Menu
 

Topic:

scheiden en kinderen

Anoniempje  schreef op: 22-01-2015 22:23:39

hoi hoi

ik doe dit ano vanwege mijn vriendin en dat er niks op terug te halen valt. dit gaat niet over mij en mijn kinderen, maar puur van mijn vriendin aan haar gezin.

nu heb ik er gelukkig geen ervaring mee, maar helaas weet ik wel dat er mama`s zijn die dat wel hebben en mij misschien op weg kunnen helpen voor meer informatie die ik deze mama kan geven behalve dat beide moeten veranderen en geven en nemen.

hun hebben al een tijd lang vele ruzie

mama wilt scheiden en haar kinderen mee nemen.

haar familie woont in het buitenland, niet zo heel ver vandaan maar toch een tijdje rijden (niet binnen 3 uur). zei is officieel van dat land. maar de kinderen hebben nederlands paspoort.



mama is verder thuisblijfmoeder en heeft dus geen inkomsten

is er iemand die iets weet waarop ik deze mama kan wijzen betreft info of waar ze op moet letten?




 
Quote
Navigatie
RE: scheiden en kinderen
Anoniempje  schreef op: 22-01-2015 22:24:18
sorry zag dat het nog zo tittel erwas... was niet de bedoeling
 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Nelia  schreef op: 22-01-2015 22:33:55
Een mediator of advocaat (krijgt ze waarschijnlijk loevoeging voor) inschakelen om een goed ouderschapsplan op te laten stellen. Vind dat de moeder wel veel wil... Denkt ze ook nog aan het belang van de vader en de kinderen?
 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Anoniempje  schreef op: 22-01-2015 22:37:17
nou nee ik vind van niet, maar neemt dit ook niet van mij aan


 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Bepje  schreef op: 22-01-2015 23:05:08
Ze kan informatie halen bij Het Juridisch Loket. Dat zit in grote steden of je kan bellen, het is gratis. 
 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Samira  schreef op: 22-01-2015 23:10:59
Waar ze op moet letten is het belang van de kinderen, dat zou voorop moeten staan. Niet de kids meenemen naar haar thuisland waar zij hun leven niet hebben en ze hun vader amper zien. Ik geloof ook niet dat het heel makkelijk is om de kinderen zomaar mee te nemen omdat ze alleen een Nederlands paspoort hebben... 
Wat wil de vader? Daar met behulp van een mediator een tussenweg in vinden!
 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Jacquelien  schreef op: 23-01-2015 07:55:54
Naast de al gegeven tips zorgen voor inkomen en een huis. Liefst in de buurt van vader zodat kids beide ouders houden!
 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Pip  schreef op: 23-01-2015 11:13:46
De voornaamste tip voor je vriendin: zoek een mediator en stel een ouderschapsplan op! Ouder ben je samen. Zowel een vader als een moeder hebben evenveel rechten (en plichten!). 

Wanneer je vriendin met haar kind(eren) naar een andere woonplaats (of in dit geval, misschien wel naar het buitenland) wil verhuizen kan dat niet zomaar. Wanneer beide ouders het ouderlijk gezag hebben, dient de andere ouder hier toestemming voor te geven. Wanneer de andere ouder geen toestemming geeft, kan vervangende toestemming via de rechter worden aangevraagd. Hierbij staat het belang van het kind voorop. Wanneer hierdoor een omgangsregeling niet mogelijk is (vanwege wat voor reden dan ook, in dit geval de afstand) zal een rechter niet snel toezeggen. En terecht vind ik. 
 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Jolanda1974  schreef op: 23-01-2015 11:28:48
bij kennissen  mocht de moeder niet eens terug naar de andere kant van het land, laat staan naar het buitenland met haar kinderen om permanent te gaan wonen.
Ze zullen toch samen een plan op moeten stellen over hoe ze omgang met hun kinderen zien.
 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Xlente-marjolein  schreef op: 23-01-2015 11:28:53

tip nummer 1, 2, 3: 
beide ouders moeten blijven praten met elkaar,
beide ouders moeten het belang van de kinderen voorop houden (en dat is soms echt uit elkaar gaan...) en dan moet je als ouder best een keer slikken.
beide ouders blijven ouders, kinderen hebben beide ouders nodig. dus zorg ervoor dat dat mogelijk blijft.

communiceren...

