bang was dat zijn broek vies zou worden...toen was hij 3
 
Quote
RE: smetvrees, bang om dood te gaan
Debbel79  schreef op: 12-02-2015 06:58:49
Hier hetzelfde als orange.

De oudste vertikt het ook om ban dezelfde vork of beker gebruik te maken.
Ook MOET haar kamer Smorgens voor ze naar beneden gaat perfect opgeruimd zijn. Vooral haar bed. Ze maakt get zelf op. Alles moet recht liggen. Knuffels en kussentjes hebben een eigen plek. En owee als ik het anders neerleg.

Ik maak me er niet zo druk om.
Ze is 9 jaar overigens.

 
Quote
RE: smetvrees, bang om dood te gaan
Chloe  schreef op: 12-02-2015 07:04:15
Ik herken het van mijn zoontje. Maar hij is ook zeer hooggevoelig en ruikt, voelt en proeft alles. zeker als hij moe is/niet lekker in zijn vel zit wordt deze neiging bij hem sterker. Hij is inderdaad heel vies van anderen die ergens een hap of slok van nemen, dan wil hij niets meer. Hij heeft daar ook een heel verhaal over bacterien bij. En hij is sowieso angstig om dood te gaan. Zo wil hij echr niet zonder zijwielen fietsen, want dan valt hij op zikn hoofd en gaat hij dood bv. ik ben er wel alert op, als ik zou vinden dat het te extreem wordt dan heb ik me wel voorgenomen om er iets mee te doen. 
 
Quote
RE: smetvrees, bang om dood te gaan
Wanouk  schreef op: 12-02-2015 07:32:18

Mijn jongste van 6 zal ook nooit drinken uit andermans beker of iets wat op de grond is gevallen, opeten.
Hij wil het niet eens oprapen, bang voor bacterien. Ook wast hij te pas en te onpas zijn handen, hoewel hij niet bang is om vies te worden.
Als hij maar daarna heel goed zijn handen kan wassen.
Het bang om dood te gaan heeft mijn dochter ook gehad op die leeftijd, en mijn jongste heeft het ook gehad, vorig jaar nog.
Ik zou me er niet druk om maken, tenzij het extremer word.

 
Quote
RE: smetvrees, bang om dood te gaan
Orange   schreef op: 12-02-2015 07:41:16
Raar toch van ons. Als ze klein zijn vertel je dat ze niks van de grond mogen oprapen en al helemaal niet opeten. Ben je groter, dan mag het wel..
Mijn dochter laat heel veel vallen, dus best zonde soms.
Het stukje van Clhoe herken ik ook wel. Geef mijn dochter geen ander merk visstick of bijvoorbeeld brood want ze "zeurt" gelijk. Labels van broeken en shirts moeten eruit. En geen sokken met "haren" aan de binnenkant (Hema).
 
Quote
RE: smetvrees, bang om dood te gaan
Smvn&d  schreef op: 12-02-2015 09:53:10
Ik vind het ook niet zo raar omdat ik het van beide kids herken. Eten niet van andersmans lepel, drinken niet uit een beker waar iemand uit heeft gedronken (doe ik zelf ook niet) als iets op de grond valt word het ook niet opgegeten (zou trouwens ook niet mogen!)

Alleen het vele handenwassen herken ik niet. Behalve als er iets plakkerigs ofzo aan hun handen zit, of iets van eten wat er aan zit of zand ofzo dan gaan ze wel hun handen wassen.
 
Quote
RE: smetvrees, bang om dood te gaan
Orange   schreef op: 12-02-2015 12:48:05
Jawel, dat handen wassen herken ik wel. Na het boodschppen bijvoorbeeld, die vieze scanners en karretjes enzo.. brr..
 
Quote
RE: smetvrees, bang om dood te gaan
Jen9  schreef op: 12-02-2015 14:16:14
Hier wel gewoon opeten als er iets op de vloer valt hoor..ligt eraan wat en waar (op advies van de huisarts haha.. niet buiten uiteraard... maar dat moet eigenlijk wel af en toe...)

Maar goed.. heb  een dag over dit topic  nagedacht. Mijn zoon was op die leeftijd ook erg met de dood bezig. Dat hoort er dan echt bij.

Gelijk handen wassen na sok aanraken vind ik wel een beetje maf.

Ik zou t gewoon goed in de gaten houden, dit moet niet veel erger gaan worden. Maar denk dat t vooral een fase is.
 
Quote
RE: smetvrees, bang om dood te gaan
Nellemv2  schreef op: 12-02-2015 21:01:05
Mijn schoonmoeder gaf vandaag ook wel toe dat hij het van haar overgenomen kan hebben. Zij is zooo schoon en hij is daar 2 middagen in de week.
Ik heb gelijk bij haar aangegeven dat ik het wel zorgelijk vind en ze schrok er zelf dus ook wel een beetje van...

Iets opeten van de grond mag thuis wel, als er tijdens het spelen een stukje koek valt mag hij dat echt wel opeten. . Op school niet en buiten en bij andere mensen niet, ligt eraan hoe goed ik ze ken
 
Quote
Navigatie


Reageren op smetvrees, bang om dood te gaan
Naam
Bericht