Daarnaast heb ik mijn kinderen betrokken waarbij dat kon. Open en eerlijk, weinig geheimen, geen gekronkel. maar dat is mijn visie die niet iedereen deelt en dat snap ik. Want openheid en eerlijkheid zorgt ook voor héél véél vragen.


 


zet afspraken goed op papier, ook al lijkt iets heel logisch.

succes voor je vriendin


 


 

 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Smvn&d  schreef op: 23-01-2015 12:06:23
ze mag best naar het buitenland.. geen probleem. alleen wel zonder de kinderen..  Papa heeft even veel rechten als mama, en geen enkele rechter zal hier mee instemmen.

 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 23-01-2015 12:14:53
Sneu voor de kinderen! Hopelijk worden de kinderen niet de dupe
 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Anoniempje  schreef op: 23-01-2015 12:25:38
dank jullie wel voor de tips

wij proberen al de hele tijd tegen haar te zeggen van blijven praten. maar mama is stijfkoppig maar papa ook. wij zagen dit al een tijd aankomen.

waarom zei de kinderen weg wilt houden van de papa is omdat ze bang is, maar hier is tot nu toe wat wij zien geen reden voor. er is compleet geen mishandeling in het spel.. en ook wij hebben al tig keren gezegd dat het de papa is en blijft en evenveel recht heeft als haar.

ik probeer haar elke dag te helpen met het zeggen wat jullie ook al zeggen, maar dringt niet tot haar door. bied mijn hulp zover aan ook voor de oudste zo vele mogelijk op te vangen. de jongste kan ze geen afstand doen.

maar ik ga zo`n mediator voor haar zoeken hier in de buurt
 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Onsjanneke  schreef op: 23-01-2015 12:29:40
Sowieso mag ze de kinderen niet zomaar meenemen naar het buitenland, dat is ontvoering.

Het lijkt me dus handig als ze huisversting en inkomen gaat zoeken in de buurt van waar ze nu woont. Dan is de overgang voor de kinderen ook minder groot.t
 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Mv5  schreef op: 23-01-2015 13:35:13
als papa gewoon netjes met zijn kids omgaat, zal mama ze echt niet zomaar mee mogen nemen naar het buitenland, kan ze hoog of laag springen. bovendien denk ik dat mama daarin ook weinig keuze  heeft. als ze geen inkomen heeft en papa dus voor haar en de kids moet dokken, dan zal hij toch op zijn minst het recht hebben de kids te zien. daarbij is een scheiding al heftig genoeg voor de kids, ook als je niet gaat emigreren. zou het gewoon zielig vinden voor de kids hoor; ouders scheiden, emigreren naar een vreemd land waar je niets of niemand kent (ja wat familie misschien) en dan ook nog je vader achter moeten laten. denk niet dat ze dit voor elkaar gaat krijgen.
het lijkt erop dat ze haar zin door wil drijven, maar zo werkt het niet. als de ouders er samen niet uitkomen, gaat een rechter zich ermee bemoeien. maar dan krijgt ze nog niet wat ze wil denk ik.
 
Quote
RE: scheiden en kinderen
Anoniempje  schreef op: 23-01-2015 21:05:20
ik probeer al vanaf het begin dat ze de kinderen niet mee krijg, altans niet makkelijk meekrijgt.

zoals eerder gezegd, de papa doet lief tegen de kinderen, alleen tegen elkaar niet.

ik ben bang dat als het eenmaal zover komt dat het een echte vechtscheiding gaat komen, hoop het natuurlijk niet vanwege de kinderen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op scheiden en kinderen
Naam
Bericht